ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

KWO Boulevard – Groot nieuws vanuit KWO, toffe (winter)video’s en MEGA karpers!

Favoriet Favoriet
KWO Boulevard – Groot nieuws vanuit KWO, toffe (winter)video’s en MEGA karpers!

Mocht je nog niet in de stemming zijn voor CARP ZWOLLE, dan ben je dat ongetwijfeld na het lezen van deze KWO Boulevard! Deze week met GROOT NIEUWS van KWO, winterse vangsten, gave video’s van onder andere Martijn Verweij en Samir Arebi, vette winacties en nog (veel) meer!


Wintervangsten op de Koperen Plas

Kort geleden viste Thimon Dokter op de Koperen Plas, waar hij drie vissen wist te landen. Ook de Urkers Pieter Hoekstra en Louw Korf vingen een gave serie vissen, tot wel 17.2 kilo. Mooie wintervangsten dus!

Ondanks de frisse omstandigheden wordt er op de Koperen Plas nog goed gevangen!

Loodverlies sportvisserij aanzienlijk lager dan gedacht

Kort geleden deelde Sportvisserij Nederland dat het loodverlies door sportvissers veel lager ligt dan werd gedacht. Het Wageningen Marine Reseach (WMR) heeft cijfers uitgebracht waarin blijkt dat sportvissers naar schatting 30 ton lood per jaar verliezen. Klink als een hoop, maar in 2013 werd dit geschat op 524 ton lood!

Een bodem die bezaaid is met lood is geen fraai gezicht, daar is iedereen het over eens. Maar hoe vervuilend is het nu eigenlijk precies?

Hoewel talloze instanties zich hard maken om het loodgebruik terug te brengen in de sportvisserij, is het nog altijd onduidelijk of en in welke mate lood schadelijk is onder water. De mannen van Roofmeister deden hier uitgebreid onderzoek naar, check dat artikel hier.

We willen onze wateren niet vervuilen, maar doen we dat eigenlijk wel als we lood verliezen?

KWO Community video

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een toffe Community film bekijken. De Community video die afgelopen week het meest in het oog sprong is de video waarin Michiel Pilaar gaat wintervissen met Sjors en Willem Kwinten. Als er iemand is die weet hoe hij zijn onthaakmat nat moet krijgen in de winter, dan is Willem het wel! In deze video vertelt hij over zijn wintervisserij en deelt daarbij de nodige tips en tricks. Check de video HIER!


Winterse cadeautjes – Roy Nijkamp

Roy Nijkamp van het Pioneer Baits team heeft een paar hele brute kerstcadeaus gehad.

Met deze gave winterschub is Roy meer dan tevreden!

Hij wist door gebruik te maken van gecrushte Winterspecials en de nieuwe pop-ups verschillende kerstcadeautjes te landen.

Ook deze kogelronde spiegel mag er zijn!
Door subtiel te vissen met gecrusht aas en een pop-upje wist Roy de vissen te verleiden.

YouTube tip: Bootvissen in Nederland met Martijn Verweij

Iemand die werkelijk compleet verslingerd is aan het karpervissen is de sympathieke Martijn Verweij. Waar hij vroeger vaak zijn uren sleet op ‘Big Fish Lakes’ koos hij afgelopen seizoen steeds vaker voor het onbekende. 

Onbekende wateren kunnen zorgen voor verrassende resultaten!

Tientallen nachten viste hij vanaf zijn boot en vooral in de zomer en het najaar was het #genieten… In onderstaande video kun je een korte compilatie bekijken. Krijgen jullie er ook zin van om te gaan vissen?


Bak van de week: megaschub van Chris de Clercq

Iedere week komen er flink wat karpers op de mat. Sommige vangsten zijn echter extra bijzonder, waardoor ze de titel verdienen van ‘bak/vis van de week’! De vangst die deze week de titel heeft veroverd is de vis van Chris de Clercq. Chris vertelt: Om het maximale uit de milde weersverwachting te halen besloot ik voor te voeren met Live System (gebroken en hele boilies), tijgernoten, hennep en mais.

Met een slimme voertactiek wist Chris zijn aanbeten af te dwingen.

Mijn vertrouwen was sky high en met twee hengels moest het gaan gebeuren. Beide hengels leverde een vis op en de grote schub viel voor een uitgebalanceerde tijgernoten. Niet gek voor deze tijd van het jaar! Hopelijk kan ik haar beruchte compagnon ook vangen in de komende weken…

Met deze schub van 45 pond heeft Chris weinig te klagen. Wat een brute bak!

Twee winacties op KWO – Win hele gave prijzen!

In aanloop naar Carp Zwolle is het topdrukte op KWO. Momenteel lopen er ook twee hele gave winacties van Ledlenser en Pro Line! Check ze hieronder en zorg dat je meedoet om kans te maken op gave prijzen.

Je kunt een hele gave Ledlenser MH8 hoofdlamp winnen, die tot wel 600 lumens fel schijnt!
Ook de mannen van Pro Line pakken groots uit. Klik hieronder om mee te doen met de winactie en maak kans op een Lithium Accu ter waarde van €699!

Topvideo: Karpervissen in Duitsland met Samir

Nash man Samir trok recent naar het Duitse land om daar op een aantal bijzondere wateren achter de karpers aan te jagen. Zou het lukken om een zwaarlijvige Duitse karper te vangen? Check het in de video!


NU LIVE: Het beste karperlogboek!

Het zal vele van jullie niet zijn ontgaan, maar inmiddels staat het KWO logboek LIVE! Met deze app bewaar je al je vangsten in een handig en persoonlijk overzicht.

Bewaar al je vangsten eenvoudig in de app!

Bekijk eenvoudig welke stek, rig, aas en omstandigheden voor jouw visserij het beste scoren. Zo word je binnen no-time een betere visser! Meer weten? Klik dan HIER!

In drie eenvoudige stappen kun je aan de slag!

De App meteen downloaden? Klik dan hieronder!


Wintervissen met DWFishingTeam

De boys van het DWFishingTeam zitten niet stil: ook in de winter wordt er nog gewoon gevist! Check hun laatste winteravontuur in de onderstaande video:


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom drie voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

In een supergave video volgen we 37 karpers tijdens de winterperiode. Nieuwsgierig hoe de vissen zich gedragen? Check dan het artikel + video!
Altijd al eens willen zien hoe een afnetting eraan toe gaat? Check dan deze twee video’s van The Carp Specialist, met daarin een afnetting én een uitzetting!
Met CARP ZWOLLE 2020 in het verschiet is het hoog tijd om te kijken wat je allemaal kunt verwachten. Check dit artikel voor alle ins en outs van de beurs!

Een nachtje doen met Chris de Clercq – Aflevering 12

In deze episode, die afgelopen week verscheen op het kanaal van Fox, gaat Chris vissen op een wel erg afgelegen en ontoegankelijk stuk kanaal. Volgens de geruchten zwemt er wel degelijk karper… Slaagt Chris er ook in om succesvol te zijn tijdens zijn eerste nachtje op dit bijzondere water? Je ziet het in de video!


Het beste van de KWO Community

Benieuwd wat je allemaal kunt ontdekken en zien met een KWO Community Membership? Bekijk dan eens de onderstaande video met daarin ALLES wat de Community je te bieden heeft! Meer weten over het membership? Klik dan HIER.


Topvangsten van afgelopen week

Ondanks de frisse, bijna winterse omstandigheden zijn er nog een kleine groep fanatiekelingen die erop uit trekken. Hieronder hebben we weer een mooie verzameling platen voor jullie klaarstaan. Benieuwd welke die-hard vissers afgelopen week enkele vangsten deelden? Scroll dan snel verder!

Niels de Temmerman wist twee wintervissen te vangen. De vissen werden gevangen op de Live System van CC Moore.
Door de Live System een heat treatment te geven, ze te verkruimelen en te vissen met een uitgebalanceerde Ronnie rig met een acid-pear pop-up wist Niels de vissen te vangen.
Ruud Diepenveen pakt deze winter lekker door. Elk weekend wordt er een nachtje gevist, en met succes!
Van onder de brug kwamen afgelopen weekend twee mooie vissen bij Ruud op de mat. Met een voldaan gevoel zat hij de volgende avond weer bij ‘de lady’ op de bank 😉
Ook Joachim Stelma vist fanatiek door in de winter. De eerste vissen zijn al op de mat beland!
Over een topstart van 2020 gesproken! Gijs Pronk wist dit fraaie exemplaar in België te vangen.
Ook Arjan Ouwehand is van de nul af dankzij deze langgerekte schub!

Januari visserij van Ricardo Koster

We wisten al dat Ricardo Koster goed was op het gebied van fotografie, maar de laatste tijd is hij zich ook meer en meer aan het focussen op het maken van video’s. Op zijn YouTube-kanaal deelde hij een korte video over zijn visserij in januari en wat ons betreft maakt hij flinke stappen in zijn edits! Zorg dat je hem volgt op YouTube en check de video hier:


Superjaar voor Eddy Sterckx

2019 was voor Eddy Sterckx een ongelooflijk jaar, eigenlijk één van zijn beste ooit! Vorig jaar hebben we veel van Eddy’s vangsten al mogen zien in de Boulevard. In 2019 werden de zinnen op de openbare Franse wateren gezet, maar tegen een prachtwater als Iktus Ruffaud kon hij geen nee zeggen.

2019 was een absoluut topjaar voor Eddy Sterckx!

Zoals we van Eddy gewend zijn zette hij rond kerst een megasessie neer, samen met zijn vrouw Jenny. Er werden ongelofelijk veel grote vissen gevangen! Zou het testen van de nieuwe Bonbon Rouge boilie hiermee te maken hebben…? Vraag het hem zelf op Carp Zwolle! Je vindt Eddy Sterckx op stand 410 in hal 4.

In 2019 wisten zowel Eddy als zijn vrouw Jenny…
…een flink aantal MEGA bakken te vangen!
Op naar een mooi 2020, al is het de vraag of het afgelopen jaar nog overtroffen kan worden 😉

Wintervissen met LIVE runs – Boustails

Op het YouTube-account van Boustails verscheen een gave video over wintervissen. Daarbij zijn een aantal live runs te zien, waar je bloed ongetwijfeld sneller van gaat stromen! Check de video hieronder:


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu drie jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Een stukje hierboven zag je al welke video de Members afgelopen vrijdag konden bekijken maar daarnaast hebben we ook de volgende artikelen gepubliceerd:

In het tweede deel van zijn artikel over madenvisserij laat Thimon Dokter ons alle ins en outs zien van zijn visserij, zodat ook jij met maden aan de slag kunt gaan!

Ook konden members een gave video van Bas van der Werff zien. Bas vist samen met zijn vismaat Niels op een aantal brute wateren in Frankrijk! Check hieronder de trailer en bekijk de hele video HIER.


Recap: Dit was Hareco’s Carp Show 2020!

Kort geleden vond bij Hengelsport Hareco een bijzonder evenement plaats: de Carp Show! Met unieke primeurs van onder andere Ridgemonkey, diverse bekende vissers en een enorme aanloop van bezoekers kunnen de mannen terugkijken op een geslaagd evenement. Bekijk hieronder een aantal pics van deze karperdag:

Volop gezelligheid tijdens de Carp Show!
Vissers kregen volop advies van de vele experts die aanwezig waren.
Ook onze eigen Michiel Pilaar…
…en de Engelse #baas Alan Blair waren aanwezig!
Volop gave primeurs, waaronder de Ridgemonkey EscAPE bivvies!
Een gaaf aquarium mag natuurlijk niet ontbreken! Over potentie gesproken…
Diverse merken presenteerde hun producten…
…waardoor bezoekers hun ogen uit keken!
Ook PB Products was aanwezig en voorzag bezoekers van advies over end tackle!
Het was weer een geslaagde editie. Op naar volgend jaar!

Topfoto: Indrukwekkende photoshop skills

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een foto zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor hele bijzondere plaat die we op internet tegenkwamen. We hebben geen idee welke photoshop eindbaas hiervoor verantwoordelijk is, maar een fraaie gezicht is het in ieder geval wel. Je zou ze maar zien zwemmen… 😉

Damn, dit is toch wel een knap staaltje photoshop!

Ken of ben jij degene die deze foto heeft gemaakt? Laat het ons weten op redactie@karperwereld.nl!


Bonus: kijk nu GRATIS ‘Bikkelen in december – Openbare bakkensessie van Pilaar & Hofman’

Zoals je hierboven al in de KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 200 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Bikkelen in december – Openbare bakkensessie van Pilaar & Hofman is er daar eentje van. In deze video vertrekken Pilaar en Hofman naar het Franse land om daar op zoek te gaan naar de grootste vissen op de meest spectaculaire wateren. En dat in december! Check de movie hieronder:

https://www.youtube.com/watch?v=N7XFxby3G2s

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken  😉  Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl