How to – Eenvoudig een combi-rig knopen met de nieuwe Loops & Booms van Korda

Favoriet Favoriet
How to – Eenvoudig een combi-rig knopen met de nieuwe Loops & Booms van Korda

De nieuwe producten van Korda zijn weer verkrijgbaar in de winkels, de Loops en Booms zijn hier twee van. In deze how to wordt er toegelicht hoe jij de combi-rig op een gemakkelijke manier in acht stappen kunt maken doormiddel van de Loops en Booms. Danny Fairbrass en Neil Spooner va Korda zijn al groot fan van deze rig, wellicht jij straks ook!


Ready Tied Loops

Korda: De Ready Tied Loops zijn speciaal ontworpen uit braid materiaal om eenvoudig door middel van een lus-verbinding aan Booms te bevestigen. Deze kant en klare haaksecties worden gebruikt om snel en eenvoudig een combi rig te maken zonder een moeilijke Albright knoop te hoeven maken.

De Ready Tied Loops zijn verkrijgbaar in Wide Gape, Wide Gape X en Krank uitvoeringen in de maten 4, 6 en 8.

Danny Fairbrass is een groot fan van de combi rig. Zowel tijdens het filmen van de Masterclass, Thinking Tackle online video’s als tijdens zijn privé visserij maakt hij veel gebruik van deze onderlijn. Ook Neil Spooner heeft enorm veel vertrouwen in deze presentatie. Verspreid over de gehele wereld heeft hij deze rig ingezet om tijdens het filmen van Monster Carp mooie vangsten te realiseren.

Een groot fan van de combi rig is Danny Fairbrass.

Neil Spooner: “Ik heb deze rig nu al meerdere seizoenen gebruikt als mijn standaard bodemaas presentatie. Daarbij ben ik nog geen enkele keer teleurgesteld. De karpers hebben duidelijk moeite met de combinatie van stijf en soepel. Hierdoor heb ik echt het idee dat ik meer vis heb gevangen dan wanneer ik het anders gedaan zou hebben” 

Ready Tied Booms

Door gebruik te maken van BOOM fluorcarbon is er een stijf deel ontworpen. Dit deel van de onderlijn zal het in de war werpen voorkomen en zorgen dat de rig van het lood weggedrukt wordt. De Ready Tied Boom heeft een uiteinde dat voorzien is van een kleine lus. Hierdoor kan je eenvoudig een korte, soepele sectie bevestigen. Indien men gebruik maakt van de kant en klare Loops kan dit snel door middel van een lus-verbinding.

Aan de andere zijde van de Ready Tied Boom tref je een grotere lus aan. Deze maakt het mogelijk om snel de onderlijn te bevestigen aan een Quick Change wartel. De Ready Tied Boom zijn verkrijgbaar in twee maten: 5,5 inch (Danny’s favoriete lengte) en 7,5 inch (de lengte die Tom Dove meestal gebruikt). Per verpakking tref je drie kant en klare booms aan.

Tom Dove: “Tegenwoordig gebruik ik vrijwel altijd stijve Booms in mijn visserij. Indien ik deze met een helicopter set-up combineer krijg ik de ultieme presentatie die niet in de war zal gaan.”


How to: Combi Rig in acht stappen met de nieuwe Loops en Booms

Stap 1

Kies eerste de lengte van de Boom.

Vervolgens kies je de Loop die jij wilt gebruiken.

Stap 2

Zorg dat de loop recht ligt.

Zoek de lus van de Boom.

Stap 3

Het uiteinde van de Loop doe je nu door de lus van de Boom.

Vervolgens doe je het uiteinde van de Loop over de haak heen.

Stap 4

Schuif het uiteinde helemaal over de haak heen.

Trek het nu strak, en de Loop zit vast aan de Boom.

Stap 5

Doe een klein beetje Dark Matter Putty over de Krimp heen.

Zorg dat je de krimp niet meer kan zien en klaar!

Stap 6

Knip een klein stukje van de Dark Matter Tungsten af..

Stap 7

Doe het stukje Dark Matter Tungsten vervolgens over het uiteinde van de Boom.

En schuif dan het stukje Dark Matter Tungsten over de QC Swivel heen.

Stap 8

Nu hoef je alleen nog je pop-up of wafter aan de hair te bevestigen.

De combi rig is nu klaar voor gebruik.

Veel succes!

Team Korda


Op de website van Korda vindt je nog meer how to’s en informatie over de Loops & Booms. Kijk op het Instagram-Account en de Facebook-Pagina van Korda voor nog meer nieuwtjes en producten.

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl