ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Knallen op Kanaalke 2 – Ronny Conings

Favoriet Favoriet
Knallen op Kanaalke 2 – Ronny Conings

Toen België begin mei het vissen weer toestond nam Ronny Conings van CBB Baits direct zijn kans waar. In dit artikel vertelt hij over het succesvolle weekend dat hij samen met zijn maat beleefde op een Belgisch betaalwater!


Ronny vertelt: Mijn voorjaar kon zoals ongetwijfeld zovelen onder jullie niet meer stuk toen ik in de periode van februari en begin maart al een paar gewichtige dames in mijn net mocht verwelkomen. Niet lang daarna stak ineens het Coronavirus over heel de wereld de kop op. België gaat in lockdown, met als resultaat een visverbod voor heel het land! Zeven weken verstrijken zonder ook maar één minuut aan de waterkant te kunnen vertoeven. Op vier mei is het eindelijk zover: er mag weer gevist worden!

Het begin van het jaar was bijzonder gunstig voor Ronny!

Kanaalke 2

Vijf mei besluit ik al snel een nachtje in te plannen op een lokaal syndicaat water, maar 36 uur lang geven de Delkims en wakers geen enkel teken van leven. Hunkerend naar gewichtige exemplaren plannen mijn vaste vismaat Andy Vanderhallen en ik een weekendje op Kanaalke 2 van Gills & Scales. Het water is 300 meter lang en zo’n 40 meter breed. Wij hebben stek 6 geboekt. We mogen vissen met vier hengels in totaal. Het is niet echt mijn visserij op deze kleine afstanden, maar we maken er natuurlijk het beste van!

Ook deze unit wist Ronny al vroeg in het jaar te strikken!

Op vrijdagmorgen dienen we ons om stipt negen uur in de ochtend te melden bij de ingang. Hier worden we opgewacht door Ben. Hij geeft ons wat uitleg over het water en voorziet ons van een onthaakmat, schepnet en weegzak. Het kampement wordt opgezet en de stekken uitgepeild. Ik besluit één hengel in het midden van het water te plaatsen op 2.80 meter diepte en ééntje tegen de overkant op een diepte van 80 centimeter. Andy plaatst zijn beide hengels strak tegen de overkant onder wat overhangende takken op een diepte van 70 centimeter. Als aas hebben we gekozen voor een mix van Red Mystery en Squid Garlic van CBB HQ BAITS, boordevol vismeel, Robin Red en knoflookpoeder. 

Alles staat op scherp!

Al snel maken we kennis met onze buren, aan de linkerkant een Roemeen en aan de rechterkant een vriendelijke Belg. Hij weet ons te vertellen dat hij al vaker het water bevist heeft, maar dat we zeker de eerste dag geen vis moeten verwachten en al zeker niet gedurende de donkere uren…

Snel succes

Uit het niets loopt ineens mijn linkerhengel af die tegen de overkant gepositioneerd lag. Tien minuten later ligt de eerste spiegel op de mat klaar voor de fotoshoot. “Yes, de eerste is binnen!”

De eerste vis is direct een mooi exemplaar!

Wanneer we aan het genieten zijn van een lekkere BBQ om onze hongerige magen te vullen, zet de rechter Delkim van Andy het op een krijsen. Niet veel later mag ik een prachtig spiegeltje scheppen voor mijn vismaat. Met 9.2 kilo is het geen reus, maar wel een mooi exemplaar. Wanneer de laatste zonnestralen achter de boomtoppen verdwijnen, kruipen ook wij onder het fleece van de slaapzak.

De tweede vis van de eerste dag, dat geeft vertrouwen!

Met twee vissen gaan we de eerste nacht in, terwijl we nog toegezegd kregen om de eerste dag geen vis te moeten verwachten. Lang tijd om te genieten van de warmte in de slaapzak kregen we niet, want opnieuw vertrekt er een hengel! Ik besluit de kolos van een spiegel voor even weg te hangen in de bewaarzak…

Bij het eerste licht werd deze dikke spiegel vereeuwigd!

Vis vasthouden

We zetten de wekker om vijf uur om de kolossale spiegel op de gevoelige plaat vast te leggen. Op het moment dat ik de weegzak uit het water wil tillen krijgen we wederom een snoeiharde aanbeet! Andy weet op dat moment onze dikste vis van de sessie te vangen op net geen 20 kilo. We sluiten de eerste dag en nacht af met vier vissen.

Andy weet met deze spiegel de dikste vis van de sessie te vangen!

Links en rechts is er op stek 5 en 7 ook een vis uitgekomen. De vis zat dus duidelijk in onze sector, maar dit wil nog niks zeggen. Het kan natuurlijk zomaar zijn dat ze er ook weer snel uit trekken. Om dit te voorkomen besluiten we flink wat te voeren, met flink bedoel ik een aantal kilo boilies per stek. Na het aanvoeren van de stekken is het tijd om ons zelf te verzorgen en genieten we in de ochtendzon van een lekker ontbijt met spek en ei.

Een goed ontbijt om de dag mee te beginnen…

Run om run

Omdat wij altijd run om run vissen is Andy is aan de beurt om de volgende vis af te drillen. Dit is volgens ons het eerlijkst als je samen vist en ook zeker het leukste. Je moet namelijk beiden kunnen genieten van een fijne vistrip met de nodige karpers op de mat. Omdat de vissen in de ochtend en vroege middaguren totaal geen teken van leven meer geven, gaat Andy genieten van een warme douche. Ik roep hem nog na met de boodschap: “Als je terug komt ligt er een vis in de zak “.

Net als Andy even weg is komt deze grasser buurten!

En ja hoor, als ik wat zit te snuffelen op sociale media, vliegt mijn linkerhengel ervandoor. Zodra ik contact maak met de vis voel ik al snel dat het geen gewone karper is. De vis schiet snel van links naar rechts. Even later zie ik dat het om een graskarper van formaat gaat. Persoonlijk heb ik het niet zo op die beesten, maar vis is vis natuurlijk. Wanneer Andy de bocht om komt ziet hij de bewaarzak in het water liggen en roept me toe “Meen je dit nu echt?”. Tuurlijk meen ik dit! We zetten de bijvangst snel op de foto want het zijn zeer stressgevoelige vissen. Voor het donker weet Andy nog een super mooie schub vangen.

In de avondzon vangt Andy de enige schub van de sessie!

De laatste dag

We gaan beide met een goed gevoel de nacht in, maar de karpers geven niet thuis en gedurende de nacht blijft het stil. Op de laatste dag weten we toch nog twee mooie spiegels te vangen!

De laatste dag brengt…
…nog twee mooie spiegels!

Jammer genoeg verspeelde Andy nog een vis terwijl ik naar de lokale frituurzaak was om wat eten te halen. Met een totaal van negen aanbeten en acht gevangen vissen kijken we terug op een zeer geslaagd weekend. Ik kan Kanaalke 2 van Gills & Scales iedereen aanraden die graag wil genieten van een mooi water midden in de natuur met zeer mooi en gewichtig bestand aan karper!

Succes aan de waterkant!

Ronny Conings 

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl