HET OORDEEL: Hoe bevalt de Krill Caramel Range van Originals?

Favoriet Favoriet
HET OORDEEL: Hoe bevalt de Krill Caramel Range van Originals?

De aasmakers van Originals waren op zoek naar een boilie die je het hele jaar door kunt gebruiken. Een veelzijdige bol die instant goed inzetbaar is maar óók zijn mannetje staat tijdens een voercampagne. Het resultaat? De Krill Caramel! Eerder hebben we op Facebook een oproep geplaatst waarin we op zoek waren naar fieldtesters en die hebben we gevonden. We zijn erg benieuwd hoe de bollen bij de heren zijn bevallen!


Halverwege het voorjaar hebben we Robert Klaassen, Jaro Schreuder en Jeroen van Broekhoven mogen feliciteren met een superdikke Krill Caramel Package Deal ter waarde van €53,-. Deze deal bevatte de volgende items:

  • 2,5 kilo 15 mm Boilies
  • 2,5 kilo 20 mm Boilies
  • 1 kilo Pellets
  • 500 ml Bait Booster
  • 1 potje 14 mm Amino Food Pop-ups

Inmiddels zijn de zakken zo goed als opgevist en ook de liquids hebben hun weg naar de waterkant gevonden. Kortom, het is tijd dat de boys ons vertellen hoe de range is bevallen.

Ook de populaire Krill-Karmel boilie is als extra voordelige vakantiedeal te verkrijgen. Shop ‘m nu in de webshop!

Robert Klaassen: Vangst op het Kempisch Kanaal

Robert Klaassen aan het woord: Toen ik het Krill Caramel pakket thuis in ontvangst mocht nemen, kon ik natuurlijk niet wachten om ‘em zo snel mogelijk uit te pakken (en ermee te gaan vissen uiteraard 😉 )! Bij het openen van de doos kwam me een heerlijke geur me tegemoet, ik kon deze echter niet meteen plaatsen! Dit moest wel een interessant aasje zijn, dat kon niet anders.

Gelukkig stond er 2 dagen later al een leuke sessie gepland, namelijk mijn ontmaagding op het magische Kempisch kanaal samen met m’n vismaatje. Hij vertelde me dat het een zeer taai water is en je er niet zomaar een visje vangt. Hij heeft er inmiddels 14 nachten op zitten en zijn teller staat nog steeds op jawel…nul. Maar goed, met volle moed en een bak vol vertrouwen gingen we richting de Belgische grens om vervolgens een mooi stuk van het Kempisch kanaal te bevissen.

Het magische Kempisch kanaal geeft niet zomaar zijn parels prijs.

Eenmaal neergestreken op de stek, beaasde ik 1 hengel met een bodemaasje en de andere hengel met een Krill Caramel pop-up aan de Ronnie rig. Na een avond vol gezelligheid en wat Belgische ‘Juupkes’ (Jupiler) gingen we slapen. De avond en nacht leverde helaas alleen wat van onze platte vrienden op, totdat ik rond 8.30 een paar piepen kreeg op de pop-up hengel. Ik schoot rechtop en wachtte geduldig af. Na nog een piep of 3-4 ging de hengel er als de brandweer vandoor. Super mooie drill gehad in het ochtendzonnetje, en met dat kraakheldere water en ware lust voor het oog om zo’n gave vis gehaakt te hebben. De spiegel tikte net niet de 16 kg aan, maar goed mijn sessie was al dik geslaagd met zo’n magische vis van een nog magischer water!

Op de kant was de vis nóg mooier dan in het water!

Later in de ochtend liep de hengel met het bodem aas ook af. Deze vis (een schub van wat kleiner formaat) zwom direct naar het oppervlakte. We zagen de vis, hij schudde een keer met z’n kop en los was ie, helaasss. Maar goed, zoals je ziet heeft de Krill Caramel zichzelf wel bewezen! Het was de eerste keer op dit toch al taaie water en gelijk zo’n vis vangen én er nog eentje gelost ook. Dat wil toch wel wat zeggen over de kwaliteit van de bol! Zowel de pop-up als het bodem aas zijn mij zeer goed bevallen. Ik heb toen ik thuis kwam direct de volgende bestelling geplaatst bij Originals!


Jaro Schreuder: “Bevis er meerdere watertypes mee”

Jaro aan het woord: Ik was ontzettend blij om te horen dat ik een van de winnaars was van de Facebook actie! De Krill Caramel is geen onbekende voor mij, ik vis hier al sinds de eerste beginfase mee en ik boek er een tijdje goede resultaten mee.

Het allerbelangrijkste in een boilie is: vertrouwen. De wateren die ik bevis zijn nogal gevarieerd en de vissen reageren overal anders op. Het feit dat ik met de Krill Caramel op verschillende wateren succes boek, bewijst wat mij betreft dat dit een heel veelzijdige bol is die ik overal durf in te zetten.

Van bijkleuren in de zon, naar een haak in je mond.

Tijdens de meest recente sessie die ik met deze bol heb gevist, wist ik een mooie hoog gebouwde schub te landen. Alle vissen lagen vanwege de hitte te zonnen, maar toch kreeg de Krill Caramel bol in combinatie met de pellets (voorzien van wat Amino Booster) de vis aan het azen.


Jeroen van Broekhoven: 5 vissoorten

Jeroen vertelt: De Krill Caramel is een geweldig bolletje met een mooie stevige structuur. Ik viste hem als snowman met de oranje bijpassende pop-up! De zoete geur zal zeker menig vis verleiden, de bijgeleverde soak heb ik dan ook helemaal leeg gegooid over de 5 kg bollen en het even lekker in laten trekken.

Originals aan het woord: Het manipuleren van aasprikkels doormiddel van de Krill Caramel Hydro Booster & Amino Booster zorgt voor verwarring bij de karpers. Doe er je voordeel mee.

Wat me direct op viel, nadat ik er een paar in het water had laten vallen, was dat de bol goed zichtbaar was na op de bodem. Doordat de boilie haar attractors langzaam verloop werd de bol wat lichter en viel daarom beter op tegen de donkere bodem. Uiteindelijk heb ik er twee nachten mee gevist, waarbij ik beide diameters door elkaar mixte.

Jeroen ving geen vissen die de SD kaart mochten verrijken, vandaar dat deze sfeerplaat zijn bijdrage siert.

De eerste nacht resulteerde in een mini karpertje, brasem, giebel, een kroeskarper en een zeelt. Dit met harde stroming op de rivier dankzij de bijna tropische regenval. De tweede nacht resulteerde in slechts een enkele run. Een kleine maar mooie spiegelkarper van ongeveer 2-3kg kon de Krill Caramel niet weerstaan. Daarna was het pakket op en brak de zomer aan. Ik denk dat ik binnenkort nog een zakje bestel om deze bol in het najaar nog een kans te geven.


Meer over de Krill Caramel

Originals aan het woord: Onze aasmakers stonden vorig jaar misschien wel voor de grootste uitdaging uit hun carrière. Enkele van onze vissers hadden namelijk de wens uitgesproken om het hele jaar met één en dezelfde boilie aan de slag te gaan! Op zich geen enkel probleem, maar de ontwikkeling van een boilie die het hele jaar goed presteert is behoorlijk complex. Toch zijn onze aasmakers er in hun Belgische lab in geslaagd om een aasrange te ontwikkelen die aan deze allerhoogste kwaliteitseisen voldoet. Na flink wat testwerk zag de nieuwe Krill Caramel Range afgelopen voorjaar het levenslicht en daar zijn we enorm trots op!

Krill Caramel: een range om trots op te zijn!

Het idee achter de Krill Caramel

Met de nieuwe Krill Caramel Range zijn we er in geslaagd om een range te ontwikkelen waar je op ieder water en tijdens ieder jaargetijde mee aan de slag kunt gaan. Tegelijkertijd is het doel van deze range dat je er naast instant sessies ook prima voercampagnes mee kunt opstarten. Een uitgebalanceerde voedingswaarde, een goede vertering en een unieke prikkel zijn daarom belangrijk. Bij de Krill Caramel Range zijn al deze eigenschappen verwerkt in één uniek aas!

De quick response pellets uit de Krill Caramel range mogen ook zeker niet ontbreken in je standaard uitrusting!

De Krill Caramel boilie heeft een licht zoete smaak waarbij je ook duidelijk de zoute, vismeelachtige ingrediënten proeft. De combinatie van zoete birdfoods, kelp, krillmeel, krillextract, vloeibaar krillhydrolisaat, gistextract, melkpoeders, honing, vloeibare amino’s en eetlustopwekkers, Caramel B., N.D.H.C. en aroma’s zorgt voor een boilie met een heerlijke smaak die veel karpers aanspreekt. Onze aasmakers spreken met zoveel verschillende ingrediënten in één boilie van breedspectrumaas en dat is precies waar de Krill Caramel Range voor staat!

De Krill Caramel is een smaak die veel karper aanspreekt, zo bleek wel uit de testperiode!

Wist je dat…

…onze Belgische aasmaker Luc Pluckers voor deze range weer enkele unieke liquids heeft ontworpen? Tijdens de ontwikkelingsfase werden er voor deze liquids grondstoffen uit heel Europa geïmporteerd. Daardoor is de flavour die is gebruikt uniek en nergens anders verkrijgbaar.

Een unieke flavour die je niet snel in een andere boilie ziet terugkomen. Dat is waar de Krill Caramel voor staat!

De nadruk ligt daarbij vooral op de smaak en in mindere mate op de geur. De smaak van deze flavour is zeldzaam lekker en dat is een heel groot pluspunt! In de boilie zijn wederom enkele grove ingrediënten verwerkt waardoor de vloeibare liquids zeer snel kunnen uitlekken. Hierdoor is een optimale instant respons gegarandeerd.

De optimale instant response wordt alleen maar verder versterkt door de pop-ups in de Krill Caramel range!

Prikkel de karpers

Uniek aan de Krill Caramel range zijn de twee verschillende boosters. Het is daardoor voor jou mogelijk om zelf de prikkel van het aas te versterken. Wil je tijdens je sessie de prikkel van de krill versterken, dan kun je het aas soaken in de Hydro Krill Booster. Deze Booster bestaat uit bijna 100% wateroplosbare visproteïnes. Geef jij je aas liever een extra zoete prikkel? Dan kun je het aas soaken in de Amino Booster. Deze attractor bestaat voor een groot deel uit snelle en wateroplosbare suikers. Kortom: voor iedere situatie kun je met de producten uit de Krill Caramel Range het perfecte aas creëren.

Martin Post wist met de Krill Caramel range al een hele dikke schub van 24 kilo te vangen!

Tot ziens aan de waterkant!

Het team van Originals


Al met al zijn de drie ‘fieldtesters’ dus zeer tevreden met het door hun gewonnen aaspakket! Jij wilt nu natuurlijk weten hoe jij de Krill Caramel kunt bestellen. De volledige range is verkrijgbaar in de Originals webshop en bij De Tacklebox in Beilen.

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl