ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

KWO BOULEVARD

Favoriet Favoriet
KWO BOULEVARD

De vangsten vliegen rond onze oren. Daarnaast NK Karpervissen, De KSN, Franse 33 kilo beer, UK Carping, Mark Pansar en veel meer. Kortom: zondag’s leesvoer!

Het was een mooi weekend, voor sommigen extra lang vanwege Hemelvaartsdag! Heerlijk om wat extra vistijd te hebben en dat hebben we gemerkt in de vangsten. Veel vissers gingen naar het buitenland of vingen in Nederland en België een aantal mooie vissen! Een aantal hoogtepunten lees je hier in KWO Boulevard!

Pionieren in Nederland, het kan nog!

De vismaten Willem Kwinten en Stephan van Hoof hebben dit jaar al flink wat mooie vissen op de kant liggen. De ‘druk’ is er daardoor al af zodat er ruimte kwam voor een nieuw project: pionieren in eigen land! De mannen kwamen bij een put uit waar he-le-maal niets over te vinden was, extra cool dus. Daar moest gevist worden. Na een korte voorbereiding werden de lijnen nat gemaakt en tot vreugde van beide mannen liep er bij Stephan zowaar een hengel af. Het resultaat: deze brute schub!

boul 20 Stephan

boul 20 stephan pionieren

Gefeliciteerd mannen, op naar de volgende!

Jeugdkamp van De KSN in Hellevoetsluis een groot succes!

Op de grachten van Hellevoetsluis was recent een prachtig evenement voor de jeugdige karpervissers: een jeugdkamp. Een groot aantal leergierige vissertjes zijn een aantal dagen onder begeleiding aan het vissen geweest en niet zonder succes!

KSN kamp 1

KSN kamp 2

KSN kamp 3

KSN Kamp 4

Veel blije gezichten bij het KSN kamp in Hellevoetsluis! 

De begeleiders van het kamp hadden het er maar druk mee: veel vragen moesten beantwoord worden van de leergierige karpervissers. Het resulteerde in een flinke stapel vangsten en blije vissers. Zeker toen ze na afloop een leuke goodie bag van Shimano mee mochten nemen naar huis! Het is leuk om te zien dat er steeds meer jeugd initiatieven zijn. Zo is er zelfs een ‘So you think you can Carp‘ contest!

Pro Line legt onthakingsmatten neer op Villedon

Dat er op Lac de Villedon van The Carp Specialist veel grote vissen zwemmen is inmiddels geen geheim meer. Pro Line heeft hier een mooie oplossing voor bedacht en legde op iedere stek een dikke Pro Line onthakingsmat neer. Een goede zaak: alle karpers (groot en klein) zijn goed beschermd!

Villedon pro line mat

Zo zien het graag: een mooie karper die weer veilig terug gezet wordt.

Bart van den Hurk Villedon

Bart van den Hurk vistte een week op Villedon, klik op het plaatje om naar het filmpje te gaan.

Afgelopen week op KWO 

Ook afgelopen week waren er leuke updates op KWO. Zo zagen we Daan en Sjoerd een aantal prachtige Franse karpers vangen en ook de ‘ontmaagding’ van Michel Hollaar was een feit. In zijn artikel geeft hij verdere uitleg over de (nacht)Vispas en andere regelgeving.

du der 12

Lac du Der stond in de belangstelling, een stukje geschiedenis over dit prachtige meer!

Hoedemakers Blog 6 01

Mark Hoedemakers gaf ons een lesje in waterbeheer: het ‘krijten’ van wateren!


Vangsten uit de maand mei!

Het voorjaar is toch wel onze lievelingsperiode van het jaar.  Nu is de tijd gekomen om lekker naar de waterkant te gaan. Sommigen zelfs al in een T-shirtje. In het Vangsten op Datum topic op het Carpboard zagen we de volgende Carpboarders met een mooie vangst: 

boul arnoud Daalmeijer1 

Arnoud Daalmeijer met een mooi spiegeltje!

boul ben Scholten mooi

Ben Scholten blijft de headlines maar halen. Dit keer met een prachtige volschub!

boul Nick van Bommel

Nick van Bommel met een voorjaarsvangst!

boul Nick van Bommel2

Dit attractieve aasmengsel zet Nick in!

boul nick van bommel1

En met resultaat: Nick met een prachtige schub!

boul Raf Swinnen

Raf Swinnen blijft ook maar doorgaan! Nu met een mooie spiegelkarper.

boul robert struinen 1

Koning van het struinen (en van hengel balanceren): Robert de Wilt!

boul vangst1

Een schubkarper als deze is altijd welkom!

boul Vangst ad

Onze eigen Ad Brak met een prachtige (oude) volschub! 

boul vangst ano

Een puike vis voor Roman.

boul vangsten maas

Wim Hanegraaf heeft de Maas goed door: vis op vis weet hij te vangen!

Boul vangsten nick

Uiteraard kan Nick Beuvink niet ontbreken. Wederom ving hij een aantal mooie vissen!

Rick en Willem terug uit Engeland 

Dat er op het ‘Church Lake’ complex van Nash mooie vissen zwemmen is een feit. Zo vissen ‘grote namen’ als Steve Briggs en zijn vrouw Joan hier geregeld een paar dagen. Vooral de volschub spiegels zijn plaatjes van vissen!

boul UK carp nash

boul UK Carp briggs

Twee mooie vissen voor Steve en Joan Briggs! 

Zoals jullie vorige week konden lezen zijn Willem en Rick Bongers ook die kant op geweest. Gewapend met foto- en filmcamera’s trokken zij Engeland in om op dit fameuze merencomplex te vissen. Al snel kwam de eerste vis voor Willem, een prachtige spiegel:

boul Willem UK 1e

Een goede start Willem ‘Struikrover’! 

Uiteraard werden alle tactische registers open getrokken en wisten zowel Rick als Willem een aantal mooie vissen te vangen! Daarnaast werd er flink gelachen en gefilmd. Kortom: binnenkort weer een Dutch Carpadict update op KWO & Karperfilmpjes.nl !

boul Rick Bongers UK

33 kilo buffel van openbaar Frans water

30 kilo + vissen van openbaar water blijven erg bijzonder. Op betaalwateren zwemmen ze vaak ‘met bosjes’ waardoor de kick bij een vis als deze extreem moet zijn:

boul 20 33 kg

Deze Franse kerel ving de topvis van een openbaar water in midden Frankrijk en de foto’s ontvingen wij op onze Facebook pagina. Naast het feit dat deze vis heel groot is, is hij ook nog eens ongelooflijk mooi! Een absolute Fish of a Lifetime! Daarover gesproken…

Mark Pansar in KWO Fish of a Lifetime 

De Belgische bakkenvanger Mark Pansar staat komende woensdag in de picture met zijn mooiste vangst van zijn leven. Deze kwam niet zonder slag of stoot tot stand want de eerste keer dat Mark deze beauty er aan had… schoot de haak los! Auwww! Don’t miss it!

Mark Pansar sfeer

Mark Pansar terugzetten

Deze foto’s beloven een mooi artikel van Mark Pansar!

Zoek ze ondiep en tegen de kantjes! 

Met deze mooie dagen zitten de karpers vrij kort tegen de paai. De watertemperatuur stijgt langzaam en de karpers zitten graag in de bovenste waterlagen. Onderstaande foto geeft goed aan dat het soms kan lonen om ook een hengel in ‘het eigen kantje’ te leggen!

Kanaalkarpers

Een brute foto, zo’n bak onder de kanaaloever!


NK Karpervissen (Topcompetitie) gaat verder op de Otheense Kreek 

Het water ‘De Otheense Kreek’ is komend weekend het decor voor de 2e wedstrijd van de Nationale Topcompetitie Karpervissen. Van vrijdag tot zaterdag zal er gevist worden op dit mooie, langgerekte water welke verscholen ligt in de Zeeuwse polder. Het bestand van dit water bevat veel schubkarpers en een aantal spiegels van eerdere uitzettingen. Kortom: een mooie locatie. Succes aan de deelnemers gewenst volgende week!

Otheense kreek

Otheense kreek ksn

De Otheense Kreek, een mooi water voor het voorjaar!


Foto van de week 

Uiteraard hebben we ook deze week een mooie plaat uitgezocht die onze aandacht trok. Dit keer komt de foto van Facebook en het is echt een ‘once in a lifetime’ foto. Want hoe vaak van je én een bak én is er een regenboog?

boul fotovandeweek

Dit is één van de meest bijzondere foto’s die wij de laatste tijd hebben gezien!

Dit was KWO Boulevard voor deze week. Heb jij een mooie vangst, leuke foto of ander nieuws: stuur het op naar info@karperwereld.nl ! Tot volgende week & vang ze!

Michiel Pilaar

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl