ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Karpervitamines – Oktober – Willem Kwinten

Favoriet Favoriet
KWO Redactie
Kanalen: Benelux, Video

Het najaar is nu echt in volle gang en aan het water merken we dat maar al te goed, vooral in onze slaapzak! Willem Kwinten heeft zoals gewoonlijk niet stil gezeten en weer een fraaie compilatie van wat carpy shots gemaakt. Lees snel door dit artikel en check de video Karpervitamines Oktober!


Willem aan het woord: Het najaar is voor veel mensen favoriet in hun visserij op karper. Mijn lievelingsseizoen is het voorjaar, maar in het najaar kan ik ook zeker genieten van mijn visserij! Ik heb weer een aantal toffe momenten mee mogen maken die jullie in de video kunnen meebeleven. Overigens is een van de grootste hoogtepunten van de afgelopen maand de Benelux Carp Qualifier waar mijn vriendin Kenyon en ik de hele week de fotografie en film hebben verzorgd. Dat kan je allemaal terugvinden in de liveblog die op KWO is bijgehouden!

De nachten worden vanaf nu écht koud…

Koud water = najaarskleuren!

Zoals je kan zien zitten ook een aantal beelden van vorig jaar Oktober in de video. Deze lagen nog op de plank en het is natuurlijk zonde om er niets mee te doen! Gelukkig is er ook genoeg nieuw materiaal geschoten en daarover zal ik hieronder wat vertellen, inclusief najaarstips!

Wesley Vroom en ik vissen in het najaar altijd een aantal nachtjes samen!

En niet zonder succes!

Diep vs. Ondiep

De grootste impact die het najaar heeft op onze viswateren is de temperatuur die vaak in slechts enkele weken van standje sambal naar diepvries gaat. Het is vrij logisch dat dit op ondiepe wateren sneller gaat dan op diepe wateren. In het voorjaar is dit uiteraard weer omgekeerd. Daarom komen ondiepe wateren in het voorjaar sneller op gang, maar lopen diepe wateren langer door in het najaar! Hou hier rekening mee in je keuze voor het viswater dat je aan wilt pakken in het najaar. Als de watertemperatuur in een paar dagen hard is gedaald op ondiep water kan je het wel vergeten. Op dieptes van 6m+ kan je dan nog prima vis vangen omdat het water daar simpelweg langzamer afkoelt!

Op ondiepe wateren slaat de koude in als een bom…

Voeren, ja of nee?

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €6,95 per maand of €59,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

of

Trending

Bekijk ook