ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Karpervitamines – Maart – Willem Kwinten

Favoriet Favoriet
KWO Redactie
Kanalen: Video

Maart roert met zijn staart, ook in 2018! De Karpervitamines movie van deze maand begint dan ook met schaatsen en sneeuw en eindigt (gelukkig) met het voorjaarszonnetje. Jullie zagen eerder al Willem’s video op Etang des Gaulois maar ook buiten deze succesvolle vakantie wist Willem weer heel wat pareltjes te strikken samen met zijn vrienden. Check het snel in deze kersverse Karpervitamines en lees de nummer 1 tip die WK heeft voor deze tijd van het jaar.


Willem vertelt: Het voorjaar is eindelijk op komst en met ruim 60 gevangen karpers kan ik met een goed gevoel terugkijken op de afgelopen drie maanden. In de Karpervitamines van januari en februari en in de video Wintertactieken hebben jullie gezien hoe het me steeds lukt om in de winter succesvol te zijn. Ook de maand maart was zeer succesvol waarin chod-rigs opnieuw een belangrijke rol speelden.

Van klein tot (heel) groot: in maart heeft Willem weer genoeg mooie momenten meegemaakt aan de waterkant.

Zonintensiteit

Dat de afgelopen vissessies toch behoorlijk succesvol waren komt onder andere door de toennemende zonintensiteit en de keuze van de juiste wateren. Met dat laatste bedoel ik: wateren met een vrij hoog visbestand. In het staartje van de winter uitpakken op een hard circuitwater met een beperkt aantal vissen zal je mij niet snel zien doen. Ik hou namelijk van een kromme hengel 😉

Een subtiele benadering tijdens de zonnige uurtjes van de dag: een perfect recept voor ACTIE!

Wat in het prille voorjaar ook enorm helpt in het activeren van de karpers is de toenemende zonactiviteit. Vanaf half maart worden de dagen alweer wat langer en wint de zon aan kracht. De watertemperatuur schiet niet omhoog, maar tóch merkt de complete natuur dat er verandering aan zit te komen: de vogels fluiten, de schapen in de wei zijn actiever en ook de karpers gaan meer zwemmen. Mede dankzij mijn drone heb ik dit zeer duidelijk kunnen waarnemen! Waar de karpers in januari veelal stil bij elkaar lagen waren de meeste vissen tijdens de laatste sessies al veel meer in beweging. En het verschil in watertemperatuur: krap 1,5 graad.

En ’s nachts… Meestal weinig tot geen actie! De karpers houden nou eenmaal van daglicht in de late winter en zeker in het voorjaar.

Dus aan de watertemperatuur ligt het niet. Wél aan de zonactiviteit, tenminste: dat is mijn bescheiden mening. Dat ik de karpers flink heen en weer zag zwemmen wil niet automatisch betekenen dat onze gevinde vrienden ook flink aan het azen sloegen. De emmer met voer bleef ook nu dus dicht. Wel kon je hierboven al lezen dat de chod wederom dodelijk effectief was.

Zon + het juiste water + scherp gevist rigje + weinig bijvoeren = kassa. In dit geval voor Willem z’n maatje Gijs Wijnholts.

Mijn nummer 1 tip…

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook