ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Karpers spotten met de Wiley X brillen – KWO Fieldtest – Robin Bulters

Favoriet Favoriet
Karpers spotten met de Wiley X brillen – KWO Fieldtest – Robin Bulters

Dat een goede polaroidbril niet mag ontbreken in je standaard uitrusting, dat hoeven we je waarschijnlijk niet meer uit te leggen. Het Amerikaanse ‘Wiley X‘ staat al jarenlang bekend om haar goede polariserende brillen, maar is in de karperwereld nog vrij onbekend. Onze eigen Robin Bulters gaat daar verandering in brengen!


Robin Bulters aan het woord: Toen ik het kantoor van Roofmeister binnen kwam gelopen en ik daar een bril van Wiley X zag liggen, zei ik meteen: ‘’Die ga ik testen!’’. Zo gezegd zo gedaan, ik nam de bril mee op pad en heb mijn bevindingen in deze update gestoken.

Deze bril is door onze Robin Bulters flink onder de loep genomen!

Uiteraard heb ik de naam vaak voorbij zien komen en weet ik dat Wiley X voor kwaliteit staat. Je ziet ze vaker bij de grote jongens in het roofviswereldje en ook op YouTube zie je ze regelmatig voorbijkomen.

Je ziet de bril vaker bij grote jongens in het roofviswereldje voorbij komen.

Nu was het aan mij om deze te testen en mijn bevindingen ervan in dit artikeltje los te laten. Mijn eerste indruk was al gelijk dat de bril een super fraai montuur had. Het oog wil ook wat natuurlijk! 😉

Al bij de eerste blik op de bril is de kwaliteit goed te zien!

Model

Er lagen een aantal modellen en ik heb zelf voor de Wiley X Breach gekozen. Wat mij sowieso opviel was dat er een aan de binnenkant de bril een soort foamachtig laagje zit, die je er overigens ook kunt uitklikken. Omdat ik nogal last heb van hooikoorts zorgt dit laagje ervoor dat er geen pollen tussen de lens en mijn ogen komen. Een dik pluspunt!

Het beschermende foam laagje aan de binnenkant van de bril is multifunctioneel!

Het laagje zorgt er ook voor dat er geen condens op je lenzen ontstaat tijdens een warme dag, als je bijvoorbeeld aan het struinen bent. Ook zorgt hij ervoor dat er geen zonlicht aan de binnenkant van de bril schijnt, waardoor je zicht op het water nog beter wordt.

Lenzen

Als we naar de lenzen kijken hebben we het over een hele moeilijk en lange naam: Captivate™ Polarized Bronze Mirror Lenses. De lenzen geven een bepaalde rust in de ogen, vooral met fel zonlicht, maar gek genoeg vond ik de bril ook op een bewolkte dag superfijn zitten. Ook toen kwam dat rustige beeld terug en was het zicht optimaal!

Dankzij het foam laagje heb je optimaal zicht.

Op dagen dat je vissen gaat zoeken weet je eigenlijk al dat je niet meer zonder een gepolariseerde bril kan. Bij deze was dat niet anders: vissen spotten met een gepolariseerde zonnebril is en blijft een must voor welke visserij dan ook!

Nog een ‘stalk slachtoffer’ van onze Bulters!

Specs

Ik merkte dus al gauw dat ik deze bril niet alleen tijdens het vissen wilde gebruiken. Het is nu een dagelijkse bril geworden, die niet van mijn kop te krijgen is!

Deze bril zit ondertussen haast vastgelijmd aan Bulters’ hoofd!

Er hangt wel een behoorlijk prijskaartje aan deze bril: zo’n 150 euro. Dit lijkt misschien veel, maar dan heb je wel een hele complete en fijne bril. Onderschat de kracht van een polaroid niet!

“De Rolls Royce onder de polaroid brillen.”

Hij wordt geleverd in een stevige brillenkoker waar ook een zakje voor de bril in zit, het poetsdoekje en een T-Peg strap zodat je de bril niet kwijt raakt op en bij het water. 

De bril kwam met positief resultaat door de fieldtest van Robin heen!

Wil je meer informatie over deze polaroidbril? Bezoek dan zeker de website van Wiley X.

Stalk ze!

Robin Bulters


Voor meer info over deze bril, bezoek je de site van Wiley X. Ook op Instagram zijn ze heel actief en plaatsen ze vette foto’s!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl