ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

KWO Boulevard – Exotische 30 kilo+ karper in Nederland en een terugblik op Carp Zwolle 2020

Favoriet Favoriet
KWO Boulevard – Exotische 30 kilo+ karper in Nederland en een terugblik op Carp Zwolle 2020

Met Carp Zwolle achter de rug is het karperseizoen officieel geopend. Begint het vissersbloed bij jou al sneller te stromen? Na het lezen van de Boulevard ongetwijfeld wel! Deze week check je o.a. een terugblik op de beurs, een exotische 30 kilo + vangst, wintervissen op de Koperen Plas en nog (veel) meer!


Terugblik op Carp Zwolle

Het zal je ongetwijfeld niet zijn ontgaan: vorige week was Carp Zwolle 2020! De beurs werd net als voorgaande jaren ongekend goed bezocht en ook op de KWO stand was het enorm gezellig. Iedereen bedankt voor jullie komst en op naar de volgende editie! Check hieronder wat foto’s van de beurs:

See you next year!

Wintervissen op De Koperen Plas – Martin Post en Thimon Dokter

Wie denkt dat de karpers momenteel in de winterslaap verkeren heeft het mis! Op sommige wateren wordt flink gevangen en zelfs unieke monstersessies zijn in de winter mogelijk.

Ook in de koudere periode kun je op sommige wateren goed vis vangen!

Recent visten de Originals boys Thimon Dokter en Martin een sessie op de Koperen Plas en niet zonder succes. Bij een watertemperatuur van slechts 5.1 graden kregen de mannen maar liefst 16 aanbeten op nog geen 30 uur vissen. Een uniek resultaat!

16 aanbeten in nog geen 30 uur vissen: dat is wel heel bijzonder!
Er kwamen diverse brute vissen op de mat, waaronder deze spiegel voor Martin.

Ben je benieuwd hoe ze dit geflikt hebben? Check dan volgende week het YouTube-kanaal van de mannen. In een 15 minutenlang durende film geven ze je alle details over deze unieke wintersessie… #StayTuned

Komende week zie je hoe de mannen deze droomsessie wisten te realiseren. Zorg dat je het YouTube-kanaal in de gaten houdt!

Big Common op de Karperhoeve – Nash team

Het Nash team vertelt: Tijdens de jaarlijkse Social Media meeting van NASH op het domein van De Karperhoeve is er altijd wel een mogelijkheid om een paar hengels uit te gooien. Dit maal waren de karpergoden ons goed gezind en mochten we een aantal fraaie exemplaren vangen, waaronder een ware verrassing voor Alfie!


KWO Community video

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een toffe Community film bekijken. De Community video die afgelopen week het meest in het oog sprong is de wintertrip van Mark Hofman en Joey Kouwenhoven.

Nauwkeurig vissen bleek één van de succesfactoren van de trip!

In december trokken de mannen onder barre omstandigheden naar een openbaar water in Frankrijk. Zou het lukken om een (grote) vis te strikken? Bekijk hieronder de trailer of klik HIER voor de hele video!


Recap van de beurs: Rens en Denny (SK Carpfishing)

Uiteraard waren de mannen van SK Carpfishing aanwezig op de beurs en er werd een mooie video geschoten van hun bezoek. Check de video hieronder:


Bak van de week: Grootkopkarper

Iedere week komen er flink wat karpers op de mat. Sommige vangsten zijn echter extra bijzonder, waardoor ze de titel verdienen van ‘bak/vis van de week’! De vangst we deze week hebben uitgekozen is een hele bijzondere. Danny Racké werd tijdens zijn vissessie minutenlang met zijn boot voortgetrokken over het water. Toen de vis boven water kwam hadden ze nog geen flauw idee wat er aan de haak hing…

Met 127 centimeter en een gewicht van meer dan 30 kilo is dit een serieus exemplaar!

Na wat zoekwerk in de visgids bleek het om een zogenaamde grootkopkarper te gaan. Een exotische vis die van oorsprong uit China komt! Het hele verhaal over de vangst is hier te lezen.


Jerry Scheffer test nieuwe jas met succes

Jerry vertelt: Afgelopen zaterdag op de beurs geweest en daar een nieuwe jas gehaald bij de KWO stand. Daarna zijn we meteen doorgereden naar een mooi watertje. Het jasje werd uitgetest met harde en koude wind, echt een top jas! De sessie verliep ook nog eens goed: de eerste twee spiegels lagen diezelfde dag al in het net!

Het vissersbloed begon te stromen bij Jerry, dus werd er meteen koers gezet naar de waterkant!
Eindresultaat na een paar uurtjes vissen: twee gave spiegels!

Thinking Tackle Podcast #10 – Danny Fairbrass, Darrell Peck, Tom Dove en Rob Burgess

Op het YouTube-kanaal van Korda zijn alweer tien verschillende podcasts te beluisteren met diverse spraakmakende vissers. De tiende editie is een extra speciale: alle vissers die in de laatste MASTERCLASS serie zijn te vinden praten samen over het karpervissen. Hengeltechnieken, voerboten, drones en de verschillende hoofdstukken van de MASTERCLASS komen aan bod. Daarnaast beantwoorden de mannen een aantal ‘bijzondere’ vragen die op Instagram, Facebook en Twitter konden worden gesteld…


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom drie voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

In dit artikel lees je de 8 belangrijkste visveiligheidsfouten die nog te vaak worden gemaakt. Zorg dat je ze voorkomt!
In deze video leggen Willem Kwinten en zijn vriendin Kenyon uitgebreid uit hoe je de állervetste man-vis foto’s kunt maken. Een must-see!
Misschien wel het meest ‘vergeten’ aas in het karperwereldje: BROOD! In dit artikel lees je hoe je brood kunt inzetten in je winterse stickmix.

Vissen op groot water met Joey Kouwenhoven

Afgelopen vrijdag kwam de video van het winteravontuur van Mark Hofman en Joey Kouwenhoven online. De avonturen van Mark zijn bij de meeste vissers wel bekend, maar ook Joey is een fanatieke visser! Op zijn YouTube-kanaal zijn diverse toffe video’s te vinden, waarvan de onderstaande video de nieuwste is. Ben jij fan van brute avonturen op openbare wateren, abonneer je dan zeker op Joey’s kanaal!


Het beste van de KWO Community

Benieuwd wat je allemaal kunt ontdekken en zien met een KWO Community Membership? Bekijk dan eens de onderstaande video met daarin ALLES wat de Community je te bieden heeft! Meer weten over het membership? Klik dan HIER.


Topvangsten van afgelopen week

Na Carp Zwolle begint het bloed bij de meeste vissers flink sneller te stromen, dus afgelopen week trokken er weer enkele fanatiekelingen op uit! Benieuwd welke vissers afgelopen week enkele vangsten deelden? Scroll dan snel verder!

Mischa van Berlo wist na Carp Zwolle deze gave schub van 13 kilo te vangen!
Niels van Vooren van Pro Line kreeg de eerste grote vis van 2020 op bezoek.
Na de succesvolle sessie met Ricardo Koster besloot Dave van der Valk nog een keer terug te keren naar de stek en met succes!
Terwijl de gekte losbarstte op Carp Zwolle ging Ben Scholten een paar uurtjes vissen.
Ben kreeg de nodige vissen op de mat.
De mobiele aanpak bleek een succes!
Ook bij Arjan Peffer ging het vissersbloed stromen na de beurs. Hij ving deze gave schub!

Karpervissen in Frankrijk met Mike, Tom en Alfie!

Na een lange winter besloten Mike, Tom en Alfie van NASH af te reizen naar een Frans viswater. Ondanks de taaie omstandigheden werd het een succesvolle trip met een aantal bijzondere vangsten! De mannen leggen stap voor stap uit hoe ze een (drukbevist) Frans water aanpakken, dus je kunt van deze video ook nog wat opsteken 😉


Oppassen geblazen: de eerste teken zijn gespot!

Op Nu.nl verscheen afgelopen week het nieuwsbericht dat de eerste teken al zijn gesignaleerd. Door het zachte winterweer zijn ze nu al actief, terwijl dit normaal gesproken pas in de loop van maart gebeurt. Kortom: wees tijdens en na het vissen extra scherp en controleer je lichaam goed op teken. Je kunt namelijk flink ziek worden van deze beestjes!

Aiiii, dit wil je natuurlijk voorkomen! Ontdek je een teek op je lichaam, verwijder hem dan zo snel mogelijk op de juiste manier.

De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu drie jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Een stukje hierboven zag je al welke video de Members afgelopen vrijdag konden bekijken maar daarnaast hebben we ook het volgende gepubliceerd:

Sjef van den Hoven vertelt in deze nieuwe Topsessie Ontrafeld over creatief vissen aan het begin van deze eeuw op het machtige Lac d’Orient!

Topfoto: voor welke vis ga jij?

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een foto zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een plaat van Carl en Alex. Op hun Instagram droppen ze regelmatige gave (drone)pics, waaronder de onderstaande foto van een klein kanaaltje. Hier zouden we allemaal wel een hengeltje uit willen leggen!

Ondiep en kraakhelder water: het ideale recept voor brute foto’s!

Bonus: kijk nu GRATIS ‘Bikkelen in december – Openbare bakkensessie van Pilaar & Hofman’

Zoals je hierboven al in de KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 200 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Bikkelen in december – Openbare bakkensessie van Pilaar & Hofman is er daar eentje van. In deze video vertrekken Pilaar en Hofman naar het Franse land om daar op zoek te gaan naar de grootste vissen op de meest spectaculaire wateren. En dat in december! Check de movie hieronder:

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken 😉 Oja, je bent al member vanaf ?4,95 per maand!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl