ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Karpervissen op vergeten riviertjes (+ 4 TIPS) – CBB Baits

“De stoute schoenen aantrekken”, dat dacht Jim van Vlaanderen toe hij langs een ‘vergeten’ riviertje reed. De plannen werden gesmeed, een aantal dagen voeren met de boilies van CBB Baits en daarna een poging wagen. In twee sessies moest het gebeuren of dat lukt lees je hieronder!


Jim van Vlaanderen aan het woord: We rijden er allemaal wel eens lang of overheen, kleine smalle riviertjes. Waarom trekken we niet de stoute schoenen aan en gaan we er gewoon een voercampagne starten en die vervolgens afromen? Dat is dus wat ik gedaan heb en dat verliep niet zonder succes.

Jim z’n voorkeur gaat uit naar de Squid Garlic Robin Red van CBB Baits

Voerstek aanmaken

Ik kies voor de Squid Garlic Robin Red en de nieuwe boilie, die in 2022 uitkomt, in combinatie met tijgernoten om mee te voeren. Het plan is om drie dagen voor te voeren, elke dag gaat er drie kilo boilies (in verschillende diameters) en twee kilo tijgers te water. Het is maar twintig meter breed en er loopt een vaargeul van een meter of tien breed.

Het plan is om drie dagen voor te voeren…

Daarom besluit ik om verspreid de hele vaargeul aan te voeren over een lengte van zo’n 100 meter. Dit omdat ik de vis vast wil houden op die 100 meter. Wanneer je een compactere voerplek maakt, ben ik ervan overtuigd dat wanneer je een aanbeet krijgt je de overige vissen op de voerplek verstoord. Terwijl wanneer je een hele grote voerplek hebt, de vis minder gefixeerd is op één plekje en dus de vis verspreider over die 100 meter zwemt. Minder snel verstoring dus 😉.

De tactiek van Jim bleek te werken, want al snel kwam de eerste vis op de kant.

Lijndruk voorkomen

Met losse banksticks verdeel ik de drie hengels over het aangevoerde stuk. Omdat ik wil dat de vis over het stuk rond kan zwemmen zonder lijn tegen te komen, vis ik alle drie de hengels net achter het taludje van de vaargeul en zet ik de hengels ver uit elkaar. Met een toploodje en een slap lijntje houd ik de lijn goed op de bodem. Die is zacht dus ik maak gebruik van een helikopter systeem, zodat mijn lood kan weg zakken in de blubber. Wederom voer ik het hele stuk weer aan, alleen nu wat minder omdat ik eerst een aanbeet wil krijgen. Dit werpt na een uur al zijn vruchten af als ik de eerste schub van de sessie weet te landen. Dit beloofd een druk nachtje te worden. Ik weet er uiteindelijk nog vier vissen bij te vangen waarvan onderstaande torpedo de grootste is.

Deze torpedo was de grootste van de vier, een goede start op het ‘vergeten’ riviertje.

Tweede sessie

Omdat deze sessie zo lekker ging, besluit ik door te voeren en het eerstvolgende weekend weer een nachtje te pakken. Wanneer ik mijn hengels klaar maak zie ik al een vis draaien, ze zitten er weer! Het voorvoeren heeft geloond en ik bulk weer van het vertrouwen. Wanneer ik met mijn tweede hengel bezig ben loopt de eerste al af. Laat deze zijn oma maar gaan halen…

Wie het kleine niet eert… 😉

Wat vorige week werkte werkt nu ook weer. Hengels ver uit elkaar, weinig lijn in het water en de CBB bollen aan de hair. Het is weer een drukke nacht. ’s Ochtends word ik wakker met drie gevulde bewaarzakken en één gevulde weighsling. Ook kwamen er dikkere vissen langs dan de vorige sessie.

Met als kers op de taart wist Jim deze bak van een schub te vangen, chapeau!

Tips en tricks

Als samenvatting op bovenstaand verhaal wat tips die ik aan jullie mee wil geven.

  1. Wanneer je voorvoert, kies dan voor voedingsrijk aas. Op een schrale bol zul je instant gewoon resultaat boeken echter zullen ze dit aas sneller links laten liggen.
  2. Probeer je lijnen zo neer te leggen/weg te werken dat onze beschubde vrienden hem niet tegen komen en voelen.
  3. Aanvullend op punt twee, voer dus ook niet boven op je lijn. Doe je dat wel, nodig je de vis juist uit om je lijn tegen te komen.
  4. Maak een grote voerplek, om verstoring bij een aanbeet te beperken. Krijg je bijvoorbeeld links een aanbeet, dan zal de karper rechts op je voerstek, 80 meter verderop, hier niet direct iets van merken en dus niet verstoord worden.
Tot slot de rig waarmee Jim het gros van zijn vissen vangt.

Ik heb in ieder geval genoten van deze twee sessies en dat is waar het natuurlijk allemaal om draait: GENIETEN!

Vang een dikke knoeperd allemaal.

Jim van Vlaanderen


Benieuwd naar meer producten van CBB Baits? Bekijk dan eens de website en volg het team op Facebook en Instagram voor de laatste nieuwtjes!

ONDER ANDERE VERKRIJGBAAR BIJ:

Bekijk ook