ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Hét aas om snel een aanbeet te krijgen: de Citruz range van Nash!

Favoriet Favoriet
Hét aas om snel een aanbeet te krijgen: de Citruz range van Nash!

De Nash Citruz Range bestaat uit een gebalanceerde mix van fruitextracten, oliën en talin. Deze attractoren kunnen in de wintermaanden van grote waarde zijn! In deze update bespreken de Nash mannen deze range tot in de puntjes en laten ze zien hoe je de producten komende tijd kunt inzetten.

In dit artikel lees je waarom de Citruz range ook voor jouw wintervisserij interessant kan zijn!

Team Nash aan het woord: We hebben de laatste jaren hard gewerkt aan een range die heel het jaar door succesvol kan worden ingezet. In deze update halen we enkele interessante producten voor je aan die komende maanden van grote waarde kunnen zijn!

Wintergoud die met het Citruz aas werd gevangen!

Citruz Boilies

De Citruz boilies zijn verkrijgbaar in roze (een mengeling van fel en uitgewassen roze) en wit. Het voordeel van uitgewassen kleuren is dat het lijkt of ze al langere tijd in het water liggen. Een ware ‘dressuurdoorbreker’ dus!

Uitgewassen kleuren kunnen ongetwijfeld dressuurdoorbrekend werken.

Als basis wordt een mix van granen en melkproteïnes gebruikt die zich al meermaals bewezen hebben bij lage watertemperaturen. Daarbij voegen we onze exclusieve, gerijpte Nashbait fruittesters, essential oils en talin zoetstof toe. Deze boilies zijn uiterst attractief, zelfs op momenten waneer anderen moeilijk een aanbeet kunnen forceren!

De Citruz Range is een ware attractiebom. Ideaal voor de instant vissers onder ons!

Citruz Flakes

Citruz Flakes bevatten zowel roze als witte gebroken boilies. Ze zijn uiterst effectief op wateren met wier en slib, omdat deze lichte aasdeeltjes langzaamaan naar de bodem dwarrelen. De Flakes zorgen voor een langere aasperiode zonder dat de vissen verzadigd raken. Het werkt ook perfect in spod mixen, bij gebruik van een voerboot, de bushwhacker en/of in PVA zakjes. Met andere woorden: ideaal voor de wintermaanden!

De flakes zijn ideaal om de vis aan het azen te houden.

Deze flakes trekken niet enkel onze geliefde bronskleurige zoetwaterbuffels aan, ook andere witvis zal hierdoor aangetrokken worden. Onder het motto ‘zien eten, doet eten’ zal die winteraanbeet heus wel volgen!

Zien eten, doet eten!

Citruz Pop-ups

Citruz pop-ups zijn ook voorzien van de Citruz ingrediënten, wat zorgt voor een ongelofelijk aroma onder de waterspiegel. De geur blijft lang hangen in de waterkolom en wasemt makkelijk uit in koud water waardoor het een enorme aantrekkingskracht heeft op onze gevinde vrienden. 

Ook de pop-ups zijn verkrijgbaar in de twee bekende kleuren.

Ze zijn makkelijk door te prikken, hebben een enorm drijfvermogen en blijven heel lang intact. Elke pot bevat drie milliliter Citruz boosterspray om de korte termijn attractie verder te verbeteren!

In elk potje pop-ups zit een bijhorende baitspray.

Citruz Wafters

De Citruz wafters zijn langzaam zinkende haakaasjes die op het gewicht van de de haak perfect uitgebalanceerd op de bodem liggen. Ze zijn makkelijk te doorprikken en in dezelfde kleur als de gelijknamige boilies te verkrijgen. Wafters zinken langzamer dan bodemaas en gedragen zich dus natuurlijker aan een rig. Bovendien zorgt het lichte gewicht voor een enorm snelle inhaking, wat in de koude wintermaanden zomaar een bonusvis kan opleveren!

Wafters zinken op het gewicht van de haak, dus zuigen ook énorm goed naar binnen…

De drijfkracht is evenredig met de diameter van de wafters. Hoe groter, hoe meer drijfkracht, omdat je groter haakaas meestal ook gebruikt in combinatie met een grotere haak. We hebben onderstaande schema gemaakt om de juiste haakmaat ermee te combineren:

  • 12mm wafters (haakmaat 8-10) 
  • 15mm wafters (haakmaat 6-8) 
  • 18mm wafters (haakmaat 6-7) 
  • 20mm wafters (haakmaat 4-5) 
Perfect in combinatie met een PVA stick!

Inside tip

Vis een wafter in combinatie met een klein PVA zakje zoals op de foto hierboven. Het zakje bevat allerlei kleine attractieve aasdeeltje, die zorgen voor veel aasopnames. Als je hier met een wafter op vist, zuigt dit net zoals het lichte voer veel makkelijker naar binnen dan een 20 millimeter boilie. Stof tot nadenken!

Een wafter gecombineerd met kleine aasdeeltjes is perfect voor de koude wintermaanden!

Citruz Concentrate

Citruz concentrate bevat de fruitesters en essential oils die we gebruiken in de pop-ups. De liquid is ideaal om je haakaas zoals pop-ups, maden, pellets en plastic aas mee te boosten. Het wordt vaak gebruikt in combinatie met Citruz pop-ups, maar kan ook perfect op andere boilies zijn werk doen.

30 milliliter pure attractie voor op jouw pop-ups of boilies!

Citruz Pellets

De Citruz pellets zijn op maat gemaakte pellets die weinig olie bevatten. Ze zijn in twee tijden gesoakt in de poeder én vloeibare liquid. Dat zorgt voor een uiterst attractieve voerplek die de kans op een aanbeet vergroot, zeker tijdens koudere periodes.

Het ziet er in ieder geval zeer sexy uit!

Ideaal om te gebruiken in PVA zakjes of om een voerplek aan te leggen die watervogels op afstand kan houden. Kleinere aasdeeltjes zorgen er vaak voor dat de vissen langer blijven hangen op je voerstek. Ze zijn verkrijgbaar in twee -en zes millimeter, waardoor er keuze is uit twee verschillende oplostijden. 

Je kunt kiezen uit twee soorten diameters, waarvan de kleinere sneller oplossen dan de iets grotere.

Citruz Cultured Fizzed Stick Mix

Deze stickmix werkt op een ander principe. De actieve ingrediënten die reageren in het water, zorgen ervoor dat de mix als het ware onderwater pas écht begint te werken. Hierbij komen er allemaal kleine voedseldeeltjes vrij die zich door de gehele waterkolom verspreiden. Dit zorgt ervoor dat de karpers naar het haakaas worden gelokt met behulp van zicht en geluid, evenals geur en smaak.

De actieve deeltjes zorgen voor een explosie in de waterkolom.

Het is een zeer effectieve manier om de aandacht van de karpers te trekken, niet alleen wanneer het koud is maar ook wanneer standaard PVA-tactieken niet de gewenste resultaten opleveren.

De aantrekkingskracht in de Fizzing stickmix is voor een karper moeilijk te weerstaan.

De aantrekkingskracht in de Fizzing stickmix is voor een karper moeilijk te weerstaan. Het zijn dezelfde fruitesters, aminozuren, nucleotides, vitaminen en mineralen, zoals je die kunt vinden in de levende coating van de Cultured hookbaits.

Onweerstaanbaar voor onze geliefde zoetwatervarkens!

De mix heeft ook een zeer attractieve visuele roze kleur. Perfect om te gebruiken in combinatie met de Citruz Cultured Hookbaits.

Citruz Spod Syrup

De perfecte bulk liquid voor de winter! Een superzoet recept op Citruz basis dat de karpers effectiever tot azen aan kan zetten. Deze PVA-vriendelijke liquid kan je injecteren in PVA-zakjes, gebruiken als dip voor PVA-kous, toevoegen aan stickmixen of gebruiken als boiliesoak. Kortom, je kan er alle kanten mee uit.

De roze kleur kan in de winter zomaar eens doorslaggevend zijn.

Door de felroze kleur en unieke geur valt deze liquid onmiskenbaar visueel op en creëert tegelijk een geurspoor door de gehele waterkolom. 

Citruz Cultured Hookbaits en Pop-Ups 

Op basis van een 15, 18, 20 of 24 millimeter wafter zijn de gebalanceerde Cultured Hookbaits laag voor laag opgebouwd om het haakaas ‘levend’ te maken.

Deze oplossende ‘huid’ geeft natuurlijke triggers af in het water.

Eenmaal ingegooid zal de zogenaamde ‘huid’ over een aantal uren (afhankelijk van de watertemperatuur) langzaam afbreken. Dit gaat zo verder totdat alleen nog maar de kern van het aas over blijft. Deze oplossende ‘huid’ geeft natuurlijke triggers af in het water. Tot nu toe is er nog niets soortgelijks te verkrijgen!

De coating errond lost langzaamaan op in het water.

Het continu loslaten van natuurlijke attractie, die alleen maar in natuurlijk voedsel zit, is bijgevolg één van de meest natuurlijke haakaasjes die op dit moment verkrijgbaar zijn. Het is rijk aan aminozuren en nucleotiden die het beste presteren in een ongekookte vrije vorm. 

De Cultured pop-ups hebben zich al vaak bewezen.

Cultured Hookbaits zijn simpelweg het meest onvoorstelbare karperaas op de markt. Ze zijn opgebouwd uit laagjes die neutraal drijvend zijn in het water.

De Cultured Hookbaits hebben onder andere voor Mark Pansar al flink wat vissen opgeleverd!

Citruz Liquid Bait Soak 

Een PVA-vriendelijke food dip vol legendarische attractoren. Te gebruiken als dip, om PVA-sticks aan te maken of om pellets, drijvend aas en boilies te soaken.

Een PVA vriendelijke soak voor je haakaas.

Citruz Plume Juice 

Het laatste nieuwtje op het vlak van extra attractie voor je haakaas! Een combinatie van de unieke mix van de Citruz. Deze kan gebruikt worden op pop-ups, boilies, foam, PVA-sticks en zelfs op drijvend aas. Dit flesje bomvol attractie zorgt voor een ongelofelijke, visuele wolk vol van deeltjes die zelf in moeilijke omstandigheden vissen tot azen weet aan te zetten.

Ook deze attractor is in twee kleuren te verkrijgen én is PVA-vriendelijk!

Doordat ze in deze twee kleuren te verkrijgen zijn, zijn ze prima te combineren met de rest uit deze range! Test ze zeker eens uit en laat ons ook zeker weten of je er resultaten op hebt weten te boeken 😉

Succes!

Team Nash Tackle


Meer inforomatie over deze producten vind je hier! Volg Nash ook zeker op Instagram en Facebook om al hun strakke content te blijven zien!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl