ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Welkom, je kunt deze update nu maar voor een klein deel bekijken. Dit is een exclusieve update voor KWO Members.
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates? Klik dan hier om je aan te melden.

Exclusieve KWO Member update
Wil je toegang tot deze en 1000+ andere exclusieve updates?

Klik dan hier om je aan te melden.

Koolzaad… een vergeten partikel (maar zéér attractief)

Favoriet Favoriet
KWO Redactie

Als je écht eens lekker vis wil vangen, dan kan je bijna niet om partikels heen. Buiten het feit dat dit het goedkope alternatief is van boilies, zijn het ook zwaar onderschatte aasjes die zelfs de meest lusteloze vissen in de stemming brengen. Rafael Bringmann vertelt jullie in dit artikel wat meer over zijn favoriete partikel: koolzaad!


Rafael aan het woord: Ik wil jullie graag een aantal belangrijke tips geven over hoe je partikels het beste kan bereiden, verfijnen en tenslotte gebruiken. Ik introduceer ook een partikel waarvan ik zeker weet dat 99% van de vissers het nog nooit gebruikt heeft. Dat terwijl het de meeste andere soorten partikels duidelijk overtreft. Ik heb het over koolzaad, laten we bij het begin beginnen!

Koolzaad: een partikel die heel weinig ingezet wordt.

Bereiding

Partikels van groothandelaars komen gedroogd in zakken. Je kan ze zo voeren, maar dan zijn ze lang niet zo aantrekkelijk als dat ze kunnen worden. We willen dat onze partikels fermenteren en daarvoor moeten we ze koken. Je kan de partikels laten weken in water waarna je ze de volgende dag kookt, maar persoonlijk sla ik deze stap over. Ik kook ze liever direct of ik gooi er gewoon heet water overheen.

Je kunt de partikel niet droog gebruiken. Rafael giet er kokend water over om deze aasjes zacht (en dus eetklaar) te maken.

Partikels zoals maïs, hennep en tijgernoten moeten wel gekookt worden zodat ze zo snel mogelijk gaan gisten. Maïs is na 20 tot 30 minuten koken al klaar. Voor hennep is een kleine 20 minuten normaal gesproken genoeg en tijgernoten kan je een uurtje koken. Voor tarwe, maïssschroot en koolzaad is het al voldoende om een halve emmer te vullen met één van deze partikels en er vervolgens kokend water over heen te gooien. Het hete water wordt opgezogen door het koolzaad en zal deze mini partikels zacht maken.

Deze partikel werkt vooral goed op wateren waar weinig witvis zwemt.

Wil je deze update bekijken?

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95 per jaar.

Word dan ook KWO Member voor slechts €7,95 per maand of €64,95,- per jaar.

Krijg direct toegang tot de beste karper video’s, films, artikelen & kortingen.7.000 andere karpervissers gingen je al voor!

Lees hier alles over het KWO Membership of meld je hieronder direct aan.

Trending

Bekijk ook

1