ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Hengelsport- en Botenbeurs 2019: Early Bird Kortingsactie en NS combinatie ticket nu verkrijgbaar!

Favoriet Favoriet
Hengelsport- en Botenbeurs 2019: Early Bird Kortingsactie en NS combinatie ticket nu verkrijgbaar!

Over minder dan een maand barst de jaarlijkse Hengelsport- en Botenbeurs weer los. Dé nummer 1 happening voor sportvissers van dit najaar. Wil jij extra voordelig de beurs bezoeken? Scoor dan nu je EARLY BIRD ticket(s) voor slechts €9,95 per stuk! Bezoek de webshop, klik hierrr!

Met de NS naar de beurs

Ga jij liever met de trein naar de Hengelsport- en Botenbeurs?  Bestel dan een combinatie ticket (entree + retour treinticket) voor €25,- via spoordeelwinkel.nl

Je kunt de beurs bezoeken van 29 november tot 1 december. Don’t miss it!


Voordat we je meer vertellen over de beurs beginnen kun je in onderstaande video alvast een eerste indruk krijgen van dit evenement!

Alles voor de sportvisser

De organisatie aan het woord: Met ruim 180 standhouders uit binnen- en buitenland wordt dit de ‘place to be’ voor elke sportvisser. Bovendien verloten we ook dit jaar een gave visreis naar IJsland, ter waarde van €6.000! Bestel hier je tickets om kans te maken op de prijs.

Scoor nu je tickets en maak kans op een visreis ter waarde van €6.000!

Op de beurs vind je wederom de zeer populaire Vaste Stokkenshow, waar de witvisser zelf kan ervaren welke vaste hengel bij hem of haar past, en het Karperplein, waar je als karpervisser nieuwe producten kunt bekijken en je vragen kunt stellen aan bekende karpervissers. Ben je meer van de snoek, baars, snoekbaars en andere roofvissen? Ook dan kun je je lol op op het Roofvisplein, met tal van demonstraties, de nieuwste producten, boten en een meet & greet met bekende roofviscracks. Ooit al eens de kunst van het vliegvissen willen oppakken? Op de beurs kun je gratis je eerste les vliegwerpen krijgen van een expert!

Ook dit jaar zijn er weer talloze demonstraties op de HSB 2019!

Het programma

Intussen is het programma voor de beurs rond. Met interessante lezingen, een drilsimulator, een speciaal jeugdprogramma, de vaste stokkenshow (met vaste hengels van o.a. Garbolino, Browning, Daiwa en JVS) en talloze demonstraties. In de lezingzaal kun je presentaties volgen van Michiel Pilaar, Fishingteam UTH en Visstekje.nl over het vissen op karper, Jan van de Bovenkamp behandelt het vissen op witvis, Robert Grootenboer bespreekt het allround vissen en de Vistechnische Dienst, Sean Wit en JLPikeBUSTERS NL gaan in op het vissen op roofvis. Daarnaast kun je hier ook de nieuwste YouTube visvideo’s zien en worden in de lezingzaal diverse prijzen getrokken en uitgereikt. Het programma is dit jaar verder uitgebreid, want voor het eerst vind je op de beurs een grootwaterbassin met demonstraties van het gebruik van o.a. Floatmaster en Float Plus bellyboten en Hobie kajaks. In een ander waterbassin, met levende vissen, wordt uitleg gegeven over het vissen op forel.

Er zijnd diverse interessante lezingen te volgen op de beurs.

Op de drilsimulator op de stand van Sportvisserij Nederland kun je de strijd aangaan met tonijnen en zwaardvissen… Verder kun je als bezoeker ook dit jaar weer je stem uitbrengen op de beste nieuwe, innovatieve producten in diverse categorieën. Kinderen tot en met dertien jaar mogen onder begeleiding gratis naar binnen op de Hengelsport- en Botenbeurs, en zij kunnen ook nog eens deelnemen aan het gratis en uitgebreide Stekkieparcours van Sportvisserij Nederland. HSV Groot Rotterdam neemt de nieuwe castingbaan mee naar de beurs, waar kinderen ervaring kunnen opdoen in het werpen met de werphengel en werpmolen. Het PeuterFonds heeft haar Rad van Fortuin weer op de stand staan. Je maakt hiermee niet alleen kans op mooie prijzen, je ondersteunt hiermee ook de waardevolle activiteiten van het PeuterFonds! Benieuwd wat er nog meer te doen is op de beurs? Klik dan HIER!

Talloze bekende figuren uit de sportvisserij zijn op de beurs aanwezig!

Vliegvissen: de leukste manier van vissen

De Vereniging Nederlandse Vliegvissers is dit jaar ook weer aanwezig op de Hengelsport- en Botenbeurs in Utrecht. Zij wil laten zien hoe leuk vliegvissen is! Hiervoor is er bijvoorbeeld direct naast de stand van de VNV een werpbaan neergelegd, waar gedemonstreerd wordt hoe je met een vliegenhengel werpt. Ook kun je het zelf eens uitproberen! Ervaren werpinstructeurs staan je graag met raad en daad bij. Er zijn een aantal vliegbinders aanwezig die laten zien hoe je zelf je kunstvliegen zou kunnen maken. Een paar keer per dag wordt er door een van deze vliegbinders in de demohoek wat meer aandacht gegeven aan een bepaalde vlieg. Deze wordt voorgebonden, wat je via een groot scherm goed kunt volgen. Ook zal deze vliegbinder wat meer over deze vlieg vertellen en hoe, waar en wanneer je met deze vlieg kunt vissen.

Ben je nieuw in de wereld van de sportvisserij? Op de beurs kun je veel ervaring opdoen!

Verder staat er iemand demo’s te geven in het twijnen van leaders. Hij zal je graag vertellen waarom hij deze leaders zo maakt en wat de voor- en nadelen zijn. In de infohoek zijn elke dag bestuursleden van de VNV aanwezig die je kunnen vertellen wat de VNV zoal doet en waarom je als vliegvisser lid zou moeten zijn van deze vereniging. Natuurlijk heeft de VNV op de stand een leuke beursaanbieding voor nieuwe leden. Welke…? Kom even langs op de stand!

Van karpervissen tot witvissen en vliegvissen: alle facetten van de hengelsport zijn op de beurs te vinden!

Boten

Er is natuurlijk nog veel meer: naast groothandels tref je winkeliers, reisbureaus, hengelsportverenigingen, organisaties en kun je interessante lezingen volgen. En laten we de visboten niet vergeten! Standhouders laten hun mooiste visboten, buitenboordmotoren en fishfinders zien. Geïnteresseerden kunnen alles vergelijken, prijzen aanvragen, inruil bespreken of afspraken maken over proefvaarten of een bezoek aan de showrooms. Kortom: je vind werkelijk ALLES wat met sportvissen te maken heeft op deze beurs!

Overzicht van de beurs

Hieronder vind je alle feiten van de Hengelsport- en Botenbeurs 2019:

 • Waar: Jaarbeurs Utrecht
 • Wanneer: vrijdag 29 november t/m zondag 1 december 2019
 • Openingstijden: dagelijks 10:00 – 17:00 uur
 • Boek online met 25% korting en maak tevens kans op een visreis!
 • Groot aanbod nationale en internationale standhouders
 • 20.000 m² beursoppervlak
 • Grootste hengelsportbeurs- en botenbeurs van Europa
 • Belangrijke websites: www.hengelsportbeurzen.nl en www.carpsquare.nl
 • Belangrijke Facebookpagina’s: @hengelsportbeurs en @Carpsquare
 • Instagram: @hengelsportbeurs
 • Tickets: Klik op de button hieronder om tickets te bestellen:

Hopelijk zien we je daar!

De organisatie


Meer weten van de beurs? Bekijk dan de website van de Hengelsport- en Botenbeurs en die van Carpsquare. Vergeet ook niet om beide Facebookpagina’s te liken om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes! Linkjes: Hengelsport- en Botenbeurs en Carpsquare.

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl