Word KWO member

I LOVE BIG CARP #2 – Next level targetvissen met Jelle Eshuis

Favoriet Favoriet

In het eerste deel hebben jullie al kunnen lezen hoe Jelle in binnen- en buitenland succesvol was in zijn jacht naar specifieke targets. Dit tweede deel sluit hier perfect op aan. Hij vertelt over de beleving van zijn visserij en welke specifieke eigenschappen hem hierbij helpen. Uiteraard ontbreken de zware vissen ook nu weer niet. Verlekker je dus maar aan de foto’s en pas de tips die tussen de regels door voorbij komen, toe in je eigen visserij! 


KWO: Ik heb me wel eens laten vertellen dat je aan een vis kunt zien in welke regio van Frankrijk een bepaalde vis zwemt, klopt dat?

Jelle: Haha… ja dat is eigenlijk wel zo! Dat heb ik mezelf aangeleerd. Het is heel duidelijk altijd. Als je vaak in Frankrijk bent geweest, ga je vanzelf verbanden leggen en dingen herkennen. Er zijn in Frankrijk altijd reservoirs waar de vissen duidelijk van een bepaalde kweker komen en snel te herleiden zijn. Neem de prachtige schubs van Du Der als voorbeeld. Die zijn makkelijk te herkennen.

Grote schubs van Lac du Der; zeer herkenbaar!

Maar ook in bepaalde regio’s zwemt een bepaald type vis. Je kunt de locatie ook deels achterhalen door bijvoorbeeld de kiezelstenen op een foto. Als het ronde stenen zijn met helder water, zit je al snel te zoeken naar een grindafgraving (gravière) en kun je dus al heel veel wateren wegstrepen. Een type plant, de onder- of achtergrond met bergen en of heuvels spelen ook een doorslaggevende rol.

Door het heldere water en de bergen op de achtergrond wordt het zoekgebied verkleind.

Door daarna onderzoek te doen naar de visser die hem heeft gevangen, vul je al snel de ontbrekende puzzelstukjes in. Als hij meer foto’s online heeft staan, kun je soms meerdere hoeken van een water herkennen en het zo deels uittekenen. Zo vind je 9 van de 10 keer de locatie wel. Ik heb ook vrienden die nooit iets op internet delen, maar wel alles weten van iedereen. Daar heb ik ook heel veel contact mee en die informatie delen we dan ook onderling. Door veel uren in onderzoek te stoppen wanneer je thuis bent, ga je veel ontdekken en kun je in sommige gevallen vóór de invasie van Nederlandse en Belgische vissers op een topwater zitten.

Deze spiegel ving Jelle mede dankzij de informatie van zijn vrienden.

KWO: Waar komt die drang naar de grootste vissen vandaan en waarom ben je de visser die je nu bent? 

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook