ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

KWO Boulevard – Een cheetah voor je tent en volop zonnige vangsten!

Favoriet Favoriet
KWO Boulevard – Een cheetah voor je tent en volop zonnige vangsten!

Als we ons hoofd draaien om naar buiten kijken worden we behoorlijk vrolijk dit weekend: het zonnetje schijnt namelijk volop! We zijn blijkbaar niet de enige die er blij mee zijn, want de KWO Boulevard is weer goed gevuld met vangsten. Verder check je deze week o.a. een struinvideo van Joery, de bijzonder 36kg vis van Donny Senior en nog (veel) meer!

Onder andere Bram Termohlen genoot volop van het zonnetje!


Struinen in de koudere maanden

Dat je tijdens de koudere maanden zéér succesvol kunt zijn door bepaalde stekken af te struinen, laat Joery in deze korte video zien. Door mobiel te zijn en niet statisch te blijven zitten op een stek vang je gegarandeerd je karpers tijdens deze koude periode. Voor meer toffe video’s check je het YouTubekanaal van Nash!


Vangstrijke periode voor Iwan

Afgelopen week kregen we een reeks toffe foto’s ingestuurd van Shimano consultant Iwan Schuurman. Iwan beviste de Friese polder én wist succes te boeken in hartje Leeuwarden. Check zijn vangstfoto’s hieronder!

Catch and release!

In de afgelopen tijd wist Iwan…

…diverse pareltjes te strikken!

Ook een aantal iets grotere vissen kwamen op de mat.

“Get in the net!”

Ook in de donkere uurtjes…

…vist Iwan stug door!

De kans is groot dat we nog veel gaan horen van deze fanatieke rakker!


KWO Community video

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een Pilaar & Hofman film bekijken. De Community video die afgelopen week het meest in het oog sprong gaat over de Nederandse recordspiegel genaamd ‘The Black Mirror’, die werd gevangen door Donny Senior. Deze sympathieke visser weet op een hele leuke manier over de vangst te vertellen, dus zorg dat je deze video niet mist!

Klik op de foto om naar het artikel + de video te gaan!


Bak van de week

Iedere week komen er flink wat karpers op de mat. Sommige vangsten zijn echter extra bijzonder, waardoor ze de titel verdienen van ‘bak/vis van de week’! De vangst die deze week de titel heeft veroverd is de vis van het zoontje van Sjacco Wesbeek. Sjacco vertelt: Mijn zoon Niels van (net) acht jaar oud ging afgelopen week met mij mee vissen, en niet zonder resultaat! Die kleine is 100% fan en gek van KWO (vooral van Michiel, ik snap er niets van 😉 ) en hij vroeg mij of ik de foto wilde doorsturen naar Michiel. Dus bij deze…

Wat een gave foto Sjacco, en petje af voor de viskunsten van je zoontje. Daar kan onze Michiel nog wel wat van leren 😉


Special Edition horloge ter ere van 20 jaar KWO

De eerste officiële karperwatch van de scene is een feit! KWO heeft samen met horlogegigant TW Steel de handen ineen geslagen en dit supervette horloge ontwikkeld. Het horloge is custom made en one-of-a-kind! NU te bestellen in een PRE-ORDER tot eind februari 2019. Daarna is hij niet meer te bestellen!

Bestel het horloge hier

Na de PRE-ORDER gaan deze custom horloges in productie en worden ze eind mei/begin juni 2019 uitgeleverd. Dit is de kans om een uniek en custom horloge van TW STEEL & KWO te bestellen ter ere van het 20-jarig KWO bestaan!


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom drie voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Ondanks de kou en de regen trekt Chris de Clercq erop uit, zoals jullie kunnen zien in deze nieuwe aflevering van ‘Een nachtje doen met Chris de Clercq’!

In deze flashbackvideo trekken Joachim en Chris in februari naar het Franse land voor een ijskoude wintersessie!

Ondanks de warmere temperaturen van afgelopen winter is het nog steeds winter. In dit artikel deelt Alan Blair tien wintertips om meer vissen te vangen in deze periode!


Openbare bak voor Wouter vd Molen

Deze superdikke Nederlandse veertiger van maar liefst 21,4 kilo werd recent gevangen door Martin SB teamlid Wouter vd Molen, beter bekend als Woettie Carp. Wouter vist ook in de koudere maanden stug door en zo nu en dan wordt zijn inzet meer dan beloond!

Een oerhollandse veertiger: zo zien we ze graag!


Tip van de week: zorgvuldig voeren

Gaan jullie komende week nog richting de waterkant? Lees dan snel verder, want we hebben weer een hele nuttige tip voor je klaarstaan! De tip van deze week gaat over het inzetten van aas. Nu de watertemperaturen langzaam toenemen door het voorjaarszonnetje, zullen onze gevinde vrienden meer en meer zin krijgen om te gaan azen. Vergeet echter NIET dat de watertemperatuur op dit moment nog zeer laag is en het verteringsproces van de vissen langzaam verloopt.

Het is nog frisjes aan de waterkant, dus pas goed op met voeren! Foto: Martin Post

Let er dus goed op dat je spaarzaam omgaat met je voer, omdat de vissen snel verzadigd raken. Beperk de hoeveelheid voer om je haakaas heen tot het minimale, of vis single hookbait met een opvallend ruikend/ogend aasje. Het is al vaak gezegd maar het blijft goed om te onthouden: het aas wat je eenmaal in het water hebt gegooid krijg je er moeilijk weer uit!

Een enkel opvallend haakaasje is prima geschikt om in deze tijd van het jaar een karper te vangen!


Cheetah voor je tent

Stel je voor: je zit rustig te vissen en op het moment dat je ’s ochtends wakker wordt zie je DIT voor je tent staan! Deze foto werd afgelopen week op de Facebookpagina van NashBait gedeeld en leverde de nodige hilarische reacties op. Wat zouden jullie doen als je dit zou overkomen?

OEF… Dat is even schrikken!

Bij Craig Whitelock hoeven de cheetas het niet te proberen. Dit is wat er gebeurde met de laatste durfal! 😉


Topvangsten van afgelopen week

Met de steeds betere weersomstandigheden zien we links en rechts dat er al aardig wat gevist en gevangen wordt. Het strikken van een karper is momenteel niet eenvoudig, maar toch hebben we weer een mooie verzameling platen voor jullie klaarstaan. Benieuwd welke fanatieke vissers afgelopen week enkele mooie vangsten deelden? Scroll dan snel verder!

Niels Dortmans, die voor Scale Baits vist, wist deze puntgave schub van 17,6 kilo te landen!

Marcel Tuinman pakte deze fraaie winterkarper!

Jullie zagen ‘m al in de header: de spiegel die John van der Valk in ondiep water wist te strikken!

Tijdens een ijskoude, heldere nacht wist Davy Stevens deze gave schub met een Kelp Peach boilie van Pro Line te vangen. Klasse!

Ook Guillaume Deschuyttere wist zijn eerste vis van het jaar te vangen. Knap gevist kerel!

Bij een uitzetting op de Binnenmaas schoot Patrick Krekt deze prachtige foto!

Mehmet Buyukyilmaz wist op een shad van 10 centimeter (!!!) deze prachtige schub te landen!

Patrick Smits wist niet één…

…maar zelfs TWEE puntgave spiegels te vangen!

Ook bij Bart Geurts was het raak afgelopen week!

Naast de kleinere schub wist Bart ook deze spiegel te landen.

Waar denken jullie aan bij een gezinsvakantie op Centerparcs? Bas Riebeek dacht: daar moet een visje te vangen zijn!

Dave Hofstra ving deze fraai beschubte spiegel.

HEERLIJK die blauwe lucht op de achtergrond! Ook Geurt van Veldhuizen genoot volop afgelopen week.

Als afsluiter van de vangstreeks zien jullie deze bijzonder fraaie koi die bij Jeroen Henskens op bezoek kwam!


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu drie jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Een stukje hierboven zag je al welke video de Members afgelopen vrijdag konden bekijken maar daarnaast hebben we ook de volgende artikelen gepubliceerd:

Afgelopen herfst beleefde Frank van Schaik een FANTASTISCHE najaarssessie met zijn vismaat Dennis. In dit artikel doet hij zijn verhaal!

In het eerste deel van dit interview met Darrell Peck komen we meer te weten over deze extreem fanatieke visser, waaronder zijn favoriete viswater en zijn favoriete vangst!


Topfoto: Apple Slices van Ricardo Koster

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een foto zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een plaat van Ricardo Koster. Zoals jullie inmiddels wel weten schrijft Ricardo regelmatig stukken op KWO én deelt hij regelmatig gave foto’s met ons. De ‘Apple Slices’ foto die hij afgelopen week online zette was ook weer puur #genieten!

Zo zien we spiegels het liefste: voorzien van een fraai schubbenpatroon!


Bonus: kijk nu GRATIS ‘Pilaar & Hofman – The Kickoff’

Zoals je hierboven al in de KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 200 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Pilaar & Hofman – The Kickoff is er daar eentje van. MP & MH trekken in deze video de Alpen in op jacht naar (hele vroege) voorjaarsbakken!

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken  😉  Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl