ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

KWO Boulevard – De topvis van Bled, wintervissen met Nash en nog (veel) meer!

Favoriet Favoriet
KWO Boulevard – De topvis van Bled, wintervissen met Nash en nog (veel) meer!

Namens het hele KWO Team wensen we jullie allemaal een gelukkig nieuwjaar! Hopelijk wordt het een vangstrijk jaar 🙂 In deze eerste KWO Boulevard van 2020 check je o.a. een wintervlog van Marco Tetteroo, de topvis van Bled, een bak van bijna 40 kilo en nog (veel) meer. Enjoy!


Wintervissen op Crete Lakes

Na het eerste succes op Crete Lakes kreeg Marco Tetteroo, videomaker voor Nash, het water maar niet uit hun hoofd. Hier moesten en zouden ze terugkomen! Check hieronder het tweede deel (van ruim anderhalf uur!) van deze wintervlog.


Topvis van Bled gevangen op bijna 32 kilo

Kort geleden wist Gaspar Nahtigal de állergrootste vis van het magische Bled te vangen. De vis, genaamd Gargamel, woog een duizelingwekkende 31.9 kilo. Een vangst om trots op te zijn!

Wat een vis en wat een plaatje. De kerk en de besneeuwde bergtoppen op de achtergrond maken het plaatje compleet!

KWO Community video

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een toffe Community film bekijken. De Community video die afgelopen week het meest in het oog sprong is On The Move #11 met het winteravontuur van Mike Thille. In het staartje van 2019 besloot Mike samen met zijn maat Jordy om nog eens op een bruut winteravontuur te gaan. Hoe dat afliep? Dat check je in de video, klik HIER om hem te bekijken!

Het werd een avontuur om nooit te vergeten!

Alvast een voorproefje van On The Move #11 zien? Check dan hieronder de eerste 5 minuten:


Bak van de week: The Immaculate Common

Iedere week komen er flink wat karpers op de mat. Sommige vangsten zijn echter extra bijzonder, waardoor ze de titel verdienen van ‘bak/vis van de week’! De vangst die deze week de titel heeft veroverd is de onderstaande BAK die op het betaalwater Gigantica werd gevangen. Deze ongelofelijke vis, genaamd ‘The Immaculate Common’, werd gevangen door James op maar liefst 88 Engelse ponden! Omgerekend is dat nét geen 40 kilo, maar dat maakt deze vangst zeker niet minder indrukwekkend.

Wat een kanon van een schub. Gefeliciteerd met je vangst James!

Banktime Stories Deel 5 – Nederlandse visserij op Carp Twenty!

Alweer het vijfde deel van banktime Stories staat voor jullie klaar. In deze video zien we hoe de mannen achter de merken POLE POSITIONGRADE en SAGA op jacht gaan naar Nederlandse bakken op het betaalwater Carp Twenty! Ondanks de snijdende wind werd er niet geblankt, sterker nog: de topvis van het water kwam op bezoek.

Genoten van de video en nieuwsgierig geworden naar het water? Check dan de video die Michiel Pilaar samen met Timo Mud schoot op Carptwenty:


Perfecte start van 2020 voor Ben van Boekel

Iemand die het liefst 365 dagen per jaar zou willen vissen is Ben van Boekel. Inmiddels heeft deze geslepen visser zijn eerste karpers van 2020 over het netkoord getrokken. De grootste van het stel was meteen een kneiter van een spiegel.

Je jaar kan slechter beginnen… Ben landde deze unit van maar liefst 21kg.
De vis werd gevangen op een plastic dumbell gesoaked in de Corn Twist Goo.

Lekker bezig Ben, we zijn benieuwd wat de rest van het jaar je gaat brengen. Kom maar door met die vangsten 🙂


Gave vangsten van het CBB Baits Team

CBB begint het nieuwe jaar fris en fruitig en maken zich klaar voor Carp Zwolle, waar ze weer met een grote stand vertegenwoordigd zullen zijn. Hieronder zie je een korte terugblik van enkele parels die de CBB vissers afgelopen jaar wisten te strikken. Dat 2020 maar minstens net zo mooi mag worden!

Bjorn Kolfschoten poseert met een wel heel gaaf getekende spiegel!
Ook deze #UNIT van Niels Tacquert mag er zijn!
Zowel Henk Groenestein…
…als Jarno van Looy hebben een mooi jaar achter de rug.
Robin de Meester kon afgelopen jaar deze gigantische schub bijschrijven op zijn vangstenlijstje!
Deze gigant van meer dan 30 kilo werd gevangen door Ronny Conings! Hij schreef er eerder al een artikel over.
De sluiten de reeks af met deze gave spiegel, die Jan Jansen wist te strikken.

Ultieme verrassing voor je vrouw

David Vanslambrouck nam zijn vrouw flink in de maling toen ze dacht dat hij in de kamer die over was een dressing voor haar ging maken. Het eindresultaat zie je hieronder en lijkt niet bepaald op een dressing… David sluit zijn post af met: “Zet je schoenen maar in de garage schat!” 😉

De heilige tempel van Davids huis!

De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO. We hebben er wederom drie voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Wouter en Kiek genieten volop aan de Zuid-Franse Lot! Benieuwd naar hun avonturen? Lees dan de gloednieuwe blog!
Wilco en Bas bezochten samen Estate Lake, waar ze een fraaie serie vissen wisten te vangen. Naast gave foto’s check je ook een video in dit artikel!
Om het jaar goed af te sluiten blikken de mannen van Pro Line terug op de 19 vetste vangsten van 2019!

Vis teruggemeld na maanden speurwerk

Het terugmelden van projectspiegels blijft een enorm boeiend proces. Het is soms ongelofelijk om te zien hoe hard de vissen groeien, maar ook de afstanden die ze afleggen.

Spiegelkarper projecten, of zogenaamde SKP’s, zijn enorm belangrijk voor ons karpervissers.

Jesse van der Geest meldde afgelopen zomer een vangst van een projectspiegel en afgelopen week kreeg hij een mail dat de vis is teruggevonden! Als deze vis zo blijft groeien komt hij bij een hoop vissers op het verlanglijstje…

Wat een prachtexemplaar!
In 2006 woog deze karper slechts 800 gram, maar daar is inmiddels flink wat gewicht bij gekomen!

Topvangsten van afgelopen week

In de eerste week van 2020 bleven de hengels bij veel vissers in de kast, maar toch trokken er enkele fanatiekelingen op uit. Hieronder hebben we weer een mooie verzameling platen voor jullie klaarstaan. Benieuwd welke die-hard vissers afgelopen week enkele vangsten deelden? Scroll dan snel verder!

Iemand die in 2020 niet geblankt heeft is onze Belgische maat Kelly Leten, hij wist deze gave januari schub te strikken.
David Vandevelde sloot 2019 in stijl af met deze gave spiegel.
Kiek wist in december deze fraaie schub van de Lot te vangen!
Ian Thiels blikt terug op een aantal hoogtepunten uit 2019.
Er gleden weer flink wat (grote) vissen in Ian’s net…
…maar ook pareltjes zoals deze kwamen voorbij!
2019 was voor zonder twijfel een goed visjaar voor Ian. Op naar een nog mooier 2020!
Rutger van de Schepop blikt terug op 2019 met zijn állermooiste vangst!

De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu drie jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Een stukje hierboven zag je al welke video de Members afgelopen vrijdag konden bekijken maar daarnaast hebben we ook de volgende artikelen gepubliceerd:

Het najaar loopt ten einde en de wintervisserij is gestart. Lees er alles over in Darrell Peck’s nieuwe blog!
In dit artikel blikt Willem Barnas terug op het jaar 2019, waarin hij flink wat nieuwe lessen heeft geleerd.

Vroeg succes voor het Pro Line team

De mannen van Pro Line hebben ondanks de feestdagen van afgelopen tijd niet bepaald stil gezeten op visgebied. Er werden nog een aantal hele gave vissen bijgeschreven in het logboek, bekijk ze hieronder!

Rick Oomen schoot twee gave platen…
…waaronder deze met zijn (nieuwsgierige) hond!
Gert Bollaert kon na een ijskoude nacht deze fraaie spiegel bijschrijven, die hij wist te vangen op de nieuwe Crayfish boilie.
De Crayfish boilie bracht ook bij Niels van Vooren succes! Deze brute schub van meer dan 20 kilo viel voor dit nieuwe aasje voor 2020.

Topfoto: Michael Bromfield

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een foto zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een plaat van Michael Bromfield. Op zijn Instagram page verschijnen regelmatig fraaie foto’s en deze is er daar eentje van. Deze #UNIT willen we allemaal wel vangen!

Holy SH*T wat een unit is dit! Hoe zwaar schatten jullie ‘m?

Zorg trouwens dat je zijn Mike’s Instagram even volgt, want naast deze brute plaat staan er nog veel meer gave foto’s op, waaronder deze:

Zo te zien heeft Michael de winterholding gevonden…
Ook volop detailshots zijn op Mike’s account te vinden!

Bonus: kijk nu GRATIS ‘Keep Searching #1 | Mark Hofman – Runs, Wintertactiek, Dikke Bak en Lossers’

Zoals je hierboven al in de KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 200 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en KEEP SEARCHING #1 | Mark Hofman | Runs, Wintertactiek, Dikke Bak en Lossers is er daar eentje van. Deze eerste aflevering komt uit de Keep Searching reeks van MH. In deze eerste (bonus) aflevering vertrekt Mark alvast naar Frankrijk, voordat de echte Keep Searching reeks van start gaat. Een sessie die hij niet snel zal vergeten!

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken  😉  Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl