ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Korda Productlaunch: Verder, scherper, sterker, koeler en zwaarder!

De mannen van Korda maken nog altijd flinke sprongen met hun nieuwe producten. Zo zijn er voor de productlaunch van begin september nieuwe Kamakura haken, een hoofdlijn voor de extreem lange afstand en nog een aantal andere producten die in heel wat tackleboxen niet zullen misstaan! 


Team Korda aan het woord: In onze nieuwe productlunch staan weer een BERG nieuwe producten klaar! In deze update gaan wij er jullie een paar voorstellen zodat jullie ook op de hoogte zijn. Onze nieuwe items zijn flink getest en de resultaten waren verbluffend. Stay tuned!

De mannen van Korda zitten in ieder geval niet stil!

Extra power en scherpte 

De Kamakura Wide Gape X is een stepped-up versie van het klassieke patroon met een dikkere draad en veel scherpere punt dan de standaard ‘X’ haak. Het Kamakura proces waarbij haakpunten geslepen worden zorgt voor een bijzonder effectief eindresultaat.

De Kamakura haken staan bekend om hun vlijmscherpe haakpunt.

Je kan erop vertrouwen dat de haken elke keer perfect zijn en dat rechtstreeks uit de verpakking. Het is waarschijnlijk dat je de haak na een vangst de haak moet vervangen aangezien de punten delicater zijn dan de Wide Gape haken die niet onder de Kamakura range vallen, maar in ruil daarvoor krijg je kant-en-klaar de scherpst mogelijke haak.

Verkrijgbaar in bovenstaande maten!

Het populaire Wide Gape model heeft een licht naar binnen gebogen oog, een korte steel, stevige bocht en gebogen punt. Hij kan gebruikt worden met een variatie aan pop-up en bodemaas presentaties en als hij geprikt heeft, blijft hij goed in de bek zitten. De mega scherpe Kamakura haakpunten zijn beschermd met een druppel was die voor gebruik voorzichtig verwijderd dient te worden en de haken worden tevens verkocht in een doosje waarbij ze per stuk in een klemmetje zitten.

De punt is voorzien van een druppel was, zodat hij niets van zijn scherpte verliest tijdens het vervoeren.

Werp makkelijker en verder! 

De nieuwe Long Chuck hoofdlijn is namelijk speciaal ontwikkel voor het vissen op grote afstand en zal in vergelijking tot normale nylon extra meters aan je worp toevoegen. Hij heeft een ultra laag rekpercentage en zal daardoor helpen om tijdens de worp druk te zetten op de hengel. Dit zal tevens helpen om ook op afstand of met zijwind het lood te voelen landen.

Door het lage renpercentage werp je met deze lijn verder.

Een andere handige eigenschap is dat de lijn weinig water opneemt. Hierdoor blijft deze licht van gewicht en tijdens de worp langer in de lucht. Weerstand door het remmen van de lijn zal zo worden geminimaliseerd. Een ander groot verschil met andere lijnen is de heldere kleur. Het toevoegen van kleurstof aan een monofilament lijn maakt het zwaarder plus veranderd de structuur en zorgt zo voor meer rek.

Ook de heldere kleur zorgt voor minder rek!

Gekleurde lijnen laten zich hierdoor minder ver werpen. Long Chuck heeft ook een hoge trekkracht tot diameter verhouding. Hierdoor zal de weerstand van de lijn in vergelijking met een net zo sterke andere lijn, vele malen minder zijn. De lijn komt op spoelen van 1000 meter en daarnaast zijn er ook nog tapered leaders en zelfs een speciale tapered hoofdlijn verkrijgbaar. Hiermee kun je tijdens echt krachtige worpen tot ver voorbij de 100 meter raken!

Langere worpen zijn met deze lijn geen enkel probleem!

Een nette, overzichtelijke tacklebox 

Ook hebben we een mooie toevoeging voor de Korda Tacklebox in de vorm van een handige Rig Spool. Deze zijn ontworpen voor het opbergen van zig- en chodrigs. Ze passen netjes in de box en ze zijn gemaakt van high density foam. Hierdoor kan je de haakpunt eenvoudig (veilig) erin drukken om de rig op zijn plek te houden zonder het risico te lopen deze te beschadigen. Het andere uiteinde van de rig kan je met één van de twaalf meegeleverde pins fixeren.

De Rig Spools passen perfect in je tacklebox!

Elke Rig Spool geeft plek aan zes onderlijnen en je krijgt twee stuks per verpakking. De bijgeleverde pins kan je eenvoudig opbergen in een potje dat in het midden van de spoel past. Deze zijn ook handig voor het opbergen van kleine zaken als Hair Stops of stukjes foam voor zigs. Zo zorg je ervoor dat je in je tacklebox flink wat items netjes en overzichtelijk op kan bergen.

Met deze tool berg jij jouw rigs netjes op!

Een mega zware ‘Action Pack

Eén van de items die zeker niet mogen ontbreken, is het complete Dark Matter Action Pack. De Korda ‘action packs’ zijn ontworpen om je alle componenten voor een set-up te geven. In de Dark Matter Lead Clip Action Pack heb je de benodigdheden voor vijf complete lead clip set-ups. De gloednieuwe lead clips zijn voorzien van twee openingen. De bovenste is voor het zekeren van maat acht wartels terwijl de andere opening voor Kwik Links is.

Kant-en-klare leaders schelen je gewoon heel veel tijd…

Dit veilige, anti-tangle systeem maakt het mogelijk om het lood te lossen indien deze tijdens de dril vastraakt in obstakels. De pack bevat alle items inclusief de ontzettend zware Dark Matter tubing. Deze met tungsten geïmpregneerde anti tangle tubing zal zeer goed en snel afzinken en zo helpen het laatste stuk lijn goed tegen de bodem te houden.

Met dit systeem ben je binnen no-time aan het vissen!

Er is nog meer!

Maar dit is nog niet alles uit onze uitgebreide augustus release. Zo hebben we ook nieuwe comfortabele, ademende t-shirts die je zowel aan de waterkant als tijdens je dagelijkse bezigheden kan dragen. Daar zitten weer allerlei coole designs in verschillende kleuren tussen. Dus als het de komende tijd weer lekker weer is, of gewoon als onderlaag als het straks een stuk kouder gaat worden, wil je deze niet missen. 

Qua t-shirts zitten er heel veel nieuwe designs en kleuren in deze launch.

Een ander doordacht product is een extra grote XL Cool Pack die je goed kan gebruiken als je een XL koeltas meeneemt naar de waterkant. Om ook in die grote tassen je spullen echt koud te houden zal deze een waardevolle toevoeging zijn. Reken maar dat zowel jij als je vismaat dat gaan waarderen als jullie op het einde van een warme nazomerdag een ijskoud drankje openen. 

De XL packs zorgen voor koud eten en drinken, dat is zeker in deze periode zeker geen overbodige luxe! 😉

Hopelijk kunnen we weer veel vissers blij maken met deze nieuwe producten. Wij zijn ervan overtuigd dat deze producten niet zullen misstaan in jullie uitrusting!

Vang ze!

Team Korda


Meer informatie over deze producten vinden jullie binnenkort op de website van Korda!

 

Bekijk ook