ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

KWO BOULEVARD

Favoriet Favoriet
KWO BOULEVARD

Hebben jullie het ook HE-LE-MAAL gehad met de winter? Wij wel. Wat dat betreft hebben we flink pech met z’n allen! Als we naar de vooruitzichten kijken moeten we ruim een week vooruit kijken om weer enigzins fatsoenlijke temperaturen te zien. Nog even doorbijten dus.

Dit ziet er al ietsjes beter uit mannen! 
VBK website vernieuwd 

De Vereniging van Belgische Karpervissers (VBK) is recent vernieuwd en kan er weer geruime tijd tegenaan. Voor alle informatie omtrent karpervissen in Belgie en de VBK wateren (die ze in eigen beheer hebben) kun je nu op de website terecht.

website_vkb.jpg

Klik op de afbeelding om naar de website te gaan.
Voorjaarsvangsten 

Op het Carpboard en op Facebook zagen we weer een aantal mooie vangsten voorbij komen. We hebben een korte selectie gemaakt!

Rick_Boerboom_schub.jpg

Moderator Rick Boerboom met een mooie schub.

Caspar_Heuver_zwembroek.jpg

Casper Heuver kreeg een run maar de vis zwom zich vast. Als echt die-hard ging hij het water in!

Caspar_Heuver_karper.jpg

Het resultaat: een mooie maartse karper.

Kevin_Mol_karper.jpg

Kevin Mol met een Brabantse schub. Goed bezig!

24_kg_spiegelkarper.jpg 

Een prachtige spiegelkarper van 24 kg! Gevangen door Andre de Heer, afgelopen week in Frankrijk. 

Nick_Beuvink_ooievaars.jpg

Een prachtige plaat van Nick Beuvink, gemaakt tijdens een supersessie (4 brasems en koude vingers…)!


Lauren van Vliet maakt droom waar op Villedon!

Bas van Klaveren van The Carp Specialist vertelt:

Enkele weken geleden kregen we een speciaal verzoek van de familie van Vliet. Hun zoon Lauren kwakkelt flink met zijn gezondheid en moet helaas vaak in het ziekenhuis verblijven. Zijn grootste wens is het om te gaan karpervissen in Frankrijk… en dromen, die zijn er om waar te maken! Aangezien het zaak was om dit snel te regelen hebben we in samenwerking met de mannen van Lac de Villedon zijn droom kunnen verwezenlijken.

The_carp_specialist_wintervissen_op_karper.jpg

Onder winterse omstandigheden verbleven Lauren en zijn ouders in maart een weekje in de Gite op Lac de Villedon. Door Lauren werd er uiteraard bloedfanatiek, en niet zonder resultaat. Samen met chefkok Damien viste hij onder andere een dag, en wist een heuse Franse veertiger te vangen van maarliefst 21kg! Naast karper wist hij ook steur en zelfs een mooie koi te vangen: een droom die volledig is uitgekomen. Zijn foto’s vindt u deze link.


Nieuwe verpakkingen TTB Baits

TTB Baits gaat als een raket. Ook in 2012 was er een flinke groei in het aantal verkochte kilo’s. Tijd dus om dit topaas in een nieuw jasje te steken! Kijk op de website voor meer informatie.

TTB_Baits_boilies_verpakking.jpg

Klik op de afbeelding om naar de website te gaan.

Ijsvogeltjes sterven door de kou! 

ijsvogel_karpervissen_uitsterven.jpg

Nu de winter maar niet weg gaat raken sommige vogelsoorten in de problemen. Ijsvogeltjes en winterkoningtjes hebben het zwaar. Lees er alles over in dit artikel.

Website TIP: Carp On Fly

Vliegvissen op karper wordt maar weinig gedaan. De Amerikaan John Montana is een uitzondering. Op zijn website http://carponthefly.blogspot.nl/ houdt hij zijn volgers op de hoogte van zijn avonturen. Erg leuke artikelen zijn reeds verschenen en zo af en toe post hij een filmpje!

Carp_on_Fly.jpg

Klik op de afbeelding om naar de website te gaan.

Morgen op KWO: Arjan van der Palen over het Kempisch Kanaal 

Kempisch_Kanaal_karpervissen_arjan_van_der_palen_2.jpg

Arjan van der Palen is een geslepen visser met een grote voorliefde voor de Belgische kanalen. Morgen verschijnt er een fraai artikel op KWO van zijn hand over zijn visserij op het fameuze, bikkelharde Kempisch Kanaal. Don’t miss it!

Carp’R’Us zoekt distributeurs voor Nederland en Belgie

shorty_mouthsnagger_white.jpg.jpeg

DSC_0108.jpg.jpeg

Het end-tackle merk Carp R Us zoekt distributeurs zoekt voor in Nederland en Belgie. Bekende producten zijn de Mouth Snaggers en de haken. Geinteresseerden kunnen in het Engels contact opnemen met Karel Nikl via nikl@nikl.cz
Voor de partikel visser: ‘sproei-boot’ 

Voerboten zijn inmiddels niet meer weg te denken in de hedendaagse karpervisser. Deze voerboot kwamen we op Facebook tegen. Wel handig zo’n sproei kop op je voerbootje  🙂

Voerboot_XXL.jpg

Leuke artikelen die afgelopen week op KWO zijn verschenen: 

Evolutie_wakers.jpg

Gisteren verscheen er een nieuwe KWO Oldskool, van materiaal tot vangsten… 

Bonnenboekje-bon-bekeuring-politie-boete.-groot-522x391.jpeg

Niet leuk, wel nuttig: boete bedragen van karper gerelateerde overtredingen voor 2013.

Pieter_vd_Werfhorst_schub_water.jpeg

Afgelopen woensdag was het tijd voor deel 2 van KWO Whatsapp met Pieter van de Werfhorst.


Foto van de week
 

De foto van de week kwamen we tegen op het digitale scherm van onze pc. Het betreft hier een diehard karpervisser die ondanks de kou tóch een nachtje ging vissen en ’s ochtends zijn set up iets minder relaxt aan trof!

Winter_Camouflage_Setup.jpg

Veel ‘plezier’ met het afbreken van je set up  😉 

Tot onze grote spijt was dit het alweer voor deze week. Volgende week gegarandeerd opnieuw een bomvolle episode van KWO Boulevard.

Michiel Pilaar

Deze week in KWO Boulevard: wintervangsten (maar ‘spring is coming’), TTB Baits, VBK nieuws, 24 kg bak voor Andre, ijs(vogels), en meer leuke nieuwtjes! Check it out.

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl