ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

KWO Boulevard – Franse topsessies, #GOUD bij code oranje en een veertiger die half Nederland doorzwemt!

Favoriet Favoriet
KWO Boulevard – Franse topsessies, #GOUD bij code oranje en een veertiger die half Nederland doorzwemt!

Of je nu wel of niet aan de waterkant zit, jouw zondag kan in ieder geval niet beter beginnen dan met een bomvolle nieuwe editie van de KWO Boulevard. Dit keer vind je onder andere een karper die half Nederland gezien heeft, diverse topsessies in het Franse land, parels van spiegels om je vingers bij af te likken en nog veel meer!


Op familie/visvakantie met Alan Blair

Deze KWO Boulevard trappen we af met weer een vette video van de #LEGEND Alan Blair! In deze video gaat hij samen met zijn gezin op visvakantie en zoals we Alan kennen weet hij weer enorm veel mooie vissen te vangen. Je ziet het allemaal in deze video:


Alleen dit weekend: 30% korting op KWO Specials!

Het najaar is op komst, dus dit is hét moment om gas te geven! Om de herfstperiode extra voordelig te beginnen krijg je alleen dit weekend 30% korting op ALLE KWO Squid Specials. Haal je favoriete boilies, pop-ups, hard hookbaits en natuurlijk de ‘saus’ nu extra voordelig in huis. Klik HIER om naar de shop te gaan!


KWO Community video – Keep Searching aflevering 8

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een toffe Community film bekijken. De Community video die afgelopen week het meest in het oog sprong is de nieuwe Keep Searching van Mark Hofman.

In deze aflevering keert Mark terug naar een voor hem bekend water!

In deze aflevering bezoekt Mark wederom een schitterend water en ondanks het vele wier en de passieve vissen gaat hij de uitdaging aan. Zou hij weer zo’n succesvolle reeks kunnen neerzetten als in het voorjaar? Check hieronder de trailer of bekijk HIER de hele video!


Bak van de week: Prachtig pareltje!

Iedere week komen er flink wat karpers op de mat. Sommige vangsten zijn echter extra bijzonder, waardoor ze de titel verdienen van ‘bak/vis van de week’! De vangst die deze week de titel heeft veroverd is die van Sander van Duinen-Kaars. Na een gedegen aanpak en strategisch gelegen stek wist hij een serie prachtige spiegels te vangen waarvan deze beauty toch echt wel de topper was!

Wat een prachtige vis Sander, gefeliciteerd!

Karper legt enorme afstand af na uitzetting

Dat karpers weleens enkele sluizen passeren zullen jullie vast wel weten, maar wisten jullie ook dat ze in sommige gevallen gewoon half Nederland doorzwemmen? Afgelopen week zagen we namelijk het volgende bericht op de Facebookpagina van Karperuitzetprojecten Sportvisserij Zuidwest Nederland:

Wisten jullie dat uitzetters in sommige gevallen half Nederland doorzwemmen?

“Eerder dit jaar ving Remco de Koster deze geweldige vis van 22 kilo op onze benedenrivieren. De Matching Community is er mee aan de slag gegaan en de vis bleek van een uitzetting in het IJmeer bij Amsterdam te zijn! Op het kaartje is de meest waarschijnlijk route ingetekend. Het is niet de eerste projectspiegel die vanuit Amsterdam deze kant op is gekomen. Het gaat om een uitzetting in 2007 van het type dat bekend staat als kruising Valkenswaard/Villedon.”

Een prachtige vis die niet alleen gegroeid is…
…maar inmiddels ook al half Nederland heeft gezien!

De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er twee voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Vind jij het lastig om (in korte tijd) succesvol te zijn op het kanaal? Check dan snel deze update waarin onze eigen Joost drie tips geeft over deze visserij!
Hoe begin je aan wateren waar je nog maar nét de overkant kan zien? Tom Onincx en Emiel Geerts helpen je in deze update op weg middels vijf stappen!

Beste Frankrijktrip OOIT voor het DWFishingteam!

Ja jongens (en meiden), de heren van DWFishingteam plaatste afgelopen week wel een hele vette film op hun YouTube-kanaal waar jullie weer lekker van kunnen smullen! Veel meer introductie heeft deze film eigenlijk niet nodig, dus pak maar snel een bak popcorn erbij en bekijk deze MEGA vette film!


Zoetwaterrog in Nederland…?

Op de afbeelding is het misschien niet heel goed te zien, maar afgelopen week werden wij getipt met onderstaand filmpje. Wat blijkt… er zwom gewoon (vermoedelijk) een zoetwaterrog door een Nederlands slootje! 🤨

Klik snel op de afbeelding voor het filmpje!

Topvangsten van afgelopen week

Yessss, afgelopen week kwamen er weer flink wat dikke en vooral ook mooie vangsten op de kant! De beste platen hebben wij wederom voor jullie klaargezet in deze KWO Boulevard. Wil jij volgende week ook in dit rijtje staan? Stuur dan snel een mailtje met jouw vangst inclusief een stukje tekst naar boulevard@karperwereld.nl en wie weet vind jij jouzelf terug in de komende KWO Boulevard. Voor nu scroll je in ieder geval snel verder voor de allerbeste platen van deze week!

Deze week trappen we het rijtje af met een prachtige Nederlandse vangst van Rik van Heugten!
Martijn Verweij met een goudvis uit een code oranje gebied, dat wordt tien dagen quarantaine! 😉
Sjacco Wesbeek knalt maar door…
…en wist wederom een paar prachtige vissen op de kant te krijgen!
Een hengeltje positioneren net buiten de voerstek bleek de juiste tactiek voor Johan van Lieren. Zo wist hij namelijk deze parel van het water te strikken!
Rene Treffers zit op Abbey Lakes waar het eerder (in deze video) al los ging…
…met koude temperaturen, maar ook met warme dagen weet Rene zijn slag te slaan!
Op de Facebook pagina van Cuyten Boilies zagen wij deze bijzondere vis van Marvin voorbij komen!
Iwan Schuurman heeft het voer z’n werk laten doen.
Binnenkort zie je er meer over op het YouTube kanaal van de KWO Community!
Een prachtige vangst voor Luca die hij even vlug tussen de lelies vandaan heeft geplukt!
Jan van der Wulp en zijn zoontje Sil hebben de zomer flink wat qualitytime gehad; de kleine Sil kan inmiddels…
…een aardig potje vissen en de geruchten gaan dat hij al betere rigs knoopt dan zijn vader 😎

Nieuw op de KWO Community: Onderwerpen!

Omdat we inmiddels een flinke berg aan mooie video’s en artikelen op de Community hebben staan (1000+) wordt het steeds lastiger om iets over specifieke onderwerpen te vinden. Daarom hebben we een nieuwe opzet gemaakt waarbij we artikelen gaan taggen op basis van onderwerpen!

Je kunt ze vinden via deze link of via het ‘Onderwerpen’ kopje in het menu. Zo kun je nog sneller informatie vinden over jouw favoriete onderwerp! Mis je nog onderwerpen? Laat het ons weten via de socials of mail naar redactie@karperwereld.nl!

Check jouw favoriete onderwerp nu op de KWO Community!

TBT van de week: Franse Gigant uit 2011

Regelmatig droppen karpervissers een #TBT op Facebook of Instagram. Voor degene die deze afkorting niet kennen, het staat voor ‘Throwback Thursday’: een terugblik op een mooi moment in het verleden welke op donderdag gedeeld wordt. Deze week hebben wij gekozen voor een #TBT van onze eigen Mark Hofman met een Franse gigant die hij in 2011 wist te vangen!


Vissende Geer op YouTube!

Jullie zullen ‘m vast wel kennen van zijn ‘carpy’ Instagram kanaal, toch? Maar wisten jullie dat Gerard inmiddels ook op YouTube actief is? Op leuke wijze neemt hij jullie mee tijdens zijn avonturen en inmiddels staan er al vier (!) dikke afleveringen klaar over zijn visserij met de korst. Check hieronder de eerste aflevering en surf snel naar zijn YouTube kanaal voor nog veel meer!


Mega sessie op Fishing Adventures!

Jos Kneppers vertelt: Samen met John van der Tak had ik twee nachten en drie dagen geboekt op het water van Fishing Adventures. Toen we aankwamen hadden we er ergens wel een hard hoofd in, meer omdat we een beetje te verwend zijn geworden door Frankrijk en vaak het idee hebben dat we alleen op een water zitten. Hier was dit dus zeker niet het geval! Allemaal op een rijtje en recht voor je uit vissen is eigenlijk niet echt mijn visserij, maar goed we maken er het beste van!

Toch werd er het beste van gemaakt en hebben ze een prima resultaat geboekt op dit water!

De eerste nacht ging voorbij en dat begon uiteraard te knagen. Na goed zoeken en lokaliseren waar de vis zich schuil hield werden alle rigs ververst en opnieuw neergelegd. Ditmaal heb ik één hengel veranderd van aas, de KWO Specials 24mm hard hookbait moest het gaan doen. Dit bleek een juiste zet, want nog geen vier uur later liep hij al af!

Ook wisten de heren nog een grote steur te vangen op een lengte van zo’n 161 centimeter!

Voor de avond viel heb ik nog een extra hengeltje neergelegd die ook voorzien werd van een KWO Specials 24mm hard hookbait, ook deze liep in de nacht af. Uiteindelijk hebben we nog verschillende mooie vissen gevangen, waaronder drie prachtige veertigers!

Met gewichten van 21 kilo en…
…22,5 kilo mogen Jos en John zeker niet klagen!

De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu drie jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Een stukje hierboven zag je al welke video de Members afgelopen vrijdag konden bekijken maar daarnaast hebben we ook de volgende artikelen gepubliceerd:

Zes keer één maand vissen in Canada: Daniel van Dijk vertelt er alles over in weer een nieuwe KWO Stories!
September is voor veel vissers dé favoriete maand voor het eerste najaarsoffensief. In weer een nieuwe ‘Master de Maand’ vertellen wij je precies hoe je deze maand het beste aanpakt!

Insta finest top 3

Instagram, het Social Media kanaal dat bij de meeste van jullie niet meer weg te denken is. Vele uren worden er gespendeerd aan het bekijken en liken van de beste platen. Scroll snel verder voor de drie tofste platen die wij de afgelopen week tegen kwamen op Instagram!

https://www.instagram.com/p/CE9cIiSFEtl/

Op zoek naar Maasmonsters en een bizarre bijvangst

Nee, het gaat deze keer niet over karpers, maar over dikke snoeken. Aangezien wij heus wel weten dat enkele van jullie regelmatig op roofvis vissen, kunnen wij ons niet weerhouden om deze brute video van Roofmeister met jullie te delen. In deze video gaan Roofmeister Sjoerd Beljaars en Thijs van der Sanden van Rozemeijer op jacht naar Maasmonsters, of het ze lukt zie je in deze video!

Klik snel op de afbeelding voor de video!

Topfoto: Waarom hou je zo van vissen?

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een foto zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor deze mega brute plaat van Christian Staal! Regelmatig krijgt hij namelijk vraag “Waarom hou je zo van vissen?” Nou, als je onderstaande plaat ziet weet je het antwoord wel van Christian!

Wij kunnen ons hier wel in vinden, wie wil er nu niet iedere avond zo bij zitten!?

Bonus: kijk nu GRATIS ’24 uur karpervissen vanuit de bazenboot van Patrick Krekt – MH on Tour’

Zoals je hierboven al kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 200 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en ’24 uur karpervissen vanuit de bazenboot van Patrick Krekt – MH on Tour’ is een van de best bekeken video’s. Patrick vroeg of KWO een nachtje mee wilde karpervissen op de karperboot van hem. Mark Hofman was daar uiteraard als de kippen bij om gehoor te geven aan die uitnodiging. Het filmverslag inclusief de vangst van een aantal vette Hollandse schub- en spiegelkarpers check je nu in de movie hieronder:

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken  😉  Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is kwo-membership-button.jpg

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl