ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

In drie stappen succes boeken op een afgestuwd kanaal – Zomervissen met Ronald Nijhoff

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Tegenwoordig zitten we vaak volbepakt aan de waterkant te wachten op die ene parel die ’s nachts ons haakaasje komt zoeken. Het kan echter ook heel effectief zijn om niet te wachten, maar de vis juist overdag op te zoeken! In dit artikel vertelt Ronald Nijhoff hoe je in de zomer succesvol kunt vissen op een afgestuwd kanaal.


Ronald aan het woord: Iedereen kent ze wel: afgestuwde kanalen, beken en weteringen. Deze oppervlaktewateren zijn ervoor om regenwater af te voeren. Vaak is een stuw regelbaar, waardoor het waterpeil laag of juist hoog gehouden kan worden. Tegenwoordig krijgen stuwen steeds vaker de taak om (regen)water vast te houden door de steeds langer wordende droge periodes. Ook is het mogelijk om water omhoog te pompen in zeer droge periodes, zoals afgelopen zomer. Kleinere kanalen hebben naast de gesloten stuw vaak geen sluis, waardoor scheepvaart niet voorkomt. Geen stofwolken door scheepvaart dus, maar daar komen we straks nog op terug!

Met een stuw kan het waterpeil geregeld worden.

Kleinere kanalen en zelfs slootjes herbergen vaak prachtige (oude) parels en je hebt er geen tot nauwelijks concurrentie van andere karpervissers. De meeste vissers laten dit soort wateren namelijk liggen. “Je gaat toch niet je hele set-up meeslepen voor een uit de kluiten gewassen sloot?!” is wat veel vissers denken. En dat klopt! Maar met een uurtje tijd, één hengel, een beetje voer en het juiste aasje kan je net zo’n prachtige parel vangen als in een nacht aan de lokale put.

Kleinere kanalen en zelfs slootjes herbergen vaak prachtige (oude) parels.

Het klinkt allemaal leuk, maar hoe vang je die vissen nou?! Hieronder neem ik jullie in drie stappen mee in mijn aanpak om op een zomerse dag succesvol te zijn op een afgestuwd kanaal.

Stap 1: Vroeg uit de veren en voeren

Of je nu een ochtendmens bent of niet, het is de moeite meer dan waard om het wekkertje voor zonsopkomst te zetten. Ik vind de ochtend persoonlijk erg mooi. Het is de belofte van een nieuwe dag! De eerste zonnestralen breken door, dauw is zichtbaar aanwezig over de velden en langzaamaan beginnen wereld en natuur te ontwaken. Dit tafereel ben ik steeds meer gaan waarderen na een ernstig verkeersongeval in 2016.

Deze ‘moments to remember’ aan de waterkant moet je koesteren. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat je iedere dag je ogen weer opent!

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook