KWO BOULEVARD

Favoriet Favoriet
KWO BOULEVARD

Het is zondag, tijd om de week te bespreken. Wat is er zoal gebeurd in het karperwereldje? Je leest het hier in KWO Boulevard. Mijn vingers zijn weer ontdooit na een weekje wintervissen dus let’s go..!

Pilaar & Hofman terug uit een koud Frankrijk…

Vorige week lazen jullie dat Mark en ik in Frankrijk zaten. Direct na aankomst begon het al lichtjes te sneeuwen en de watertemperatuur bleek slechts een krappe 6 graden te zijn. Op 3 wateren gingen een paar handjes 14 mm boilies te water op een aantal kleine plekjes waarvan we een vermoeden hadden dat de winterkarpers konden huizen…

     De eerste dagen was het afzien, maar met ons voerplan was het vertrouwen hoog.

De eerste nacht was een keiharde blank. Maar soms is blanken erg waardevol: slaap inhalen na een nacht rijden én hard werken de weken ervoor (kuch) is toch wel lekker. Ondertussen deed het voer haar werk op de stekken op de andere wateren. Vol vertrouwen zijn we dan ook naar het volgende water gehopt en ’s nachts is het daar raak.

IMG_0034.jpg

IMG_0041.jpg

Na een nachtje van 6 graden onder nul is het lekker om zo’n vis te fotograferen.

We laten 1 water afvallen want door extreme regen zijn we genoodzaakt een nacht in een hotel door te brengen. Dat dit de pret niet drukte kun je zien in dit filmpje. Voordat we het hotel induiken wordt er uiteraard weer doorgevoerd en per boilie die het water in gaat stijgt het vertrouwen.

boul_rig.jpg

    Het systeem is simpel, maar effectief: semi-vast lood.

IMG_0022.jpg

    Maximaal rendement in minimale vistijd. Mark met Jekko muts en 20,5 kg winterspiegel.

Het blijkt een effectieve methode en we werken toe naar de laatste visnacht. Alles op scherp en klaar om te knallen. De temperatuur steeg die nacht tot iets boven nul en een lagedrukgebied schoof over. Niet vaak hebben we zoveel regen in 1 nacht gehad. We maken een bizarre nacht mee en uiteindelijk weet Michiel zijn PB te verbrijzelen. Een mooie afsluiter van het jaar!

33_kg_Alpen.jpg

Na het hoogtepunt van de trip was het vrijdagochtend tijd om weer naar Nederland te gaan. De reis die normaal een uurtje of 9 á 10 duurt nam nu maar liefst 17,5 uur in beslag. We zaten namelijk in de eerste échte snoeiharde sneeuwstorm die deze winter over het Franse land trok. Door het ontbreken van sneeuwkettingen kwamen we niet de steilste berg van het gebied op en moesten we nood gedwongen onze auto aan de kant zetten. Ook na 3 uur wachten kwam er geen hulp vanaf onder (sneeuwsnuivers konden niet de berg op vanwege geschaarde vrachtauto’s…) en toen kwam Mark met een idee: ooit had hij op Discovery Channel gezien dat je met touw een sneeuwketting kan maken. Onze klusser ging aan de slag met het touw van de boot en draaide keurig twee primitieve sneeuwkettingen rond de voorbanden. Wonder boven wonder werkte dit en toen we uiteindelijk de berg over waren kon de reis pas echt beginnen. We reden van sneeuwbui tot sneeuwbui. Gesloopt waren we dan ook toen we uitendelijk thuis waren. Gesloopt maar wel een moie ervaring rijker.

1

    December to remember!

VBK meeting op alternatieve locatie

Paniek was er even bij de broeders van het VBK! De normale locatie bij het Waesmeer in Temse bleek door een faillissement niet beschikbaar voor de jaarlijkse VBK meeting van komende zaterdag. Er is echter (na 24 uur crisisberaad en vele telefoontjes) een prachtige oplossing uit de bus gekomen! De VBK Meeting 2012 gaat gewoon door, en wel op slechts enkele kilometers van Temse.

Het Bauhuis te Sint Niklaas is op zaterdag 15 december the place to be. Deze splinternieuwe beurs- en evenementenhal is voorzien van alle comfort en wellicht zelfs meer geschikt dan het complex aan de Rietgors.

Grondplan_Meeting_2012_v4.jpg

    De plattegrond van de VBK beurs. Zoals jullie zien: voldoende leuke stands!

Overige informatie:
Gelegen aan de Slachthuisstraat 60, 9100 Sint Niklaas.
Vlakbij het station, op 10 minuten wandelafstand van de Grote Markt!
Parkeergelegenheid voor zo’n 500 wagens en voldoende hotels in de omgeving (voor de partyboys).

Nieuwe naam en logo voor De KSN 

Nieuwe_Logo_De_Karper_Sportvisserij_Nederland.jpg

    Het nieuwe logo van De KSN

Afgelopen november zijn op de landelijke KSN meeting een aantal ingrijpende besluiten genomen. Op de bijzondere ledenvergadering (voorafgaand aan de landelijke meeting) is het voorstel aangenomen dat KarperStudiegroep Nederland voortaan verder zal gaan onder de naam “De Karper Sportvisserij Nederland” (roepnaam: De KSN). Bij een nieuwe naam past ook een nieuw logo en zo maakt De KSN een frisse start waarbij de focus nog meer komt te liggen op de belangenbehartiging van de karpervissers. Het is dan ook nuttig om lid te worden en zo steun te bieden aan de vereniging die zorg draagt voor onze hobby, zowel nu als voor de volgende generatie!

Ardy Veltkamp on tour in Azie

Dat Ardy van avontuur houdt is wel duidelijk. Al meer dan 10 jaar reist hij de hele wereld over op zoek naar grote vissen. Dit zijn voornamelijk karpers geweest, maar hij heeft ook trips gemaakt waarbij enorme meervallen de klos waren. Op dit moment is Ardy op vakantie in Thailand. Terwijl wij in de kou zitten vermaakt Ardy zich opperbest en ook hier weet hij ze prima te vangen. Dit keer geen gewone karpers maar Siamese karpers en andere bijzondere creaties.

ardy.jpg

ardy2.jpg

    Zo kennen we onze Ardy: grote vissen in sterke handen!

Website tip

Karpervissers maken graag mooie foto’s en veel van ons zijn druk bezig met het bewerken van onze mooiste beelden. Het is ook leuk om een foto van jou in een compleet ander plaatje te verwerken. Dit is gratis te doen op de website van www.photofacefun.com !

photo_fun.jpg

Snuffel eens rond op de site en ontdek wat er allemaal mogelijk is!

ZfqBSlJ_.jpg

    Toch opmerkelijk dat Pamela Anderson een foto van Willem aan de muur heeft…

Foto van de week

Omdat het nog extreem lang duurt voordat het weer voorjaar is willen we jullie hier een vleugje mooi weer van laten zien. Op de Facebook pagina van Pieter de Jongh kwamen we de volgende foto’s tegen. Hier krijg je het warm van hé? Heerlijke platen!

530390_398696283544445_2126659132_n.jpg

65010_398693216878085_198695173_n.jpeg

Topplaten van een topvisser!

Tips?

Afijn, dit was hem weer voor deze week. Heb je zelf nieuwtjes of tips? Mail ze naar info@karperwereld.nl. Succes allemaal op de werkvloer en tot volgende week.

Michiel Pilaar

Wintervangsten, Ardy newzzz, VBK én KSN nieuws, Pilaar & Hofman terug uit La France & nog veel meer!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl