KWO Boulevard – Eindelijk voorjaar!

Favoriet Favoriet
KWO Boulevard – Eindelijk voorjaar!

Heel stiekem benoemde we het al in de vorige Boulevard, maar nu kunnen we écht zeggen dat het voorjaar is begonnen! Het eerste weekend van het voorjaar ziet er behoorlijk ‘carpy’ uit, net als deze nieuwe KWO Boulevard. Deze week zie je o.a. een nieuwe video van DWFishingTeam, teamuitbreiding van Originals, diverse gave vangsten en nog (veel) meer!

Het eerste lenteweekend begint met een HELE interessante luchtdrukdaling! Wie gaan er vandaag nog naar de waterkant?


Wintervissen met DWFishingTeam

Afgelopen week publiceerde de mannen van het DWFishingTeam weer een nieuwe video op hun YouTube-kanaal. In deze video zien we hoe de mannen achter winterse karpers aan gaan! Het weer zat behoorlijk mee en de mannen konden een blank voorkomen. Check de video hieronder!


Visserij op groot water met Felix Pinedo


KWO Community video

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een Pilaar & Hofman film bekijken. De Community video die afgelopen week het meest in het oog sprong is de ‘How To’ video van Willem Kwinten. In de video legt Willem uit hoe zijn favoriete rig voorkomt dat je lossers krijgt. Kortom: een video die je niet mag missen!

Klik op de afbeelding om de video te bekijken!


Teamuitbreiding voor Originals

De Nederlandse aasfirma Originals timmert lekker aan de weg! Kort geleden werd het team uitgebreid met de jonge toptalenten Thimon Dokter, Bas van Zundert en Wilco Gerrits. Jullie kennen de boys waarschijnlijk wel van hun regelmatige bijdragen aan Boulevard en aan hun artikelen op KWO. Daar waar Bas en Wilco extreem fanatiek zijn op de Brabantse wateren, kiest Thimon tegenwoordig bewust voor het specimen hunten op de uitdagende Franse betaalwateren. Een perfecte mix dus, en een mooie uitbreiding voor Originals. Wij wensen de mannen veel geluk en plezier toe met hun nieuwe uitdaging!

Dankzij talentvolle vissers zoals Thimon Dokter…

…en Wilco en Bas gaan we vast weer veel zien en horen van Originals!


#Throwback: epische foto op WCC 2007

Soms kom je van die foto’s tegen die gewoon weer even gedeeld moeten worden. Deze foto van het WCC in 2007 is zo’n exemplaar. Tijdens het vissen komt een vliegtuig gevaarlijk dichtbij, wat resulteert in een niet alledaagse foto!

Dit is wel even wat anders dan een paar vogeltjes of vlinders spotten tijdens het vissen!


Mega uitzetting op Etang Neuf

De mannen van Fisherman Holidays aan het woord: Guillaume heeft op Etang Neuf een MEGA visuitzetting gedaan van nieuwe karpers en graskarpers. Het water heeft nu een totale bezetting van  maar liefst 250 grote karpers! Er werden niet minder dan 70 grote karpers toegevoegd, waarvan zeven vissen tussen de 20 en 23 kilo wogen. De grootste karper die werd uitgezet weegt een verpletterende 31 kilo! Check hieronder een aantal exemplaren die werden uitgezet:

Een aantal zeer fraaie spiegels…

…én brute schubs werden uitgezet.

Jaja, het tillen van zo’n grote vis valt niet altijd mee! 😉

Damn, stel je voor dat je deze prachtvis…

…of dit puntgave exemplaar op je mat krijgt!

Er werden ook een aantal koi’s uitgezet, die ongetwijfeld een aantal vissersharten sneller doen kloppen!

Wil je alle vissen zien die zijn uitgezet, klik dan HIERRR!


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom drie voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Al ongeveer een jaar lang maakt Jos KWO Podcast met diverse interessante karpervissers. Hoog tijd om eens uit te leggen hoe, wat en waarom we deze Podcasts maken en hoe je ernaar kunt luisteren!

In dit artikel slingeren we 11 vragen naar het hoofd van Darrell Peck. Lees onder andere over zijn werk, haakaas en het gebruik van de bekende Goo!

In deze tijd van het jaar vist Marc Vervoort graag op kleinere wateren met een hoge bezetting aan karpers. Waarom? Dat vertelt hij in dit artikel!


Wilco en Bas boeken knap resultaat

Jullie zagen deze fanatieke vissers al shinen in de header, maar de vis die jullie daar zagen is niet de enige die kort geleden bij Bas van Zundert en Wilco Gerrits op de mat kwam! Ondanks dat ze weinig tijd hadden, wisten de mannen van Avid Carp Benelux namelijk toch enkele vissen te vangen. De nieuwe bollen van Originals, de B-1, bleken onweerstaanbaar te zijn voor de karpers!

Jullie zagen deze vis al bovenaan de Boulevard. Een puntgave schub!

Tijdens de donkere uurtjes…

…kwamen er diverse vissen op bezoek!

De mannen weten wel hoe ze hun vissen op de gevoelige plaat moeten zetten!


Bizar: kikker knijpt koi dood

Afgelopen week zagen we een haast ongeloofwaardige post voorbij komen. Een visser beschrijft hoe de koi’s die hij in de vijver in de tuin heeft rondzwemmen gesloopt worden door… hitsige kikkers?! Eén van zijn vissen is doodgedrukt, de andere zwemt nog, maar heeft het zwaar. Blijkbaar gebeuren dit soort dingen wel vaker als kikkers ‘er zin in hebben’. Hebben jullie wel eens zoiets meegemaakt? Laat het weten in de comments!

Dit is toch wel een hele bijzondere foto!


Tip van de week: de ‘lentekriebels’

Gaan jullie komende week nog richting de waterkant? Lees dan snel verder, want we hebben weer een hele nuttige tip voor je klaarstaan! De tip van de week luidt dit keer als volgt: pas op voor de lentekriebels! WTF betekent dat nou weer, horen we je denken. Dat gaan we uitleggen: nu het voorjaar is begonnen en we zo nu en dan een warme dag krijgen (zoals afgelopen vrijdag), gaan veel karpervissers weer volop aan de gang met hun vertrouwde boilievisserij en het aanleggen van voercampagnes.

Het is nu (nog) NIET de geschikte periode om weer volle bak te gaan voeren!

Vergeet echter niet dat de watertemperatuur nog steeds heel laag is, en daarmee de stofwisseling van de vissen dus nog erg traag is. De vissen zijn in deze tijd van het jaar snel verzadigd, dus pas goed op dat je niet te fanatiek van start gaat. Oftewel: pas op dat je de lente(kriebels) niet in je bol krijgt, want het is nog steeds vrij koud buiten! Voer voorzichtig en regelmatig, en ga met kleine hoeveelheden of klein aas zoals partikels aan de slag. Succes aan de waterkant!

Kleine voerdeeltjes en regelmatig voeren zijn in het voorjaar vaak beter dan kilo’s en kilo’s aan boilies dumpen!


Topvangsten van afgelopen week

Nu het voorjaar net is begonnen zagen we zo links en rechts al wat vangen voorbij komen. Het strikken van een karper is momenteel niet eenvoudig, maar toch hebben we weer een mooie verzameling platen voor jullie klaarstaan. Benieuwd welke fanatieke vissers afgelopen week enkele mooie vangsten deelden? Scroll dan snel verder!

Rick van den Acker bracht kort geleden wat tijd door in het land van stokbrood en goede wijn.

De foto’s laten zien dat Rick’s sessie succesvol is verlopen!

Binnen het Pro Line team liep het qua vangen lekker door afgelopen tijd!

Diverse prachtige vissen kwamen op de kant…

…waaronder deze twee voor Rick Oomen!

Ook bij Niels van Vooren deden de Pro Line bollen hun werk! 🙂

De vis die Bram Termohlen afgelopen week op bezoek kreeg werkte niet bepaald mee met de fotosessie!

Bart van Dyck viste een dagsessie…

…en wist zijn eerste vier vissen van 2019 te landen!

Het is misschien niet de beste foto, maar wel een hele gave vis! Sietse Bostelaar was de gelukkige vanger.

Bas Riebeek viste zijn eerste nacht van 2019, waarbij er diverse vissen op de mat kwamen!

Jan van Veen heeft een topweek achter de rug…

…samen met Shamira Deborah wist hij diverse vissen te strikken!

We sluiten het vangstenrijtje af met deze heerlijke, kogelronde spiegel die Ivo Luijsterburg wist te vangen!


Negen vissen in 24 uur – Kris Pauwels

Kris vertelt: Afgelopen twee weken heb ik de beoogde stekken om de twee dagen voorzien van gecrushte en hele Secret Key boilies. Door weer en wind werd er geroeid naar de stekken, waarbij ik tijdens het uitstappen nog een nat pak op wist te lopen. Ik wilde eigenlijk zondag gaan vissen, maar als ik de weerberichten in het oog hield, dan was vrijdag de dag.

Een succes werd het zeker!

Ideale luchtdruk met een warme Zuidwester wind: perfect! Dat het de hele nacht zou regenen was bijzaak. Met maar liefst negen aanbeten liep het zoals ik van tevoren had gehoopt. Dat je een sessie als deze kan beleven met je dierbaarste bezit, dat is toch wel het mooiste wat er is in onze hobby!

De ene na de andere vis belandde bij Kris op de mat.

Zoals jullie zien krijgen de kids van Kris…

…het karpervissen met de paplepel ingegoten!

Met maar liefst negen vissen werd de sessie afgesloten. Wát een dag!


Toffe video van Denny van der Plas

Afgelopen week ontvingen we weer een leuk mailtje van Pro Line teammember Denny van der Plas. Denny wist opnieuw succesvol te zijn aan de waterkant en heeft naast een aantal foto’s ook een gave video gemaakt, waarin we onder andere een live run krijgen te zien! Check de foto’s en de video hieronder:

Denny heeft weer een spannende sessie achter de rug.

Ook dit keer ging Denny niet met lege handen naar huis!


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu drie jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Een stukje hierboven zag je al welke video de Members afgelopen vrijdag konden bekijken maar daarnaast hebben we ook de volgende artikelen gepubliceerd:

In deze Member in de Spotlight vertelt Pascal Philippi over zijn indrukwekkende boot)visserij, zowel in Nederland als in het buitenland!

Na een tof eerste deel staat het tweede deel van Nomaden in de nacht voor jullie klaar! Nadat Davey G. zijn PB verbrak is Thomas aan zet, maar ook voor Davey heeft het water nog iets moois in petto…


Topfoto van de week: Younes Gonzalez

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan alleen vangen en een foto zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een plaat van Younes Gonzalez. Deze Fransman bewijst keer op keer dat hij zijn camera goed onder controle heeft en de meest epische foto’s kan maken! Uiteraard helpt de omgeving waar hij vist hem ook een handje 😉 Check de heerlijke sfeerplaat hieronder:

#GENIETEN2.0


Bonus: kijk nu GRATIS ‘Pilaar & Hofman – The Kickoff’

Zoals je hierboven al in de KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 200 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Pilaar & Hofman – The Kickoff is er daar eentje van. MP & MH trekken in deze video de Alpen in op jacht naar (hele vroege) voorjaarsbakken!

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken  😉  Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl