ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

KWO Boulevard – Grootste karper van Nederland, massale vissterfte en mega winacties!

Favoriet Favoriet
KWO Boulevard – Grootste karper van Nederland, massale vissterfte en mega winacties!

Zitten jullie er weer klaar voor? Er staat weer een ramvolle Boulevard voor jullie klaar met de laatste nieuwtjes van afgelopen week. In deze KWO Boulevard lees je onder andere over de grootste (!) karper van Nederland, massale vissterfte op de Schelde, hoe jij een gevangen SKP kunt terugmelden en nog (veel) meer!


Grootste vis van Nederland gevangen op 36,8kg

Het zal je maar gebeuren: je landt de aller, ALLERGROOTSTE karper van het land. Afgelopen week beleefde Brent Nauta zijn ‘moment suprême’ met de vangst van De Zwarte Spiegel op 36,8 kilo! De vis werd gevangen op een combi-rig en een tijgernootje. Simpel, maar doeltreffend!

Wat een bak zeg!
Wij zijn jaloers Brent!

De karper zal voor velen geen onbekende zijn. Anderhalf jaar geleden wist Donny Senior de vis op 36,6kg te strikken. Klik HIER voor het interview dat we met hem hadden voor de KWO Community of bekijk hieronder de trailer:


KWO LOCKDOWN – Win & support een goed doel

In deze bizarre tijden kunnen we wel een positieve noot en wat humor gebruiken dachten wij. Daarom is de KWO LOCKDOWN gestart. Een actie voor KWO Members en elke week een donatie van KWO voor diverse goede doelen!

Vanmiddag maken we de eerste prijs bekend en kunnen members direct aangeven welk goede doel zij willen supporten. Hou KWO en de KWO socials dus goed in de gaten en kijk op welke prijs jij automatisch kans maakt. Ben je nog geen member en wil je ook meedoen aan deze actie? Klik dan op de button hieronder!

of klik hier en lees alles over het KWO Membership


Reservoir Diaries Season 3 ?? Carl en Alex

Jullie hadden hem wellicht al voorbij zien komen op KWO, maar wij vonden het zo’n vette video en vonden het zeker de moeite waard om hem nog eens te delen. In deze nieuwe video gaan Carl & Alex weer op pad op het magische reservoir. De video is weer mega bruut en heel veel meer toelichting heeft het eigenlijk niet nodig. Veel kijkplezier!


KWO Community video

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een toffe Community film bekijken. De Community video die afgelopen week het meest in het oog sprong is deel 2 van ‘Session of a Lifetime’ met Michiel Pilaar. Over het tweede deel kunnen we kort zijn: het is BIZAR! Benieuwd wat voor monstervissen Pilaar op het meer van Bled weet te vangen? Check hieronder de trailer en klik HIER om de hele film te bekijken!


Bak van de week: Game, set, match!

Iedere week komen er flink wat karpers op de mat. Sommige vangsten zijn echter extra bijzonder, waardoor ze de titel verdienen van ‘bak/vis van de week’! De vangst die deze week de titel heeft veroverd is de vis van Arjan Ouwehand.

Na twee minuten liep de hengel al af!

Effectief vissen daar weet Arjan Ouwehand, consultant van het merk Sonik, alles van! Arjan wist afgelopen week een bak van een spiegel te vangen. Na meer dan een week elke dag het stekje te hebben voorzien van aas liep de hengel twee minuten na ingooien al af.

Wat een mega bak zeg!

Snel melding maken van spiegelkarpers doe je zo:

Sinds begin deze maand is het een stuk gemakkelijker gemaakt om jouw gevangen SKP’s te melden. De Matching Community heeft hier namelijk een nieuwe app voor in het leven geroepen. Volg de instructies voor het downloaden van deze app op de nieuwe website van de Matching Community en het terugmelden wordt een fluitje van een cent.

Altijd leuk om je vangst terug te zien…
…toen het nog een guppy was!

De Matching Community streeft er naar om binnen twee dagen na je melding je alvast iets algemeens te vertellen over de gemelde spiegelkarper. Als je veel geluk hebt krijg je zelfs direct een terugkoppeling met een matchende plankfoto. In de praktijk kan een match echter best lang duren.

Zo wordt de link mooi gelegd!

Bij de matching Community is de melder de baas! Dat betekent dat nooit zonder uitdrukkelijke instemming (van de melder) melding noch match in de openbaarheid wordt gebracht! En zelfs als de melder geen bezwaar heeft tegen publicatie, wordt afgewogen of de openbaarheid, bijvoorbeeld vanwege stekherkenning, geen ongewenste bijeffecten heeft.

Nog een mooi voorbeeld van hoe de mannen…
…van de Matching Community te werk gaan!

KWO Specials Fotochallenge

Eerder deze maand organiseerde we een fotochallenge waarbij jullie werden aangespoord om je vangst(en) met #kwospecials te delen op Facebook en Instagram. Er werd volop gereageerd en we zagen talloze gave vangsten voorbij komen! Uiteindelijk ging @carplife_roo er met de prijs vandoor: een KWO Voorjaarspakket t.w.v. ruim ?70.

De winnaar van de fotochallenge met een puntgave spiegel!

In de toekomst gaan we deze fotochallenge vaker organiseren, dus blijf je vangsten op de KWO Specials vooral delen met #kwospecials op Instagram en Facebook 😉


Pecky’s Big Carp Buzz – Return to Owschlager See

Afgelopen week kwam er weer een nieuwe aflevering van Pecky’s Big Carp Buzz online. In deze aflevering reist Darrel Peck af naar een ondiepe put in Duitsland, genaamd de ‘Owschlager See’. Voor Darrel was het niet de eerste keer dat hij hier was, hij heeft er namelijk, samen met Danny Fairbrass, al eens een Masterclass opgenomen. Benieuwd hoe het avontuur hem deze keer verging? Klik dan snel op de afbeelding hieronder om naar de video te gaan!

Check de video door op deze afbeelding te klikken!

De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom drie voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Gideon van der Peijl heeft wel een hele speciale band met deze schub, in dit artikel het verhaal achter deze magische schub!
In dit artikel vertelt James Hutton over het gebruik van slappe lijnen en de rigs die hij hierbij gebruikt!
Een hele bijzondere vis en dat voor de eerste vangst van het jaar, Wesley Crauwels vertelt erover in dit artikel!

Instagram tip: @carpfishing_is_my_life77

Het kanaal dat ons afgelopen week het meeste opviel is toch wel @carpfising_is_my_life77. Een kanaal dat vol (!) staat met hele gave onderwaterfoto’s en -video’s. Het volgen van dit kanaal is het dus meer dan waard. Check het kanaal snel!


Nieuw kanaal op YouTube

Mark en Kevin aan het woord: Wij zijn Mark vd Burgt en Kevin Wakelkamp van PureCarpfishing, twee fanatieke karpervissers uit het altijd gezellige Noord-Brabant. Vier jaar geleden zijn wij begonnen met PureCarpfishing op Instagram om onze vangsten en sfeerbeelden te delen met onze volgers.

Vanaf dit jaar zijn wij begonnen met het filmen van onze visserij die voornamelijk in Nederland plaatsvindt. We vissen veel op lastige kanalen, kleinere rivieren, zandafgravingen en natuurlijk op openbaar water in Frankrijk. Vanaf afgelopen week is onze eerste video op ons nieuwe YouTube-kanaal verschenen. Een leuke teaser om een kleine inkijk te geven in onze visserij. Check de video hieronder:


Het beste van de KWO Community

Benieuwd wat je allemaal kunt ontdekken en zien met een KWO Community Membership? Bekijk dan eens de onderstaande video met daarin ALLES wat de Community je te bieden heeft! Meer weten over het membership? Klik dan HIER.


Struinend langs de waterkant

Jordy aan het woord: De dag start gisterochtend met een digitale les. Langs het scherm naar buiten turend zie ik de zon aan kracht toenemen en voor het eerst sinds dagen oogt het bijna windloos. De wind die mij de voorgaande week nog parten speelde in mijn eigenwijze aanpak, was vandaag zo goed als weg. Maar ik…, ik zat nog vast aan mijn les en een te maken opdracht. Geïnteresseerd als ik ben, nam ik aandachtig alle info tot mij om later die middag game sharp te zijn.

De wind die mij de voorgaande week nog parten speelde in mijn eigenwijze aanpak, was vandaag zo goed als weg.

Twijfelend om primair of secundair spottend naar vissen te rijden naar de beoogde stek, overwon het laatste. Met zo’n 20 km/u speurde ik de overliggende oever af op zoek naar vis, maar hoe langer ik keek, des te harder ik ging rijden en het vertrouwen in het spotten van een vis daalde. Het moet zo rond de 80 km/u zijn geweest als ik plots een bijna noodstop maak. Daar, aan de overkant zag ik me toch ineens geheel onverwacht een duikboot cruisen. Eén nadeel, ze zwom buiten bereik. Dus, één hengel, één brood, één net en één non stop sprintje van 200 meter om juist voor het moment ze onder de brug door zou zwemmen, mijn broodkorst in de kant te droppen. Happend en golvend kwam ze gestaag dichterbij, mijzelf daarbij ondertussen getransformeerd hebbend in een combinatie kameleon / reiger, wachtend op dat ene moment om toe te slaan!

Wat een avontuur en wat een bak!

Topsessie in het voorjaar

Er stond afgelopen week weer een hele gave video online op het YouTube kanaal van DWFishingteam. Tijdens deze topsessie in maart ving Wietse verschillende mooie vissen. Benieuwd hoe het hem verging tijdens deze sessie? Check dan snel de video hieronder:


Topvangsten van afgelopen week

Het was weer druk aan de waterkant, veel van jullie trokken er weer lekker op uit. Verschillende vangsten kwamen op de mat, waarvan wij weer een mooie verzameling gemaakt hebben. Benieuwd welke vissers deze week hun vangsten deelden? Scroll dan snel verder!

Ronald Dekker ging afgelopen week flink tekeer, deze schub was één van de vele 20ers die zijn haakaasjes vonden!
Het moest nu toch echt gaan gebeuren voor Yvan Nieuwkoop. Na vele nachten blanken op groot water gleed deze rakker het net in!
Eddy en Jenny Sterckx, het viskoppel van de eeuw vangen niet alleen grote, maar ook mooie vissen.
Uiteraard gevangen op de diepvriesboilies van Eddy!
Thimon Dokter wist zijn PB op de pen aan te scherpen met deze puntgave schub!
De mannen van Pro Line
…zijn lekker op dreef!
Patrick Stad vangt karpers op de feeder, een onwijs gave sport op licht materiaal!
Naar huis rijden om je vergeten rodpod te halen is tijdperspilling, Erik Buitenhuis loste het mooi op!
Ricardo Koster met een mooie schub, gevangen met het pennetje in de polder!
Een hele fraaie spiegel voor Allard van Huisstede!
Huig Vanduijn met een kanaalbuffel van boven de 15 kilo!
Peter Vlasveld wist een fraaie spiegel te strikken op de pen.
We sluiten het rijtje af met deze MEGA schub van Rick Oomen. Een nieuw Nederlands PB voor hem!

Vreemdgaan is ook gaan

Onder het mom van ‘vreemdgaan is ook gaan’ delen wij graag onderstaande video met jullie. Een video van eigen bodem en heel gaaf om te zien! Het is dan misschien niet altijd ‘onze’ visserij, maar van deze beelden kan iedereen wel genieten. Veel kijkplezier!


Vette winacties op KWO!

Het zal je vast niet ontgaan zijn, op dit moment hebben wij namelijk twee winacties lopen op KWO. Benieuwd hoe jij kans kan maken? Klik dan snel op de afbeeldingen hieronder!

Wie wil hier nu niet mee aan de slag!?
Heb jij het licht al gezien?

TBT van de week: The Friendly Mirror

Regelmatig droppen karpervissers een #TBT op Facebook of Instagram. Voor degene die deze afkorting niet kennen, het staat voor ??Throwback Thursday’: een terugblik op een mooi moment in het verleden welke op donderdag gedeeld wordt. Deze week hebben wij gekozen voor een #TBT van Marco Tetteroo van Nashteam Benelux. Hij blikt hier terug op mega vis, genaamd ‘The Friendly Mirror’, van 28,6 kilo!


Massale vissterfte op de Schelde

Helaas maar waar! Op de Schelde in Frankrijk en België is het water zo verontreinigd dat er op dit moment een massale vissterfte plaatsvind. Er wordt alles aan gedaan om het tegen te gaan en zoveel mogelijk vissen te redden. We schreven er al een artikel over, voor het hele verhaal erachter klik je op de afbeelding hieronder!

Gelukkig wordt er alles aan gedaan om zoveel mogelijk vissen te redden!

De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu drie jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Een stukje hierboven zag je al welke video de Members afgelopen vrijdag konden bekijken maar daarnaast hebben we ook de volgende artikelen gepubliceerd:

Strijden op XXL wateren is wat de mannen van het Belgische Wolfpack regelmatig doen, in dit artikel vind je een hele gave video en vier tips om zelf ook aan de slag te gaan op deze wateren!
Hoe tof zou het zijn als jij de vissen eens wat anders kan serveren als de rest van de vissers? In deze KWO Ho-To vind je drie slimme trucjes om jouw haakaas attractiever te maken!

Penvissen in het voorjaar met Ruben Pels

Ruben Pels heeft weer een toffe video op zijn YouTube-kanaal geüpload. Deze keer gaat hij in het vroege voorjaar op pad in de polder om met het pennetje de karpers te belagen. Of Ruben succes had deze sessie zie je in de video hieronder!


Instant succes voor Maurice

Maurice aan het woord: Het aasmerk CBB lag al een enige tijd in het vizier voor mij, maar ik zag er nooit echt het nut van in om over te stappen van aasmerk. Na een aantal jaar mijn eigen boilies te hebben gedraaid en met een wat minder bekend boilie merk te hebben gevist vond ik het tijd worden voor verandering. Op de Hengelsport- en Botenbeurs in Utrecht kwam ik aan bij de stand van CBB Baits. Een bedrijf dat dicht bij mij in de buurt gevestigd is en altijd mooie producten heeft. Goede redenen om er te gaan kijken lijkt mij zo.

Maurice was al snel gecharmeerd van de witte ballen.

Eenmaal bij de stand werd ik goed geholpen door één van de heren achter de stand. Mijn oog viel al snel voor één boilie, een visuele witte boilie die zeer zoet is: de White Cananga. De White Cananga was net nieuw uitgekomen dus kon goed getest worden. Ik was verkocht, ik heb niet eens meer de andere boilies geroken of bekeken. Na een aantal kilo’s te hebben gekocht van de 15mm kon ik huiswaarts keren en fanatiek als ik ben natuurlijk in de middag tijd gemaakt om deze uit te testen.

Al snel kwamen de eerste vissen op de mat.

De eerste vangsten waren binnen de kortste keren op de mat. Altijd goed om op nieuw aas binnen een half uur beet te krijgen. Dit geeft vertrouwen! Tot op de dag van vandaag is er nog niet van aas geswitcht en blijven de vangsten doorgaan.

Voor Maurice is er geen twijfel meer: dit aas bevalt hem enorm goed!

Meer zien van Maurice? Check dan zijn Instagram!


Grote karpers vangen in de vroege zomermaanden?

Mark Holmes heeft een grote rol gespeeld met het ontwikkelen van de Isolate Baits (de nieuwe aasrange van Shimano) en heeft ruim 30 jaar ervaring binnen de karpervisserij. In een livestream op Facebook vertelde over het vangen van grote karpers in de vroege zomermaanden. Van deze visser kunnen veel mensen nog een hoop leren, de video is dus zeker het bekijken waard! Klik op de afbeelding hieronder om de livestream te bekijken.

Mark met een mega schub!

Interview met een wereldreiziger

De wereld rond reizen en vissen vangen, wie wil dat nou niet?! Joris Nieuwenhoff doet het ook, hij heeft de hele wereld afgereisd voor het vangen van de meest exotische roofvissen. Het team van Roofmeister vond dat wel interessant en legde Joris een aantal vragen voor in een interview. Klik snel op de afbeelding voor de video van het gehele interview!

Joris reist heel de wereld rond, op zoek naar zulke mega vissen!

Leroy slaat weer toe

In de Boulevard van vorige week zagen we Leroy Gonlag al onder het kopje ‘Bak van de week’. Afgelopen week sloeg hij weer toe met een zieke vangst, weer een dikke dertiger! Deze brute schub ving hij op een groot water dat nogal wat inzet vraagt. Met lieslaarzen en een heggenschaar wist hij zijn eigen stek te maken en gelijk was het raak.

Zo zie je maar weer dat inzet vaak de formule is voor goed resultaat!

Topfoto: Als de avond valt

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een foto zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een plaat van Quido Croese, die de onderstaande foto maakte. Petje af!

Een hele mooie sfeerplaat!

Bonus: kijk nu GRATIS ‘Bikkelen in december – Openbare bakkensessie van Pilaar & Hofman’

Zoals je hierboven al in de KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 200 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Bikkelen in december – Openbare bakkensessie van Pilaar & Hofman is er daar eentje van. In deze video vertrekken Pilaar en Hofman naar het Franse land om daar op zoek te gaan naar de grootste vissen op de meest spectaculaire wateren. En dat in december! Check de movie hieronder:

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken 😉 Oja, je bent al member vanaf ?4,95 per maand!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl