ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

KWO Boulevard – Hangbuikschubs, najaarstargets en meer!

Favoriet Favoriet
KWO Boulevard – Hangbuikschubs, najaarstargets en meer!

Waar veel vissers de kerst al in hun bol hebben zijn er ook nog enkele fanatiekelingen die wél doorvissen, waardoor we ook deze week weer wat leuke nieuwtjes kunnen delen. Zo check je o.a. een sessie op onbekend water, hangbuikschubs van Danny de Kruyff, een najaarstarget van Erik Hakvoort en nog (veel) meer!

Als het aan Frank van Dooren ligt mag de herfst nog wel even duren!

Vissen op onbekend water met Boezem Baits

Afgelopen week verscheen een gave video op het YouTube-kanaal van Boezem Baits, met daarin teammembers Luuk en Brian die samen vissen op een voor hun onbekend water. Dit grote water staat niet bekend als eenvoudig, maar de beloningen kunnen groot zijn. Zou het de mannen lukken om succes te boeken? Je ziet het in de video!


Gave vangstenreeks van Danny de Kruyff

Danny de Kruyff stuurde afgelopen week een aantal foto’s in van recente vangsten. Hij wist niet één, niet twee, maar zelfs DRIE hangbuikvissen te vangen!

Zelfs de kleinste van de drie heeft zich flink volgevreten!

De vissen variëren van een kilo of 17 tot ruim over de 20 kilo. Hoe bruut is dat!

De donkere kleuren geven deze vis een unieke look.
Wat een bakken zeg. Gefeliciteerd Danny!

KWO Community video

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een toffe Community film bekijken. De Community video die afgelopen week het meest in het oog sprong is de nieuwe KWO Stories met Mark Hoedemakers, waarin Mark vertelt over zijn avonturen op de Heylakker. Tijdens de opnames wordt er een hele bijzondere vis gevangen, maar niet door Mark zelf… Check hieronder de trailer en klik HIER om de hele video te bekijken!


Bak van de week: Erik Hakvoort

Iedere week komen er flink wat karpers op de mat. Sommige vangsten zijn echter extra bijzonder, waardoor ze de titel verdienen van ‘bak/vis van de week’! De vangst die deze week de titel heeft veroverd is de vis van Erik Hakvoort. Tijdens de eerste sessie op een nieuw water wist hij namelijk meteen zijn target te vangen!

Over attractief gesproken!

Erik vertelt: Als winterwater koos ik voor een nieuw plekje waar ik nooit eerder viste. Ergens met best wat spiegeltjes waarvan eentje er richting de 15 kilo ging. Mijn aanpak bestond uit een mix van maden, zoete maïs, nieuwe Squid pellets uit de CC Moore range en een scheut Aquasweet erbovenop, om het geheel nog attractiever te maken.

Mijn aanpak bestond uit een mix van maden, mais, pellets en een scheut Aquasweet.

Ik viste er een chodrigje met oranje Northern Special erbovenop. Tijdens mijn eerste en enige nachtje uiteindelijk ving ik meteen een schubje van een pond of 15 en daarna gelijk de vis waarvoor ik zat, klaar. Hartstikke mooi om die vis meteen zo te kunnen pakken. Op naar nieuwe gronden!

Wauw, wat een gave spiegel! Knap gevist Erik 😉

21 jaar karpers uitzetten in Amsterdam

Op zaterdag 30 november 2019 vond in Amsterdam de eenentwintigste karperuitzet plaats van de Amsterdamse Hengelsport Vereniging (AHV). Dit langstlopende karperproject van Nederland is gestart in 1998!

Al 21 jaar lang maakt de Amsterdamse Heneglsport Vereniging zich sterk voor de visstand!

Voor de uitzet van dit jaar werd gekozen voor een gemengde variant van spiegelkarpers en edelschubs van viskwekerij Corten. De 800 kilo aan karpers met een Tsjechische bloedlijn zijn na registratie en fotograferen door de vele vrijwilligers en de AHV karpercommissie uitgezet in open water, plassen, cultuurwateren en polders in en rondom Amsterdam.

Iedere vis die werd uitgezet werd nauwkeurig vastgelegd. Zo kan bij het terugvangen de groei worden bekeken.

Check hieronder ook de video van de uitzetting:

Vang je een projectspiegel in Nederland of België? Meld hem dan op http://www.karperbeheer.nl en kom alles te weten over zijn zwemroute, gewicht en leeftijd. Altijd leuk zo’n match!

Een vis zoals deze wil je over een aantal jaartjes wel terugvangen!

De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom drie voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

James Armstrong is een fanatieke wintervisser en legt in dit artikel uit hoe je een mega effectieve PVA Bag maakt voor de koudere maanden!
Na een gaaf eerste deel vertelt Mark van Rhee in zijn tweede artikel over een aantal recentere trips naar de St. Lawrence River in Canada!
Bianca Venema wist een nieuwe recordvis op Estate Lake te vangen, waardoor ze haar PB op scherp zet! In dit artikel vertelt ze over de monstervis van 32 (!) kilo!

Keep Searching Deel 1 – IJskoud begin!

Goed nieuws voor alle niet-KWO Members: het allereerste deel van de videoreeks Keep Searching is nu helemaal GRATIS te bekijken! Check de video, bomvol runs, wintertactieken, dikke bakken en lossers, hieronder:

Dat smaakt naar meer toch? Als je meteen alle delen van de Keep Searching reeks wil zien, inclusief de honderden andere KWO video’s, meld je dan aan als KWO Member via deze link.


Tip van de week: PVA

Gaan jullie komende week nog richting de waterkant? Lees dan snel verder, want we hebben weer een hele nuttige tip voor je klaarstaan. De tip van de week luidt dit keer als volgt: probeer het eens met PVA! De winter is bij uitstek geschikt voor compacte en attractieve voerplekjes, die je perfect kunt creëren met een PVA stick.

Een PVA zakje leent zich perfect voor deze periode van het jaar. Foto: Mark Pitchers

Hulp nodig bij het maken van een geschikte winter PVA? Check dan eens dit artikel van James Armstrong, waarbij hij stap voor stap uitlegt hoe hij zijn winter PVA maakt.

James Armstrong legt in zijn artikel uit hoe je een mega effectieve PVA Bag maakt voor de koudere maanden!

Het visjaar van Ben Scholten

2019 was een behoorlijk goed visjaar voor Ben en in de onderstaande video blikt hij terug op enkele hoogtepunten van het afgelopen seizoen. Genieten maar!

2019 was een geslaagd visjaar voor Ben!

Topvangsten van afgelopen week

Hoewel de hengels bij de meeste vissers veilig opgeborgen staan, zijn er nog steeds enkele die-hards die stug doorvissen! Benieuwd welke fanatieke vissers afgelopen week enkele vangsten deelden? Scroll dan snel verder!

Tijdens de VBK Meeting vist Kelly Leten altijd een paar nachtjes bij Luc op de put en niet zonder resultaat.
De Red Angel van Eddy Sterckx deed zijn werk weer meer dan goed!
Nick Greenacre wist deze gave spiegel te vangen en ‘m ook nog eens fraai vast te leggen!
Nick stuurde ook deze sfeerplaat nog mee. Genieten 2.0!
Roderick Langeveld blikt terug op een gave vangst uit 2019!
Ook Alan Blair kijkt terug naar een aantal hoogtepunten van 2019. In dit geval het vissen met Jody, die de vistrip als prijs had gewonnen!

Randmeren vissers opgelet: plantengroei onder vuur

Afgelopen week verscheen op Roofmeister een interessant artikel over waterplanten op de Randmeren. De manier waarop overheidsinstellingen en milieuorganisaties denken de natuur naar hun hand te zetten is soms tenenkrommend en de Randmeren zijn daar een uitstekend voorbeeld van! Meer lezen? Check het hele artikel hier.

Het loopt de spuigaten uit met de waterplanten op de Randmeren!

De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu drie jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Een stukje hierboven zag je al welke video de Members afgelopen vrijdag konden bekijken maar daarnaast hebben we ook de volgende artikelen gepubliceerd:

In de nieuwe Topsessie Ontrafeld vertelt Kevin Diederen over zijn visserij op De Meeren. Een kraakheldere zandafgraving met een bijzonder bestand aan vissen!
Na een stressvolle periode op het werk is het tijd om stoom af te blazen. Mathis Korn bezoekt voor maar liefst 17 dagen een groot Frans stuwmeer!

Snoekvissen met Luc Coppens

Als er iemand is waarmee je ongetwijfeld een geslaagde roofvisdag gaat beleven, dan is het Luc Coppens wel! Afgelopen week verscheen een video van deze eindbaas op Roofmeister en we moeten eerlijk bekennen: dat ziet er nog best gaaf uit! Check de video HIER.

Check de video met Luc Coppens nu op Roofmeister!

Topfoto: Younes Gonzalez

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een foto zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een plaat van Younes Gonzalez. De volgers van de Instagram van Younes weten dat hij foto’s kan maken als geen ander en ook dit exemplaar mag er zijn!

Wederom een HEERLIJKE plaat van onze vriend Younes!

Bonus: kijk nu GRATIS ‘On The Move #1 – Mike Thille’

Zoals je hierboven al in de KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 200 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en On The Move #1 – Mike Thille is er daar eentje van. In deze video volgen we Mike Thille en zijn vismaat Rick van de Graaf tijdens hun avonturen in Frankrijk!

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken  😉  Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl