KWO Boulevard – Bijzondere reddingsactie en vissen in een voetbalstadion!

Favoriet Favoriet
KWO Boulevard – Bijzondere reddingsactie en vissen in een voetbalstadion!

De tweede week van april zit er weer op dus dat betekent dat het weer tijd is voor een nieuwe KWO Boulevard! Deze week hebben we een aantal opmerkelijke bijdragen, waaronder een bijzondere reddingsactie, een Franse visser die lak heeft aan de regels en een dertig kilo plus vis van Rainbow. Kortom: meer dan genoeg om je zondag goed te beginnen!

Hebben jullie afgelopen week succes weten te boeken? Foto: Pro Line


Kanaalvissen in België met Alex en Tom

De Engelse karpervissers Alex en Tom, bekend van hun YouTube-kanaal SnaggedOnFish viste een tijdje terug op een Belgisch kanaal. Het avontuur is gefilmd en in de onderstaande video kunnen jullie zien hoe het de mannen is vergaan. Spoiler alert: er kwamen aardig wat vissen op de mat, inclusief een BAK!


Binnenkort: de KWO In Action Day 2019!

Nog maar een kleine maand wachten en dan komt het GROOTSTE outdoor event voor karpervissers er weer aan! Op zaterdag 11 mei is De Koperen Plas wederom de locatie voor de jaarlijkse KWO In Action Day. Van 10 tot 16 uur is er rondom het water van alles te zien, te beleven en vooral: te leren!

Wil jij je favoriete vissers LIVE zien vissen en ze het hemd van het lijf vragen?

Dan mag je de KWO In Action Day zeker niet missen!

Daarnaast wordt er ook in de aangrenzende De Koperen Hoogte voor het nodige entertainment gezorgd met diverse lezingen en het vertonen van gave video’s! Eén ding is zeker: dit wil je niet missen! Meld jezelf hier GRATIS aan!


Nu LIVE: 24 uur met Gio Lenglez

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een Pilaar & Hofman film bekijken. De Community video die afgelopen week online kwam is die van Michiel Pilaar en Gio Lenglez.

Het aantal 30 kilo+ vissen van Gio is niet meer op één hand te tellen!

De afgelopen jaren heeft deze Belgische visser een ongekend aantal (hele) grote karpers gevangen en het aantal 30 kilo+ vissen dat hij wist te strikken is inmiddels niet meer op één hand te tellen. Daarnaast is Gio ook nog eens een sympathieke gozer én een maat van onze eigen Michiel. Goede redenen dus om met hem mee te gaan voor een nieuwe ’24 uur met’…

Met maar liefst zes veertigers in twee nachten was het een sessie om NOOIT te vergeten!

Check de bizarre video nu op de KWO Community waarin jullie een goed beeld krijgen van zijn visserij, zijn aanpak én van een uniek najaarsavontuur: klik HIER! Hieronder kun je de trailer van het avontuur alvast bekijken:


Vissen in een voetbalstadion

Het klinkt als iets onmogelijks: vissen tijdens een voetbalwedstrijd IN het stadion! Toch gebeurde het op 7 april in Italië, net voordat de wedstrijd tussen Reggiana en Modena werd gespeeld. Net voor het veld ligt een klein slootje, waar op de één of andere manier vissen in zijn beland. Een fan maakt daar dankbaar gebruik van en weet een vis uit het water te halen! Check het bijzondere filmpje hieronder:


Bak van de week: Franse spiegel van Dylan

Iedere week komen er flink wat karpers op de mat. Sommige vangsten zijn echter extra bijzonder, waardoor ze de titel verdienen van ‘bak/vis van de week’! De vangst die deze week de titel heeft veroverd is de vis van Dylan Pattiradjawane. Op een openbaar water in Frankrijk wist hij deze superspiegel te vangen, met een prachtig schubbenkleed. Petje af Dylan!

Deze prachtige spiegel maakte Dylan’s sessie onvergetelijk!


Wereldsessie voor Thimon Dokter

Originals concultant Thimon Dokter heeft afgelopen week een wereldsessie gedraaid op het Franse Lac de Viennay (Alberts Lake), een bestemming van The Carp Specialist. Thimon viste samen met zijn vriendin Priscilla, en wist in een weekje vissen maar liefst 20 vissen te vangen, waarvan vier veertigers tot 24,1 kilo, 12 dertigers tot 19,5 kilo en vier vissen tussen de 12 en de 15 kilo. Over een droomsessie gesproken! Check hieronder een aantal pics van zijn vangsten:

Thimon is meester in het kraken van betaalwateren!

Ook Thimon’s vriendin Priscilla staat haar mannetje.

Zowel hele dikke bakken…

…als fraai beschubte spiegels kwamen op bezoek!

Na het vangen van één kanon als dit is je sessie natuurlijk al geslaagd!

Deze spiegel had zich tonnetje rond gesmikkeld aan Thimons aas 😉

Thimon en Priscilla kunnen terugkijken…

…op een bijzonder geslaagde vistrip!


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom drie voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Een gezinsvakantie mét karperhengels: kan dat eigenlijk wel? Volgens ervaringsdeskundige Wim Hanegraaf wel! In dit artikel geeft hij tips.

In dit artikel kun je lezen hoe Wouter Koziolek van Lot Experience zijn seizoen van 2019 is begonnen, en wat het bedrijf je allemaal te bieden heeft!

In dit artikel vertelt Ignace de Roeck over zijn voorjaarvisserij van 2018, waarin hij de nodige karpers op de kant wist te krijgen!


Held van de week: Ewout redt schijndode ‘Grasveldspiegel’

Afgelopen week zagen we op de website van Karperbeheer.nl een hele bijzondere post. Karpervisser Ewout Dokman had op 22 maart een sessie gepland op de IJssel. Hij wist dat er kansen lagen met het hoge water, maar toen hij bovenaan de winterdijk stond zag hij dat de weilanden in de uiterwaarden alweer groen waren. Terwijl Ewout zocht naar een geschikte plek zag hij plotseling een groot object in het grasland liggen, wat een grote karper bleek te zijn!

Zo trof Ewout de zogenaamde ‘Grasveldspiegel’ aan.

Ewout besloot een foto te maken, maar toen hij nog eens goed keek zag hij de bek heel licht bewegen. Snel werd de sling tevoorschijn gehaald en werd de karper er in gerold. Ewout haastte zich naar de hoofdstroom, maar het leek een kansloze missie te worden.

Na tien minuten begon de vis weer meer te bewegen!

Na tien minuten begon de vis weer meer te bewegen en werd er nog even snel een weegschaal aan de sling gehangen. Maar liefst 17,6 kilo woog dit exemplaar! Ewout zette door en na ruim een uur (!) durfde hij de vis terug te zetten. Petje af Ewout, dat moet een goed gevoel zijn geweest! Hieronder zien jullie hoe de vis haar vrijheid terug krijgt:

Bij nadere inspectie bleek de vis (een projectspiegel) in 2015 al te zijn gevangen op de IJssel, zoals op de onderstaande foto is te zien. Dankzij Ewout’s inspanningen kan een andere karpervisser in de toekomst misschien ook van deze vis genieten!

De ‘Grasveldspiegel’ in betere tijden, vier jaar geleden!


Bizar: Franse visser heeft lak aan de regels

Na het supertoffe bericht van Ewout Dokman hierboven hebben we afgelopen week helaas ook treurig nieuws voorbij zien komen. De onderstaande foto’s zijn van een Franse visser uit Lyon, die overduidelijk volledig schijt heeft aan de regels en de vissen die hij vangt lekker mee naar huis neemt om op te eten. Dit kan natuurlijk niet! Laten we hopen dat de media aandacht die deze man heeft gekregen ervoor zorgt dat dit in de toekomst niet meer gebeurt.

Aiai, dit zien we natuurlijk niet graag!

Naast karpers moeten ook meervallen het ontgelden.

Dit is wel de laatste plek waar we willen dat een karper beland… #triest


Geweldige Rainbowsessie voor Dirk van Houdt

Vorige week bezocht Dirk van Houdt het Franse Rainbowlake, samen met DLR Baits teamgenoot Stefan Dhondt. Dirk vertelt: De eerste twee dagen gingen voorbij zonder een aanbeet, maar op maandag wisten we de eerste vis te landen. Woensdag was het pas écht goed raak en kon ik één van de topvissen landen: een schub van maar liefst 37,2 kilo!

Jullie zagen deze schub al in de header: wat een ongelofelijk monster!

Op de laatste twee dagen wisten we nog enkele mooie vissen te vangen tussen de 23 en de 26,5 kilo. Bovendien wist ik voor de vierde keer op rij het aantal vissen dat we zouden vangen goed te voorspellen, want we sloten de sessie af met tien stuks.

In de laatste dagen van de sessie werden er nog een aantal vissen gevangen, waaronder deze 26,3 kilo zware schub!

Als er hard wordt gewerkt, dan moet er zo nu en dan ook worden bijgeslapen! 😉

Het was weer een prachtige week voor Dirk en Stefan. Knap gevist mannen!


Tip van de week: hengeltje op zak!

Gaan jullie komende week nog richting de waterkant? Lees dan snel verder, want we hebben weer een hele nuttige tip voor je klaarstaan! De tip van de week luidt dit keer als volgt: zorg dat er in het voorjaar altijd een hengeltje achterin je auto/fietstas ligt. In deze tijd van het jaar komt het regelmatig voor dat je langs een slootje fietst of rijdt, waar de vissen nét even liggen te genieten van het voorjaarszonnetje. Dan wil je natuurlijk wel een hengel bij je hebben!

Actief vissen kan in deze tijd van het jaar #GOUD zijn! Foto: Boudewijn Margadant


GRATIS jeugdkarperdag in Spaarnwoude op 19 mei!

Op zondag 19 mei organiseert de Sportvisserij MidWest Nederland een Jeugdkarperdag in Spaarnwoude. Tijdens deze dag geven ervaren karpervissers tips en tricks, waar je als jonge karpervisser van kunt leren. Je ziet bijvoorbeeld hoe je beter kunt vissen met onder andere mais én hoe je succesvol kunt karpervissen met de pen. De Jeugdkarperdag is bedoeld voor kinderen van 10 tot en met 17 jaar en is helemaal gratis! Op de flyer hieronder vind je het adres. 😉

Dit gave evenement wil je als jonge karpervisser natuurlijk niet missen!


Fotodump: voorjaarsvangsten van het Pro Line team

De mannen van Pro Line zijn druk in de weer om zoveel mogelijk karpers te strikken, en dat gaat ze goed af! Hieronder check je een aantal vangsten/sfeerpics die in de afgelopen tijd werden gemaakt:

Damn, wat een prachtige spiegel!

Ook deze prachtschub viel voor de Pro Line boilies!

De mannen van het Pro Line team…

…doen er alles aan om hun voorjaar te laten slagen!

Dit brute kanon doet je hele voorjaar in één keer slagen!

Ook de jeugdige leden van het Pro Line team boeken succes!

We sluiten de fotodump af met deze prachtige plaat!


Topvangsten van afgelopen week

In het prille voorjaar is het strikken van een karper niet altijd even eenvoudig. Toch zijn er volop karpervissers die hun geluk aan de waterkant beproeven, vaak ook met succes! Hieronder hebben we weer een mooie verzameling platen voor jullie klaarstaan. Benieuwd welke fanatieke vissers afgelopen week enkele mooie vangsten deelden? Scroll dan snel verder!

Jethro Buter pakte deze knalschub van een Nederlands water!

Op de verjaardag van zijn overleden vader wist Bart Geurts deze prachtige spiegel te vangen!

Bram Termohlen kreeg afgelopen week deze prachtige vis op de mat.

Demian Smit maakt dankbaar gebruik…

…van het viswater voor zijn eigen deur!

Jaap Steenbeek wist dit pareltje te strikken!

Jan Holtkamp wist een prachtige schub te vangen!

Op de vroege morgen werd Jeroen van Broekhoven door deze vis gewekt.

Jonathan Eikelboom mocht de eerste bak van het jaar in zijn net verwelkomen!

Jos Nijenhuis kreeg een puntgave schub op bezoek!

Oefff… Is deze vis van Melvin Bruinink het pareltje van de week?!

Volgens Niels van de Lee zorgt een spiegeltje in de morgen voor een dag zonder zorgen! 😉

“Klein maar fijn!” Zo omschrijft Paul Blokland deze spiegel.

Sven Heijkoop heeft de eerste vis van het jaar te pakken!

We sluiten deze fraaie vangstenreeks af met een puntgaaf schubje dat werd gevangen door Wilco Kuiper!


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu drie jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Een stukje hierboven zag je al welke video de Members afgelopen vrijdag konden bekijken maar daarnaast hebben we ook de volgende artikelen gepubliceerd:

De kantjesvisserij is volgens Oli Davies een vergeten tak van sport. In dit artikel geeft hij vijf tips en drie gouden regels over deze visserij!

Het leidt bij menig visser tot hevige frustratie: het loskomen van putty. In deze video laten we jullie vijf manieren zien waarop je dit voorkomt!

Volgens Herman Kwint kunnen karpervissers nog een hoop leren van wedstrijdvissers. In dit artikel brengt hij de overeenkomsten en verschillen in kaart!


Meer Rainbowsucces: Dennis de Wilde

Naast het succes op Rainbow van Dirk van Houdt was het ook voor Dennis de Wilde flink raak afgelopen week. Dennis maakte een droomstart mee en wist een aantal bakken te vangen en zijn nieuwe PB aan te scherpen met een vis van (hou je vast!) 35,2 kilo! Check de foto’s hieronder:

Over een droomstart gesproken!

Het zwaarbeviste Rainbow Lake…

…werd met succes gekraakt!

Met deze ongelofelijke schub staat Dennis’ PB nu op 35,2 kilo!


Topfoto: Marcel van Wingerden

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een foto zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een plaat van Marcel van Wingerden. Marcel zet zijn drone in bij het vinden van karpers, en zoals je ziet is hem dat aardig gelukt! Even drie minuten met de drone rondvliegen, rustig opbouwen en binnen een halfuur een aanbeet. Perfect!

Hoeveel vissen kun jij tellen? Marcel wist in ieder geval wel waar hij zijn rig moest positioneren!


Bonus: kijk nu GRATIS ‘Pilaar & Hofman – The Kickoff’

Zoals je hierboven al in de KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 200 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Pilaar & Hofman – The Kickoff is er daar eentje van. MP & MH trekken in deze video de Alpen in op jacht naar (hele vroege) voorjaarsbakken!

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken  😉  Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl