ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

KWO Boulevard – Grootste aantal bakken OOIT!

Favoriet Favoriet
KWO Boulevard – Grootste aantal bakken OOIT!

We zeggen het wel vaker, maar deze week is het echt niet overdreven: er komt een ZIEKE hoeveelheid grote vis voor in deze KWO Boulevard! Onder andere een 28,2 kilo voor Ruud Schoefs, 27,5 kilo voor Robin de Meester, 27,8 kilo voor Jori Aarts en 32 kilo voor Davy Fontein komen voorbij. Deze vangsten en nog (veel) meer toffe nieuwtjes check je hieronder!

Ook deze Boulevard staat weer lekker vol met karpergeweld! Foto: Bryan Dobbe en Nieki Oliver


Struinsucces en kanaalobsessies met Ruben Pels

Ruben vertelt: Waar vorig jaar één van mijn slechtste visjaren ooit was, is dat nu in één klap goedgemaakt! Het taboe dat je geen grote vissen kunt vangen aan de oppervlakte is toch wel doorbroken, al besef ik het zelf nog niet helemaal. Tijdens het struinen op één van de vele kanaaltjes pakte ik de vangst van mijn leven: ruim 20 kilo karpervlees, van de boezem, op een broodkorstje. BIZAR! De video van deze struinbak is in de maak en komt in de tweede helft van juni online!

Dit soort momenten zijn natuurlijk überspannend!

Het net is goed gevuld…

…en de naald van de weegklok schiet lekker omhoog!

Al met al een ZEER succesvolle struinsessie.

Naast de struinavonturen heeft Ruben ook weer een toffe nieuwe video op zijn YouTube kanaal gezet. In deze video zien we een samenvatting van zijn voorjaar op de mooie watersystemen rondom Amsterdam én aan het einde van de video check je nog een gave teaser… 😉


Nederlandse superschub voor Sjors van Gorp

Op de Facebookpage van Dutch Bait Company consultant Sjors van Gorp lazen we het volgende bericht over een Nederlandse gigant: “Samen met vismaat Erik Van Oorschot trok ik woensdag na een half weekje werken richting het water. Het was de bedoeling om naar een aangevoerde stek te gaan, echter was deze reeds bezet. Dan maar “plan B”, echter ook deze (voerstek) had reeds 2 bivvy’s staan… Dan maar naar stek C en binnen enkele uurtjes wist Erik een mooie 14kg schub te strikken.

Een lekkere start maar dat het de volgende ochtend nog VEEL mooier zou worden hadden we niet gedacht… Het was tegen 06.00 uur dat ik 2 piepen krijg. Ik weet ondertussen dat dit het enige signaal is wat je hier kan krijgen. Zonder twijfel dus ook de slaapzak uit en met de hengel snel het water op. 15min later weet ik het net te schuiven onder deze dikke dame van 28,2kg te schuiven, een moment wat ik nooit meer ga vergeten!”

Damnnn, wat een vis! En dat in Nederland!


DWFishingTeam op stap met TwinCarpNL

In de nieuwe video van het DWFishingTeam trekt Daniël er samen met Jelmer Simmes van het YouTube-kanaal TwinCarpNL op uit om twee nachtjes samen te vissen. Daniël moest tot overmaat van ramp met de trein naar het oosten van Nederland toe, dus de sessie begon al goed 😉 Hoe het verder afliep checken jullie in de onderstaande video’s:

Video van Daniël:

Video van Jelmer:


James en Harry on tour op een Frans kanaal

In deze video volgen we James de Koker en zijn vismaat Harry tijdens een zeer moeizame sessie op een Frans kanaal, dat ze toch nog redelijk naar hun had weten te zetten. Benieuwd hoe dat verliep? Check dan de video hieronder!


KWO Community video

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een Pilaar & Hofman film bekijken. De Community video die afgelopen week het meest in het oog sprong is de KWO Stories van Michiel Pilaar en Edwin Otte. Samen keken ze afgelopen jaar wat videobeelden terug van hun Franse avontuur in 2006 en dat leverde een bijzondere video op. Check ‘m nu op de Community!

Klik op de foto om deze gave video te bekijken!


Bak van de week: Kempische vijftiger

Iedere week komen er flink wat karpers op de mat. Sommige vangsten zijn echter extra bijzonder, waardoor ze de titel verdienen van ‘bak/vis van de week’! De vangst die deze week de titel heeft veroverd is de vis van CBB Baits teamlid Robin de Meester. Robin aan het woord: Ik had de bewuste stek al een tijdje op het oog. De vis hangt hier maar wat graag rond, door het vele aas dat door de witvissers te water wordt gelaten. Mijn werk liet het toe dat ik twee doordeweekse nachten kon vissen en nadat de witvissers waren verdwenen kon ik plaatsnemen op de stek. Ik vond een gat met een flink diepteverschil en liet wat pellets, boilies en de 15mm NFB Pop-Up van mijn rig zakken.

Wat er daarna gebeurde, was pure waanzin!

Klein aas, dikke vis. Dat was de gedachtegang! Dat het echter om zo’n bizarre vis ging had Robin niet durven dromen…

Om half twee ’s nachts kreeg ik zo’n harde run dat de beetmelder het niet bij kon houden. De ferme dril gaf mij al het vermoeden… Dit zou ‘m wel eens kunnen zijn! Toen ik het net onder de vis schoof wist de hele omgeving dat er iets aan de hand was: een vreugdekreet klonk door de nacht. Ik had ‘m!

Deze fish of a lifetime van het Kempisch Kanaal weegt niet minder dan 27,5 kilogram. Knap gedaan Robin!


Bootvissen in Frankrijk met Jim Bekker

Afgelopen week ontvingen we een toffe mail van Jim Bekker, die in z’n eentje naar het Franse land is afgereisd om daar te vissen vanuit zijn boot. De sessie verliep bijzonder goed, en het aas van Dynamite Baits deed zijn werk! Check hieronder een kleine sfeerimpressie van Jim’s sessie:

Jim vist vanaf een Carp 530 boot van Arynboats.

Het vissen vanaf de boot…

…leverde Jim de nodige bakken op!

De vrijheid, de rust en de ruimte… Hier gaat het bloed van iedere karpervisser toch harder van stromen?!


Vissen met plastic haakaas – Thijs Last

Op het YouTube-kanaal van Korda verscheen een video van Thijs Last. Thijs is een visser die al sinds de release van de plastic Fake Food imitatie aasjes opvallende vangsten heeft gedaan. Zowel vissend op zichzelf als over langdurige aangevoerde stekken is hij een groot van fan deze haakaasjes en in deze video vertelt hij er meer over!

https://www.youtube.com/watch?v=10R4EyI6HQc


Fotodump: wereldsessie voor Vincent en Marco

Vincent Knecht, Marco Leeuwenstein en vier anderen hebben op Fishing Resort du Der het JRC Lake compleet afgehuurd om gezellig samen een sessie te vissen. Zo vlak voor de paai was dat niet zonder risico, maar inmiddels maken de mannen zich geen zorgen meer. Na vijf nachten waren er al 24 vissen op bezoek gekomen, met een gemiddeld gewicht van maar liefst 18 kilo. Tussen die vissen zaten vijf veertigers en zelfs twee vijftigers! Vincent kreeg het voor elkaar om maar liefst vier (!) vissen op rij van boven de 20 kilo te vangen. Hoe bizar is dat?! Hieronder zie je een aantal vangsten van de mannen:

Het was flink raak op JRC Lake afgelopen week!

De ene na de andere krachtpatser…

…kwam bij Vincent of Marco op de mat.

Tijdens de sessie wist Marco zijn PB aan te scherpen met deze 25.8 kilo zware spiegel!

Ook Vincent had weinig reden tot klagen. Deze vis woog op 100 gram na 25 kilo!

Aaneengesloten vier twintig kilo plus vissen vangen…

…het klinkt haast te onwerkelijk voor woorden!

Met deze gave schub van dik 22 kilo was Marco in zijn nopjes.

Er kwamen gedurende de week niet alleen maar spiegels…

…maar ook oersterke schubs op de mat!

Al met al kijken Vincent en Marco terug op een ZEER geslaagde sessie!

Voor meer toffe pics check je Vincent’s Instagram!


Nieuw in de webshop: de KWO Membership Cadeaukaart

We hebben een tof nieuw artikel toegevoegd aan onze webshop: de KWO Membership Cadeaukaart! Wat ons betreft hét ideale cadeau voor iedere karpervisser. Er zijn twee varianten te verkrijgen van de cadeaukaart, namelijk een kwartaal- en een jaarmembership. De cadeaukaart zit verpakt in een luxe gouden envelop en bevat een unieke code waarmee je de gelukkige toegang geeft tot de KWO Community. Benieuwd geworden? Klik op de button hieronder om de cadeaukaart te bestellen!

Klik hier om te bestellen!

Wie ga jij verrassen met de Membership Cadeaukaart?


Trakker mannen Erik en Mathijs op avontuur

Vrienden en collega’s Erik Hurxkens en Mathijs Lourens van het Trakker Team Benelux staan al een paar jaar bekend om hun mooie avonturen. Ook nu zijn ze er weer kort op uitgegaan naar groot water! De sessie begon behoorlijk stroef, omdat de karpers tegen de paai aan of er middenin zaten. Na hard werken werd de vis gevonden onder overhangende struiken en bomen. Dat betekende dus slip vast en bovenop de hengels!

Goed nieuws: de vis werd gevonden!

De eerste vis werd nog verspeeld, maar de volgende dag was het raak. Nog voordat de beetmelder geluid kon maken hing Mathijs al in de hengel en dirigeerde hij de vis naar open water. Al snel bleek het om een grote vis te gaan, die uiteindelijk zelfs het PR van Mathijs deed sneuvelen!

Jullie konden deze gave schub al in de header bewonderen. Wát een gave vis is dit!

De volgende dag wist ook Erik een zeer fraaie vis schub te landen, waardoor ook hij zijn eerste vis binnen had van een nieuw water. Helaas werden de volgende twee aanbeten verspeeld, maar desalniettemin keerden de mannen met een goed gevoel huiswaarts.

Ook Erik mocht nog aan de bak, en wist deze puntgave schub te landen.


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom drie voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

De fanatieke Ferenc van de Vorstenbosch is een fanatieke YouTuber, die al de nodige toffe video’s maakte. In deze update lichten we er drie uit!

In deze nieuwe blog vertelt Mark Hoedemakers over zijn visserij in de maanden april en mei van dit jaar!

Van 28 mei tot en met 1 juni 2019 wordt wederom de European Carp Championship voor junioren gehouden. In dit artikel lees je meer over het evenement!


Volop actie bij het Pro Line team!

Als we de mailtjes met vangsten van het Pro Line team allemaal binnen zien komen dan kunnen we één ding concluderen: deze mannen gaan heel erg lekker! Hieronder check je een reeks aan gave vissen die de mannen afgelopen tijd wisten te scoren:

Bryan Dobbe en Nieki Oliver hebben een succesvolle Franse trip achter de rug.

Naast fraai beschubte spiegels werden er ook gewichtige exemplaren geland!

Henk Nies wist succes te boeken met de Orange Pop-Ups!

De V-Activator bol bracht Jessy Bal niet alleen deze prachtvis…

…maar ook dit gave exemplaar!

Niels van Vooren trok er samen met Niko Vervaet op uit…

…uiteraard niet zonder succes, mede dankzij de V-Activator!

Ook Denny van der Plas kreeg weer een aantal fraaie vissen op de mat.

Er werd volop genoten van het voorjaarszonnetje!

We sluiten de reeks af met deze gave schub van Denny!


Chapter One – The Campaign

In deze video van de mannen van Sticky Baits zien we hoe Nick Helleur zijn geluk beproeft op de rivier de Thames. In de afgelopen twee jaar heeft Nick geprobeerd om de heilige graal op dit water te vangen: een 50-ponder! Nick vertelt over zijn ups en downs op dit bijzondere water, wat deze video zeker het bekijken waard maakt.


Fish of a Lifetime voor Jori Aarts

Jori vertelt: Wat wilde ik haar graag vangen en wát ben ik er blij mee! Veel vlugger dan verwacht mocht ik één van de oudste en grotere vissen van een legendarisch Belgisch kanaal vangen. Met een gewicht van 27,8 kilo en een leeftijd van ruim 40 jaar is deze vis de meest bijzondere vis die ik ooit heb mogen vangen!

Veertig jaar oud en bijna dertig kilo: veel indrukwekkender kan een karper niet worden!

Meer topvangsten zien van Jori? Volg hem dan op Instagram


Wees er snel bij en scoor de (bomvolle) KWO Voorjaarsbox!

We hebben nog steeds een aantal exemplaren van de legendarische KWO Voorjaarsbox liggen! Maar liefst acht vette merken zorgen ervoor dat jij dit voorjaar met de juiste producten aan de waterkant zit! De winkelwaarde is €75,69, maar de box kost je slechts € 29,95 (en KWO Members krijgen hier weer 20% korting op)! Uiteraard kun je de box ook scoren in combinatie met vette KWO Merch. Klik op de button hieronder om de Voorjaarsbox én alle bijbehorende deals te bekijken, en check ook de unboxing video met Mark Hofman!

Bestel de voorjaarsbox nu


Pionieren met Patrick Krekt en Jake Anderson

Vorige week kreeg Patrick Krekt bezoek vanuit de UK. Jake Anderson kwam een vierdaagse social doen vanaf de boot van Patrick! De sessie verliep stroef, maar na wat zoekwerk wisten de mannen toch enkele mooie vissen te vangen. Patrick kreeg het voor elkaar om tijdens de sessie zijn hengel te breken én een keer in het water te vallen, maar verder werd er volop genoten. Check hieronder een aantal foto’s van de sessie, en hou de Facebookpage van Solar Tackle in de gaten, want daar verschijn binnenkort een toffe video over deze sessie!

Het bootvissen blijft een bijzonder gave manier van karpervissen, zeker als je dit soort karakterschubs van maar liefst 18,4 kilo mag vangen!

Aiiii… Eerst al de hengel…

…en later ook nog een nat pak!

Het was volop genieten op de boot!

Vergeleken met de visserij in de UK is dit wel even andere koek!

Er kwamen enkele puntgave vissen op bezoek…

…waaronder deze fraaie schub!

Tijdens de BBQ liep er wederom een hengel af en kon het visplezier gedeeld worden met de vrienden die Patrick en Jake vergezelden!


Topweek voor Ricardo Hartjes

Je hebt van die periodes waarin álles lijkt te lukken, zo blijkt uit een mailtje die we afgelopen week ontvingen van Ricardo Hartjes. Ricardo vertelt: Een paar weken terug wist ik al de twee topschubs te vangen van een heldere zandafgraving, en vorige week was het opnieuw raak. Dit keer mocht ik de grootste spiegel van het water in mijn net verwelkomen, op een gewicht van maar liefst 22,6 kilo!

OEF! Wat een mégabak!

Naast de dagsessie op de zandafgraving stond er ook nog een nachtje op de Maas met een vismaat gepland. Tijdens de nacht kwamen er drie vissen op de kant, waarbij ik opnieuw een grote spiegel mocht verwelkomen op de mat. Wat is het toch heerlijk als alles lijkt te lukken!

Deze Maasspiegel woog maar liefst 20,8 kilo! #sessiegeslaagd


Tip van de week

Gaan jullie komende week nog richting de waterkant? Lees dan snel verder, want we hebben weer een hele nuttige tip voor je klaarstaan! De tip van de week luidt dit keer als volgt: zoek de kanten waar de zon op staat. Ieder water heeft natuurlijk een bepaalde kant waar de zon ’s ochtends, of juist ’s avonds, op staat te schijnen.

Of het nu juist om de zonsopkomst of om de zonsondergang gaat, zorg dat je de juiste plekjes op het juiste moment bevist! Foto: Bart Uijttenboogaart

Karpers houden sowieso van zonnen, maar nu we rond de paaiperiode zitten zoeken ze nog vaker de opdiepe, warme zones op. Kortom: geef je ogen goed de kost en vergeet zeker niet om je polaroidbril mee te nemen!

In deze tijd van het jaar zoeken de vissen maar al te graag de warme, ondiepte stukken op! Foto: Jelle Kassies


Topvangsten van afgelopen week

We hebben afgelopen week superveel vette vangsten binnengekregen. Van bijzondere ghostkarpers tot onverwachte paaivangsten: je ziet ze allemaal voorbij komen! Benieuwd wie er allemaal in het rijtje met topvangsten van deze week staan? Scroll dan snel verder!

We beginnen met één van de meest indrukwekkende vangsten: een PB van 32 kilo voor Davy Fontein op Happy Lake!

‘Happy’ was Davy zeker met zijn vangst!

Niels Pennings kreeg een fraaie schub op bezoek!

Zonnende vis spotten, gebroken boilies voeren, snowman erin en binnen drie minuten een 17 kilo schub landen. Edwin Harders kreeg het voor elkaar!

Brian Klein wist een fraaie rivierkarper te strikken!

Dave Verhoeven beleefde een geslaagde Franse trip met onder andere deze 22 kilo bak!

BIEM! Patrick Groenewegen van Baitworld ving deze gave polderschub!

Wesley van Putten viste samen met zijn zoontje op de Koperen Plas…

…en niet zonder succes!

Rudy Lemmers wist dit kanon van een spiegel te vangen!

Arjan Verkoelen vermaakte zich afgelopen week prima op de boot!

Oef… Over een prachtige rijen gesproken! Danny Wijnschenk kreeg deze vis op bezoek.

Dennis Thiemann kreeg deze gave schub op bezoek!

Ook Jesse Wagenaar wist een mooie schub te strikken!

Johan Smit kreeg deze parel op bezoek…

…en ook Joeri Peters had weinig reden tot klagen met deze vangst!

Patrick van Leur wist een Nederlandse vijftiger te verleiden!

Dat ze niet groot hoeven te zijn om mooi te zijn, bewijst Peter Bruil!


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu drie jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Een stukje hierboven zag je al welke video de Members afgelopen vrijdag konden bekijken maar daarnaast hebben we ook de volgende artikelen gepubliceerd:

In dit toffe artikel vertelt Pieter van de Werfhorst over hoe hij zijn gezinsvakantie combineert met karpervissen!

“Hoe splice ik een leader?” is een vraag die we maar al te vaak voorbij zien komen. In deze video wordt duidelijk uitgelegd hoe het werkt!


Ruud Schoefs vangt topvis en de nummer twee

Wauw, over een geslaagd nachtje gesproken! Ruud Schoefs had zijn zinnen gezet op de nummer twee spiegel van zijn viswater, maar wist kort daarvoor ook nog eens de topvis te vangen. Met gewichten van 26,4 en 28,2 kilo kan Ruud’s week natuurlijk al niet meer stuk. Als jullie meer willen zien van Ruud, check dan het artikel dat hij onlangs schreef over een Frans avontuur in het vroege voorjaar!

De topvis van het water betekende meteen een nieuw PR voor Ruud…

…hoewel de nummer twee een paar kilo lichter is, blijft het een gigantisch exemplaar!


Topfoto: Oli Davies

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een foto zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een plaat van de grootmeester Oli Davies. In het bijschrift van de foto staat: “De perfecte manier om iedere dag te beginnen!” en daar zijn wij het roerend mee eens 😉

Wat een HEERLIJKE sfeerplaat!


Bonus: kijk nu GRATIS ‘Pilaar & Hofman – The Kickoff’

Zoals je hierboven al in de KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 200 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Pilaar & Hofman – The Kickoff is er daar eentje van. MP & MH trekken in deze video de Alpen in op jacht naar (hele vroege) voorjaarsbakken!

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken  😉  Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl