ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

KWO Boulevard – Bijna 1000 vissen van de Lot en een MEGA schub van 34 kilo!

Favoriet Favoriet
KWO Boulevard – Bijna 1000 vissen van de Lot en een MEGA schub van 34 kilo!

Begin je zondag goed met deze gloednieuwe en bomvolle editie van de KWO Boulevard! Zelden hadden we zoveel bijzondere en leuke nieuwtjes. Je leest o.a. over bijna 1000 vangsten op de Lot, een bizar ongeval met lood, een fotodump van vrouwelijke vissers en nog (veel) meer!


Jaarlijkse Ebro trip van Team Daalmijer

Marco Daalmijer stuurde ons afgelopen week een gave video op van zijn jaarlijkse reis naar de Spaanse rivier de Ebro. Door de lage waterstanden was de visserij behoorlijk taai, maar desalniettemin werd er volop genoten van het weer, de omgeving en het vissen met de mannen! Bekijk het videoverslag van de trip hieronder.


Bizar: het gevaar van lood!

Afgelopen week zagen we de onderstaande foto voorbij komen op social media. Hoewel we het verhaal achter deze foto niet kennen, is één ding zeker: dit stuk lood is met een flinke klap tegen deze visser aan gekomen!

Aiiii, dat ziet er behoorlijk pijnlijk uit!

Eerste vis voor Elroy Timmers en zijn zoontje

Afgelopen week ontvingen we een superleuk mailtje van Elroy Timmers. Elroy vertelt: Een paar weken terug viste is samen met mijn vriendin en ons zoontje de eerste visnacht. Het werd één grote hel: volop hoosbuien, non-stop regen, onweer en alles erop en eraan!

Door vangsten zoals deze wilde Lewis maar wat graag mee met zijn vader!

Ondanks het blanken tijdens de barre omstandigheden had Lewis de tijd van zijn leven. Hoofdlampje op, boekje erbij en wat te eten en te drinken maakte een hoop goed!

Ondanks het slechte weer wist Elroy’s zoontje zich prima te vermaken!

De week erna wilde Lewis weer mee, dit keer in het gezelschap van papa’s vismaat. Na een stille nacht kwam om zeven uur ’s ochtends de verlossende run: een 31 pond zware schub belandde op de mat! Het gezicht van Lewis sprak boekdelen. Die heeft het visus waarschijnlijk al te pakken!

De kans is groot dat Lewis het karpervirus al flink heeft te pakken!

‘Rattenziekte’ van Weil rukt op in Nederland

Het aantal meldingen van rattenoverlast in Nederland heeft dit jaar een recordhoogte bereikt. De ziekte van Weil, die wordt overgebracht door de bruine rat, is daardoor terug van weggeweest. Het afgelopen jaar is het aantal patiënten verachtvoudigt!

Bijna de HELFT van alle bruine ratten in Nederland draagt de ziekte bij zich.

In een nieuwsitem van NOS vertelt Lennart van der Meij hoe hij tijdens zijn trip naar Frankrijk de ziekte van Weil kreeg en er enorm ziek van werd. Een goede reminder om scherp te zijn op de symptonen! Lees de nieuwsitem HIER.

Lennart van der Meij (rechts) in Frankrijk. Tot op dit punt verliep de sessie gesmeerd…

KWO Community video

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een toffe Community film bekijken. De Community video die afgelopen week het meest in het oog sprong is de video van Boudewijn Margadant.

Al ruim 38 jaar loopt Boudewijn langs de waterkant!

Zou deze video (met artikel) de meest leerzame movie van de afgelopen maanden? Wij denken van wel! Al ruim 38 jaar loopt Boudewijn langs de waterkant en vooral de afgelopen jaren heeft hij veel onderwaterbeelden gemaakt. Zijn belangrijkste lessen deelt hij nu op de KWO Community!

Klik op de afbeelding om de video te bekijken!

Thomas van Gestel van MEGA bak van Nederlandse bodem!

Afgelopen week ontvingen we een mailtje vanuit het Pro Line kantoor met daarin een hele brute vangstfoto. Thomas van Gestel wist namelijk een supervette schub te vangen op Nederlandse bodem! De nieuwe testboilie voor 2020 zorgt tot nu toe voor indrukwekkende resultaten.

Oef, wat een brute schub!

Vangsten van Lot Experience – Op naar de 1000 karpers!

Wouter vertelt: Dit is wel een erg mooi jaar wat de vangsten betreft! Op vele stuwstukken waar de boten van Lot Experience actief zijn worden mooie en zeer diverse vissen gevangen. Wat dacht je van een stoere, hooggebouwde schub en of spiegel?

De Lot zit bomvol met sterke vissen, zoals deze schub!

Heb jij ook een zwak voor een typische krachtpatser van de Lot? Of liever de ‘echt’ wilde rivierschubs, die verreweg de meeste kracht hebben? Langgerekte spiegels, die ook wildbroed zijn, groeien uit tot zwaargewichten met de bouw van een schub. We houden jullie op de hoogte van de vangsten in het najaar! De teller staat nu op 873 vissen.

De hooggebouwde schubs van de Lot zijn enorm sterk!
Talloze vissen…
…kwamen dit jaar al op de kant!
OEF wat een kanon van een schub!
Wie weet gaat de teller van dit jaar…
…wel over de 1000 vissen heen!

Primeur: Richard Loud vangt vijftiger op Le Grand Etang!

Iemand die de afgelopen week voor de rest van zijn leven niet meer zal vergeten is Richard Lous. Richard wist namelijk een spiegel van maar liefst 25,2 kilo te vangen op Le Grand Etang!

In totaal heeft Richard nu zeven vissen gevangen. Naast de vijftiger kwam er ook nog een bruut exemplaar van 18.2 kilo op de kant!


Bak van de week: Rainbow zestiger

Iedere week komen er flink wat karpers op de mat. Sommige vangsten zijn echter extra bijzonder, waardoor ze de titel verdienen van ‘bak/vis van de week’! De vangst die deze week de titel heeft veroverd is de vis van Arjen Uitbeijerse. Arjen wist op het machtige Rainbow Lake een vis te vangen van maar liefst 34 kilo!

Wauw, een vis die de titel van ‘bak van de week’ zeker verdient!

Visdieet: is de karper een roofvis?

Afgelopen week postte Chris de Clercq een bijzonder bericht op zijn Facebookpagina. Chris vind het dieet van de karper een bijzonder interessant onderwerp, en de onderstaande foto zette hem aan het denken. Een grote schub leek een aantal kleine vissen te hebben gegeten, waaronder deze kleine zeelt. Hebben jullie ooit eerder zoiets gezien?!

Dit zie je ook niet elke dag! Zouden karpers dan toch ook roofvissen zijn?

Damy Knotter is Back!

Afgelopen week kregen we een hele vette foto opgestuurd van niemand minder dan Damy Knotter. Damy wist een hele bijzondere spiegel te vangen, die zeker de moeite waard is om even in de spotlight te zetten. Check die schubben!

Over een pareltje gesproken!

De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom drie voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Een monstersessie waarbij alle puzzelstukjes op hun plaats vielen: zo kan de sessie waar Mike van Delft in zijn artikel over vertelt het beste worden omschreven!
In de nieuwe KWO Podcast vertelt Joop Butselaar over aas, zijn Nederlandse recordschub van 31 kilo en al ruim 50 jaar karpervissen!
Gideon van der Peijl vertelt in zijn blog over zijn solotrip naar het zuiden van Frankijk. Een avontuur dat niet voor iedereen is weggelegd!

Fotodump vanuit Eddy Sterckx: volop vrouwelijke vissers!

Vanuit het team van Eddy Sterckx kregen we een flinke reeks foto’s van vrouwelijke karpervissers. Steeds meer vrouwen zijn actief in onze hobby, wat natuurlijk superleuk is! Bekijk de fotoreeks hieronder:

Amber Comyn volgt de voetsporen van haar vader!
Het dochtertje van Eddy Sterckx wist deze 19 kilo BAK zelf af te drillen! Bij het tillen kreeg ze nog wel wat hulp 😉
Elien Thys wist op de nieuwe Bon Bon Rouge boilie…
…een aantal gave vissen te vangen, waaronder deze koi!
De Franse wereldkampioene van het koppelvissen, Pauline Plessi, weet haar vissen altijd te vangen!
Tanja is al jaar en dag een trouwe klant van de Eddy Sterckx boilies. Ze weet ze ook effectief in te zetten!
Jenny, die recent verloofd is met Eddy Sterckx…
…weet veel succes te boeken op de Bon Bon Rouge!
Sonia David weet haar slag te slaan op de openbare wateren in Frankrijk: onder andere deze veertiger kwam op de kant!
We sluiten de reeks af met Tru van Pamel…
…die net als alle andere vrouwen in de reeks haar mannetje staat wat het vissen betreft!

Tip van de week: dieper vissen

Gaan jullie komende week nog richting de waterkant? Lees dan snel verder, want we hebben weer een hele nuttige tip voor je klaarstaan. De tip van deze week hebben we geleend van Martin Post. In een artikel dat morgen verschijnt zal hij een aantal tips over het najaar met jullie delen!

Zoek ze diep!

De tip luidt: probeer te vissen op dieper water. Door pittige regenbuien en flinke wind koelt het water vaak hard af. Karpers zijn doorgaans zeer gevoelig voor temperatuurschommelingen, waardoor ze bij een dalende temperatuur al snel de diepere delen van een water opzoeken. De temperatuur is daar vaak langer stabiel, en dat kan een karper absoluut waarderen!

Wie weet wat voor parels er in het diepere water liggen te wachten! Foto: Ricardo Koster

De ideale huwelijksreis: 20 dagen door Frankrijk

Dave van der Valk trok recent met zijn vrouw door Frankrijk om daar bekende en onbekende wateren te bevissen. Geloof het of niet, maar volgens Dave was het HAAR idee! Met ruim 4.400 gereden kilometers, veel zon, een poging tot inbraak in de visbus en een totale vangst van 51 vissen kijken Dave en zijn vrouw terug op een megabruut avontuur.

Onder de 51 vissen zaten ook enkele gewichtige exemplaren!
Ook Dave werd regelmatig aan het werk gezet door de vissen!
Al met al werd het…
…een supergave trip!
Wat zou er bij het eerste jubileum op de planning staan? Wederom een vette vistrip? 🙂

Topvangsten van afgelopen week

Ondanks dat het zomer is zijn de weersomstandigheden de laatste dagen vrij wisselvallig geweest. Die wisselvalligheid doet de karpers op de meeste wateren goed, dus er wordt lekker gevangen! Hieronder hebben we weer een mooie verzameling platen voor jullie klaarstaan. Benieuwd welke fanatieke vissers afgelopen week enkele vangsten deelden? Scroll dan snel verder!

Na twee jaar niet vissen heeft Danny Gijsbers het virus weer flink te pakken. Hij kon meteen één van de betere vissen van zijn kanaal vangen!
Kevin Beguin wist niet alleen de zijn laatste target van het water te vangen…
…maar ook deze fantastisch ogende vis!
Erwin Harders viste samen met zijn vismaat Michael Mantel in Frankrijk, waar hij zijn PR wist aan te scherpen met deze spiegel van 24,4 kilo!
Ook Michael werd aan het werk gezet door deze brute schub van 23.6 kilo! Met 11 vissen en een gemiddeld gewicht van 31.7 pond zijn de mannen meer dan tevreden.
Maurice Ubachs wist opnieuw een 20 kilo plus te vangen met de Banana-Fudge boilies van TRB!
Als er iemand de laatste tijd flink aan het vangen is, dan is het Pascal Philippi wel!
Deze twee veertigers kwamen in één weekend op de kant.
Rick Oomen wist deze indrukwekkende, donkere schub te landen op de NG Squid van Pro Line.
Christopher Zaazi wist deze brute two tone uit een kanaal te hijsen!
Alfred Joosten ging samen met zijn zoontje op pad en samen wisten ze deze 25 pond zware schub te landen. Sessie geslaagd!
Nick Reijckers vistte 10 dagen in het Franse land…
…waarbij hij meer dan 40 vissen wist te landen, waaronder een nieuw PB!
Ook Joris Otgaar heeft een strakke Franse sessie achter de rug!

De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu drie jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Een stukje hierboven zag je al welke video de Members afgelopen vrijdag konden bekijken maar daarnaast hebben we ook de volgende artikelen gepubliceerd:

Alweer het vierde deel van het interview met Marco Hazenberg was te bekijken! Deze keer vertelt Marco over tegenslagen en een Nederlandse superbak.
Na een supertof eerste deel is Ruud Schoefs terug om te vertellen over het vervolg van zijn bliksemsessie. Na flink wat tegenslag krijgt de sessie toch nog een gouden randje!

Topfoto: Ronnie Wehkamp

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een foto zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een mega brute foto die we voorbij zagen komen op de Instagram van Ronny Wehkamp. Ronnie wist een vis op een hele bijzondere manier vast te leggen!


Bonus: kijk nu GRATIS ‘On The Move #1 – Mike Thille’

Zoals je hierboven al in de KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 200 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en On The Move #1 – Mike Thille is er daar eentje van. In deze video volgen we Mike Thille en zijn vismaat Rick van de Graaf tijdens hun avonturen in Frankrijk!

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken  😉  Oja, je bent al member vanaf €6,95 per maand!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl