ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Karpervissen in… Japan! Op pad met Enrico Parmeggiani

Favoriet Favoriet
Karpervissen in… Japan! Op pad met Enrico Parmeggiani

In dit artikel vertelt Enrico Parmeggiani van Forge Tackle hoe hij zijn zakenreis naar Japan heeft beleefd. Lees over zijn bijzondere ervaring in dit land en hoe hij zijn eerste Japanse karpers wist te vangen!


Enrico aan het woord: Om helemaal eerlijk te zijn dacht ik niet eens aan vissen toen ik vertrok voor een zakenreis naar Japan. Alles werd op het laatste moment omgeboekt. Ik zou mijn collega’s uit Mustad in China ontmoeten, maar door de uitbraak van het virus moesten we de meeting naar Japan verplaatsen. Het zou een geweldige kans zijn om de Osaka visbeurs te bezoeken, Japanse bedrijven staan immers bekend om hun innovaties op hengelsportgebied!

Japanse bedrijvigheid!

Dit zou mijn vierde keer in Osaka zijn en ik keek er naar uit om mijn goede vriend Yoshihiro Mune weer te ontmoeten. Een toffe gast en een ervaren karper visser! Na een paar dagen zag ik dat mijn rooster precies uit kwam en dat tijdens het weekend enkele uren vrij had. Precies waar ik onderweg al op hoopte, ik liet het Yoshihiro gelijk weten…

Meer urban wordt het niet…

Mijn verwachtingen waren bescheiden en ik zou al blij zijn geweest om hem weer eens te ontmoeten. Zijn reactie was echter: “Gaaf, natuurlijk heb ik tijd voor je. Zullen we een paar karpers gaan vangen?” Twee minuten later was het plan gesmeed…

Twee minuten later was het plan gesmeed!

De sessie

Het was ondertussen zaterdagmiddag en ik stond te wachten voor het hotel. Zo punctueel als een Zwitsers horloge waren Yoshihiro en zijn vrouw Kimiko er om mij op te halen.

De rivier waar het moest gebeuren!

Op weg naar de stek kreeg ik een korte briefing over de rivier waar we zouden gaan vissen. Het was een heel ondiepe rivier die onder invloed van de getijden stond, de stek was namelijk slechts een kilometer van de zee verwijderd. Verder was er ook nog een uitstroom van een energiecentrale. Dit betekende warm water! Yoshihiro vertelde me dat er in de winter enorme groepen karpers samenschoolden. Precies toen ik uit de auto naar buiten keek zag ik midden op het water een enorme zwarte vlek. Een gigantische school karper, ik had nog nooit zoiets gezien!

Yoshihiro pakt wat water voor zijn voertje.

Na een klein stukje lopen vanaf de parkeerplaats waren klaar om in te gooien. Ik vond het prachtig om te zien hoezeer Yoshihiro zijn set-up had aangepast aan de omgeving. Geen onzinnige dingen, maar werkelijk alles wat hij bij had had een duidelijk praktisch nut en was zo compact en licht als mogelijk. Hij viste vaak maar een paar uurtjes wanneer het getijde goed was en zijn uitrusting was hier perfect op afgestemd!

Yoshihiro maakt zijn ‘geheime’ voermix klaar…

Enkele andere vissers waren met kunstaas aan het vissen op zeebaars en zeebrasem. Zo dichtbij de zee waren we namelijk!

Deze vissers zaten met kunstaas achter de zeebaars en -brasem aan!

Single hookbait en een klein beetje voer was de tactiek en omdat ik wist dat Yoshihiro hier al ontelbare malen had gevist had ik hier enorm veel vertrouwen in.

Enrico had het volste vertrouwen!

Razendsnel succes

“We zullen er misschien wel drie of vier vangen deze avond.” Vertelde hij mij. Ik was eerst nog wat sceptisch, maar nog geen tien minuten later zag ik dat het geen grap was. Het warme water uit de uitlaat voor ons zorgde er namelijk voor dat er honderden karpers in de omgeving waren. Ik zag ze draaien aan de oppervlakte en voelde me als een klein kind de dag voor Kerstmis!

Met zoveel vis in de buurt…
…kon een aanbeet toch niet uitblijven?

Binnen no-time sloeg de top krom en volgde er een run. Mijn eerste karper ooit in Japan! Het was maar een kleintje, maar wat maakte het uit? Het was mijn eerste vis van 2020 en de eerste in Japan!

De eerste Japanse karper voor Enrico!

Een uurtje later zag ik dat Yoshihiro zich wat zorgen begon te maken. Volgens hem hadden we er minstens nog een moeten vangen. Het werd donker en onze tijd zat er bijna op, maar zoals altijd in een sprookje was het vrolijke einde vlakbij… Een plotselinge piep werd gevolgd door een keiharde fluiter op de rechter hengel! Toen ik de hengel oppakte voelde ik gelijk dat het een sterke vis was en na een stevige dril kon ik het net onder een mooie schub schuiven!

De Japanse vissen blijken enorme vechters.

Ik was door het dolle heen! Wat een vechters deze Japanse rivierschubs… Na een paar fototjes was de vis weer klaar om terug te zwemmen.

Enrico was door het dolle heen met deze Japanse rivierschub!

Op de weg terug naar het hotel bedacht ik hoe gelukkig was dat ik mijn passie kon delen met goede vrienden vanuit bijna iedere hoek van deze planeet.

Er is niets mooier dan…
…je passie delen met vrienden!

Yoshihiro en Kimiko kan ik niet genoeg bedanken voor hun gastvrijheid en vriendelijkheid. Ik kan niet wachten om weer een paar lijnen met hem nat te maken, misschien in Japan of hier in Europa, wie weet!

Succes aan de waterkant!

Enrico Parmeggiani


Meer weten over Forge Tackle? Neem dan even een kijkje op de website!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl