KWO Boulevard – De eerste ‘voorjaarsvissen’ op de mat!

Favoriet Favoriet
KWO Boulevard – De eerste ‘voorjaarsvissen’ op de mat!

Hoewel we half februari eigenlijk nog niet echt van voorjaar kunnen spreken, waren de temperaturen en met name de zon afgelopen week toch best aangenaam! Je ziet in deze Boulevard dus o.a. flink wat vangsten, maar ook een aantal gave wintervideo’s, nieuws over de Benelux Masterclass van Korda en nog (veel) meer!

Deze foto van Dream Baits man Thijs Last vat de afgelopen week perfect samen: nog wel koud, maar met een heerlijk zonnetje!


Wintervissen met Mathis Korn

In de onderstaande video volgen we de fanatieke visser Mathis Korn tijdens zijn winteravonturen. Terwijl een aantal omliggende wateren nog met ijs waren wist Mathis diverse vissen te landen in een korte sessie! Als we dit zo zien kriebelt het toch wel om ook eens naar Duitsland af te reizen…


Carplifer x Subsurface Roadtrip in Frankrijk

Beng benggg, dit ingetwijfeld de vetste video die afgelopen week op YouTube is verschenen: de roadtrip van Carplifer Samir en Subsurface frontman Gaz Fareham. Meerdere brute wateren werden bezocht en enkele oogverblindende schubkarpers werden over het netkoord getrokken. Deze drie kwartier durende video is het bekijken dus meer dan waard!


KWO Community video

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een Pilaar & Hofman film bekijken. De Community video die afgelopen week het meest in het oog sprong is de nieuwe video van Mark Hofman en Martin Post: Undercover in France 2.0. In deze supervette video zien we hoe Mark en Martin openbare wateren tacklen in Frankrijk, waarbij er zelfs een 30 KILO vis op de mat komt! Check hieronder alvast de trailer:


Bak van de week

Iedere week komen er flink wat karpers op de mat. Sommige vangsten zijn echter extra bijzonder, waardoor ze de titel verdienen van ‘bak/vis van de week’! De vangst die deze week de titel heeft veroverd zijn de vissen van Jochim Bos. Deze jonge fanatiekeling geeft vele vissers het nakijken door in deze toch nog ‘taaie’ tijd wat de vangsten betreft een aantal hele fraaie spiegels te landen!

Hoppa! Jochim Bos…

…laat wel even zien hoe het moet!

Knap gevist Jochim, daar kunnen een hoop anderen nog een voorbeeld aan nemen!


Wintervissen met Koen en Nout

Kort voor Carp Zwolle visten Koen Koops en Nout Wolters een gezamenlijke wintersessie, waarin ze een aantal nieuwe producten inzetten en hier lekker mee weten te scoren!

Scherp vissen is het devies in de winter!

Zo zien we dat het bij het obstakelvissen uitermate belangrijk is om aan de visveiligheid te denken en uiteraard staan visveilige systemen daarbij centraal. Koen geeft daarom uitleg over de nieuwe Pole Position CS Safety Leadclip en de lichtere versies van het Central Shocker lood. Wat de mannen betreft twee effectieve systemen, waarbij visveiligheid en gebruikersgemak centraal staan!

De slimme Pole Position systemen garanderen de visveiligheid. Niet geheel onbelangrijk!

Naast de nieuwe producten die voorbij komen geeft Koen ook nuttige wintertips over rigs en aas. Hiermee kun je jouw (winter) visserij een ware boost geven! Daarnaast worden er ook de nodige vissen gevangen, want daar draait het natuurlijk allemaal om 😉


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom drie voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

In dit artikel vertelt Chris Gabriele hoe je de perfect basis maakt voor boiliedeeg!

Tips waar we iets aan hebben: daar worden we blij van. Joris Ophuizen jullie ons hoe je de perfecte foto maakt als je alleen op pad bent!

Het vissen met wafters wordt door veel vissers nog onderschat. Martijn Nederpel vertelt ons ALLES over het vissen met deze aasjes!


Upcoming: Korda Benelux Masterclass!

Karpervissers opgelet: dit jaar komen er maar liefst DRIE Nederlandstalige delen van de Korda Masterclass online! De video’s zullen verschijn op drie maandagen, namelijk 4, 11 en 18 maart. Dat is echter nog niet alles, want er is ook nog een speciale preview van de Masterclass te zien. De Korda mannen vertellen jullie er onder de foto meer over.

De nieuwe Masterclass beloofd weer een waar spektakel te worden!

Korda: Terwijl onze grafisch vormgever druk bezig is met het maken van alle benodigde artwork, de editors tegen de deadline aanhikken en velen van jullie nieuwsgierig zijn naar wat er dit jaar in de Benelux KARPERVISSEN Masterclass te zien is hebben we goed nieuws! Volgende week, op donderdag 21 februari, zal er namelijk in zowel Nederland als België de optie zijn om een exclusieve preview van de Masterclass te zien.

Wil jij een exclusieve preview van de Masterclass zien? Lees dan snel verder!

Yes! Je leest het goed… Nog voordat wij zelfs ook maar een trailer laten zien aan het publiek kun je genieten van het unieke beeldmateriaal en ideeën opdoen voor het komende jaar! Zorg dat je Hengelsport Lisarde en de Tacklebox in Beilen in de gaten houdt op social media om te zorgen dat je niks mist.

Uiteraard is Kevin Diederen weer goed vertegenwoordigd in de Masterclass!


Tip van de week: zoek de ondieptes op

Gaan jullie komende week nog richting de waterkant? Lees dan snel verder, want we hebben weer een hele nuttige tip voor je klaarstaan! De tip van de week luidt dit keer als volgt: zoek de ondieptes op! Niet alleen wij mensen voelen dat de zon weer meer kracht begint de krijgen, ook de karpers maken zijn hier gevoelig voor.

Nu de watertemperatuur nog laag is liggen de vissen maar al te graag te relaxen in het zonnetje! Foto: Willem Kwinten

In deze tijd van het jaar liggen de vissen vaak op ondiepe stukken om maximaal te profiteren van de warmte van de zon. Probeer op zonnige dagen dus juist dit soort plekken te bevissen, bijvoorbeeld met een opvallend aasje op een chod. Succes!

Een chod leent zich perfect voor de warme dagen in deze tijd van het jaar! Foto: Raf van Opstal


Special Edition horloge ter ere van 20 jaar KWO

De eerste officiële karperwatch van de scene is een feit! KWO heeft samen met horlogegigant TW Steel de handen ineen geslagen en dit supervette horloge ontwikkeld. Het horloge is custom made en one-of-a-kind! NU te bestellen in een PRE-ORDER tot eind februari 2019. Daarna is hij niet meer te bestellen!

Bestel het horloge hier

Na de PRE-ORDER gaan deze custom horloges in productie en worden ze eind mei/begin juni 2019 uitgeleverd. Dit is de kans om een uniek en custom horloge van TW STEEL & KWO te bestellen ter ere van het 20-jarig KWO bestaan!


Topvangsten van afgelopen week

Ondanks de winterse condities zagen we zo links en rechts dat er tóch nog gevist en gevangen wordt. Het strikken van een karper is momenteel niet eenvoudig, maar toch hebben we weer een mooie verzameling platen voor jullie klaarstaan. Benieuwd welke fanatieke vissers afgelopen week enkele mooie vangsten deelden? Scroll dan snel verder!

Jullie zagen ‘m al in de header: deze brute winterveertiger van een Belgische rivier, gevangen door Eindbaas JP Offermans!

Kjell Wuyts vond wintergoud in België!

Kjell durfde zelfs al in zijn korte broek op de foto! 🙂

Lex van den Acker pakte deze gave schub!

Matthieu Everaert ving begin januari deze sneeuwkarper. Dat zijn nog eens plaatjes!

Michael Janssen ving zijn eerste vis van 2019…

…en kort daarna was ook de volgende aan de beurt!

Meer mooie plaatjes die afgelopen week voorbij kwamen op sociale media:

De TBT van de week is beslist voor Nicolas Bijnens. Wat een brute vis zeg!

We weten niet wie de vanger is van deze rijen, maar hij lijkt in ieder geval behoorlijk op onze eigen MP! 😉

Deze spiegel, die Lee Fowler wist te vangen, is wel heel fraai getekend!

Deze supervette foto van Younes Gonzalez was té gaaf om niet te delen!

Gerco Lammersen wist onder andere deze 13 kilo schub te landen afgelopen week!

Ook deze schub van Samir uit de Carplifer x Subsurface Roadtrip video mag er zijn 🙂

Geen vangst, maar wel een hele toffe foto! Jeroen Paepen ging met zijn kleine #visbaas naar de waterkant!

We sluiten de reeks af met de gigant die Mark Hofman wist te vangen tijdens zijn trip met Martin Post. Maar liefst 30 kilo openbaar karpergeweld!


VIDEO: Karpervissen in Marokko

Visvrienden Mark de Zwart, Mitchell Bijleveld en Timmy Mattheussen gingen ‘op verkenning’ naar het nieuwe Marokkaanse water Aït Messaoud van The Carp Specialist en genoten daar van de prachtige natuur, heerlijk eten en een uitdagende visserij! Check de video recap hieronder:


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu drie jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Een stukje hierboven zag je al welke video de Members afgelopen vrijdag konden bekijken maar daarnaast hebben we ook de volgende artikelen gepubliceerd:

Alweer het vierde deel van de reeks I Love Big Carp met Jelle Eshuis staat online! In dit deel geeft Jelle ons een aantal nuttige tips.

In het tweede deel van Wintergoud vertelt René Treffers ons over zijn tactieken, rigs en aas waarmee hij maar liefst achttien dikke vissen wist te landen in december!


Topfoto: close up van Denny Vanderplas

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een foto zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een plaat van Denny Vandevelde. Afgelopen week maakte hij dankbaar gebruik van het zonnetje en dat leverde hem naast een fraai schubje ook een hele gave foto op!

Puntgave schubben: zo zien we ze graag!

Bij het zien van dit soort foto’s begint het stiekem toch weer te kriebelen. Laat dat voorjaar maar komen!


Bonus: kijk nu GRATIS ‘Pilaar & Hofman – The Kickoff’

Zoals je hierboven al in de KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 200 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Pilaar & Hofman – The Kickoff is er daar eentje van. MP & MH trekken in deze video de Alpen in op jacht naar (hele vroege) voorjaarsbakken!

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken  😉  Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl