ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

KWO Boulevard – Dikke vijftigers, corona updates en modderworstelen in Frankrijk!

Favoriet Favoriet
KWO Boulevard – Dikke vijftigers, corona updates en modderworstelen in Frankrijk!

In deze bijzondere tijd zitten velen van ons thuis op de bank. Om de tijd goed door te komen hebben we weer een flinke portie leesvoer voor jullie klaargezet! In deze boulevard lees je over dikke vijftigers, vind je creatieve oplossingen in quarantaine, komen er brute video’s voorbij en nog (veel) meer!


Urban karpervissen midden in de stad! – DWFishingTeam

De Boulevard van deze week trappen we af met een gave video van het DWFishingTeam! In deze video beleven zij een waanzinnige sessie waarin ze een brute vis vingen op de Ronnie rig met een 15mm pop-upje. Check de video hieronder en vergeet niet om te abonneren op hun YouTube-kanaal!


Upcoming: KWO in Action Day 2020

Karpervissers opgelet! Noteer 28 juni 2020 met grote letters in jullie agenda’s, want dan zal de derde editie van de KWO in Action Day plaatsvinden. Het grootste outdoor event voor karpervissers! In dit artikel lees je wat voor tofs je kunt verwachten rondom de Koperen Plas!

Eén ding is zeker: de KWO In Action Day 2020 gaat een onvergetelijke dag worden!

KWO Community video: Aftrap van Keep Searching

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een toffe Community film bekijken. De Community video die afgelopen week het meest in het oog sprong is de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Keep Searching! Hofman is terug en gemotiveerder dan ooit. Bekijk nu aflevering 1 over Mark’s eerste sessie van het jaar, gevist in het ijskoude Zuid-Frankrijk. Check de trailer hieronder en klik HIERRR om de hele video te bekijken!


Bak van de week: Vrijdag de 13e…

Iedere week komen er flink wat karpers op de mat. Sommige vangsten zijn echter extra bijzonder, waardoor ze de titel verdienen van ‘bak/vis van de week’! De vangst die deze week de titel heeft veroverd is de vis van Dave van der Woude.

Dave vertelt: Wat een droomstart van het nieuwe seizoen… Vorig jaar startte mijn Frankrijk-seizoen al goed op dit water met een spiegel van 19 kilo, maar het kon blijkbaar nog beter! Bij aankomst aan het water werd ik geholpen door een Franse local die het hek open deed zodat ik er met m’n auto doorheen kon. De dag erna kwam hij even buurten en liet hij een foto zien van de koningin van het water: een 25 kilo spiegel!

Midden in de nacht kwam de aanbeet van deze dikke plaat!

In de laatste nacht kreeg ik om 00:30 een paar piepen op mijn middelste hengel. Nog voor ik mijn waadpak had aangetrokken veranderde de piepen in een volle fluiter! Ik voelde een log gewicht aan de andere kant van de lijn en na zo’n twintig minuten kon ik de vis scheppen. Ik geloofde niet wat ik zag, maar de unster bevestigde het toch echt: ik had de koningin te pakken op 25,4 kilo! Wat een droomstart van het Franse seizoen…

Ja hoor, een dikke vijftiger was het resultaat van deze trip!

All bases covered – Episode 2

Iedere maand brengt Mark Pitchers weer een nieuwe video uit over het jaargetijde waar we ons in bevinden. Deze keer een video waarin hij al zijn tips & tricks deelt bij het vissen met een single hookbait in de winter. Check de video hieronder en vergeet uiteraard niet even op zijn YouTube kanaal te abonneren!


Corona updates van afgelopen week

Je kunt er niet meer omheen: het coronavirus. Dat zal voorlopig ook nog wel zo blijven. Wij hebben weer enkele bijzondere updates voor jullie die wij graag met jullie delen!

Lockdown

In de tijden van Corona en in België in het weekend een lock down, moet je toch maar even gaan vissen. Natuurlijk kan dit niet zonder bescherming… Matthias wist een mooie vist te landen, maar niet zonder de nodige voorzorgsmaatregelen!

Een parel van 17 kilo, maar niet zonder voorzorgsmaatregelen!

Was je van plan om in de komende dagen te gaan vissen in Nederland, België of Frankrijk? Helaas kunnen de trips naar Frankrijk en België helemaal niet doorgaan en ook in Nederland zijn enkele maatregelen getroffen. In dit artikel lees je alle updates omtrent het karpervissen in deze landen!

Helaas gaat het vissen op dit moment niet zonder enkele maatregelen!

In tijden van quarantaine worden we steeds creatiever om toch het gevoel van vissen te hebben. Ben jij zelf nog creatiever dan de onderstaande foto? Stuur dan jouw foto in naar redactie@karperwereld.nl en wie weet delen wij jouw quarantaine idee in de volgende Boulevard!


Bootvissen op groot water – Ruben Pels

Karpervissen op groot water vanaf de boot, en dat in de wintermaanden. Niet bepaald een voor de hand liggende keuze… Een aantal maanden na de Frankrijk trip van Ruben begon het weer flink te kriebelen: ze moesten de plas op! Wat hen in deze nacht overkwam zullen ze niet snel meer vergeten. Eindelijk hebben ze de puzzelstukjes voor even bij elkaar, was deze compleet en hadden ze een heerlijke, ouderwetse slapeloze RUN nacht! Check de video snel hieronder en vergeet niet even op het YouTube kanaal te abonneren.


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom drie voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Wouter blikt in dit blog terug over zijn wintervisserij aan de Lot in Frankrijk, check snel of zijn winter is geslaagd!
Eerder al zagen we deel 1 van het tweeluik ‘Voorvoeren in de winter’ van onze eigen Marco Nap. Klik snel op de afbeelding voor deel 2!
Weinig tijd en snel succes, in dit artikel vertelt Bjorn hoe hem dat afgaat!

Instagram tip: @carpfishing_world

Instagram is in het dagelijkse leven voor velen van jullie niet meer weg te denken. Een flink aantal karpervissers zijn daarom ook erg actief met het posten van de beste plaatjes op Insta! Iedere week kiezen we weer een leuk kanaal uit als Instagram tip van de week. Deze week sprong het kanaal @carpfishing_world eruit. Dit kanaal deelt iedere dag weer een brute vangst, maar afgelopen week zagen we wel een hele vreemde vis voorbij komen. Check snel het kanaal voor alle zieke vangsten!

View this post on Instagram

Uhuhh? What is wrong🤣🤣

A post shared by Carpfishing_World (@carpfishing_world) on


Het beste van de KWO Community

Benieuwd wat je allemaal kunt ontdekken en zien met een KWO Community Membership? Bekijk dan eens de onderstaande video met daarin ALLES wat de Community je te bieden heeft! Meer weten over het membership? Klik dan HIER.


Topvangsten van afgelopen week

Met het warme weer van afgelopen week en de vele thuiszitters merken we dat er ook flink gevist werd. Velen van jullie wisten de eerste vis van het jaar te vangen! Hieronder hebben we weer een mooie verzameling platen voor jullie klaarstaan. Benieuwd welke die-hard vissers afgelopen week enkele vangsten deelden? Scroll dan snel verder!

Rick Oomen gaat maar door!
Afgelopen week wist hij wéér een target van zijn lijst af te strepen!
De eerste vis van 2020 voor Marco Visser, gelijk ook een hele mooie!
Ook Enzio van der Palen start het jaar lekker met deze brute schub!
Jori Boeie wist ook zijn eerste vis van het jaar te vangen!
“Inzet wordt beloond, genieten van deze mooie hobby is de basis!” Met deze caption deelde Remond Century deze vangst met ons.
Bart Vermeulen beleefde een topsessie, met als afsluiter deze parel!
Een hele brute rijen karper voor Kurt Peeters!
Enkele mooie vissen kwamen…
…op de kant voor Joachim Verhamme!

17 dagen modderworstelen in Frankrijk met Mathis Korn

Een bevlogen karpervisser is toch wel onze Duitse maat Mathis Korn. Nadat hij eerder al een artikel publiceerde op de Community over zijn solo trip, heeft hij ook een dikke video gemaakt over zijn Franse trip. Een trip waar prachtige en vooral dikke vangsten naar voren komen!

Tijdens deze trip wist Mathis onder andere deze dikke vijftiger te vangen!

Niet alleen de dikke vangsten deelt hij met jullie, ook enkele tips & tricks zijn te vinden in deze video. Check de video snel hieronder!

Meer van deze video’s zien? Subscribe dan zeker even op zijn YouTube kanaal!

TBT van de week: Black character from the depth!

Regelmatig droppen karpervissers een #TBT op Facebook of Instagram. Voor degene die deze afkorting niet kennen, het staat voor ‘Throwback Thursday’: een terugblik op een mooi moment in het verleden welke op donderdag gedeeld wordt. Deze week hebben we gekozen voor het bericht van @martijncarpangler!


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu drie jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Een stukje hierboven zag je al welke video de Members afgelopen vrijdag konden bekijken maar daarnaast hebben we ook de volgende artikelen gepubliceerd:

Yves Deuvaert vertelt in dit artikel over zijn najaarsvisserij. Een herkenbare visserij waar vallen & opstaan zeker bij horen!
Tips om zwaar bevist water te kraken, René Treffers over lijndruk, aas, locatie en geluid. Check het artikel snel!

Andy en Ronny scoren in de winter!

Andy aan het woord: Mijn vismaat Ronny Conings en ik mochten een nachtje vissen op een syndicaat bij ons in de buurt. Aangekomen aan het water zien we gelijk dat we te maken hebben met een zeer hoge waterstand en de beoogde stek is niet te bevissen. Dan maar op naar de volgende stek, waar mijn vismaat Ronny zich gelijk muurvast rijd in de modder. Na een half uur trekken en sleuren kan ik hem eindelijk bevrijden uit de modder. We krijgen te maken met een flinke storm en regenbuien, maar we laten de moed niet zakken en gaan aan de slag.

We laten de moed niet zakken en gaan aan de slag!

Onze hengels worden voorzien van onze vertrouwde milky’s. Voor mij in combinatie met de N.F.B, en voor Ronny in combinatie met de Red Mystery van CBB. Al snel volgt de verlossende schreeuw uit de Delkim, waarbij ik een mooie mid dertiger schub over het netkoord kan trekken.

De sessie werd afgetrapt met deze flinke schub!

Terwijl we genieten van een frietje valt de avond, tot plots Ronny zijn Delkim het uitschreeuwt! Hij weet een schitterende spiegel te vangen. Echt geweldig! We maken ons klaar voor de nacht. We krijgen te maken met zware rukwinden, waarbij de hemelsluizen flink open gaan.

Pfff, wat een plaatje zeg, wij zijn jaloers!

Bij het eerste licht komen er plots enkele piepen uit mijn rechtse Delkim en al snel sta ik met een kromme hengel in de hand. De vis komt goed mee, waardoor we allebei denken dat we te maken hebben met een kleinere vis. Dichter bij de kant geeft de vis meer weerstand en wanneer we de vis zich een eerste keer laat zien hoor ik Ronny roepen: Andy, het is een kanon! We scheppen de vis en kijken elkaar verbaasd aan wat ligt hier in het net, wat een beauty. De klok tikt de 20 kilo aan. We kunnen hier zeker wel spreken van een geslaagde wintersessie!

Een kanon van een spiegel als afsluiter van de sessie, wie wil dat nou niet!

Dit is wat je niet moet doen met een snoek!

Soms komt het voor dat een snoek jouw pop-upje of boilie voor een visje aanziet tijdens het indraaien van de hengel. Daarnaast zullen sommige van ons regelmatig ook een snoekhengeltje uit gooien. Maar hoe ga je dan om met deze snoek? Op de website van Roofmeister kwamen we een artikel tegen dat hierover gaat. Klik op de afbeelding om ‘m te lezen!

Ook deze vissen moeten we met respect behandelen!

Topfoto: Prachtige sfeerplaat!

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een foto zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een plaat van Bram Termohlen. Hij deelde deze prachtige sfeerplaat in de KWO Community Members Facebookgroep met ons!

Genieten toch?!

Bonus: kijk nu GRATIS ‘Bikkelen in december – Openbare bakkensessie van Pilaar & Hofman’

Zoals je hierboven al in de KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 200 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Bikkelen in december – Openbare bakkensessie van Pilaar & Hofman is er daar eentje van. In deze video vertrekken Pilaar en Hofman naar het Franse land om daar op zoek te gaan naar de grootste vissen op de meest spectaculaire wateren. En dat in december! Check de movie hieronder:

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken  😉  Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl