ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

KWO Boulevard – Enorme riviervissen en een bizarre reeks topfoto’s!

Favoriet Favoriet
KWO Boulevard – Enorme riviervissen en een bizarre reeks topfoto’s!

Wat is het toch HEERLIJK om buiten te zijn met het voorjaarszonnetje! Mocht je nog geen viskriebels krijgen van de zon, dan zorgt deze nieuwe Boulevard wel dat je vissersbloed sneller gaat stromen. Deze week check je onder andere gigantische riviervissen, prachtige foto’s van Stefan Grit, een flinke berg vangsten en nog (veel) meer!

De zon maakt het vissen een stuk aangenamer! Onder andere Patrick Schakelaar trok er samen met zijn zoon op uit #Genieten2.0


Back to Basics: Obstakelvissen met Nash

Obstakelvissen kan een zeer opwindende en lonende manier zijn om karpers te vangen. Het effectief vissen bij obstakels is echter niet altijd eenvoudig, maar in de onderstaande video leggen de Nash mannen je het beste uit deze tak van de sport kunt halen!

Onlangs is Nash ook begonnen met een Podcast. In deze Podcast komt van alles voorbij: van grote Belgische vissen tot het ruilen van zeelt voor sigaretten. Klik HIER om de Podcast in iTunes te openen en HIER om de Podcast op Spotify te beluisteren!


Nog maar drie weken tot de KWO In Action Day 2019!

Het komt nu wel heel snel dichterbij: het GROOTSTE outdoor evenement voor karpervissers aan De Koperen Plas! Op zaterdag 11 mei vind daar de jaarlijkse KWO In Action Day plaats. Van 10 tot 16 uur is er rondom het water van alles te zien, te beleven en vooral: te leren!

Wil jij je favoriete vissers LIVE zien vissen en ze het hemd van het lijf vragen?

Dan mag je de KWO In Action Day zeker niet missen!

De hele dag staat in het teken van plezier, gezelligheid én meer te weten komen over karpervissen!

Daarnaast wordt er ook in de aangrenzende De Koperen Hoogte voor het nodige entertainment gezorgd met diverse lezingen en het vertonen van gave video’s! Eén ding is zeker: dit wil je niet missen! Meld jezelf hier GRATIS aan!


KWO Community video

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een Pilaar & Hofman film bekijken. De Community video die afgelopen week het meest in het oog sprong is het tweede deel van Pilaar’s avontuur met Gio Lenglez. In het eerste deel zagen we al een bruut aantal grote vissen, dus er moest wel een vervolg komen op deze sessie! Klik op de afbeelding hieronder om de video te bekijken.

Ook in dit deel komen er verschillende brute vissen op de mat!


Bak van de week

Iedere week komen er flink wat karpers op de mat. Sommige vangsten zijn echter extra bijzonder, waardoor ze de titel verdienen van ‘bak/vis van de week’! De vangst die deze week de titel heeft veroverd is de vis van Jan-Willem Bos. Jan-Willem had nog geen vis gevangen in 2019, maar met dit eerste exemplaar maakt hij zijn hele jaar goed! De vis is niet alleen een nieuw PB, maar ziet er ook nog eens fantastisch uit. Knap gedaan JW!

Wat een plaatje van een vis!


Fotodump: het Albertkanaal met Tim Wuyts

Het was in 2013 – 2014 dat Tim Wuyts zijn moed bij elkaar raapte om de visserij op een kanaal te beginnen. Hoewel hij vaak genoeg heeft moeten ervaren dat de visserij op dit type water niet bepaald makkelijk is, zijn er ook een hoop hoogtepunten in zijn visserij te vinden. Hieronder neemt hij ons mee in zijn visserij aan de hand van een fotodump!

Het Albertkanaal boezemde Tim lange tijd veel angst, maar in 2013/2014 ging het roer om!

Al tijdens zijn állereerste sessie op een kanaal wist Tim een gave schub te vangen, en sindsdien is hij verslingerd aan het kanaalvissen.

Bij zijn eerste sessie op het Albertkanaal weet Tim aan een aanbeet te forceren, maar het omhoog tillen van de vis langs de schuine wand valt nog een beetje tegen 😉

’s Morgens vroeg komt er nog een tweede vis bij…

…en worden de beide exemplaren op de gevoelige plaat gezet!

Het zat niet altijd mee op het AK: dit ‘boerenkarpertje’ werd gevangen na maar liefst 50 nachten op rij blanken!

Tim vermijd de drukbezochte stekken en zoekt de plekken op waar niet of nauwelijks wordt gevist.

Inmiddels staat het gezin wat hoger op de prioriteitenlijst, maar Tim kan terugkijken op een aantal geweldige visjaren!

Bij hogere watertemperaturen is krimpkous rondom je aas hard nodig…

…om de kleinere vissoorten, kreeftjes en vooral grondels tegen te kunnen houden!

Nog een laatste tip: voorkom dat je in het water valt door gebruik te maken van een (zelfgemaakt) trappetje!

Dit exemplaar werd door Tim in elkaar gezet en heeft hem door de jaren heen flink wat plezier opgeleverd!


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom drie voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Ruud Schoefs viste samen met vismaat Matheus een sessie in het Zuiden van Frankrijk, op jacht naar de eerste vis van het jaar!

Een nieuw huis en een kind… Dat heeft wel impact op je vistijd! Jordy Grobben vertelt in dit artikel hoe hij het gezinsleven met het vissen combineert.

De kantjesvisserij wordt door veel vissers vergeten, maar volgens Oli Davies valt er veel te halen onder je eigen kant! In dit artikel geeft hij vijf tips en drie gouden regels over de kantjesvisserij.


Johannes van Herck vangt duo topvissen

Afgelopen week zat Pro Line consultant Johannes van Herck met Koos Megens in Frankrijk en dat het daar goed liep is een understatement. Op de V-Activator kwamen enkele pareltjes van vissen op de kant. Waaronder een tweetal absolute monsterkarpers voor JvH. Zowel een schub als een spiegel van 27 kilo+ zorgden ervoor dat er een potje bier opengetrokken mocht worden. Wat een BAKKEN!

De eerst van het duo KANONNEN was deze spiegel van precies 27kg.

Een droom kwam uit toen er ook een 27kg vis op de kant kwam!

Het moge duidelijk zijn: je kunt je visjaar slechter starten 😉


A Tale of Passion – Een kijkje in de visserij van Mark Pansar

In deze video neemt Nash man Mark Pansar ons mee in zijn belevingen op een nieuw syndicaat, dat hij geheel op eigen wijze aanpakt. Dit keer vist Mark niet voor die ene bak, maar juist voor de aantallen om maximaal te genieten! Er komt onder andere een hele gave vis voor de camera tijdens een sessie met dochterlief. Wat er verder allemaal gebeurt zien jullie hieronder!


Riviervissen met Pablo Swennen

Pabro vertelt: Het kon niet uitblijven dat ik enkel maar schubbers ving op de prachtige rivier. Na een aantal paaiende brasems mocht ik eindelijk een kleine rivierschub vangen, die me ontglipte tijdens het foto’s maken! Gelukkig kreeg ik nog een herkansing, en na een zenuwslopende dril waarbij de vis drie keer vastzat was ze voor even de mijne. Een vreugdekreet kon ik niet onderdrukken!

Check deze staart! Wat een kracht moet deze vis hebben gehad.

De staart van de vis is haast even groot als de omtrek van de buik van deze spiegel. Het was zeker het wachten waard om de eerste spiegel van het jaar te vangen!

De eerste rivierspiegel is binnen, en wat voor één!

De rest van de dag was er geen karper te bespeuren, alleen een paar paaiende brasems. Net voor het licht werd tijdens de tweede nacht kreeg ik een snoeiharde run op de hengel die ik als laatste had ververst. Snel klikte ik mijn hoofdlampje aan en ging ik in de boot achter de vis aan. Die boot heeft echt een meerwaarde in deze visserij! En je raad het al: wederom een schub maar wel van een heel mooi formaat!

Het enige toepasselijke onderschrift onder deze foto is als volgt: “WOW!”

De vis mocht even bijkomen in de recovery sling en nadat ik mijn hengels had ververst was het licht genoeg voor een fotoshoot. Moe maar voldaan keerde ik later huiswaarts en kan ik terugkijken op een prachtig weekend!

Jullie zagen ‘m al in de header: deze supervette schub van Pablo!


Tip van de week

Gaan jullie komende week nog richting de waterkant? Lees dan snel verder, want we hebben weer een hele nuttige tip voor je klaarstaan! De tip van de week luidt dit keer als volgt: blijf niet hangen op één stek! Nu de temperatuur serieus hoog begint te worden zijn de karpers op de meeste wateren wel ontwaakt uit de wintermodus. Dat houdt in dat ze niet langer passief blijven hangen op één plek, maar juist weer meer gaan rondzwemmen op zoek naar voedsel of een lekker plekje om te genieten van de zon.

De vissen worden weer fanatieker! Pic: Oli Davies.

Een stek die je vorige week een vis opleverde kan deze week dus compleet verlaten zijn! Om een blank te voorkomen kun je het beste eerst een rondje lopen en speuren naar activiteit, voordat je ergens neerploft. Succes!

Ga voordat je een stek kiest eerst op zoek naar activiteit! Foto: Martijn Ommen


Boilies ‘cutten’ was nog nooit zo makkelijk…

De mannen van RidgeMonkey geven flink gas en komen binnenkort met een revolutionair product; de Choppa! Snel boilies ‘cutten’? Dat is straks een fluitje van een cent! Bekijk hieronder alvast de preview:


Topvangsten van afgelopen week

Dankzij het heerlijke voorjaarszonnetje van afgelopen week werd er vrij veel gevist EN gevangen! Check hieronder een aantal vangsten van de fanatiekelingen die afgelopen week naar de waterkant toe trokken:

Kevin Aproian begon zijn Franse sessie goed door meteen een BAK van maar liefst 27 kilo te vangen!

Bart Hoogkamer sluit zijn Franse trip goed af, door deze gave spiegel met een tijgernootje te verleiden!

Rick Coppes kreeg deze prachtige Nederlandse rivierspiegel op bezoek!

Alex Krukkert stelde zijn PB scherp met een MTC Baits pop-up uit de KWO Najaarsbox. Goed nieuws: de Voorjaarsbox komt er aan! 😉

Tim Morssink wist deze prachtige volschub te verschalken.

Leroy Bradley kreeg deze oude strijdert op de mat!

Toen haar vriend even weg liep kreeg Laura de Backer een volle run, waardoor ze de vis helemaal zelf moest drillen, en met succes!

Jan van Mierlo wist op de rivier De Yvonne deze prachtige 53 pond zware spiegel te landen!

Jan van der Lans viste met het Hollands Baits team een social…

…op Lake Katlov van de Vissende Hollander!

Wederom een volschub in de vangstenreeks! Dit exemplaar werd gevangen door Dennis Soldt.

Davy Fonteyn wist deze nipte dertiger vangen in het Franse land.

Bas van der Werff is momenteel in het Franse land, waar hij al drie wateren heeft bevist in drie nachten. Daar gaan we vast nog meer van zien!

Als de zon de vissen niet uit hun holding haalt, dan doet Ben Scholten dat zelf wel! 😉


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu drie jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Een stukje hierboven zag je al welke video de Members afgelopen vrijdag konden bekijken maar daarnaast hebben we ook de volgende artikelen gepubliceerd:

In dit zesde deel van I LOVE BIG CARP van Jelle Eshuis deelt hij enkele cruciale factoren die het vangen van grote vissen met zich meebrengen EN zien we weer een reeks spraakmakende vangsten!

De gevlochten lijn wordt steeds populairder onder de karpervissers. In dit artikel zet Mark Hofman alle voor en nadelen op een rij en deelt hij een aantal tips over de aanschaf van gevlochten lijn.


Pro Line mannen slaan opnieuw hun slag

In de vorige Boulevard kwamen er al enkele foto’s voorbij van de mannen van het Pro Line team, maar deze week is het opnieuw raak! Diverse teamleden wisten succes te boeken aan de waterkant, waarvan je hieronder een kleine impressie kunt zien.

Bjorn Vande Westerlo wist succes te boeken op een Belgisch kanaal.

Er kwamen zelfs meerdere vissen op de mat!

Byan Dobbe kon een puntgaaf exemplaar landen met de boot!

Als de achtergrond zo mooi is als op deze foto van Jack Toutenberg, dan is je vangstfoto sowieso geslaagd!

Teun Ponjeé wist een rondbuikig klein spiegeltje te landen.

Naamgenoot Teun van de Laar was ook succesvol en wist deze fraaie spiegel te landen op een Frans water.

Niels van Vooren viste op een Oost-Vlaamse put…

…waar hij een strak schubje wist te landen!

Al met al kunnen de Pro Line mannen terugkijken op een geslaagde week!


Topfoto(s): Stefan Grit op Bouxier

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een foto zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben niet voor één foto gekozen, maar voor een reeks foto’s van Stefan Grit. Stefan viste op Domaine de Bouxier en wist daar samen met zijn vader en zijn broer 36 vissen te vangen, waarbij ze alledrie hun PB wisten te verbreken! Toen we zijn mailtje zagen binnenkomen konden we simpelweg niet kiezen tussen de verschillende platen. Welke plaat vinden jullie het mooiste? Check trouwens ook zeker even Stefan’s Instagrampage, waar nog meer fantastische foto’s te vinden zijn!

Van dit soort foto’s wordt iedere karpervisser toch intens gelukkig?!

Van dit soort sfeerplaten…

…gaat ons vissersbloed flink hard stromen!

De nachten op Domaine de Bouxier waren adembenemend mooi!

Check ook deze foto van een dril in de donkere uurtjes, wat een plaat!

We sluiten de reeks af met deze fantastische schub die bij Stefan op de mat kwam.


Bonus: kijk nu GRATIS ‘Pilaar & Hofman – The Kickoff’

Zoals je hierboven al in de KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 200 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Pilaar & Hofman – The Kickoff is er daar eentje van. MP & MH trekken in deze video de Alpen in op jacht naar (hele vroege) voorjaarsbakken!

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken  😉  Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl