Karpervitamines – Juni – Willem Kwinten

Favoriet Favoriet
Karpervitamines – Juni – Willem Kwinten

Het einde van de maand is bereikt en dus is het weer tijd voor een nieuwe ‘Karpervitamines’ van Willem Kwinten. In deze episode neemt hij ons mee naar zijn belevenissen langs de waterkant. Juni stond (vooral) in het teken van een aantal leuke socials, te weten met Michiel Pilaar, Alijn Danau, Pieter van de Werfhorst en Jop van Dillen…


Poeh, nu ik deze blog schrijf heb ik direct weer zin om te gaan vissen. Dat is er de laatste weken namelijk niet veel van gekomen. De laatste loodjes van mijn tweede studiejaar wegen beduidend het zwaarst en ik kan het me echt niet veroorloven om vissen als studie-ontwijkend gedrag in te zetten. Nog even teren op de herinneringen van eerder deze maand dan maar. Lezen jullie mee?

Tetteren met Albert aka Pieter van de Werfhorst

Voor twee dagen en evenveel nachten kwam Pieter naar Brabant voor een ‘social’, zoals dat zo mooi genoemd wordt. Nooit eerder visten wij samen dus ik was erg benieuwd of Pieter ook op de wateren waar ik vis brokken kan maken. Pieter is namelijk de enige echte ‘tetterbaas’!

Voordat deze boer bij mij thuis aankwam kon ik nog even langs de huisarts. Een maatje 6 superhook vond tijdens het slijpen zijn eenrichtingsweg in mijn duim, AUW. Complimenten aan Gamakatsu… Maargoed, Pieter werd door het welkomstcomité (onze Sjors) onthaald en na een bak koffie en een stuk taart (mijn vader was die dag jarig) vlogen we zo snel mogelijk naar het water. Met het idee dat de karpers op ons lagen te wachten positioneerde we eerst de rigs voordat we enigszins onze spullen zouden opruimen. Die gedachte klopte aardig want amper tien minuten na het uitvaren tetterde de eerste karper er al vandoor!

Welgeteld tien minuten had ‘tetterbaas’ Pieter nodig om de eerste vis te haken!

Welgeteld tien minuten had ‘tetterbaas’ Pieter nodig om de eerste vis te haken! (screenshot uit film)

’s Avonds vang ik nog een schubje: “Die is zeker zo oud als jou Pieter!” Daarna gaan we de avond in met als uitzicht de lichtshow van Lakedance festival.

We gaan de nacht in met als uitzicht de vooravond van Lakedance.

We gaan de nacht in met als uitzicht de vooravond van Lakedance.

Die nacht vangt Pieter nog een oude spiegel die we aan de rand van onze ‘stankcirkel’ op de foto zetten. Onze stek is namelijk afgezet met lint zodat deze de volgende dag voor Lakedance als parkeerplaats kan dienen. Oei, dan zullen we maar zorgen dat we voor de drukte weg zijn! Zo vervolgen we onze weg al vroeg naar het volgende water.

De leeftijdsgenoten samen op film net buiten de stankcirkel.

Samen op film net buiten de stankcirkel.

Aan het volgende water horen we dat er net een wedstrijd is geweest dus besluiten we na een half uurtje zonder actie een paar blikken maïs te voeren voor de rietkraag en weer door te rijden naar een andere water. Echter blijkt dat een aantal vissers hetzelfde idee hadden. Dan maar door naar weer een ander water, “daar zit tenminste nooit iemand.” Ik hoor het mezelf nog zeggen… Bij aankomst blijkt er een wedstrijd aan de gang te zijn! Dan maar terug naar de zojuist aangevoerde rietkraag!

“Daar liggen enkele karpers te dampen op de maïs”

We spotten al snel enkele karpers tegen de rietkraag en aan het oppervlak.

We spotten al snel enkele karpers tegen de rietkraag en aan het oppervlak.

We positioneren uiterst subtiel één enkele Pacific Tuna boilie voor de rietkraag en strooien weer een blikje mais onder het kantje. Daarna verspreiden we een halve emmer brokken over het oppervlak in een achterliggende hoek van het water waar we meerdere vissen zien cruisen.

De vissen gaan helemaal los op de brokken. (screenshot uit film)

De vissen gaan helemaal los op de brokken. (screenshot uit film)

Naast meerdere karpers vinden we ook dit kleine schatje.

Naast meerdere karpers vinden we ook dit kleine schatje.

“Wat ben jij daar aan het doen Albert?” “Een klein drilletje aan het toepassen!”

De kanthengel op de mais schreeuwde om aandacht waardoor Pieter een klein drilletje mag toepassen, zoals hij dat zelf zo mooi zegt. Helaas hebben we geen foto’s dus dat moet je maar even in onderstaande video bekijken 😉 “lancé!”

Genieten staat voorop in de video!

Genieten staat voorop in de video!

Uiteraard wilde Pietertje ook nog even met prof-visser Sjors op de foto!

Uiteraard wilde Pietertje ook nog even met zijn grote voorbeeld Sjors op de foto!

‘Werkoverleg’ in Zeeland

Michiel en ik moesten nog een aantal projectjes bespreken en waar kan dat beter dan aan het water?! ‘Helaas’ hebben we weinig tijd gehad om het daadwerkelijk over belangrijke zaken te hebben… Nee, want de hengels vroegen om de beurt om aandacht! Nadat Michiel een zware vloermat van een bramo ving bleken de karpers de boilies te hebben gevonden!

De vissen draaiden volop op de voerplek.

De vissen draaiden volop op de voerplek.

Die nacht kwamen er meerdere leuke BBQ-vissen op de kant waardoor van slapen weinig terecht kwam. In de ochtend volgde nog een dubbel-run waarna we snel zijn ingepakt want het Flying Dutch festival stond voor de deur!

https://www.youtube.com/watch?v=TWsWw2D51xA

Avondje struinen met Jop

Voor de Sportex Catapult Stalker 10ft 3lb hengels review die ik heb geschreven nam ik ook een kort filmpje op met vriend Jop van Dillen tijdens een avondje struinen. We vingen in een korte tijd een mooie schubkarper voor een rietkraag. We zagen de rietstengels zelfs op en neer gaan nadat we een wolk van attractie maakte met de Krill Micromass, Gecrushte Pacific Tuna en de Krill Amino Compound. Het filmpje check je hieronder 😉

Naast de vele leuke reacties kreeg ik ook een goede opmerkingen: “Gaaf filmpje maar de hengel oogt vrij stijf, of ligt dat aan mij?” Nee deze hengels zijn niet heel stug maar het zijn wel 3lb stokken met veel power. In bepaalde situaties kan dit heel goed tot zijn recht komen, vooral bij het vissen vanuit de boot. Jop en ik drillen normaal gesproken erg zacht om de bek van de vis zo min mogelijk te beschadigen zoals je in het filmpje kan zien. Overigens laten de dun geslepen haakjes in het filmpje het ook niet toe om in de hengel te gaan hangen.

Tijdens het filmen genoten we volop van het avondje struinen.

Klik op de afbeelding om naar de Sportex review te gaan.

Op bezoek bij: Alijn Danau

Met recht de gaafste ervaring van afgelopen maand is het bezoek aan Alijn Danau op het VBK water ‘Heylakker’. Hij viste daar een driedaagse sessie op een uiterst ruige stek die hem meerdere mooie vissen opleverde. Ik kreeg van Alijn de mogelijkheid om een video op te nemen over zijn visserij op deze stek en ook deed hij het verhaal uit de doeken over zijn iconische vangst van ‘Bizon’; de voormalig grootste schubkarper van België.

Wat een mega ruige stek om te zitten!

Wat een mega ruige stek om te zitten!

Gaandeweg de sessie leerde ik Alijn kennen als een erg fanatieke maar vooral ook sympathieke visser. Niets laat hij aan het toeval over en de expertise straalt af van zijn handelen. Eerder al las ik twee van zijn boeken, ‘Karperblues’ en ‘Tegen de stroom in’. Geloof me, als Alijn de verhalen persoonlijk aan je verteld zijn ze nog veel mooier! Damn, wat heeft deze man veel meegemaakt.

Ook VBK voorzitter Mark Hoedemakers kwam op bezoek voor een gezellig praatje.

Ook VBK voorzitter Mark Hoedemakers kwam op bezoek voor een gezellig praatje.

Zeker niet onbelangrijk: Alijn wist in de twee dagen maarliefst 5 vissen te vangen voor de camera. En je gelooft het niet; zelfs de topvis kwam op de mat! Een mega brute veertiger spiegel, genaamd ‘Lijntje’. Ik ben volop bezig met het editten van deze video dus nog even geduld 😉

Ik pakte een nachtje mee op het idyllische water; Heylakker, ook wel ‘de surf’ genoemd.

Ik pakte een nachtje mee op het idyllische water; Heylakker, ook wel ‘de Surf’ genoemd.

Rijen-brace met M. Post en een dubbel-run met broertje Sjors

Omdat ik deze maand zo weinig gevist heb kan ik niet veel foto’s laten zien van recente vangsten. Ik herinner me nog een ‘brace’ van Martin en mij uit de maand februari, die toen nog niet in ‘Karpervitamines’ terug mocht komen. Ook zie je aan het begin van dit artikel de ‘header’ met mijn broertje Sjors. Deze ‘dubbel-run’ komt nog uit vorige maand maar ook deze foto wilde ik eerst even bewaren 😉 Om deze blog toch nog af te sluiten met twee mooie vissen plaats wil ik deze alsnog graag met jullie delen.

Post flikte het in februari zelfs om zijn eerste nachtje op het water direct de topvis te vangen!

Post flikte het in februari zelfs om zijn eerste nachtje op dit water direct de topvis te vangen!

Willem Kwinten

Onder-normale-post-community-trigger-undercover-3

Willem Kwinten is een bijzondere jongen. Dromerig, maar toch gedreven. Makkelijk, maar toch ook perfectionistisch. Dat hij mooie platen schiet weten we allemaal wel, maar Willem kan ook een prima potje schrijven.