ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Van hobby tot obsessie: Getuigenis van een ex-verslaafde

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Wanneer een hobby een obsessie wordt…

Wanneer karpervissen een obsessie wordt en je niet langer normaal kan functioneren. Wanneer je elke minuut van de dag aan karpervissen denkt en alles ondergeschikt wordt aan je ‘shot’ karpers. Dan bestaat de kans dat je vroeg of laat met je gezicht tegen een muur knalt en je bij het rechtkrabbelen merkt dat er enkel puin rondom je achterblijft. Het overkwam X, een ex-karpervisser uit West-Vlaanderen die zijn verhaal liet optekenen door VBK redacteur Alijn Danau. De visser in kwestie draaide ooit mee aan de top van de karpervissersladder en was een bekend figuur in de karperscene. Hij viste in zijn glorietijd op de toen gerenomeerder wateren zoals het Land van Ghow, de Geraarsbergse Gavers, het Kempisch Kanaal, Lac de St.-Cassien, Du Der, Orient, en ga zo maar door.

Vandaag is hij karpervisser af en hij vertelt hoe het zo ver is kunnen komen. 


Iedereen van ons gaat vroeg of laat wel eens door een periode wanneer het karpervissen overheerst en alles moet wijken, echter de meesten onder ons komen doorgaans wel weer tijdig bij hun zinnen. Echter, bij sommigen lukt dat niet en zij verliezen in hun onlesbare drang naar karpervissen hun pedalen en gaan helemaal loos.

We herkennen het allemaal wel: de drang om te gaan vissen. Voor X het begin van zijn problemen…

Onze geïnterviewde, inmiddels ex-karpervisser die liever anoniem wenst te blijven, is zo iemand en getuigt:

Vrouw er vandoor

X aan het woord: Tja, waar moet ik beginnen…. (stilte)

Het begon eigenlijk allemaal heel onschuldig hoor. Voor ik karpervisser werd ging ik ook al vissen op witvis, maar slechts sporadisch. Echter, het karpervissen zoog me na verloop van tijd zo op dat het steeds verder ging. Helemaal in het begin viste ik enkel dagsessies. Maar onder invloed van vooral Engelse publicaties, het boek van Kevin Maddocks (Carp Fever) werd ik gebeten door de microbe en viste ik al snel ook ‘s nachts. Vervolgens het ganse weekend. Van vrijdag na het werk tot zondagavond en in een latere fase zelf tot maandagochtend.

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook