ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

KWO BOULEVARD

Favoriet Favoriet
KWO BOULEVARD

Peter van de Sande maakte afgelopen week deze foto. Om te huilen!

Afgelopen week was een ramp. Het regende, er was koud, er was zelfs nachtvorst. Amai, dát hoort niet bij deze tijd! Gelukkig hebben we toch nog een paar mooie vangsten en nieuws berichten kunnen verzamelen die zeker de moeite waard zijn om door te nemen! We beginnen echter met erg droevig nieuws:

Voormalig KSN bestuurslid Richard van den Bos overleden!

Maandagochtend 20 mei bereikte ons het droeve bericht dat Richard van den Bos in de nacht is komen te overlijden. In de nacht van de 19e op de 20e mei is hij na een kort ziekbed overleden.

Richard_van_den_bos.jpeg

Het bestuur van De KSN, de redactie & bezoekers van KWO, wensen zijn familie, vrienden en bekenden alle kracht toe die nodig is om dit verlies te verwerken.

Richard van den Bos, sinds 1987 lid van De KSN , De KSN bestuurslid van 1995 tot en met 2001, in welke periode hij ondermeer de taak van redacteur van het KSN lijfblad De Karper op zich had genomen, die

Dit interview van oktober 2005 met Karperworld.nl geeft goed weer wie Richard van den Bos was en hoe wij hem zullen gedenken. Richard, rust zacht!

Gulp! Carp Army zoekt een nieuw team lid !  

Gulp! Carp karperaas is een enorm succes in Nederland, België en andere Europese landen. Om dit succes te continueren en verder uit te bouwen, zijn we op zoek naar een nieuw lid voor de Gulp! Carp Army.

22 Gulp Carp army

Als jij deel wilt uitmaken van de Gulp! Carp Army, schrijf dan een goede motivatie en plaats hem op het Facebook prikbord van Gulp! Carp Army. Geef duidelijk aan waarom jij denkt een waardevolle aanvulling te zijn voor het team. Zorg daarnaast dat je zoveel mogelijk ‘likes’ krijgt en dat jouw reactie zo vaak mogelijk wordt gedeeld. Naast jouw inhoudelijke motivatie, worden deze zaken meegenomen in het maken van de keuze voor het nieuwe teamlid. De winnaar wordt eind juni bekend gemaakt.


Dennis Willemsma ‘on a roll’ in Nederland 

In zijn laatste blog zagen we Dennis Willemsma op pad in Frankrijk. Dit was een mooi avontuur maar leverde geen grote karpers op. In eigen land gaat het een stuk beter want de aanpak is duidelijk: Dennis is veel aan het water, voert vrijwel elke dag én heeft ervaring op het water. Dit leverde vorige week al één van de topvissen op, een brute veertig ponds schub!

22 dennis post

Dit soort vissen, daar doet Dennis het voor!

De vangst van bovenstaande schub was voor Dennis het sein om VOLGAS door te gaan. Een paar dagen later was hij weer aan het water en het vertrouwen was groot. Toen er weer een hengel af liep was de verbazing dan ook maar van korte duur. Dennis ging het gevecht aan en na een mooie strijd wist hij deze prachtige Noord Nederlandse vijftiger op de mat te krijgen!

22 dennis 50

‘De Streep’, een juweel uit Noord Nederland!

22 Dennis yes

Yessss, op naar de volgende!

Op zich is het niet vreemd dat Dennis zo goed vangt, hij immers één van de apostelen van niemand minder dan Martin ‘Tacklebox’ Post. Martin en Dennis kennen het water als hun broekzak en tijdens de rustige uurtjes in De Tacklebox is de tactiek veelvuldig besproken. Alhoewel.. ‘rustige uurtjes’ kent Martin niet zoveel meer sinds hij met zijn winkel is gestart. Soms is het zelfs zo erg dat hij een tukje moet doen. Gelukkig kan dit gewoon in de eigen zaak  😉

22 post

Sleep well, better days  😉

Franse avonturen… het kan niet altijd mee zitten!

Karpervissen op openbaar water in Frankrijk gaat niet altijd zoals vooraf gedacht. Sterker nog: bijna nooit loopt alles zo gehoopt. Zo ook in de laatste trip van Michiel en Mark. Afgelopen week maakten zij een flinke tour door Frankrijk met beperkt resultaat. Tenminste: als je praat over kilo’s visvlees. Als het gaat om avontuur, beleving en strakke verhalen dan was de sessie top. Daarnaast is er een basis gemaakt om op verder te gaan een volgende trip. To be continued dus  😉

22 pilaar1

Iedere sessie start met een Mac D. bezoek én een map met wateren om te bevissen!

22 pilaar2

Prachtige plekken hebben we bezocht!

22 pilaar3

Vijf keer verkassen in 8 dagen, no problemo!

22 pilaar 4

Denk in mogelijkheden, niet in beperkingen! Op naar de stek!

22 pilaar5

Een vastloper, relaxt! Op zoek naar meer hout om onder de banden te steken!

22 pilaar6

Scherp vissen met een enkele tijgernoot en een stukje kurk of foam leverde nog wat knollen op!
Jordy Op ’t Hof vangt Goliath Grouper! 

De sympathieke Jordy Op ’t Hof draait al een tijdje mee in het karperwereldje. Echter: ook in de Big Game wereld heeft hij zijn sporen inmiddels verdiend. Recent is hij op vakantie geweest en heeft hij genoten van een aantal tochten waarbij er ‘jacht’ werd gemaakt op de Goliath Grouper. Een diepzee monster die erg, érg groot kunnen worden.22 jordy knallen

Veel visgidsen durven het niet aan om deze vis te belagen, er zijn al vissers overboord getrokken. Desondanks drongen Jordy en z’n maat er op aan om achter de Goliath Groupers aan te gaan en niet zonder succes getuige deze monstervangst van ruim 120 kg!

22 Jordy Goliath Grouper

Daarnaast is er nog meer nieuws over Jordy: hij is namelijk toegetreden tot het LK Baits team Holland. Wil je meer weten klik dan HIER ! Overigens is er zaterdag 1 juni een open dag bij Molenberg Hengelsport in Spijkenisse waar LK Baits aanwezig zal zijn om uitleg te geven over hun producten.

22 jordyopthoflkbaits


Genieten met Jaco Mol in Frankrijk

Hardcore karpervisser en Warbaits visser Jaco Mol heeft twee grote liefdes: Belgische kanalen en grote Franse meren. Volgens Jaco is er veel te beleven op de grote meren en rennen vissers te snel naar de kleine putjes en betaalwateren. Om de schoonheid eens mooi in beeld zien we hier een compilatie van Jaco’s sfeer picca’s!

jaco mol 1

jaco mol 2

jaco mol 3

jaco mol 4

Heerlijke platen, heerlijke visserij!


Vangsten uit de maand mei!

In het Vangsten op Datum topic op het Carpboard zagen we de volgende Carpboarders met een mooie vangsten: 

22 Derek Harrison

Derek Harrison heeft weinig last van de kou en regen… hij vangt ze wel!

22 janieck spithoff

Jannieck Spithoff met een mooie Nederlandse spiegel!

22 Luuk van Swaaij

Luuk van Swaaij met een topvangst, waar hij dit coole filmpje van maakte:

Een prachtige vangst van ruim 24 kilo!

Ben Scholten zet een 28 ponds schub terug!

22 franse vangst

Team Proline France weet ze ook te vangen!

22 mooie foto

Tim Nijkamp chillt hem hard!

22 nog opzoeken

Tino Driessen met een pracht van een schubkarper!
 

Afgelopen week op KWO 

Zoals altijd hadden we ook afgelopen week een dagelijkse update op KWO. Hieronder hebben we nog even een korte selectie gemaakt van de ‘toppertjessss’! Klik op de afbeeldingen om naar het artikel te gaan.

Eddy Sterckx teaser

Michiel nam een interview af met een openhartige Eddy Sterckx!

Joachim boten opblazen

Joachim en Chris zijn terug na een heftige maar mooie week in Frankrijk!

robbe 2 kanaal

Robbe Craeninckx vertelt over zijn heftige privé periode in zijn blog ‘Comeback’.


Duitse karpers met Gerben Ketels en Edwin Godschalk 

Terwijl het in Nederland huilen met de pet op was zijn de mannen van Baitaddict naar Duitsland afgezakt om daar achter de karpers aan te zitten. Gerben en Edwin weten inmiddels goed waar ze moeten zijn en alle uren rondrijden, uitzoeken, proberen en blanken beginnen te lonen! Afgelopen tijd kwamen een aantal prachtige vissen op de kant, goed bezig mannen!

22 Baitaddict1 

Gerben met een prachtige hooggebouwde spiegel.

22 Baitaddict2

Edwin himself met een lang gerekte Duitse strijder!

22 Baitaddict3

Nog maar eens een bak op de Baitaddict bollen!


Foto van de week 

Uiteraard hebben we ook deze week een mooie plaat uitgezocht voor de ‘Foto van de Week’. Er moet haast wel een vleugje Photoshop aan onderstaande foto zitten… Anders zou het echt té bizar zijn…

foto maand 21

Photoshop of niet… het blijft een mooie plaat!

Dit was KWO Boulevard voor deze week. Heb jij een mooie vangst, leuke foto of ander nieuws: stuur het op naar info@karperwereld.nl ! Tot volgende week & vang ze!

Michiel Pilaar

Deze week in KWO Boulevard: Pilaar & Hofman in France, Duitse karpers, koude meivangsten, buitenlands nieuws, RIP Richard van den Bos, Dennis Willemsma vangt Nederlandse vijftiger & veel meer!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl