ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

How To: Zo verzorg je een wond van een karper

Favoriet Favoriet
How To: Zo verzorg je een wond van een karper

Bijna iedereen heeft het wel eens meegemaakt: je vangt een mooie karper, maar eenmaal op de mat blijkt er een verwonding aan het lijf te zitten. Hoe je hiermee het beste om kunt gaan vertellen wij je in drie stappen in dit artikel!

Puntgave karpers, dat willen we allemaal. Zorg dan ook dat je eventuele wonden goed behandeld!

Voor het verzorgen van een wond bij de karper heb je eigenlijk niet zoveel nodig. Vrijwel iedere karpervisser heeft namelijk wel een schone en droge handdoek in zijn uitrusting en daarnaast heb je nog een potje Carp Care vloeistof nodig.

Stap 1. Maak voor zover mogelijk de wond droog

Het is erg belangrijk dat je voor het gebruik van de Carp Care de wond goed schoonmaakt. Dit kun je doen met een schone en droge handdoek. Zorg ervoor dat je dit met beleid doet, zodat je niet gelijk de hele slijmlaag aantast. Als de wond goed schoon en droog is kunnen we naar de volgende stap!

Voordat je de vloeistof aanbrengt, dien je de plek van de wond voorzichtig droog te deppen met een schone, droge doek.

Stap 2. Druppel de vloeistof op de wond

Vervolgens kun je druppelsgewijs een beetje Carp Care aanbrengen op de wond van de karper. Deze vloeistof is waterafstotend, waardoor de werkzame stoffen onderwater nog lang kunnen blijven werken. Als dit gebeurt is kunnen we door naar de volgende stap!

Een klein beetje Carp Care moet voldoende zijn om de hele wond te bedekken!

Stap 3. Wacht enkele seconden voordat je de vis terugzet

Niet geheel onbelangrijk is dat je de vis hierna niet meteen terug het water in zet of er wat water overheen gooit. De Carp Care heeft namelijk heel eventjes de tijd nodig om aan de wond te hechten. Het kan zijn dat de vloeistof een beetje wit optrekt, maar na enkele seconden zal het in ieder geval genoeg ingetrokken zijn om de vis terug te zetten in zijn element.

Enkele seconden wachten moet voldoende zijn om de Carp Care te laten intrekken!

Door deze drie simpele stappen te volgen kun je een gewonde karper een flinke boost geven in het genezingsproces. Zorg dus dat je te allen tijde een flesje Carp Care in je tas hebt zitten!

Succes met jullie visserij!

KWO Redactie

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl