ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

KWO Boulevard – Mega schub, karpers met voorzorgsmaatregelen en een ontsnapte 30er!

Favoriet Favoriet
KWO Boulevard – Mega schub, karpers met voorzorgsmaatregelen en een ontsnapte 30er!

We hebben weer een bomvolle editie van de KWO Boulevard voor jullie klaargezet! Vandaag vind je onder andere een schub van boven de 20 kilo, karpers die voorzorgsmaatregelen nemen, een 30er die ontsnapt, nieuwe drone regels, een film van België naar Slovenië en nog (veel) meer!


Upcoming: KWO in Action Day 2020

Karpervissers opgelet! Noteer 28 juni 2020 met grote letters in jullie agenda’s, want dan zal de derde editie van de KWO in Action Day plaatsvinden. Het grootste outdoor event voor karpervissers! Vanmiddag om 15:00 maken we bekend wat voor tofs je kunt verwachten rondom de Koperen Plas in Zwolle. Hou dus de website en Facebookpagina in de gaten!

Eén ding is zeker: de KWO In Action Day 2020 gaat een onvergetelijke dag worden!

30er ONTSNAPT…

Timo Mud heeft eindelijk weer eens tijd gehad om een gave video te editen. Samen met zijn YouTube maat Jordy Bregman vist hij een zomers nachtje op een groot maar zeer ondiep water. Geniet van de schitterende dronebeelden, humor en een mooie dertiger (die helaas weet te ontsnappen, spoiler alert) 🙈


Instant succes met Ruben Pels!

In de maand maart gaat Ruben flink gas geven op zijn YouTube-kanaal. Iedere week zal er een nieuwe video verschijnen, dus zorg dat je je abonneert om niets te missen! In de onderstaande video gaat hij aan de slag met pop-ups en plastic fake aas, en niet zonder succes…


KWO Community video

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een toffe Community film bekijken. De Community video die afgelopen week het meest in het oog sprong is het eerste deel van het XXL interview met de Belgische #legend Mark Pansar.

Mark Pansar heeft de afgelopen jaren een flinke reputatie opgebouwd!

In dit eerste deel vertelt hij over het succesvol vissen op rivieren en kanalen en deelt hij enkele gave anekdotes uit zijn eigen visserij! Bekijk hieronder de trailer en klik HIER om het hele interview te bekijken.


Maandag 16 maart verschijnt de nieuwe Korda Masterclass video!

We schreven eerder al in dit artikel dat Korda het nieuwe Benelux YouTube-kanaal heeft gelanceerd. Uiteraard ging dat niet zomaar voorbij: er werd meteen een gloednieuwe Masterclass online gezet! In deze eerste Masterclass vertelt Ben van Boekel hoe je het maximale uit korte sessies kunt halen. Bekijk ‘m hieronder:

Aanstaande maandag is het om 16:00 opnieuw raak. Dit keer is Kevin Diederen aan de beurt, die laat zien hoe hij de visserij op diep water aanpakt. Kevin vist op een kraakheldere afgraving en geeft daarbij uitleg over stekken, dieptes, rigs, aas en alle andere facetten die aan bod komen. Zorg dus dat je je abbonneert op het YouTube-kanaal van Korda Benelux en bekijk morgen om 16:00 de nieuwe Masterclass video! Hieronder kun je de trailer alvast bekijken:


Updates coronavirus

Heel Nederland is in de ban van het coronavirus en afgelopen week zijn er weer strenge maatregelen getroffen door de overheid. Zo is bijvoorbeeld het advies gegeven om alle evenementen met meer dan 100 man niet door te laten gaan en besloten hogescholen en universiteiten geen lessen meer te geven. Hieronder vind je enkele updates uit het visserswereldje omtrent het coronavirus.

Heel Nederland is in de ban van het coronavirus!

Quarantaine gebied aan de waterkant

In de KWO-community members Facebook groep deelde Martin van Keulen onderstaande foto. Gelukkig heeft hij genoeg koffie meegenomen voor vier weken 🤣

Nu maar hopen dat de vis ook in de buurt zit!

Karper neemt voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus

Hoe zit dat dan bij onze beschubde vrienden, nemen zij ook voorzorgsmaatregelen? Afgelopen week kwamen we wel een hele vreemde karper tegen op het Instagram kanaal van René Streutker. Wij weten het nu wel zeker, ook de karper neemt de nodige voorzorgsmaatregelen!

https://www.instagram.com/p/B9M2SKHFBtJ/

Tip van de week: zelf pop-ups maken

Met het voorjaar in zicht gaan pop-ups op vele water weer het verschil maken. Het maken van pop-ups kun je gemakkelijk zelf doen en is nog leuk om te doen ook. Hoe ook jij dit kunt doen én waar je op moet letten vertelt Kevin Diederen jou in deze video!


Bak van de week: Dikke veertiger

Iedere week komen er flink wat karpers op de mat. Sommige vangsten zijn echter extra bijzonder, waardoor ze de titel verdienen van ‘bak/vis van de week’! De vangst die deze week de titel heeft veroverd is de vis van Rudy Lemmens.

Afgelopen week wist hij deze dikke bak te vangen en deelde hem op zijn Facebook met de volgende anekdote:

Everybody wants happiness
Nobody wants pain.
But you cant’t have a Rainbow,
Without a little rain🌈🌧

Wat een brute bak zeg!

Luistertip: KWO Podcast

Ben jij al bekend met de KWO Podcast? Zo’n twee keer per maand brengen we een nieuwe editie uit waarin we bekende vissers uit het karperwereldje uitgebreid interviewen over hun achtergrond, hun visserij, bijzondere hoogtepunten uit hun (vis)carrière en nog veel meer! Kortom: zit jij in de auto, te vissen of lekker met je benen om hoog op de bank? Zet dan zekers eens de KWO Podcast aan! Je vindt alle afleveringen HIER.

Ook de laatste Podcast met Bas Baks is mega interessant! Klik op de afbeelding om ‘m te beluisteren.

Wintervissen met DW Fishingteam

DW Fishingteam zal geen introductie meer nodig hebben. Na lange tijd van afwezigheid hebben zij eindelijk weer een video over karpervissen gemaakt! Ditmaal gaan Wietse en Tjitte vissen in de winter en geven ze veel tips en tricks over hun wintervisserij. De sessie verloopt goed en met vier karpers uit vijf runs waren zij helemaal tevreden, check de video snel! Vergeet uiteraard ook niet even op hun YouTube kanaal te abonneren!


Dronepiloten opgelet; dit jaar komen er nieuwe (en vooral strenge) regels

In dit Community artikel van onze eigen Pilaar konden jullie al lezen over de meerwaarde van een drone én waar je op moet letten als je er eentje gaat kopen. Een drone kan immers een grote meerwaarde zijn in je visserij!

Eyes in the Sky zorgen voor extra waarnemingen van karpers.

Dit jaar gaat er veel veranderen in de regelgeving omtrent drones. Voor drones tot 250 gram valt het mee (enkel registratie) maar in de categorie tot 900 gram moet je je drone gaan registreren. Heb je een nóg zwaardere drone (bijv. de DJI Mavic 2)? Dan moet je zelfs een cursus gaan volgen! Klik hier voor alle regels die vanaf 1 juli gaan gelden.

De DJI Mavic Pro moet vanaf 1 juli geregistreerd zijn!

Danny Fairbrass over zijn tactiek tijdens de koude periodes

Danny Fairbrass van het merk Korda heeft uiteraard ook geen introductie meer nodig. In onderstaande video laat hij zien hoe hij te werk gaat in de koudere periode van het jaar. Danny heeft natuurlijk weer veel te vertellen over zijn tactiek, check snel de video!


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom drie voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Voorvoeren in de winter, heeft dat eigenlijk wel zin? Onze eigen Marco vertelt erover in dit tweeluik!
Avonturen van den Onincx, in dit tweede deel blikt Tom terug op de eerste helft van het afgelopen jaar, waarin opnames voor Fox werden gemaakt!
Zoet of vis: welk aas kies jij in de winter? Martin Post deelt zijn mening in dit artikel!

Nachtje met Dion Bekkers

Dion vertelt: Het voorjaar komt steeds dichterbij en de vissen beginnen duidelijk actiever te worden. Ik wist hierop in te spelen door het beoogde water voor drie dagen aan te voeren met de nieuwe Smoked Fish boilie van Evolution Products.  

Afgelopen week moest het gebeuren!

Een water met een prachtig bestand waarbij één bepaalde vis elke keer de dans wist te ontspringen. Afgelopen week moest het gebeuren! Alle elementen klopte… Temperaturen die opliepen tot 14 graden, een warme zuidwester wind en regendruppels die als lauw water op de huid spetterde! Dat zou de vis toch moeten activeren?!

Zou dit hem dan zijn?

De middag en avond verliep stilletjes. In de nacht volgde een trage aanbeet gevolgd door een kromme hengel. Al snel voelde het als een goede vis. Na een korte dril kon het net onder de vis geschoven worden. Tot grote verbazing bleek het de vis te zijn die elke keer de dans ontsprong. 

Een prachtige spiegel van 22,6kg die de Smoked Fish niet kon weerstaan is een feit!

Instagram tip van de week: @Roelof_Schut

Instagram is in het dagelijkse leven voor velen van jullie niet meer weg te denken. Een flink aantal karpervissers zijn daarom ook erg actief met het posten van de beste plaatjes op Insta! Iedere week kiezen we weer een bevlogen visser uit als Instagram tip van de week. Deze week sprong het kanaal van Roelof Schut eruit. Check snel zijn kanaal, want niet alleen onderstaande foto is super gaaf, heel zijn kanaal staat ermee vol!


Het beste van de KWO Community

Benieuwd wat je allemaal kunt ontdekken en zien met een KWO Community Membership? Bekijk dan eens de onderstaande video met daarin ALLES wat de Community je te bieden heeft! Meer weten over het membership? Klik dan HIER.


Mega winactie van Originals!

Voorafgaand aan de lancering van de nieuwe Strawberry Special maak je nu kans op een jaar lang GRATIS aas van Originals! Een jaar lang gratis vissen met topproducten uit het assortiment van Originals? Ja dat lees je toch echt goed! Klik snel op de button hieronder om kans te maken.


Topvangsten van afgelopen week

Bang voor het coronavirus of niet, enkele van jullie trokken er afgelopen week lekker op uit om te gaan vissen. Hieronder hebben we weer een mooie verzameling platen voor jullie klaarstaan. Benieuwd welke vissers afgelopen week hun vangsten deelden? Scroll dan snel verder!

Erik Buitenhuis wist zijn eerste karper van het jaar te vangen!
Een fantastische schub kwam op de kant voor Njordy Rijsdijk!
Vorige week deelde Jan Willen al een prachtige spiegel,…
…maar deze week was het gewoon dubbel raak!
Michael Voormeulen kreeg ook bezoek van een prachtig spiegeltje!
In vier uurtjes tijd wist Koen Janssen deze prachtige spiegel te vangen!
Met een single hookbait vissen bleek weer succesvol voor Chris Lejuwaan!
Dennis deelde deze brute volschub op de KWO-community members Facebook groep!
Wesley Hartman ving afgelopen week deze gave schub!
Ook Sjac wist verschillende vissen te vangen, waaronder deze schub!
Als je op een Rivier van 482 kilometer lang in de nog astronomische winter zo’n Schub mag vangen zijn het Happydays voor Bas Claus!

Vissen op een privé water met TwincarpNL

Jelmer Simmes van het YouTube kanaal TwincarpNL had afgelopen week weer een toffe video klaar staan. In deze video gaat hij een nachtje vissen op een privé water bij zijn ouders. Een water waar Jelmer veel over te vertellen heeft en uiteraard vertelt hij weer veel over zijn aanpak. Check de video snel!


Create Memories – Davy Meulenberg

Davy van Trakker Team Benelux vertelt: Terwijl ik normaal gesproken al meerdere nachten gevist zou hebben eind februari, is er dit jaar nog helemaal niet gevist. Maar 29 februari, de laatste dag van de maand, werd er dan toch echt gevist. We worden echter teleurgesteld als we aankomen op het beoogde water. VOL! Na wat zoekwerk op Google Maps werden de mogelijkheden bekeken.

We worden echter teleurgesteld als we aankomen op het beoogde water. VOL!

Bij aankomst werden snel de hengels voorzien van een Ronnie rig en gedropt op de juiste hotspots. Niet heel veel later schrik ik op van enkele piepen die overgaan in een langzame run. Ik pak de hengel op en begin te drillen. VAST! Ik loop van links naar rechts om zo een andere lijnbenadering te krijgen en de vis hopelijk los te krijgen. Echter zit er geen beweging in. Na een tijdje komt de vis dan toch los en kan ik vol ongeloof het net schuiven onder deze fantastische schub. Wat een moment! De vis wordt snel op de gevoelige plaat gelegd, om daarna direct zijn vrijheid weer terug te krijgen…

Dit zijn de momenten die me altijd bij zullen blijven en wat karpervissen zo bijzonder maakt!

TBT van de week: Cold nights

Regelmatig droppen karpervissers een #TBT op Facebook of Instagram. Voor degene die deze afkorting niet kennen, het staat voor ‘Throwback Thursday’: een terugblik op een mooi moment in het verleden welke op donderdag gedeeld wordt. Deze week een terugblik van Jay Wilms naar deze zieke spiegel die hij na een succesvolle maar koude nacht wist te vangen!


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu drie jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Een stukje hierboven zag je al welke video de Members afgelopen vrijdag konden bekijken maar daarnaast hebben we ook de volgende artikelen gepubliceerd:

Een taai najaar en een ontsnappingspoging naar het zuiden, Gaz Fareham vertelt erover in dit blog!
Master de maand! Deze keer zijn topvissers aan het woord over de invloed van de zon, dagvissen en ondieptes.

Sportvisserij vs. Beroepsvisserij: hard tegen hard!

Op de website van Roofmeister kwamen we dit artikel tegen over een aantal harde standpunten van Sportvisserij Nederland tegen de beroepsvissers in ons land. Zij kwamen met een aantal stevige punten over de belasting van de beroepsvisserij op de visstand van de Nederlandse binnenwateren. Ook het karperbestand wordt hierdoor beïnvloed! Check het interessante artikel hier.


Crossing Borders

We zagen weer een super strakke video voorbij komen op het kanaal van NASH TV Carp Fishing! Ditmaal een video van Jamie Bellhouse aka Brothercarp. In deze video gaat hij voor vier weken op pad van België tot aan Slovenië!


Topfoto: Stalkspots

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een foto zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een plaat van Casper van Amsterdam. Afgelopen week deelde hij deze foto op zijn Instagram kanaal.

Altijd spannend als je vis tussen de takken ziet liggen 🤗

Bonus: kijk nu GRATIS ‘Bikkelen in december – Openbare bakkensessie van Pilaar & Hofman’

Zoals je hierboven al in de KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 200 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Bikkelen in december – Openbare bakkensessie van Pilaar & Hofman is er daar eentje van. In deze video vertrekken Pilaar en Hofman naar het Franse land om daar op zoek te gaan naar de grootste vissen op de meest spectaculaire wateren. En dat in december! Check de movie hieronder:

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken  😉  Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl