KWO BOULEVARD

Favoriet Favoriet
KWO BOULEVARD

We starten deze aflevering met het goede nieuws dat de wereld niet is vergaan. De voorspelling van de Maya’s bleek onjuist. Gelukkig maar want er zwemmen nog veel karpers die gevangen moeten worden. Laten we dan ook kijken wat er deze week zoal is gebeurd in het karperwereldje!

1.000.000 filmpjes bekeken op Karperfilmpjes.nl

Wie had dat gedacht toen we in februari begonnen met ons project www.karperfilmpjes.nl ? Inmiddels zijn we een goede 9 maanden verder en loopt de site erg goed. Dagelijks bezoeken vele karpervissers de site voor de leukste filmpjes. Om de bezoekers terug te laten keren komen er geregeld hele toffe filmpjes langs.

boul_1_miljoen_filmpjes.jpg

Afgelopen week hadden we weer diverse fantastische filmpjes online. Zoals de 45 minuten durende film van Boudewijn Margadant, het interview met Bart van den Hurk én een film van Frank Pizon. Met dit filmpje is er ook een mooie grens bereikt. Namelijk: de 1.000.000ste view was een feit. Een prachtige mijlpaal en geen reden om achterover te hangen, we gaan ‘vol gas’ door: op naar de 5 miljoen bekeken filmpjes  😉

Wintervissen met Joery van der Beek en Raymond Hakkert

Benieuwd naar wat er zoal komt kijken bij succesvol winterkarperen, benaderden we Alkmaarder Joery van der Beek (29). Letterlijk en figuurlijk een doorgewinterde karpervisser. Koud een dag geleden was hij nog jarig, maar tijd om de slingers op te ruimen, kreeg hij allerminst: of hij voor een winterse karper reportage in Hét Visblad ‘effetjes’ kon laten zien wat volgens hem de in’s & out’s zijn van succesvol winterkarperen en als het even kan ook vis vangen.

boul_hak_en_joery.jpg

En daar zat Joery vandaag dan: aan de oevers van een uitgestrekt cultuurwater in Noord-Holland. Zijn trucendoos werd opengetrokken, zijn visie op winters karperen tentoongespreid; Visbladreporter Raymond Hakkert en fotograaf Sander Boer waren erbij. Of er ook karper op de mat kwam? Dat lees je in het februari-nummer van Hét Visblad – deze ploft zo rond 24 januari bij onze abonnees op de deurmat. Maarehhh, mis dit niet! 😉

Schipbreuk voor Bart Jaap Koorn en Stef Deen

Afgelopen vrijdag kwam de volgende statusupdate langs op Facebook. Bart Jaap Koorn en zijn maat Stef Deen hebben geluk gehad toen hun boot in een golf ‘dook’ en afzonk!

boul_schipbreuk.jpg

Bart Jaap: Op vrijdagavond 21 december, de avond dat de wereld volgens de Maya’s vergaat zit ik rond 20.30 uur met m’n maatje Stef Deen in de boot vol visspullen spullen op het water. Plotseling slaat de motor af en als we na het nodig stuntelwerk weer proberen te varen bijkt het gewicht niet goed verdeeld en tijdens een ongelukkige moment, met net iets teveel gas, gaat het fout. Bij een verkeerd gepakte golf duikt de punt naar beneden en stroomt de boot vol. Ik hoor Stef roepen: “we zinken, we zinken!!” enkele hachelijke momenten in the middle of nowhere volgen…… Zwemmend naar de kant begint mn hele lichaam in no time te verkrampen in het ijskoude water van een graad of 3. Ik grijp een tas vast en kijk snel waar Stef is, ik zie dat hij al dichterbij de kant is dan ik, en ik begin letterlijk te zwemmen voor mijn leven, Ik merk dan mijn warmtepak zich in razendtempo volzuigt met water, en merk dat ik amper vooruit kom, overal voel ik een stekende pijn en het zwemmen gaat bijna niet meer, ik probeer te gaan staan maar het water blijkt te diep en ga kopje onder. Even raak ik in paniek en roep om hulp, gelukkig krijg ik een helder moment, pak een drijvende tas en geef alles wat ik heb, een engeltje zat op mn schouder, want ik weet de kant te halen.

Ik kijk en zie Stef enkele spullen op de kant gooien, ik hijs mijzelf de kant op en plots zie ik HELD Stef weer te water springen en beginnen te zwemmen om tassen en andere spullen, welke een poging tot drijven doen, bij elkaar te graaien van het wateroppervlak, ik pak nog e.e.a. van het water af en zie Stef terug komen, hij kan niet meer uit het water komen en ik trek hem de kant op.

boul_bjk.jpg

Bart Jaap in betere tijden!

Op de kant kijk ik om mij heen en kom ik er achter dat ik blijkbaar gelukkig beschik over het vermogen om verbazend goed en snel te schakelen in dit soort situaties. Ik heb snel het plaatje compleet te wat we allemaal moeten doen vanaf nu. Echter begint een lange helse tocht nu pas. We laten niemand achter en ik neem al pratend Stef mee, we moeten zo snel mogelijk warm worden door beweging, en moeten z.s.m. hulp halen, want we bevinden ons in een uiterst slechte positie! Ik pak mijn telefoon uit mijn borstzakje en bedenk me direct dat deze het ook niet overleefd zal hebben, die van Stef evenmin want die komt gietend van het water uit zn broekzak… Verderop zie ik licht branden van een woning, en tijdens het lopen komen we er achter dat het dichtsbijzijnde huis op een flinke afstand ligt en zien dat dit ook het enige huis in de omgeving is. Na letterlijk enkele kilometers lopen komen we bij het enige huis in de omgeving waar, pas na langdurig kloppen en schreeuwen 3 poolse bewoners komen kijken wat er aan de hand is. Ze blijken geen woord Nederlands te spreken en van een telefoon hebben ze niet gehoord. Ze zien ons bibberend en duipend van het ijskoude water staan, Het woord help begrijpen ze niet halen vervolgens hun schouders op en gooien de deur dicht, in de weide omgeving is geen woning te vinden…. Op de afgelegen landweg probeer ik auto’s te laten stoppen voor hulp, de eerste 5 Auto’s weigeren (overigens begrijpelijk) te stoppen voor twee in het donkergeklede mannen. De 6e auto moet stoppen omdat deze anders aanrijd, het arme vrouwtje slaat doodsangsten uit, maar ik weet haar gelukkig te overtuigen dat we haar niets aan doen en smeken om hulp. Ik kan het thuisfront bellen en worden vervolgens in de achterbak van de auto van de jonge dame vervoerd naar de auto van stef die een flink stuk verderop staat. Doorweekt rijden we naar mijn huis om een tweede auto op te halen en begint de in totaal 5 uur durende “operatie” om de “geredde” spullen naar de auto’s te krijgen.

Pas een dag later komt het besef dat het e.e.a. ook heel anders had kunnen lopen, als één van de twee bevangen raakt door de koude of verstijft in het water dan is het probleem niet overzien, nergens is hulp en je bent zo “weg” Op deze dag passeren enkele reeele scenarios de gedachten en een andere uitkomst had zeer goed mogelijk geweest. Er zijn een hoop spullen kapot en verdwenen maar wij zijn er nog, en dat is toch wel het belangrijkste.

boul_voor_kwo.jpg

De spullen hangen momenteel te drogen, het was me een avontuur, maar niet één die je wilt meemaken…

Met de tijd komt ook het besef over welke risico’s we soms bewust en onbewust nemen, en laten we nu eerlijk zijn, hoe vaak denken we wel niet van “Och komt wel goed…”

Ik hoop dat een aantal van ons hier een les uit trekt en kritisch in de spiegel durft te kijken, want ook ik dacht dat zoiets mij nooit zou overkomen. Net zoals ik dacht dat ik geen zwemvest nodig zou hebben en vast wel in mijn warmtepak in de boot zou kunnen, net zoals ik vaak genoeg met waterpak in de boot heb gezeten…

Kortom: een bizar verhaal en gelukkig hebben de mannen er geen blijvende lichamelijke schade aan overgehouden. Succes met het drogen van de spullen en jullie weten: na regen komt…

Tip over onderwater fotografie!

Het is maar een klein sprongetje naar het volgende onderwerp. Via Robert de Wilt van Hét Visblad kregen we de tip om de volgende linkjes te delen voor degene die het strrrak vinden om de onderwaterwereld van onze gevinde vrienden wat beter te bekijken. Kijk voor meer van dit soort prachtige onderwaterfoto’s gewoon op de websites van Janny Bosman en John de Jong!

boul_onderwater_shizzle.jpg

Een mooie onderwater pic van Janny Bosman.
Nieuwe bak voor Rob Kuijpers

De Brabantse Rob Kuijpers is één van de meest actieve ondernemers in de karperbranche en met zijn bedrijf Kuijpers Carp Baits (KCB) gaat hij als een raket. Hij is inmiddels een grote speler geworden als het gaat om de fabricage van boilies. Inmiddels draait hij voor verschillende (grote) merken en werd het tijd om zijn transport ook op de toekomst in te richten.

boul_kcb.jpg

Dikke bak, de nieuwe truck van KCB! 

Foto van de week

Oli Davies is een Engelse kameraad van mij die ook een ware legende is op gebied van fotografie. Als je zijn Facebook pagina in de gaten houdt zul je geregeld héle brute foto’s voorbij zien komen. In het item ‘Foto van de week’ dit keer maar liefst 3 foto’s van Oli. Kijk en geniet:

boul_oli1.jpg

boul_oli_3.jpg

boul_oli_2.jpg

Met deze mooie foto’s van Oli komen we weer aan het einde van deze KWO boulevard. We wensen jullie fijne kerstdagen met vrienden en familie. Mochten jullie zelf nog tips hebben dan horen we het uiteraard graag. Mail ze naar info@karperwereld.nl !

Michiel Pilaar

Deze week in KWO Boulevard: 1 miljoen filmpjes bekeken op Karperfilmpjes.nl, schipbreuk voor BJK, wintervissen met Joery en Hakkert en de laatste nieuwtjes uit karperland.

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl