ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

KWO Boulevard – Bijna 30 kilo schubbenvlees en een steur van 29 kilo!

Favoriet Favoriet
KWO Boulevard – Bijna 30 kilo schubbenvlees en een steur van 29 kilo!

Het is weer zondag en je weet wat dat betekent: er staat weer een gloednieuwe KWO Boulevard voor je klaar. Deze week hebben we o.a. een toffe video van Bas van der Werff, gave vangsten van Sjoerd Buijks, een MEGA steur van openbaar water en nog (veel) meer!


Franse riviervisserij op de Seine

Op het YouTube-kanaal van Korda verscheen afgelopen week een hele gave video over riviervissen op de Franse rivier de Seine. In de video wordt helaas wel Frans gesproken, maar de beelden spreken boekdelen. Deze film is het bekijken waard!


Bas van der Werff – Puur #3

Als er iemand is waarvan we de video’s meteen bekijken als ze online komen, dan zijn het wel die van Bas van der Werff. Afgelopen week kwam het derde deel van zijn serie Puur uit, waarin hij in zijn eentje het diepe zuiden van Frankrijk onveilig maakt. Het doel van de trip: verkennen én natuurlijk dikke bakken vangen. Het vierde en vijfde deel van Puur zijn in de maak, dus hou het YouTube-kanaal van Bas in de gaten. Tot die tijd kun je je vermaken met het derde deel van ruim twintig minuten!

Klik op de afbeelding om de YouTube-video te bekijken!


Bazige vangsten voor Sjoerd Buijks

Iemand die de laatste tijd vaker aan de waterkant heeft geslapen dan thuis is Sjoerd Buijks. De periode van eind mei tot begin juni was bijzonder goed geslaagd! Meerdere vissen werden verleid met het aas van TTB Baits, wat zelfs een schub van maar liefst 25 kilo opleverde!

Sjoerd heeft de afgelopen week flink wat uurtjes aan de waterkant doorgebracht.

Het vele kamperen leverde Sjoerd…

…een flink aantal vissen op!

Ook dit KANON van een schub kwam op de kant!

Eén ding is zeker: Sjoerd heeft volop genoten van zijn voorjaarsvisserij!


KWO Community video

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een Pilaar & Hofman film bekijken. De Community video die afgelopen week het meest in het oog sprong is de instant sessie van Pilaar en Mandy Zupansic. Zou het mogelijk zijn om INSTANT een supervis te vangen op een brute rivier als de Maas? Als iemand daar het antwoord op moet weten, dan is het Big Fish Lady Mandy Zupansic wel! Begin mei viste Michiel een sessie van nog geen 24 uur met Mandy en we kunnen alvast verklappen: het werd een onvergetelijke trip! Klik hier om de movie (van bijna een halfuur) op de KWO Community te bekijken.

Het werd een onvergetelijke sessie!

Sneak Peak

Psssst, wil je alvast weten wat je volgende week vrijdag op de Community kunt verwachten? Lees dan snel verder! Volgende week starten we met een nieuwe serie van Mike Thille. Doordat hij vader is geworden is zijn vistijd beperkt, maar toch weet Mike die beperkte tijd slim in te vullen. Bijvoorbeeld door een 48-uurse sessie met Martin Post! Check de trailer alvast hieronder, de volledige movie komt volgende week uit!


Flink schrikken voor Stefan van Gameren

Op de Community Facebookpage plaatste Stefan van Gameren een indrukwekkende foto met de tekst: “Wat een mazzel dat ik er net op tijd uit was…”. Als we de foto bekijken begrijpen we wel waarom hij geluk heeft gehad. We hoeven niet uit te leggen dat dit heel anders had kunnen aflopen!

OEF! Dit maakt wel even wat indruk op je.


Bak(ken) van de week: Jesper en Thom

Iedere week komen er flink wat karpers op de mat. Sommige vangsten zijn echter extra bijzonder, waardoor ze de titel verdienen van ‘bak/vis van de week’! Deze week is er niet één vis die de titel heeft veroverd, maar twee. Jesper Schothorst (a.k.a. Nielson) en Thom Vredevoort zaten afgelopen week in Frankrijk toen ze hoorden dat ze geslaagd waren voor de opleiding Sportvisserij en Aquacultuur. Dat moest natuurlijk gevierd worden, en als je dan toch in Frankrijk zit te vissen doe je dat het beste met een gave vangst!

Jesper wist deze gave two tone spiegel te vangen!

Bij Thom was het helemaal raak: deze spiegel woog maar liefst 17.7 kilo. Gefeliciteerd mannen!


Nieuw in de KWO Shop: de Membership Cadeaukaart!

Zoek je nog een leuk cadeau waar echt iedereen gelukkig van wordt? Verras iemand met de KWO Membership cadeaukaart! Leuk om te geven als verjaardagscadeau of bedankje, maar ook zeer geschikt als zakelijk geschenk voor je medewerkers. De cadeaukaart geeft de gelukkig recht op een kwartaal- of een jaar-membership. Bestel ‘m nu!

Bestel de cadeaukaart hier


Upcoming: Banktime Stories

Ben jij toe aan een bazige karpervideo?

Goed nieuws voor de liefhebbers van high-quality movies. Vanmiddag om 12 uur komt deel 1 van BANKTIME STORIES live op het Youtube-kanaal van Strategy. In deze compleet nieuwe serie karperfilms nemen de mannen achter de merken POLE POSITION, GRADE en SAGA je mee naar de waterkant. Prachtige, spectaculaire en sfeervolle beelden op wisselende locaties en wateren die bol staan van de beleving, actie en uiteraard mooie vissen!

Veelvanger Pieter van de Werfhorst gaat als een raket in deel 1 van Banktime Stories!

In deel 1 gaan Pieter van de Werfhorst, Koen Koops en Saron Debets direct goed uit de startblokken! De mannen gaan de polder in en weten op het juiste moment toe te slaan. De vis zit al tegen de paai aan en dit levert fantastische beelden op, dikke met kuit gevulde dames, paaiende vissen, harde drils en veel kromme hengels. Bekijk hieronder alvast de trailer!

Kortom, abonneer jezelf op het YouTube kanaal en geniet vanmiddag om 17 uur van deze gave video.


Foto’s waar je blij van wordt: DutchCarpAddict

Hou je van dikke sfeerfoto’s, carpy pics en mooie vissen? Neem dan eens een kijkje op het Instagram-account van Dutch Carp Addict! Op deze pagina zie je de gaafste foto’s en video’s voorbij komen van alles wat de mannen achter het account aan de waterkant meemaken. Twijfel je nog of het de moeite waard is? Check dan maar eens de onderstaande pics!

De foto’s op dit account zijn van het type: daar krijg je zin van om te vissen!

Alleen de állervetste foto’s zijn goed genoeg voor dit account!

Naast sfeerplaatjes komen ook de nodige toffe vangsten voorbij.

Van foto’s zoals deze gaat ons vissersbloed harder stromen!

Het is nu wel duidelijk: als karpervisser móet je dit account gewoon volgen!

Dat smaakt naar meer, toch? Bekijk de pagina hier en vergeet niet om DCA te volgen!


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom drie voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Beer Keunen beleefde opnieuw een succesvolle trip in de Alpen!

In dit artikel vertelt Mark Pansar over de Rekker Rig. Een bijzondere, rekbare onderlijn!

Gideon van der Peijl twijfelde lange tijd om het avontuur aan te gaan op de openbare wateren in Frankrijk, maar durfde het uiteindelijk toch aan! Dit bijzondere en indrukwekkende verhaal is het lezen absoluut waard.


Jaarlijkse social van het Fox team

Afgelopen week verscheen een toffe video op het YouTube-kanaal van Fox. De jaarlijkse social van het Fox team werd dit jaar gevist op de Old Mill Lakes in Lincolnshire, waar de mannen op jacht gingen naar een aantal speciale en grote karpers. Uiteraard werd alles voor de lens van de camera vastgelegd en kun je hieronder genieten van de video van bijna een uur lang!


Zomerkarpers voor Ronnie Wehkamp

De naam Ronnie Wehkamp zal jullie niet geheel onbekend in de oren klinken. Regelmatig staat deze gedreven visser met een aantal fraaie karpers (en foto’s!) in de Boulevard. Dit keer is het weer zo ver, want tijdens een recente, zomerse sessie wist Ronnie weer een aantal mooie karpers te vangen. Uiteraard heeft hij deze weer op fraaie wijze vastgelegd en die foto’s bekijken jullie hieronder:

Het strijddecor van de sessie.

Oefff, dit soort plaatjes zou je het liefst willen vastnagelen aan de muur.

Klaar om zijn vrijheid weer tegenmoed te zwemmen.

Wauw! Deze spiegelkarper heeft een aantal prachtige schubben op zijn flank.


Kevin de Bijl op Lac de Grosley

Kort geleden trok Kevin de Bijl samen met zijn vismaat naar het Franse Lac de Grosley. Dit water is werkelijk prachtig en Kevin en zijn maat hadden het dan ook volop naar hun zin. Hieronder bekijk je enkele pics van de vissen die er op de kant kwamen:

Mooi weer, een prachtig water en puntgave vissen zoals deze. Wat wil je nog meer?

Diverse puntgave vissen…

…kwamen op de kant!

Kevin’s vismaat wist deze gave schub te landen van net boven de 15 kilo!

Zo te zien zwemmen er nog genoeg vissen rond om een keer voor terug te komen. Op naar de volgende sessie!


Scoor nu de (bomvolle) KWO Voorjaarsbox!

Hij is nog steeds te verkrijgen: de KWO Voorjaarsbox! Maar liefst acht vette merken zorgen ervoor dat jij dit voorjaar (en de zomer 😉 ) met de juiste producten aan de waterkant zit! De winkelwaarde is €75,69, maar de box kost je slechts € 29,95 (en KWO Members krijgen hier weer 20% korting op)! Uiteraard kun je de box ook scoren in combinatie met vette KWO Merch. Klik op de button hieronder om de Voorjaarsbox én alle bijbehorende deals te bekijken, en check ook de unboxing video met Mark Hofman!

Bestel de voorjaarsbox nu


Tip van de week

Gaan jullie komende week nog richting de waterkant? Lees dan snel verder, want we hebben weer een hele nuttige tip voor je klaarstaan! De tip van de week komt uit het Community artikel van Willem Barnas. Willem vertelt dat je het beste flexibel van huis kunt gaan, en ‘het moment moet laten dicteren wat je doet’. Daarmee bedoelt hij dat je niet altijd je stek en je aanpak op voorhand moet kiezen, maar moet aanpassen aan de situatie aan de waterkant.

Kies je stek en je aanpak niet altijd op voorhand uit.

Zorg bijvoorbeeld dat je verschillende soorten aas, rigs, loodmontages en bijvoorbeeld ook een boot meeneemt. Het kan heel lullig zijn om gebonden te zijn aan een bepaalde stek, als een andere stek door omstandigheden veel beter is!

Aanpassen aan de situatie, zo luidt Willem’s advies!


Karpervissen in het voorjaar met Maarten vd Spoel

Afgelopen week kregen we een leuk mailtje binnen van Maarten vd Spoel. Maarten heeft namelijk een korte video gemaakt van zijn voorjaarsvisserij in Nederland, en die video is zeker het delen waard! Onder andere gave dronebeelden en een aantal pareltjes van vissen komen in de video voorbij. Check ‘m hieronder:


Topvangsten van afgelopen week

Dankzij het heerlijke en iets minder extreme zomerse weer trekken er volop karpervissers naar de waterkant. We hebben dus weer een mooie verzameling platen voor jullie klaarstaan! Benieuwd welke fanatieke vissers afgelopen week enkele mooie vangsten deelden? Scroll dan snel verder!

Wesley Konings heeft een zeer succesvolle periode achter de rug.

Er kwamen een aantal hele brute…

…vissen bij Wesley op de mat!

Ook deze prachtig getekende spiegel was meer dan welkom!

Donny Nouris bracht een bezoekje aan het Kempisch Kanaal, en niet zonder succes!

Naast de gave spiegel kwam ook deze schub van maar liefst 22.8 kilo op de mat!

In een korte sessie aan het kanaal…

…wist Bart Geurts een paar mooie donkere vissen te landen!

Christiaan Dekker laat zien hoe je het maximale uit je CenterParcs vakantie haalt!

Gerjan Vree Egberts deed kort geleden mee aan een wedstrijd op Carpy Twente, en niet zonder succes!

Het valt dit seizoen nog niet altijd mee voor Jan van der Lans, maar deze gave spiegel tijdens een viswedstrijd maakt een hoop goed!

Jonathan Leus heeft zijn PB verbroken met deze nét geen 25 kilo vis!

Ringo Jacobsen kreeg deze knappe spiegel op de mat.

We sluiten de reeks af met deze schub van Patrick Smits, die hij op groot water wist te vangen!


Frans van Maanen pakt hoge vijftiger

Frans vertelt: Iedere dag een flink stuk rijden om de stekken van het nodige lekkers te voorzien valt niet altijd mee. Gelukkig liggen de vissen vol op het voer! Vroeg in de ochtend krijg ik een lome aanbeet. De dril lijkt op die van een meerval, maar stiekem hoop ik op een karper. Bij het doorbreken van het wateroppervlak weet ik het zeker: het is een karper. Het blijkt zelfs één van mijn allergrootste vissen ooit te zijn!

Hoe bruut is deze mega schub?! Gefeliciteerd Frans!


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu drie jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Een stukje hierboven zag je al welke video de Members afgelopen vrijdag konden bekijken maar daarnaast hebben we ook de volgende artikelen gepubliceerd:

In dit schrijfsel van Pieter van de Werfhorst deelt hij drie gave momenten die jullie enthousiast zullen maken om je hengels mee te nemen op zomervakantie!

Willem Barnas geeft in dit artikel een aantal tips die je altijd en overal van pas komen. Een absolute must-read!


Bijvangst van de week: MEGA steur voor Jim Bekker

Afgelopen week stuurde Jim Bekker ons een aantal foto’s van een hele bijzondere bijvangst. Jim was aan het vissen op een openbaar vaarwater in Zuid-Holland toen zijn hengel met een chod rig een run produceerde. De dril was enorm spectaculair en leverde een steur op van maar liefst 29 KILO! De end tackle van Carp Spirit en het Complex-T pop-upje van Dynamite Baits deden hun werk.

Toch wel indrukwekkend als je ziet dat dit kleine haakje een steur van 29 kilo wist te landen!

De dril was spectaculair…

…net als de vis die voor de dril zorgde!

Wat een ongelofelijk prehistorisch monster. Toch wel gaaf om dit als bijvangst te pakken, zeker op openbaar water!


Topfoto: sfeerpic van Carl en Alex

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een foto zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een plaat die afkomstig is van het Instagram-account van Carl en Alex. Je kunt de heerlijke sfeer bijna voelen als je naar de foto kijkt!


Bonus: kijk nu GRATIS ‘Pilaar & Hofman – The Kickoff’

Zoals je hierboven al in de KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 200 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Pilaar & Hofman – The Kickoff is er daar eentje van. MP & MH trekken in deze video de Alpen in op jacht naar (hele vroege) voorjaarsbakken!

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken  😉  Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl