KWO BOULEVARD

Favoriet Favoriet
KWO BOULEVARD

De week is weer voorbij gevlogen en we verbazen ons iedere keer weer over de mogelijke content voor deze rubriek. We hebben dit keer iets minder vangsten en wat meer ‘random’ nieuws. Dat er weinig vangsten te melden zijn heeft uiteraard te maken met het droevige winterweer én de overige activiteiten in ‘karperland’ zoals de VBK meeting.

VBK Meeting groot succes

Zoals jullie vorige week konden lezen was er paniek toen opeens bleek dat de jaarlijkse VBK meeting geen doorgang kon vinden op de gebruikelijke locatie in Temse. Al snel was er een nieuwe locatie gevonden, niet eens zo ver verwijderd van het ‘oude nest’. Op onderstaande foto die we kregen van Giovanni Vanhooren (MC) is duidelijk te zien dat er ruimte genoeg is:

Gelukkig voor de aanwezigen was er ook een bar én een lezingzaal waar gedurende de gehele dag een aantal topsprekers prachtige lezingen hebben voorgedragen. Zo vertelde Michael Aubry over zijn avonturen op Cassiën en was er veel animo voor de tombola. Het hoogtepunt van de dag was toch wel het vragenvuur dat legende Luc de Baets aan de schenen legde van topvissers Kurt van Cauwenbergh en Phil Cottenier. Veel leerzame en leuke momenten volgden, want als iemand een ‘show’  aan elkaar praat is het Luc wel. Al met al waren er zo’n 1000 mensen aanwezig, waaronder 143 nieuwe leden, een resultaat waarmee het bestuur buitengewoon content is.

Uiteraard waren er ook veel standjes waar winkeliers en groothandels hun producten konden laten zien aan de nieuwsgierige karpersvissers. De foto’s zijn genomen door Nick Beuvink en Jurgen Egoego, waarvoor dank!

VBK_Close_up_Boillies.jpg

VBK_200_mm_zoom_Av_Rig.jpg

VBK_Navitas_House_of_Carp.jpg

184532_4934536838180_16289308_n.jpg

382133_4934542398319_82479209_n.jpg

403602_4934537198189_1274275287_n.jpg

Kortom: tot volgend jaar!

Kristof Dresselaerts op jacht naar winterkarpers

Na het beursgeweld kijken we als eerste naar de vangsten. En dat zijn er maar bar weinig. Op de Facebook pagina van Proline consultant Kristof Dresselaerts. Deze stille kracht van het team heeft door de jaren heen al indrukwekkend veel mooie vissen gevangen. Recent wist hij wederom te scoren. Waar menig visser bij de kachel gaat zitten in de winter gaat Kristof gewoon door en daarvoor werd hij dik beloond.

boul_kristof_3.jpg

boul_kristof_4.jpg

Een bizar mooie wintervangst voor Kristof: een sneeuwkarper van het Kempisch Kanaal.

Deze week op KWO: een video interview met Bart van den Hurk

Nu we het toch over Proline hebben kunnen we alvast verklappen dat we deze week een zeer strakke update hebben op KWO. Afgelopen najaar zijn Mark en Michiel namelijk op bezoek geweest op Vallee Lake 2 waar we een video interview hebben afgenomen met de bedrijfsleider van Proline: Bart van den Hurk. In het interview gaat Bart diep in over zijn visserij, het bedrijf, zijn visserij op Great Lake en de toekomst. Kortom: mis het niet!

boul_bart.jpg

boul_proline.jpg

Deze week in een video interview op KWO: Bart van den Hurk, don’t miss it!

Boudewijn Margadant gaat bloggen op KWO

boul_boud_nieuw.jpg

Jullie kennen Boudewijn Margadant waarschijnlijk wel van zijn blog Boustails. We zijn blij te kunnen melden dat Boudewijn zijn blog voort zal zetten op KWO. Zo kunnen duizenden karpervissers genieten van zijn avonturen langs de waterkant die hij beschrijft in zowel geschreven blogs als in filmpjes. Boudewijn vist veel rondom Amsterdam en heeft menig mooie karper op zijn naam. Grote vissen vangen is echter niet het belangrijkste in zijn visserij: genieten, dát is wat telt. Lees zijn oude blogs HIER na.

Overigens heeft Boudewijn als eens een boek geschreven: Een moment van verleiding. Samen met zijn maat Rolf Bouman, auteur van het boek Duur Betaald, hebben ze de krachten gebundeld en een mooie eindejaars taanbieding gemaakt: beide boeken voor slechts Eur. 33,33 (dit is incl. verzendkosten).

boul_boudner.jpg


Compilatie ‘Winterse Sfeerplaatjes’

Wij hebben een voorliefde voor mooie sfeerfoto’s. Iedere visser met gevoel voor passie smelt weg bij onderstaande foto’s. Tenminste… dat denken we!

boul_bud.jpg

Bud Huis in ’t Veld kon ’s ochtends een ijsbreker voor zijn boot zetten…

boul_kremer.jpg

Een prachtige sfeerfoto van Frank Kremer.

boul_pansar.jpg

Sommige vissers vangen ALTIJD… Mark Pansar is zo iemand. Lekker bezig kerel!

boul_rik.jpg

Rik van Landschoot kon zijn sessie ook afbreken na een nachtje met minus 6 graden.

boul_brinkel1.jpg

boul_brinkel2.jpg

Twee prachtige sfeerfoto’s van Hans Brinkel waarbij Koning Winter perfect geportretteerd wordt.

Kortingsactie bij Raven

Deze winter heeft Raven Fishing & Outdoor iedere week een kortingsknaller. Komende week geven ze 20 % korting op alle stoelen en stretchers. Als je nog een cadeau zoekt voor onder de kerstboom dan weet je waar je moet zijn!

raven_korting_stoelen_en_stretchers.jpg

Klik op de afbeelding om naar de webshop te gaan.

Foto van de week … inclusief LEESTIP van Ruud Visser en Piet Vogel

Vissen_1.jpg

Klik op de afbeelding om naar het online magazine te gaan.

De Amsterdamse Hengelsport Vereniging is een van de grootste van het land. Met duizenden leden hebben ze genoeg schrijvers onder de gelederen. Dit blijkt wel als je de inhoud van dit magazine bekijkt.

Wat ons plezier deed in dit magazine was het artikeltje van Ruud Visser. Deze super sympathieke visser is al een tijdje ‘van de radar’. Jammer, want we genoten met volle teugen van zijn avonturen en schrijfsel. Zijn avonturen op het fameuze Lac de Saint Cassiën waren legendarisch. In het digitale magazine kun je een artikel lezen waarin Ruud een echte ‘Krokodil’ vangt:

Vissen_2.jpg

Dit was hem weer voor deze week. We zien jullie volgende week terug bij KWO Boulevard. Hebben jullie nog tips? Mail het ons op info@karperwereld.nl

Michiel Pilaar

Ijzige sfeerplaten, wintervangst op het Kempisch Kanaal, Ruud Visser is BACK, Boudewijn Margadant nieuwe blogger, Mark Pansar in de sneeuw, VBK meeting groot succes en veel meer..!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl