ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Welkom, je kunt deze update nu maar voor een klein deel bekijken. Dit is een exclusieve update voor KWO Members.
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates? Klik dan hier om je aan te melden.

Exclusieve KWO Member update
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates?

Klik dan hier om je aan te melden.

Just a normal day in the park…

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Dat Michiel Pilaar en zijn makker Mark Hofman op diepe Alpenmeren vissen is inmiddels geen geheim meer. Echter: zo af en toe maken ze ook wel eens een uitstapje naar een ander watertype als ze zichzelf mooie kansen toedichten op een paar serieuze vissen. Onderstaand artikel is een verhaal uit het afgelopen, warme voorjaar waarin de heren hun beproeven op een ouderwetse parkvijver midden in een grote stad…

Michiel-Pilaar-parkvissen-2

In de Franse parkwateren valt altijd wel actie te forceren.

 P2, safety first !

Ik sla de autodeur achter me dicht en verruil de bacterie houdende airco lucht voor de lucht van de grote stad. Ik zuig mijn longen vol met een mengsel van zuurstof, uitlaatgassen en andere zaaddodende dampen. Het is direct duidelijk dat we de Alpen even tijdelijk achter ons laten en in de grote stad terecht zijn gekomen. Over de stoep lopen massa’s mensen met de uitstraling alsof ze net van een demonstratie tegen een Arabisch regime komen. Niet alleen hebben ze de uiterlijke kenmerken, ze stralen ook een bepaalde mate van agressiviteit uit. “Gelukkig ligt er maar zo’n 6000 euro aan hengelsportmateriaal in de auto.” Zeg ik tegen Mark als de eerste pinguïn al erg geïnteresseerd door de achterruit tuurt. “Instappen en naar P2 Bassie”, kraait Mark door de smog.

Een 'basiskamp' in een parkeergarage. Weer eens wat anders ;-)

Een ‘basiskamp’ in een parkeergarage. Weer eens wat anders 😉

Mark stuurt zijn Jeep bekwaam de parkeergarage in en met mijn ‘Jan Modaal Toyota’ volg ik netjes. We kiezen voor een parkeergarage onder een hotel vrij kort bij het park wat we willen bevissen. Dit kost wel wat pegels, maar een nieuwe uitrusting is nog iets duurder. We besluiten om eerst het park en het water te verkennen en nemen slechts een werpbuis en een zakkie bollen mee. Plus uiteraard de film- en fotocamera. Het is immers lekker weer dus waarschijnlijk is het goed ‘observeren’.

Doordat het park vrij ondiep is (maximaal 3 meter) zal er in het vroege voorjaar bij zulke warme temperaturen sneller vis actief zijn dan op een dieper water. Vandaar ook deze switch, daarnaast is het leuk om veel verschillende watertypen te bevissen, immers leer je op ieder water weer nieuwe dingen bij.

Michiel-Pilaar-parkvissen-3

Michiel-Pilaar-parkvissen-4

Wat in het park direct opvalt is de enorme drukte zowel rond als op het water. Je kan hier voor een paar euro een waterfiets huren. Ideaal om te voeren op plekken waar je met de werppijp niet meer kan komen, een boot is hier immers verboden. Tijdens de wandeling rond het water zien we direct al een mooie stek bij een groot eiland en hier sticken we dan ook het zakje bollen verspreid weg. Uiteraard willen er weer flink wat knappe vrouwen met ons op de foto dus iets later dan gepland zitten we even later bij een restaurantje te eten. De tactiek zal worden: aan het begin van de avond het park in glippen en pas gaan vissen als de rust wederkeert.

Trolley-marathon

Rond de klok van 22 uur gooien we alle ‘zooi’ op onze trolleys en beginnen we aan de ruime kilometer lange tocht met de volgeladen trolley’s. Halverwege merken we dat we toch ook geen 18 meer zijn en geregeld moeten we even pauzeren om op adem te komen.

Bij aankomst knallen we eerste wat bollen het meer in.

Bij aankomst knallen we eerste wat bollen het meer in.

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

Trending

Bekijk ook

1