Het voorjaar is begonnen – tijd om voer in te slaan bij Baitworld

Favoriet Favoriet
Het voorjaar is begonnen – tijd om voer in te slaan bij Baitworld

Nu het voorjaar dan echt is begonnen, wordt het tijd om het voer in te slaan. Baitworld heeft een uitgebreid assortiment op het gebied van aas, zo bieden zij partikels, boilies en toebehoren aan. Heb jij de vriezer nog leeg, of zijn de voertonnen nog niet gevuld? Neem dan zeker even een kijkje, want wie weet zit er wel wat tussen wat jij nodig hebt.


Baitworld consultants Gijs Pronk en Frans Bax aan het woord: Eindelijk is één van de mooiste periodes van het jaar aangebroken: het voorjaar! Het wakker worden van de vogels, het gemekker van de lammetjes en die massale viskriebels diep in de onderbuik. Bij menig visser zijn de eerste zonnestralen dan ook een geweldig excuus om naar de waterkant te trekken. Maar wees slim! Dat het voorjaar is begonnen betekend niet direct dat de vis zich massaal op jou boilies gaat storten.

Zo is de watertemperatuur vaak nog laag en is ook de stofwisseling nog erg traag, daarom zijn onze gevinde vrienden niet altijd even makkelijk te vangen. Wees daarom zorgvuldig tijdens het starten met veel boilies of grote voercampagnes. Als je er toch voor kiest met boilies aan de slag te gaan kies dan eens voor een kleine en attractieve boilie zoals de 12mm Milky Coconut Banana en voer dan met bijvoorbeeld hennep of zadenmix bij. Klein en attractief is vooral in het voorjaar vaak de sleutel!

Wees daarom zorgvuldig tijdens het starten met veel boilies of grote voercampagnes.

Partikels

Vaak zien we dat artikels over het hoofd gezien worden. Zoete mais hoor ik wel voorbij komen, maar andere partikels worden niet vaak gebruikt. In het voorjaar is klein en attractief aas een must voor mij, partikels voldoen daar zeker aan. Bij Baitworld beschikken we uiteraard over veel verschillende partikels, zowel vers-bereid als droog. Daarnaast zijn de prijzen van grotere hoeveelheden (bulk) ook zeer scherp. In het overzicht hieronder zullen we de prijzen tonen van 10,20 en 40 kg.

Mix van tijgernoten en hennep, een echte killer!

Hennep, vers gekookt, klik hier

 • 10 kg – €24,50
 • 20 kg – €45,00
 • 40 kg – €85,00

Hennep, droog (ongekookt), klik hier

 • 20 kg – €37,50

Tijgernoten, vers gekookt, klik hier

 • 10 kg – €24,50
 • 20 kg – €45,00
 • 40 kg – €85,00

Tijgernoten, droog (ongekookt) 8-16 mm, klik hier

 • 20 kg – €37,50

Deze schub kon de partikels niet weerstaan.

De voorjaarsspecial

De voorjaarsspecial betreft een zeer attractieve partikel mix welke speciaal gemaakt is voor… tja, je zou het niet zeggen, het voorjaar! Deze mix is opgebouwd met meerdere zaden als basis, bestaande uit: hennep, boekweit, tarwe en rode/witte dari, wat al zorgt voor mega veel attractie en dat is wat je nodig hebt in het voorjaar! Om de mix toch nog iets meer voeding mee te geven, is er zoete  mais en tijgernoten aan toegevoegd! Wat ik vaak gebruik als haakaas, zijn onze XXL tijgernoten.

Prijzen vers gekookte voorjaarsspecial, klik hier

 • 10 kg – €22,50
 • 20 kg – €42,50
 • 40 kg – €75,00

Deze mix is goed inzetbaar in het voorjaar.

XXL Tijgernoten

Iets waar ik het even kort met jullie over wilde hebben! Tijgernoten, wie kent ze niet? Een fantastisch aasje tegen kreeften, maar nu hebben wij ze in XXL formaat perfect, deze zijn voor op de hair! Dit geeft je de kans om ervoor te zorgen dat je een iets groter aasje kan presenteren! We hebben onze tijgernoten verpakt in een mooie pot. Ze zijn houdbaar gemaakt met natuurlijke producten (zoals boter- en citroenzuur)  zodat je altijd en overal xxl tijgernoten bij de hand kan hebben!

Tijgernoten, wie kent ze niet?

De XXL tijgernoten, een perfect haakaasje tegen de kreeften.

Om de XXL tijgernoten te bestellen klik je hierrr!

De instant partikel mix

Instant Partikel mix van Baitworld is op basis van kennis en voeding speciaal gemaakt voor de instant visserij. Deze mooie partikel mix bestaat uit: zoete maïs, kiem hennep en een klein beetje tijgernoten. Door de relatief hoge dosis zoete mais en hennep is de instant response zeer hoog! De instant partikel mix is goed in te zetten in de korte uurtjes aan de waterkant en ter opbouw van je voerstek in combinatie met boilies. Dus een perfect aasje voor het karpervissen!

Voorjaar, een van de mooiste tijden om te gaan vissen.

Deze mix wordt na bestelling vers gekookt, vacuum verpakt en direct verzonden. Uiterst vers dus! Houd er wel rekening mee dat wanneer je deze mix niet direct gebruikt, bederf zal optreden. Uiteraard kun je dit voorkomen door het in te vriezen. Zelf portioneer ik het in zipbags van 500 gram. Ideaal voor de korte sessies, een klein zakje is immers snel ontdooit en je houd de rest vers ingevroren, zodat je altijd topkwaliteit aas hebt.

Prijs instant partikel mix, klik hier

 • 10 kg – €19,50

Milky CB, een attractieve boilie die goed te combineren is met de partikels.

Extra attractie ?

Wil je graag nog meer attractie in je partikelmix? Dat kan met de producten van Baitworld! Meerdere soorten liquids zijn verkrijgbaar via de webshop. Een kleine greep uit het assortiment:

 • De vloeibare Robin Red (Haits), deze heeft een overheersende geur en een is een stroperige substantie met een kruidig karakter. Met de vloeibare Robin Red kun je boilies, pellets, partikels of stickmixen een extra boost meegegeven, hierdoor zal er een spoor van geur en smaakstoffen ontstaan die door de volledige waterkolom waarneembaar zal zijn voor karpers.
 • De Corn Steep Liquid is een stroperige liquid met de geur van mais. Tijdens het koken van de maïskolven worden alle aanwezige koolhydraten onttrokken en ontstaat er een vloeistof vol eiwitten en aminozuren. Deze geurende liquid is uitstekend om de attractie te verhogen bij het gebruik van partikels.
 • Voor iedere boilie range is een liquid booster verkrijgbaar. Deze sterk geconcentreerde liquid kan naar wens worden ingezet om middels een kleine toevoeging het bereik naar karpers te vergroten en om aantrekkingskracht te creëren op de stek. De liquid is een match met de ingrediënten uit dezelfde boilie range en is PVA vriendelijk.

De liquids zijn verkrijgbaar in meerdere smaken.

Prijzen liquids, klik hier

 • Robin Red (Haits), 1 liter – €11,50
 • Corn Steep, 1 liter – €7,50
 • Liquid per boilie range, 500 milliliter – €12,50

Houdbaarheid & Verpakking

Het mooie van verse partikels is dat er geen conserveermiddelen voor gebruikt worden en dat deze gratis gevacumeerd worden na bereiding, waardoor ze langer houdbaar zijn. Dus doe er je voordeel mee, want afwijkend en vooral attractief vissen levert vaak net iets meer op 😉. Mocht je met deze tips straks een mooie vis hebben gevangen horen wij het uiteraard graag van jullie. Voor de ‘Frankrijkgangers’ onder ons is het ook mogelijk om ruim op voorhand je partikelmix te bestellen en in te laten plannen, hierdoor ben je verzekerd van een verse voorraad partikels!

Ook in frankrijk vinden de karpers de partikel mix lekker.

Doorschakelen in het voorjaar

Naarmate de watertemperatuur toeneemt wordt de witvis ook steeds actiever. Klein en attractief aas zal op sommige wateren voor veel actie zorgen, helaas niet van de gewenste soort. Zodra de aanbeten van brasems toenemen dan pas ik mijn voerstrategie daarop aan, minder partikels en meer boilies.

Scoor dan nu je voorraad boilies tegen een mooie korting van maarliefst 20%!

Daarbij kies ik in de meeste gevallen voor een combinatie van twee soorten boilies, ook in verschillende diameters (15/20/24mm). Dark Tuna en Milky CB hebben zich voor mij al meermaals bewezen, in binnen- en buitenland. Wil je voorbereid zijn om door te schakelen? Scoor dan nu je voorraad boilies tegen een mooie korting van maarliefst 20%!

Klik hier voor het volledige assortiment!

Boilies worden gratis door ons gevacumeerd.

Baitworld


Oja, we zouden het bijna vergeten! Maar wisten jullie dat je als KWO Community Member ALTIJD 10% korting krijgt op je bestelling in de Baitworld shop? Nog geen member? Klik dan hier! Ben je al KWO Member en wil je de kortingscode voor deze maand checken? Kijk dan in je menu bij Member Voordelen. Voor nog meer informatie over de producten van Baitworld? Klik dan hier!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl