ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Kurkdroog blijven met de Fortis Marine Jacket – René Treffers

Favoriet Favoriet
Kurkdroog blijven met de Fortis Marine Jacket – René Treffers

Fortis is al jaren bekend door hun hoge kwaliteit zonnebrillen, maar daarnaast hebben ze ook flink wat kleding in het assortiment! In deze update vertelt René Treffers over zijn ervaringen met de nieuwe Fortis Marine Jacket. Een (regen)jas die is ontwikkeld voor de die-hard karpervissers!

Goede regenkleding is onmisbaar voor een die-hard karpervisser!

René aan het woord: Afgelopen jaar is mijn regenjas overleden en na meerdere sessies tot op het bot nat geregend te zijn tijdens het drillen en uitvaren, werd het tijd voor een nieuwe regenjas. Op Facebook zag ik bij Fortis Eyewear dat ze met een nieuwe regenjas op de markt kwamen. Aangezien ik al twee jassen van Fortis heb en het de beste jassen zijn die ik ooit heb gehad was de keuze snel gemaakt om te gaan voor een Marine Jacket van Fortis. 

De Marine Jacket zit bomvol functionaliteiten, waardoor deze jas perfect is voor de karpervisser!

Eerste indruk

Voor de Marine Jacket is er keuze uit olijfgroen en DPM camou. Mijn keuze was gevallen voor de DPM, aangezien ik dat wel gaaf vind. Op de beurs in Zwolle ben ik de jas gaan ophalen, zodat ik hem wel eerst even kon passen. Je moet onder je jas natuurlijk wel nog een dikke trui kunnen dragen! De SJ range van Fortis valt wat ruim uit kwa maatvoering, maar de Marine Jacket valt gewoon op maat. Wat meteen opvalt aan de DPM kleur, is dat de kleur anders is dan de SJ range, maar persoonlijk vind ik het erg mooi. De 20.000MM waterdichte en ademende stof voelt goed aan en er zit zowaar zelfs een beetje stretch in!

Door het stretch materiaal zit de jas als gegoten!

De ritsen zien er ook goed uit en zijn volledig waterdicht. Je kunt ze tot aan je kin dichtritsen, zodat je goed beschermt bent tegen wind en regen. De capuchon bevat een soort kapje met metaal erin, waardoor je hem kan buigen naar de gewenste stand. Verder zitten er twee zakken aan de buitenkant van de jas en een zak aan de binnenkant van de jas waar een lensdoekje in zit om je lens schoon en of droog te kunnen maken.

De jas is voorzien van twee buitenzakken…
…en een binnenzak met lensdoekje!

Aan de onderkant van de mouwen zit klittenband om je armen af te sluiten, ideaal als je een vis terugzet. Aan de onderkant van de jas en aan de achterkant van de capuchon zitten elastieken die je kan aantrekken, zodat je de jas compleet naar je lichaam kan vormen. 

Door de elastieken kun je de jas compleet naar je lichaam vormen!

In de praktijk

Twee weken na de beurs ga ik een weekendje naar Frankrijk en ze voorspellen een storm met de naam ‘Dennis’. Een uitgelezen kans om de jas in de praktijk te kunnen testen! Met 29 vissen in drie nachten en constant uitvaren en drillen in de stromende regen en wind was ik blij dat ik een goede regenjas bij me had. Met die harde wind was het ook enorm prettig dat ik de capuchon goed vast kon zetten op mijn hoofd, zodat die niet afwaaide. Inmiddels heb ik de jas nu meerdere keren gebruikt tijdens slecht weer en was de jas compleet waterdicht. Ook werd hij van binnen niet vochtig door condens, dankzij de ademende stof. 

Na 29 vissen was de Fortis Marine Jacket goed ingewijd…

Ook tijdens het fotograferen van vissen als het niet regent is deze jas ideaal, want dankzij de klittenband bij de mouwen krijg je geen natte armen als je een vis vast hebt of terugzet in het water. 

Dankzij het klittenband aan de mouwen blijf je kurkdroog bij het terugzetten van een vis!

Conclusie

Al met al vind ik het een goede jas en die ik er persoonlijk ook nog eens erg mooi vind uitzien. Ik kan ook geen enkel echt minpunt ondervinden. De jas is niet heel goedkoop, maar het is het geld dubbel en dwars waard. Overigens zijn er ook broeken te verkrijgen in de Marine range, om je outfit compleet te maken. De adviesprijzen zijn als volgt:

  • Marine Jacket: €229,99
  • Marine Trousers: €137,99
Voor René is dit de perfecte regenjas!

Pluspunten

  • Waterdicht
  • Ademend
  • Af te stellen op je lichaam
  • Goede capuchon 

Minpunten

  • Niet goedkoop

Succes aan de waterkant en tot de volgende!

René Treffers


Wil je meer informatie over de Fortis Marine Jacket en alle andere producten van Fortis Eyewear? Bezoek dan de website en like ook de Facebookpagina om op de hoogte te blijven van alle nieuwe producten!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl