ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Hoofdlijn en shockleader in één: de RidgeMonkey Orbit lijn!

Favoriet Favoriet
Hoofdlijn en shockleader in één: de RidgeMonkey Orbit lijn!

De winter komt er weer aan, een mooi moment voor veel vissers om de spoelen vol te gooien met een nieuwe lijn! Nieuw op de markt is de Orbit Double Tapered Mono van RidgeMonkey. Een hele mond vol, maar dit is ook geen alledaagse hoofdlijn...


Een nieuwe en innovatieve hoofdlijn, van wie anders dan RidgeMonkey?

Wat maakt deze lijn speciaal?

RidgeMonkey aan het woord: Nu vraag jij je ongetwijfeld af wat er dan zo vernieuwend is aan deze lijn. Op een spoel zit 900 meter lijn, opgedeeld in drie delen van 300 meter. Tot zo ver nog weinig bijzonders, toch? Het wordt nu snel spannender: van elke 300 meter lijn zijn de eerste vijf en de laatste vijf meter namelijk een geïntegreerde shockleader. Hoe handig is dat?! De lijn wordt geleidelijk aan dikker en er zit dus geen vervelende voorslagknoop tussen je lijnen in.

De eerste en de laatste vijf meter van de lijn bestaat uit een shockleader.

Veel vissers zullen het wel herkennen: werpen wordt een stuk lastiger wanneer er een voorslag op de lijn bevestigd zit! Omdat deze voorslag al verwerkt zit in de hoofdlijn, scheelt het aanzienlijk met de weerstand tijdens het werpen. Voor het werpen van lange afstanden is deze lijn dus enorm goed geschikt! Doordat aan allebei de uiteindes van elke 300 meter lijn vijf meter shockleader zit kun je de lijn ook weer andersom opspoelen. Goed voor de levensduur!

Ideaal voor de visser die veel van zijn lijn vraagt!

Andere features

Zoals jullie hebben kunnen lezen is deze lijn dus erg veelzijdig en handig in gebruik. Het vissen met bijvoorbeeld een naked chod is nog nooit zo makkelijk geweest! Ook op (betaal)wateren waar het vissen met leaders of voorslagen niet is toegestaan biedt deze lijn een uitkomst. Daarnaast zinkt de lijn goed, heeft hij een hoge slijtvastheid en een subtiele groene kleur!

Met deze lijn kun je werkelijk overal uit de voeten!

De lijn is verkrijgbaar in drie varianten:
10lb > 35lb (4.5kg > 15.9kg, 0.28mm > 0.57mm)
12lb > 35lb (5.4kg > 15.9kg, 0.30mm > 0.57mm)
15lb > 40lb (6.8kg > 18.1kg, 0.33mm > 0.60mm)

Om je even wat extra uiteg te geven: de eerste diameter die je afleest (bijvoorbeeld 0.28mm) betekent dat de hoofdlijn zelf 28/00 dik is. De lijn wordt bij de laatste vijf meter geleidelijk aan dikker, tot het formaat van de tweede diameter (bijvoorbeeld 0.57mm of 57/00) is bereikt. Zo kun je eenvoudig kiezen welke variant van de Orbit lijn bij jouw visserij past!

De Orbit lijn is een mooie aanvulling op het nu al strakke lijnassortiment!

Succes met de Orbit lijn!

Team RidgeMonkey


Is deze lijn iets voor jou? Bekijk hem nu bij jouw lokale RidgeMonkey dealer!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl