ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Het vissen op stromend water – Younes Gonzalez

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

In dit artikel vertelt de Franse rasvisser Younes Gonzalez over zijn visserij op stromend water. Younes is woonachtig in Zuid-Frankrijk, waar het in de zomer behoorlijk warm kan zijn! Juist in deze periode vist hij graag op rivieren en kanalen. Waarom? Dat legt hij in dit artikel uit!


Younes aan het woord: Mijn relatie met de rivier wordt altijd sterk beïnvloed door het weer en de seizoenen. Ik woon in het zuiden van Frankrijk, waar de zomers erg heet zijn en de grindputten en meren snel opwarmen. Dit soort wateren bereiken al snel een goede temperatuur om er te kunnen vissen. Wanneer de temperatuur van het water stijgt, dan stijgt ook de snelheid waarmee zuurstof in het water oplost.

Mijn relatie met de rivier wordt sterk beïnvloed door het weer.

Zodra ik karper aan het wateroppervlak spot die op zoek zijn naar deze kostbare zuurstof, begrijp ik dat het tijd is om te zoeken naar plaatsen die minder beïnvloedbaar zijn door de hitte. Denk aan dammen in heuvelachtige gebieden die minder worden blootgesteld aan de zon, maar ook het stromende water van rivieren en kanalen.

Zodra de temperaturen flink op beginnen te lopen, wijkt Younes uit naar wateren die stromen.

Mensen die mij kennen weten dat mijn bloed sneller gaat stromen als ik denk aan dammen en natuurlijke wateren. Grote rivieren zoals de Rhône of de Seine zijn ook interessant, maar omdat die te ver van mijn woonplaats afliggen kan ik ze niet bevissen zoals ik zou willen. Daarom geef ik de voorkeur aan afgesloten wateren. Bovendien ben ik geen expert in de visserij op stromend water, maar er zijn wel bepaalde tijden van het jaar dat mijn enige redelijke visoptie bestaat uit een rivier of een kanaal.

Hoewel rivieren en kanalen niet altijd Younes’ voorkeur genieten, heeft hij al wel flink wat succesvolle sessies achter de rug!

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook

1