KWO Boulevard – Koningsdagspecial met paaitaferelen!

Favoriet Favoriet
KWO Boulevard – Koningsdagspecial met paaitaferelen!

Bij een feestelijk Koningsdagweekend hoort natuurlijk een feestelijke KWO Boulevard! Deze week staat de Boulevard helemaal bomvol met feestelijke vangsten én zien we de eerste tekenen van de paai. Ook check je diverse toffe video’s, gave Franse sessies en nog (veel) meer!

Het was weer een topweek qua karpervisserij! Deze heerlijke plaat zagen we langskomen bij Wesley Daniëls.


Kanaalvissen in België met Darrell Peck

Korda visser Darrell Peck bezoekt het Belgische Kempisch Kanaal in zijn zoektocht naar grote kanaalbakken. Zijn doel was duidelijk: het vangen van een Belgische 20 kilo plus vis. Bekijk hieronder het verhaal van zijn zomerse trip, met onder andere tips, prachtige kanalen en (niet geheel onbelangrijk) hele grote karpers!


Eerste paaitaferelen op foto gezet

Afgelopen week zagen we een reeks foto’s op de Community Facebookpagina verschijnen van Demian Smit. Het heerlijke voorjaarszonnetje wordt duidelijk gewaardeerd door de karpers op het betreffende water, want zo te zien begint het paaitafereel!

Hoewel de paai niet per se bijdraagt aan goede vangsten, levert het wel gave platen op!

Zo te zien hebben de vissen…

…er al behoorlijk veel zin in!

Hebben jullie al paaitaferelen gespot?


Over twee weken is de KWO In Action Day!

Het komt nu wel heel snel dichterbij: het GROOTSTE outdoor evenement voor karpervissers aan De Koperen Plas! Op zaterdag 11 mei vind daar de jaarlijkse KWO In Action Day plaats. Van 10 tot 16 uur is er rondom het water van alles te zien, te beleven en vooral: te leren! Niet geheel onbelangrijk: zowel KWO Members als niet-members zijn welkom, scroll naar onderen om je meteen aan te melden!

Wil jij vissers als Martin Post, Roelof Schut, Peter Vlasveld, Luuk Zomerhuis, Mark Hofman, DW FishingTeam, Michiel Pilaar en Lientje van Veen het hemd van het lijf vragen?

Dan mag je de KWO In Action Day zeker niet missen!

Verder wordt er ook in de aangrenzende De Koperen Hoogte voor het nodige entertainment gezorgd met diverse lezingen en het vertonen van gave video’s! Eén ding is zeker: dit wil je niet missen! Meld jezelf hier GRATIS aan!

Om je nog enthousiaster te maken (mocht dat nog nodig zijn) kun je hieronder ook de recap van vorig jaar bekijken. Hopelijk tot 11 mei!


KWO Community video

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een Pilaar & Hofman film bekijken. De Community video die afgelopen week het meest in het oog sprong is de nieuwe Keep Searching van Mark Hofman. In alweer het tiende deel van de reeks beleeft Mark een van zijn meest bizarre sessies OOIT. Nooit eerder ving Mark zoveel grote karpers in zo’n korte tijd!

Klik op de afbeelding om de video te bekijken!


Heerlijke sessie voor Roy Bergevoet

Roy vertelt: Kort geleden ben ik naar Frankrijk geweest om kanaaltjes te bevissen. Lekker simpel: geen (voer)boten, tenten, of andere zooi, maar gewoon een setje hengels, stretcher, plu en old skool vissen. Gewoon lekker alles inwerpen en minimalistisch houden. Meerdere stekken dagelijks aanvoeren en iedere nacht een stek afromen. Met een beetje geluk zou er een vis op het voer liggen!

Ondanks dat er soms iets niet helemaal volgens plan verliep, beleefde Roy een mooie sessie!

Dit soort Franse watertjes zijn een genot om te bevissen!

De stekken werden aangevoerd met een mix van 16, 20 en 25 mm Scopex Liver en Oriental Krill boilies van Holland Baits. Als haakaasje gebruikte ik de originele bijpassende pop-ups, gevist op een korte hined-stiff rig. Het resultaat van de sessie zien jullie hieronder! Check voor meer pics ook mijn Instagram pagina.

Jullie zagen m al in de header: deze zeer fraaie spiegel!

Er kwamen tijdens de sessie…

…diverse fraaie spiegels op de mat!

Roy bewijst dat je niet altijd een boot of voerboot nodig hebt, maar dat werpend vissen ook nog steeds prima gaat!


Bak van de week

Iedere week komen er flink wat karpers op de mat. Sommige vangsten zijn echter extra bijzonder, waardoor ze de titel verdienen van ‘bak/vis van de week’! De vangst die deze week de titel heeft veroverd is de vis van Ricardo Hartjes. Tijdens het paasweekend viste hij twee instant dagsessies op een heldere zandafgraving, waar hij in enkele visuren zeven vissen wist te vangen, waaronder een spiegel van 15 kilo en de twee topschubs van het water van 19,2 en 19,8 kilo. Petje af Ricardo!

Over het paasweekend van Ricardo kunnen we kort zijn: dat was zeer geslaagd!

Met deze fraaie spiegel van 15 kilo was Ricardo al enorm blij…

…maar de vangst van de topschubs van het water maakte de sessie nóg mooier!


SKP gevangen? Meld het!

Filip en Joris aan het woord: Spiegelkarpermeldingen zijn bij het BVK (Belangenvereniging Verantwoord Karperbeheer) van grote waarde, en daarom wordt er hard gewerkt aan een nieuwe, simpelere maar ook betrouwbare en discrete manier van karpers melden in Nederland en Vlaardingen.

Deze projectspiegel zwom van Amsterdam via Enkhuizen naar het Haringvliet. Voor dat soort terugmeldingen doet de VBK het!

Toch weerhouden veel karpervissers zich ervan om hun SKP vangsten terug te melden. Vaak zijn ze bang dat hun stek zichtbaar in beeld is, weten ze niet waar ze de vangst moeten melden of zien/horen ze niets terug van hun vangsten. Gelukkig heeft iedereen die werkzaam is bij de Matching Community een integriteitsverklaring getekend en wordt er hard gewerkt om op iedere inzending te reageren. Weet je niet bij welke SKP je moet melden, mail dan naar het algemene mailadres!

Als je karper op de mat krijgt is het wel zo prettig dat bij het matchen je stek niet uitlekt!

Binnenkort wordt het melden nog gemakkelijker, want er is namelijk een WebApp op komst. Hou het nieuws daarover in de gaten! Laat tot die tijd vooral weten of de behandeling van je melding je bevalt, want wij willen onszelf heel graag verbeteren. Namens de BVK en de Mating Community, Filip Matthys en Joris Weitjens.

Verantwoord karperbeheer is enorm belangrijk in de Benelux!


Nieuwe video’s van DWFishingTeam

De mannen van het DWFishingTeam hebben weer een aantal nieuwe video’s op hun kanaal gepubliceerd met de nodige hoeveelheid karpervitamines. In de eerste video zien we hoe de mannen een voorjaarssessie vissen onder winterse temperaturen en de tweede video gaat over penvissen op karpers in de lente. Bekijk de beide video’s hieronder!

De DWFishingTeam mannen stellen wederom niet teleur met hun video’s!

Video 1: Voorjaarsvissen met winterse temperaturen

Video 2: Penvissen in de lente


Opmerkelijk nieuwsbericht: karpers gevonden in tas

Op de website van Westlanders lazen we afgelopen week een opmerkelijk nieuwbericht. Medewerkers van de Koninklijke marechaussee deden afgelopen zondag namelijk een bijzondere vondst. Aan de Oranjedijk in Hoek van Holland werd tussen 6:00 en 7:00 een tas aangetroffen waar maar liefst 40 (!) karpers in bleken te zitten.

Wat het idee ook precies was van de personen die hier achter zitten, dit kan natuurlijk NIET door de beugel!

Een aantal van hen hadden het niet overleefd, maar het grootste deel kon met succes worden teruggezet in het water. Wat ons betreft verdienen deze marechaussees een lintje, maar wat een bizar verhaal is dit zeg!


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom drie voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

We kunnen het niet laten om een klein beetje te spammen: de Voorjaarsbox van 2019 is NU verkrijgbaar!

In dit artikel vertelt Jonny Old hoe hij de strijd aan gaat met natuurlijk voedsel!

Marijn Ham heeft enkele jaren geleden twee sessies gevist in het Franse land, waarbij zijn Fish of a Lifetime op de mat kwam!


Topsessie op Alberts Lake – Arne Gijsbrechts

Op het Franse Alberts Lake, een water uit het gamma van The Carp Specialist, beleerde Arne Gijsbrechts een ware droomsessie. Arne vertelt kort over zijn avontuur: Op zaterdagmiddag kom ik aan op Alberts Lake samen met mijn vriendin en ouders, die voor de gezelligheid mee zijn gereisd. Na een hartelijk ontvangst ga ik aan de slag om mijn rigs uit te varen en op zondag is het meteen raak!

Binnen no-time krijgt Arne de eerste vis op de mat!

Op de dagen die volgen blijven de vangsten lekker doorlopen, misschien mede door het voorweken van mijn boilies in het water van het meer. Vanaf woensdag vis ik één hengel in het middel en de rest op aangevoerde stekken, wat goud waard blijkt te zijn. De vangsten worden alleen maar beter!

Het begint na woensdag…

…alleen nog maar beter te lopen!

Uiteindelijk weet ik maar liefst 48 karpers te vangen in mijn eentje. Ik kan dit water dus zeker aanraden, zowel voor de beginnende als voor de gevorderde karpervisser, die graag eens een grote vis willen vangen 😉

Ben je op zoek naar een leuke uitdaging én naar grote vissen, kijk dan eens naar Alberts Lake!


Tip van de week

Gaan jullie komende week nog richting de waterkant? Lees dan snel verder, want we hebben weer een hele nuttige tip voor je klaarstaan! De tip van de week luidt dit keer als volgt: hou de paai in de gaten! Zoals je hierboven al kon zien gingen de karpers op sommige wateren al goed los. Als de vissen met deze taferelen bezig zijn, dan zijn ze vaak niet geïnteresseerd in azen dus wordt het vangen een stuk lastiger.

fotodump-danny-de-kruyff-patrick-krekt-paai11

Als de vissen druk zijn met hun voortplanting, is de interesse in aas vaak behoorlijk laag. Foto: Danny de Kruyff

Hou dus goed in de gaten of de vissen al aan het paaien zijn op jouw viswater en als je ziet dat ze aan het paaien zijn, probeer het dan eens op een ander (dieper) water waar de paai nog niet is begonnen!


Zomerse vangsten van het Pro Line team

Bij de Pro Line mannen was het afgelopen week wederom raak. Hieronder check je een aantal van hun vangsten:

Teun Ponjee wist deze Nederlandse spiegel te landen met de V-Activator bol en een Magic Mango pop-up!

Rick Oomen wist diverse gave exemplaren te landen…

…op de V-Activator boilie!

Tijdens de eerste echte voorjaarszon wist Niels van der Lee deze gave spiegel te vangen!


Struinend vissen met Maurice Samar

Op het YouTube-kanaal van Korda verscheen afgelopen week een video van Maurice waarin hij op geheel eigen wijze en los van alle trends geniet van het struinend vissen op karper. Actief zoeken, licht bepakt en zoals hij het al jaren doet. Kortom: een video waar de struinende vissers onder ons van zullen smullen!


Topvangsten van afgelopen week

Dankzij de voornamelijk zonnige week kwamen er afgelopen week behoorlijk wat vissen op de kant! Benieuwd welke fanatieke vissers afgelopen week enkele mooie vangsten deelden? Scroll dan snel verder!

Dat tijd investeren in observeren lonend kan zijn bewijzen Jeroen van Gils en Tommie van Oosterhout!

Samen kregen de mannen…

…maar liefst zes vissen op de kant!

De Franse voorjaarssessie van Kevin Beguin verliep heerlijk!

Diverse brute Franse vissen kwamen op de mat.

Al met al kijkt Kevin met een grote glimlach…

…terug op deze geslaagde sessie!

Delvin van Dijk wist zijn eerste serieuze vis van 2019 te landen!

Door een zorgvuldig geplaatste rig bij een lelieveld kon Davy Meulenberg een blank voorkomen en was hij ook nog op tijd terug voor het paasontbijt vorige week! 🙂

Zijn voorjaarssessie in Frankrijk verliep taai…

…maar toch kreeg Jim Bekker nog vis op de kant!

Alysha Dijker verbrak haar Franse PB met dit kanon van een spiegel!

Aaron de Kind wist deze bloedmooie rijen te vangen op de Live System aasjes van CC Moore!

Arjan Verkoelen sloeg weer toe vanuit de boot!

Bram Termohlen wist deze parel van het kanaal te vangen!

Wat een heerlijk gevoel als je de topvis van 27 kilo weet te vangen! Het overkwam Kevin Aproian vorige week.

Mark Lambregt kreeg deze puntgave 11.8 kilo zware schub op de mat.

Pascal Vlierman verbrak zijn PB in het Franse land!

Patrick Smits viste samen met Wilco Visser in eigen land…

…waarbij er diverse pareltjes op de mat kwamen!

Ook bij Ricardo Koster was het weer raak!

Deze bijzonder toepasselijke Koningsdagvis werd afgelopen week gevangen door Roy Martens.

Seppe de Zutter trapt zijn visseizoen op een fraaie manier af!

HEERLIJK zo’n duo-foto! De plaat werd geschoten door Stijn Uffink.

Wim van Waardhuizen moest lang wachten, maar het wachten werd beloond!

We sluiten de vangstenreeks af met een fraaie vangst van Jeroen Verhoye, waarbij het terugzetten niet helemaal soepeltjes verliep. De video is afkomstig van de Monkey Climber Facebookpagina!


10 Redenen om zelfs in de gesloten tijd niet op karper te vissen

Die titel had het artikel dat afgelopen week op Roofmeister werd gepubliceerd. In dit artikel deelt team Roofmeister een aantal redenen waarom roofvissers NIET op karper moeten vissen in de gesloten tijd. Het blijft een apart volkje… Wat vinden jullie? Volkomen onzin toch?! Karpervissen is het mooiste wat er bestaat! 😉

Klik op de afbeelding om het artikel te lezen.


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu drie jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Een stukje hierboven zag je al welke video de Members afgelopen vrijdag konden bekijken maar daarnaast hebben we ook de volgende artikelen gepubliceerd:

In dit artikel deelt Mandy Zupansic enkele nuttige tips voor het vangen van (grote) karpers bij obstakels!

Benieuwd hoe de Engelse winter van Darrell Peck is verlopen? Je leest het in zijn nieuwe blog!


Meer en sneller karpers vangen met Bram Termohlen

In de onderstaande video laat Bram Termohlen, bekend van zijn YouTubekanaal Karperhunts, jullie een aantal tips en tricks zien waarmee je meer én sneller karpers kunt vangen. Check de video hieronder:


Topfoto van de week

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een foto zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een plaat die werd gemaakt door Carl en Alex. Op hun Instagrampage verscheen afgelopen week de onderstaande pic, waarbij je heerlijk kunt wegdromen!

Tip voor als je niet kunt slapen: tel de sterren op deze foto!


Bonus: kijk nu GRATIS ‘Pilaar & Hofman – The Kickoff’

Zoals je hierboven al in de KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 200 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Pilaar & Hofman – The Kickoff is er daar eentje van. MP & MH trekken in deze video de Alpen in op jacht naar (hele vroege) voorjaarsbakken!

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken  😉  Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl