1000+ PREMIUM UPDATES STAAN VOOR JE KLAAR! KLIK HIER OM JE AAN TE MELDEN

Karpervissen op de Maas – Zo pak je het aan!

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Mandy Zupansic heeft al twee keer eerder een aantal tips uit haar trukendoos gedeeld en in dit nuttige artikel neemt ze jullie mee naar haar visserij op de brute rivier de Maas. Ze bespreekt hoe je start op deze rivier, ze laat haar montage zien, het gebruikte aas komt voorbij en de geldende regelgeving wordt ook besproken. Heb je altijd al gedroomd van een heerlijke Maasbak, wacht dan niet langer en neem de tips van Mandy in je op en pas ze toe in je visserij in deze urban omgeving.


Mandy aan het woord: Er zijn heel wat verschillende rivieren te vinden in de Benelux, maar een paar grote zijn toch wel de IJssel, de Waal, de Lek, de Rijn en natuurlijk de Maas. Over deze laatst genoemde gaat deze bijdrage.

Ik bevis tot nu toe namelijk alleen de Waalse Maas. Deze rivier heeft een ongekende aantrekkingskracht op mij en laat mijn vissershart sneller kloppen. Het is een absolute verslaving geworden. Niet dat dat erg is, een mens mag zijn of haar gebreken hebben toch? 😉

De reden dat ik alleen op de Waalse Maas vis, is omdat de stekken in 90% van de gevallen bereikbaar zijn met de auto of op loopafstand van de auto liggen. Gemak dient immersde mens!

Phil Cottenier met een ongekende Maasbak.

Het is een absolute verslaving geworden!

De oorsprong

De Maas is een rivier van bijna 1000 km lang en vindt zijn oorsprong in Frankrijk. Daar ontspringt hij in Pouilly-en-Bassigny op het Plateau van Langres en stroomt via Frankrijk door naar het Waalse gedeelte van België waarna hij bij Maastricht Nederland binnen komt. Deze rivier is een belangrijke scheepvaartroute die gebruikt wordt door binnenvaartschepen en pleziervaart. De Maas is een regenrivier en de stroming is daardoor sterk afhankelijk van de regen die er valt.

Dit soort buffels houden wel van een beetje stroming.

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook