ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

KWO BOULEVARD

Favoriet Favoriet
KWO BOULEVARD

Zo, dat was een lekker weekje voorjaarsweer. Overal horen we goede verhalen uit zowel binnen- als buitenland. Vandaag in KWO Boulevard dan ook veel mooie vissen en uiteraard ook andere nieuwtjes.

Carpboarders vangen mooie vissen

Met de mooie temperaturen komen er ook meer karpers op de kant. In het Vangsten op datum topic zagen we een mooie reeks voorbij komen waarvan we er een aantal uitlichten:

Luuk_van_Wingerden_april.jpg

Luuk van Wingerden met een fraaie schub!

Ronnie_Groenensteijn.jpg

Ronnie Groenensteijn weet ze wel te vangen! 

Tino_Driessen_1.jpg

Tino_Driessen_2.jpg

Tino Driessen was de schemiel van de week, hij wist niets te vangen!

Jeroen_Neef_Ryan.jpg

Jeroen Neef ging op stap mijn zijn zoon Ryan. Geen karpers, wél volle bak plezier!

Roy_haghuis_drillen.jpg

Roy_Haghuis_penvissen.jpg

Een fanatieke Roy Haghuis wist deze week flink wat mooie vissen te vangen met de pen!
 

Superactie van Martin SB !

Als je het nog niet gedaan hebt: klik op onderstaande afbeelding en scoor jou GRATIS verpakking van de Martin SB Crushies. Je kan jou sample afhalen bij een hengelsportzaak naar keuze! Easy! De actie loopt nog tot 10 mei (1 verpakking per persoon).

Martin_SB_Facebook.jpg


Een vleugje Oldskool met Roy Vos

Dit bericht lazen we op de Facebook pagina van Roy Vos:10 oktober 1997 om 15.20 volgt er een trage aanbeet…m’n monkey climber stijgt langzaam en komt tot stilstand tegen de blank van m’n hengel. 20 zware minuten volgen. Uiteindelijk beland de grootste vis van het water in mijn net! Super natuurlijk, helemaal omdat ze op een nieuw top gewicht van 22kg zit. 10 jaar later vang ik pas een zwaardere vis. Momenten die je eeuwig bijblijven, genieten om deze foto tegen te komen.

Roy_Vos_Baitaddict.jpg

Een mooie herinnering voor Roy Vos.

44 KARPERS BIJ START TC KARPER AAN DE LAGE VAART

De start van de Nationale Topcompetitie Karpervissen aan de Lage Vaart bracht 44 karpers op de onthaakmat. Een spetterend begin, zeker gezien de nog koude nachten met vorst aan de grond. Het koppel Dennis Nijland en Björn Wenden ving zeven vissen en gaat daarmee aan de leiding in het tussenklassement.

Eerste_vis_van_de_wedstrijd_gevangen_door_Cor_Jamin_en_John_Sterkenburg.jpg

De eerste vis van de wedstrijd!

Op het ruim drie kilometer lange parcours aan de Lage Vaart bij Almere werd vrijdagavond na twee uur vissen in vak C al de eerste karper gevangen door John Sterkenburg en Cor Jamin. Datzelfde vak bleef ook de rest van de eerste nacht productief op verschillende stekken. In de loop van zaterdagochtend trokken de vangsten in vak B ook iets aan, maar verder verliep de dag rustig. Bondscoach en jurylid Jacques Kruller zorgde via de Facebookpagina van De KSN voor een live verslag vanaf de waterkant.

Nationale_top_competitie.png

De nacht van zaterdag op zondag was nog kouder dan die ervoor, zodat op alle spullen witte rijp van flinke nachtvorst te zien was. In vak A werden gelukkig nog drie vissen gevangen (daarvoor slecht één karper in het hele vak!). Het echte koppel Gerrit Gooiert en Melissa Smit was dolgelukkig met de vangst van twee mooie karpers die hen aan de leiding brachten in hun sector. Vak B liet het helemaal afweten, terwijl in sector C weer een aantal karpers gevangen waren.

Prijswinnaars_bewerkt_web.jpg

De laatste ochtend veranderde er niets in vak A, zodat Gooiert en Smit de zege pakten. In sector B waren het de ‘rookies’ Jesse Feuerrigel en zijn maat Roy van Erp die met in totaal 6 karpers en een totaal gewicht van 22.389 gram hun vak wonnen. In vak C stelden de Twente kanaalspecialisten Dennis Nijland en Björn Wenden in de ochtend de zege veilig met in totaal 7 karpers en een gewicht van 34.901 gram. Daarmee pakten zij ook de overall winst en de hoofdprijs: een karperweek op een topwater in Frankrijk dat wordt aangeboden door Carp Connections. Ook de andere winnaars kregen fraaie cadeaus uit het omvangrijke prijzenpakket. De volgende wedstrijd in de Nationale Topcompetitie Karpervissen vindt van 24 tot 26 mei plaats in de Otheense Kreek bij Terneuzen. Daar gaat de strijd om de felbegeerde tickets voor het WK Karpervissen 2014 in Bosnië verder.


Afgelopen week op KWO: 

Afgelopen week zijn er weer een aantal mooie artikelen verschenen op KWO. Zo zagen we onder andere een technisch artikel van Jeffrey Vrielink, een interessant artikel van Joachim Stelma en Christian Ruit over hun voorbereiding op buitenlandse sessies. Ook ‘live’: de laatste Oostenrijk blog van Michiel Pilaar. Klik op de afbeeldingen om naar de artikelen te gaan.

Jeffrey_Vrielink_karpers.jpg

Hoe pak je een nieuw water aan? Jeffrey Vrielink legt het uit.

joachim_april_6.jpg

Christian Ruit met een Franse karper, in de blog legt hij zijn aanpak uit!

Pilaar_ondersteboven.jpg

Pilaar_chicks.jpg

Michiel is samen met Laus & Toi in Oostenrijk geweest. Het was een groot feest  😉

Nash Benelux vangt dertiger op Engelse bodem

24u, dat was het luttele tijdsbestek waarover Nash Benelux media manager Giovanni Vanhooren en
Nash Benelux consultant Kim De Poorter beschikten om een karper voor de camera’s van Jacht- en
Visvangst TV – zowat het Belgische equivalent van Vis TV – te vangen op Church Lake, het bekende
en als moeilijk te boek staande water van Kevin Nash in het Engelse graafschap Essex.

nash_churchlake.jpg

Omdat Church Lake jaar in jaar uit gebruikt wordt als test- en gastwater voor Nash relaties, Engelse redacteurs en bekende vissers kennen de karpers er natuurlijk het klappen van de zweep. Al snel wordt duidelijk dat het traditioneel op de bodem niet al te veel soeps zou worden en op hoop van zegen gooit Gio een zigrig pal op een rollende vis.

nash_churchcover.jpg

Tijd om de beetmelder aan te zetten is er niet, want de lijn loopt meteen strak! Helaas schiet de sterke vis na enkele forse uithalen en door het reeds welig tierende wier enkele minuten later los. Een herkansing komt net op de valreep als op exact dezelfde vierkante meter weer een vis Gio’s zig louce neemt en nu met meer succes na een zenuwslopende dril op de kant komt. Een prachtige spiegel van 16,5 kilogram en meteen Gio’s eerste zigvis ooit zijn een feit! Zeker iets om thuis ook uitvoerig te proberen… De volledige reportage is vanaf 15 mei te zien op www.jachttv.com  en www.hengelsportdepoorter.be

Facebook tip: Mega meervallen uit Hongarije  

Op Facebook kwamen we de pagina Black Cat Hungary tegen. Op deze pagina laten een groep fanatieke meervalvissers uit Hongarije zien wat zij allemaal uitspoken! Cool om te volgen!

Meerval_vissen_4.jpg

Meerval_vissen_3.jpg

Meerval_Vissen_2.jpg

Meerval_vissen_1.jpg

Toch wel vet dat meervalvissen! 
VBK bij Plattelands TV 

Via VBK (Vereniging Belgische Karpervissers) voorzitter Mark Hoedemakers kregen wij dit filmpje toegestuurd. Plattelands TV is op bezoek geweest bij de jaarlijkse VBK meeting. Het verslag hiervan die je in onderstaande filmpje:

VBK_TV.jpg

Klik op het plaatje op naar het filmpje te gaan. Halverwege ‘barst’ het los! 
Vandaag de open dag van Hengelsport Fauna

Hengelsport_Fauna_open_dag.jpg

Zoals je kan zien is er genoeg te doen bij Hengelsport Fauna te Raamsdonksveer!


Derek Harrison doet het weer!  

De Engelse Nederbelg Derek Harrison is een fanatiek voorjaarsvisser! Ieder jaar is Derek al vroeg aan de (Belgische) waterkant te vinden en dankzij zijn jarenlange ervaring weet Derek vaak wel een plekje waar hij een vis kan verwachten.

Derek_Harrison_april_1.jpg

En zoals het en sluwe vos betaamt weet Derek zijn rig zo te positioneren dat de vis er niet omheen kan. Derek vist met de producten van Nutrabaits en ook dit jaar wist hij vroeg te scoren:

Derek_Harrison_april_2.jpg

Bingo! Een voorjaarsbeer voor onze amigo uit Oosterhout!

Derek_Harrison_april_3.jpg

Dat zijn ze! Hiervoor gaan we allemaal naar de waterkant! 

Foto van de week 

Jelle Vandaele is deze week degene die de Foto van de week aanlevert. Een prachtige plaat die hij schoot aan een idyllisch stuk kanaal. De nacht verliep zonder actie, maar de foto is een mooi aandenken!

Jelle_Vandaele_foto.jpg
Dit was KWO Boulevard voor deze week. Als je zelf een mooie vangst of verhaal hebt: mail het naar info@karperwereld.nl ! Geniet van de zondag en tot volgende week.

Michiel Pilaar

Het voorjaar is in volle gang. Deze week in Boulevard: France, Benelux vangsten, Nationale Top Competitie, voorjaarsbak voor Derek en nog veel meer.

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl