ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

KWO Boulevard – Brabantse 25KG+, veertigers van de Maas en extreme omstandigheden op de Lot!

Favoriet Favoriet
KWO Boulevard – Brabantse 25KG+, veertigers van de Maas en extreme omstandigheden op de Lot!

Wauw, wat is er afgelopen week weer veel gebeurd binnen het karperwereldje! Wij hebben alles voor je op een rijtje gezet zodat je niets hoeft te missen. In de KWO Boulevard van deze week check je onder andere veertigers van de Maas, een Brabantse 25 kilo plus vangst, extreme omstandigheden op de Zuid-Franse rivier de Lot en nog veel meer!


Upcoming: KWO Team Challenge 2020 op Jurassik Carpe!

Het is nog een paar dagen wachten, maar aanstaande vrijdag is het dan eindelijk tijd voor de KWO Team challenge 2020! In juli vertrokken Pilaar, Hofman, Bulters, Nap en vier andere KWO Crewleden naar Jurassik Carpe om daar te strijden voor de KWO Carp Cup. Check in de video hieronder vast de beste shots en tune vrijdag om 17 uur in op de KWO Community voor de ruim één uur durende film!


Social met Messi & Twannie

James de Koker (aka Messi) vertelt: Twan en ik kennen elkaar al even en zoals bij velen komt telkens de vraag: wanneer gaan we eens op pad? Door de drukke agenda komt het er maar niet van, maar nu met dat Corona gedoe komt er plots tijd vrij voor een social.

Het werd een sessie om nooit te vergeten!

Na een hoop berichten heen en weer gestuurd te hebben komen we eruit waar we heen gaan. We gaan doen waar we beiden het beste in zijn. Een groot kanaal voor drie dagen werd het strijdtoneel van de sessie! Al jaren bevissen we deze grote betonnen bakken in het kleine België. We spreken af aan het kanaal en het is gelijk gezellig. Twan is echt een kerel naar m’n hart, zoals we dat hier in België zeggen.

Twee heerlijke bakken die James…
…tijdens de sessie wist te verzilveren!

De weersomstandigheden zitten ons zeker niet tegen, soms wat zon en dan weer wat nattigheid. Gelukkig zijn wij karpervissers wel wat gewend, dus laten we ons zeker niet tegenhouden! De tactiek wordt besproken en beiden komen we overeen hoe we het gaan aanpakken. Twan vist met de de Pro Line NG-Squid en ik natuurlijk met the one and only Red Devil-Yellowdream van Eddy Sterckx!

Twan met een prachtige spiegel en…
…James met een brute schub!

Alles wordt in snel tempo klaargemaakt. #gasopdelolli! Vele kilo’s vliegen in no-time in het water en dan is het tijd om een lekker biertje te nuttigen en de verloren tijd weer wat bij te benen. Om een lang verhaal kort te maken vingen we maar liefst 36 karpers met verschillende prachtexemplaren tot net geen 20 kilo. Dit is zeker voor herhaling vatbaar!

Dat er prachtexemplaren gevangen werden…
…kunnen we in ieder geval wel stellen!

KWO Community video – Onderwater op betaalwater #1

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een toffe Community film bekijken. De Community video die afgelopen week het meest in het oog sprong is het eerste deel van ‘Onderwater op betaalwater’ met Michiel Pilaar en Thijs Last!

Thijs en Michiel duiken letterlijk in de (onderwater)wereld van de karpers!

Hoe gaaf is het om LIVE op je stek mee te kijken? In de vrijdagse video van deze week nemen Thijs Last en Michiel Pilaar jullie mee naar een Nederlands betaalwater waar zij een onderwatercamera op hun voerstek konden richten. Entertainment gegarandeerd! 😉 Check de trailer hieronder of klik HIER voor de volledige video!


Veertigers van de maas

Robin vertelt: Mijn vistijd spendeer ik het liefst zoveel mogelijk aan de machtige rivier de Maas! Ik heb hier mijn hart verloren en door de jaren heen ben ik de Maas steeds beter gaan begrijpen. Doordeweeks goed doorvoeren en in het weekend toeslaan werpt zo zijn vruchten af en inmiddels heb ik al heel wat pareltjes weten te vangen. Hieronder een paar dikke veertigers van deze prachtige rivier. Tight lines!

Wat een plaatje zeg! 😍
Wat een bak zeg, dit wil iedereen wel vangen!
Nog een van de plaatjes die deze machtige rivier herbergt!

Vanmiddag: KWO For The Future 2020

Hou deze site en de KWO Socials (Youtube, Facebook en Instagram) in de gaten vanmiddag. Vanaf 12:00 uur lanceren we namelijk weer een nieuwe MEGA WINACTIE voor KWO Members. Ben je nog geen member en wil je ook mee doen? Klik dan hier om je alvast aan te melden.

Blanken tot je er een baard van krijgt? Vanmiddag zie je hoe we als KWO ons steentje bij willen gaan dragen aan een betere visstand.

De KWO For The Future actie is niet alleen gericht op het blij maken van members met vette prijzen. We gaan deze keer ook uitzetprojecten supporten door heel Nederland en België. Welke projecten dat zijn zie je in de speciale FTF update die vanaf 12:00 uur op KWO verschijnt. #Staytuneddd

Dit willen we meer zien: blije vissers met prachtige jonge karpertjes. De toekomst van het karpervissen moet immers gewaarborgd worden middels regelmatig uitzetten van vis. Foto: Kevin Diederen

Bak van de week: Brabantse vijftiger

Iedere week komen er flink wat karpers op de mat. Sommige vangsten zijn echter extra bijzonder, waardoor ze de titel verdienen van ‘bak/vis van de week’! De vangst die deze week de titel heeft veroverd is deze mega leipe spiegel van Bjorn van de Ven. Hij wist deze Nederlandse vijftiger te vangen op een bikkelhard dressuurwater!

Wat een BIZAR mooie vis zeg, gefeliciteerd Bjorn!

Mark Hofman legt uit hoe je het KWO Logboek optimaal kunt inzetten!

Maak jij al gebruik van het KWO Logboek? Deze mega vette feature is geheel gratis voor alle KWO Members en in deze video vertelt Mark Hofman hoe je het KWO Logboek gebruikt. Check het snel zodat ook jij je vangsten kan analyseren!


Meerrecord Carpfarm Lake: Nederlandse 30 KILO vis!

Yess, dat lees je goed, een 30 kilo vis in Nederland (!) en dat is toch echt wel een unicum. Afgelopen week werd er eentje gevangen op het betaalwater Carpfarm Lake dat te boeken is bij The Carp Specialist! Nog nooit eerder werd er op dit water een 30 kilo vis gevangen, maar door het harde werk van beheerder Bert hoefde dat niet lang meer te duren. Benieuwd naar het hele verhaal? Check dan snel deze update op de site van The Carp Specialist!

Wat een #BAK zeg en het is ook nog eens een two-tone! 😎

Banktimestories #8 – Avontuur op groot water

Het heeft even geduurd, maar inmiddels staat Banktime Stories deel 8 online! Koen en Pieter vissen in deze BTS op een grote recreatieplas. Deze twee mannen houden van het grote water, lekker met de boot uitvaren, stekjes zoeken en hopelijk een paar schitterende vissen vangen. Gaat het ze lukken? Je ziet het hieronder, veel kijkplezier!

Meer Banktime Stories zien? Surf dan naar het YouTube-kanaal!


Topvangsten van afgelopen week

Wat enorm veel vangsten kregen wij afgelopen week opgestuurd zeg! Het lijkt wel of heel Nederland massaal vis aan het vangen is. Wij hebben de beste platen weer voor jullie geselecteerd. Scroll dus snel voor de mooiste topvangsten van afgelopen week!

Tijdens een driedaagse trip in Frankrijk wist Rick Oomen deze prachtige schub te landen!
Kelly Leten knalt lekker door…
…met twee zeer brute spiegels!
Sjacco Wesbeek wist de regen en wind te trotseren met als resultaat deze prachtige schub!
Sven Omloop met een hele bijzondere spiegel die goed is voor een nieuw PB!
Een zeer mooie schub voor Jaap Braad!
Robbert Verstraete heeft een hele toffe sessie in Frankrijk achter de rug.
Met een nieuw PB en deze mooie vijftiger en hoge veertiger was de sessie meer dan geslaagd!
Onze eigen Rik Aldenkamp is zijn najaar goed begonnen!
Dennis Nieskens en zijn vismaat wisten afgelopen week een paar mooie vissen te vangen tijdens hun allereerste Frankrijk trip, waaronder deze brute schub!
#Legende Eddy Sterckx zit volop in de testfase voor zijn nieuwe aas van 2021. Een tal van mooie vangsten, waaronder deze dikke spiegel, zijn al de revue gepasseerd!
Chris de Clercq met een dikke herfstvangst!

Extreme omstandigheden op de Lot

Waar zuidoost Frankrijk afgelopen weken ernstig getroffen werd door extreem noodweer en overstromingen werd ook de het zuidwesten van het land van stokbrood en wijn niet gespaard. In slechts enkele dagen viel ruim 100 millimeter neerslag uit de hemel boven de bij vissers zo geliefde rivier de Lot, met een enorme stijging van het waterpeil tot gevolg. De daarvoor nog idyllische Lot werd in mum van tijd omgetoverd tot een bruine kolkende watermassa waarin je zou denken dat geen karper kan overleven.

Het enige plekje waar het nog een beetje te doen was.
Zelfs hier stroomde het kolkende water in sneltreinvaart voorbij!

Jan Bouwmeesten en Bart Bolks hadden een vakantie geboekt bij Lot of Carp en zagen hun goed voorbereide visweek letterlijk in het water vallen. Desalniettemin gingen ze ervoor en samen met eigenaar Joachim Stelma werd een stek in de luwte pal achter een sluis gekozen, nergens anders kon gevist noch gevaren worden. Deze luwte bleek een gouden zet en al snel volgden de karpers richting het stromingsvrije gedeelte van dit sluisstuk. Op de slechts enkele vierkante meters waar gevist kon worden kwam een superserie vissen op de kant met als kers op de taart een schitterend monster van de rivier!

Gelukkig werden de heren beloond met een zeer brute bak van de rivier de Lot!

BESTEL NU: de KWO Najaarsbox 2020!

De KWO Najaarsbox van 2020 is een feit! Er zijn weinig dingen ‘gewoon’ dit jaar en deze Najaarsbox is dat ook zeker niet: ruim €100 aan topproducten zitten in de box en voor minder dan de helft kan de box al voor jou zijn. De box is vanaf nu DIRECT leverbaar, dus wacht niet langer en bestel ‘m snel! Benieuwd wat je allemaal kunt verwachten in de KWO Najaarsbox? Check dan snel dit artikel!

De Najaarsbox zit weer BOMVOL met gave items!

Brute vangsten van team Pro Line!

Het team van Pro Line heeft niet stilgezeten en zijn het najaar goed van start gegaan. Verschillende brute vangsten kwamen voorbij waarvan wij er een paar voor jullie op een rijtje hebben gezet. Je checkt ze hieronder:

Henk Nies had een zeer mooie sessie in het land van wijn en stokbrood. Samen met zijn vismaat mochten zij meer dan 60 vissen verwelkomen!
Media manager Dimitri Fannes wist tussen de obstakels een tal van aanbeten te forceren, waarvan deze hoge dertiger één van de toppers was!
Wimke van de Sanden kon deze moeilijk vangbare spiegel landen met de NG squid boilies van Pro Line!
Jose Caro Gonzalez uit Spanje wist deze zeer mooie bak te vangen die tevens goed was voor een nieuw PB!

Hoge veertiger uit eigen land voor Pim van Drunen!

Pim vertelt: Na een sessie van twee nachten niets gevangen te hebben besloten we om toch snel terug te keren. Twee weken later stond de wind gunstiger en waren de omstandigheden beduidend beter. Na de eerste nacht een schubje van 10 kilo gevangen te hebben besloten we om nog een nacht te blijven. Toen het de tweede nacht stil bleef en wij teleurgesteld wakker werden gebeurde het dan toch… En volle fluiter!

Dit is 100% een veertiger!

Snel de boot in en de vis geschept. Toen deze bak eenmaal boven kwam schreeuwde ik vol enthousiasme naar mijn vismaat aan de kant: “Dit is 100% een veertiger!”. Toen we de sling aan de weegklok hingen klokte die af op 22,8 KILO en dat op openbaar water in ons eigen land!

Kijk aan, wat een bak zeg, gefeliciteerd met je nieuwe PB Pim!

Nash team kijkt terug op afgelopen maanden #1

De teamleden van Nash hebben de afgelopen maanden lekker flink geknald qua vangsten! We kregen zo’n 40 vangsten opgestuurd die stuk voor stuk mega vet zijn. De állerbeste vangsten hebben we voor jullie uitgezocht en delen we hieronder én in de KWO Boulevard van volgende week!

Mike van Delft met zijn targetvis van het water!
Een prachtig mooie spiegel voor Jef Goossens!
Sigi van den Borre met een beauty van een spiegel!
Jelle van Daele met een donkere spiegel!
Een brute schub van groot water voor Martijn Knijnenburg!

De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu drie jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Een stukje hierboven zag je al welke video de Members afgelopen vrijdag konden bekijken maar daarnaast hebben we ook de volgende artikelen gepubliceerd:

In weer een nieuwe ‘Pecky’s blog’ vertelt Darrel o.a. over zijn vijf-daagse filmsessie op één van de moeilijkste day ticket wateren in de UK!
Benieuwd hoe ook jij succesvol kan zijn op zachte bodems? Check dan snel deze korte KWO How To video van Willem kwinten waarin hij hier alles over vertelt!

Eerste sessie op eigen boot voor Rick!

Rick aan het woord: Begin september heb ik een boot gekocht om te gaan karperen op moeilijk bereikbare plekken. Na twee weken knutselen aan de boot, was deze eindelijk visklaar. Omdat het de eerste keer vissen met de boot werd, koos ik voor een niet te groot kanaal waar ik wat beschut kon liggen.

De runs bleven maar komen!

Na drie dagen gevoerd te hebben met de CBB Epic Orange en Shellfish Krill was het zover en ging het eerste nachtje met de boot van start. Na wat geklungel met steekstokken en beetindicatie, kwam alles goed. Run na run bleef komen! Aan het begin van de ochtend stond de teller zelfs op acht karpers. Geen monsters, maar voor de eerste keer met de boot wel onwijs veel voldoening!

Run na run bleef komen…
…en het was dus zeker een succesvolle nacht!

Mega sessie voor Dirk van Houdt

Dirk vertelt: Vorig weekend heb ik een supersessie gehad met negen vissen op de teller, waaronder enkele parels. We kregen de nodige regen, maar deze wisten we te trotseren. Het werd een echt beauty weekend met enkele prachtige vangsten. Als topper kwam er een heerlijk beschubde spiegel op de mat die net over de 20 kilo grens ging en, aangezien er zo’n 10 meter water onder de boot stond, een super dril gaf! De B-Krill bollen uit het DLR-baits assortiment konden deze vissen in ieder geval niet weerstaan!

Deze heerlijk beschubde spiegel ging net de magische grens van 20 kilo over!
Ook deze twee spiegels…
…zijn ware beauty’s!
Als afsluiter nog een prachtige volschub!

Jeroen Bouwer op grote snoeken jacht

Misschien wel een van de bekendste snoekvloggers van dit moment, Jeroen Bouwer. In deze video, die wij tegen kwamen op het kanaal van Roofmeister, gaat Jeroen op jacht naar grote snoek. Of er vis aan boord komt? Jazeker! Groot? Check snel de video 😉

Klik snel op de afbeelding voor de video!

Topfoto: Brute matfoto!

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een foto zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor deze mega brute plaat van Isaiah Epping, die zijn vangst bijzonder fraai wist vast te leggen op de onthaakmat!

Wat een afsluiter van de KWO Boulevard! 😍

Bonus: kijk nu GRATIS ‘Van de Alpen naar de Balkan #1’

Zoals je hierboven al kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 200 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en ‘Van de Alpen naar de Balkan #1’ is een van de best bekeken video’s. Na jarenlang vol plezier in de Alpen te hebben gevist waren Mark en Michiel toe aan een nieuwe uitdaging. Na een laatste Alpentrip wachtte een nieuw avontuur: een kraakhelder bergmeer in Slovenië. Nooit eerder bezochten ze de Balkan en in deze film volgen jullie de mannen op de voet in hun jacht naar de grote karpers die huizen op het 220 hectare grote water…

Bekijk hier het eerste deel waarin Mark en Michiel voor de aller, allerlaatste keer de Alpen in trekken. Ze worden geconfronteerd met winterse omstandigheden maar desondanks doen de mannen er alles aan om een aantal winterparels te strikken!

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken  😉  Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is kwo-membership-button.jpg

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl