KWO Boulevard – Monsterspiegel van de Koperen Plas en talloze 20 KG+ vissen!

Favoriet Favoriet
KWO Boulevard – Monsterspiegel van de Koperen Plas en talloze 20 KG+ vissen!

Brrr… De kou heeft afgelopen week haar intrede gemaakt in de Benelux! Ondanks dat wordt er nog volop gevist en staat ook deze Boulevard weer vol met leuke nieuwtjes. Deze week zie je o.a. een gave film uit Slovenië, drie PB’s voor Thomas Kaslander, een nieuw meerrecord op de Koperen Plas en nog (veel) meer!

De Boulevard staat weer VOL met gave content! Foto: Joachim Stelma

Volle bak actie: LCA Team in Slovenië!

Afgelopen voorjaar gingen de mannen van het LCA Team naar een prachtig water in Slovenië. Vinod Nanhoe maakte deze gave video van dit avontuur met de nodige runs én mooie vissen! De movie duurt ruim 50 minuten, dus pak de popcorn er maar bij!


Getrouwd zijn betekent: runs delen

Op Facebook zagen we twee leuke pics voorbij komen van Wesley van Weert. Deze gedreven karpervisser is recent getrouwd met zijn (andere) grote liefde en zij stemde ermee in dat er foto’s gemaakt zouden worden aan de waterkant. 

Op bovenstaande foto zien we Wesley naar de hengel graaien, maar vrouwlief grijpt bikkelhard in. Een huwelijk komt immers met voorwaarden en één daarvan is…
Dat de aanbeten gedeeld worden! 

Oeffff, dat is bikkelhard nieuws voor Wesley, maar goed: échte liefde overwint alles (zeggen ze tenminste). Wes, veel succes met je huwelijk, op naar een mooi leven met af en toe een karper!


Drie records in drie nachten – Thomas Kaslander

Thomas vertelt: Net voordat het vaderschap gaat beginnen zag ik kans nog even een korte sessie van drie nachten met twee vrienden naar Frankrijk te maken. 

Thomas bewijst in deze trip dat je ook in korte tijd succes kunt boeken in Frankrijk. Deze brute spiegel weegt maar liefst 20 kilo!

Dat ik na zes jaar vissen in drie nachten drie nieuwe records zou vangen had ik nooit durven dromen. Twee dikke spiegels en een hele brute schub! Hier kunnen we nog wel even een paar maandjes op teren, met een glimlach van oor tot oor 🙂

Na de eerste 20 kilo vis kon de sessie al niet meer stuk…
…maar deze bijzondere spiegel van 23 kilo kwam ook nog op de mat!
De absolute kers op de taart van de trip: een megabrute schub van 23.6 kilo!

Targetvissen met Erik Hakvoort

Erik: Wat geeft het toch onwijs veel voldoening als je in zeer korte tijd je net onder je beoogde target kunt schuiven. Na een paar doordeweekse korte nachten geblankt te hebben, besloot ik mijn tactiek aan te passen en mocht ik afgelopen zaterdag al na de derde nacht met deze prachtige vis poseren.
Wat kan targetvissen toch mooi zijn!

We begrijpen wel waarom Erik blij is met deze vis. Wat een brute spiegel!

KWO Community video

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een toffe Community film bekijken. De Community video die afgelopen week het meest in het oog sprong is de nieuwe film van Pilaar & Hofman!

Klik op de afbeelding om meteen de nieuwe Pilaar & Hofman video te bekijken!

Op uitnodiging van Alan Blair trokken ze opnieuw naar Engeland. Dit keer niet alleen om te vissen, maar ook om een feestje te vieren! Het doel: allebei een karper strikken op het fameuze Church Lake én voor het eerst een Drum ’n Bass party meemaken als afsluiting van de Euro Banx videoreeks. Nieuwsgierig geworden? Klik HIER om de hele video te bekijken en check hieronder alvast de start van de video!


Bak van de week: Monsterspiegel van de Koperen Plas!

Iedere week komen er flink wat karpers op de mat. Sommige vangsten zijn echter extra bijzonder, waardoor ze de titel verdienen van ‘bak/vis van de week’! De vangst die deze week de titel heeft veroverd is een vis die werd gevangen op De Koperen Plas van The Carp Specialist. Dit water bevat inmiddels een aardig uniek karperbestand. Regelmatig circuleren er op social media foto’s van gave vangsten rond, maar wat wij afgelopen week zagen willen wij zeker met jullie delen. Mike Reede ving namelijk een nieuw meerrecord van maar liefst 26,8 kilo!

Wauw! Wat een plaatje van een vis en dat van Nederlandse bodem.

Mike wist de spiegel tijdens de nachtelijke uren te vangen en besloot hem direct op de gevoelige plaat vast te leggen. Een unieke vangst waar je zeker trots op mag zijn, Mike! Voor meer informatie over De Koperen Plas bezoek je de website, klik hier.


Jelmer Simmes – Grootste vangst OOIT?!

YouTube-held Jelmer Simmes, a.k.a. TwinCarpNL, plaatste afgelopen week weer een toffe nieuwe video. Jelmer beviste het kanaal, waarbij hij een bijzondere bijvangst op bezoek krijgt…


Droomsessie voor Tomas van Doleweerd

Afgelopen week ontvingen we een supertof mailtje van Thomas van Doleweerd. Na een flinke voersessie was het tijd om te vissen en de ideale luchtdruk en perfecte weersomstandigheden beloofde flink wat moois! Tomas wist een brute reeks vissen te vangen, met als klap op de vuurpijl een supervette rijen. Check hieronder een aantal foto’s van zijn sessie:

Als je dit soort vissen aan het vangen bent, dan heb je weinig reden tot klagen!
Wauw, wat is deze spiegel….
…fraai getekend op beide flanken!
De klap op de vuurpijl: deze fantastische rijenkarper!

Kleine visbaas in opleiding

Recent was het voor veel mensen tijd voor een lekker weekje ontspannen in de herfstvakantie. De meeste kleine bazen spenderen hun tijd achter de iPad, PlayStation of televisie, maar Jasper Beguin behoort zeker niet tot die categorie!

Spullen in de auto en met piepende banden naar de waterkant!

Dat Jasper een ware visbaas in wording is, bleek maar uit een mailtje die wij op de redactie binnenkregen. Als ware professional wist deze kleine visbaas namelijk niet één, maar twee gave schubs te vangen. Goed bezig vriend!

Thumbs up voor Jasper en zijn vangsten!

De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom drie voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Alessandro Sempre vertelt over een bijzonder water, waar het voor hem allemaal begon!
Mark Hofman gaat in deze video 24 op pad met niemand minder dan de Belgische legende Alijn Danau!
In deze fotodump check je een aantal brute platen van Dimitri Degezelle’s avontuur in Oostenrijk!

Op het einde komt alles goed – Robin Westerveld

Robin vertelt: De afgelopen twee maanden heb ik niet kunnen vissen door ernstige rugklachten. De najaarsplannen konden rechtstreeks de prullenbak in! Toch kwam er wat geluk om de hoek zetten: sinds vorige week zijn de klachten minder en begon het vissersbloed weer te stromen! Ik koos ervoor om nog een laatste keer dit jaar naar het water te gaan waar mijn targetvis rondzwom.

Het duurde niet lang voordat de eerste vis op de kant kwam.

Vlak voor het donker wist ik al de eerste vis te vangen en net na middernacht mocht ik de hengel weer van de steunen afpakken. Na een korte dril had ik de schub te pakken die ik nog wilde vangen! Het zinnetje van MH en MP “Op het eind komt alles goed” was het eerste dat in me opkwam. Nu op naar de voorbereidingen voor koning winter!

Target in de pocket!

Rick Kloekke haalt Dumpert met brute timelapse video

Ooit viste Rick Kloekke wekelijks op karpers en hield hij z’n volgers op Instagram op de hoogte van zijn avonturen aan de waterkant. Tegenwoordig is Rick Kloekke uit Zwolle nog wel dagelijks in de natuur, maar niet meer met hengels. Zijn (nieuwe) passie is het maken van timelapses en daarin is hij nu een van de succesvolste van de Benelux. Zijn nieuwe video over de Veluwe haalde zelfs Dumpert, klik hier. Wel je de video meteen bekijken? Uiteraard droppen we hem ook hier in KWO Boulevard:


Tip van de week: wiervissen met Ernesto Kamminga

Gaan jullie komende week nog richting de waterkant? Lees dan snel verder, want we hebben weer een hele nuttige tip voor je klaarstaan! De tip van de week komt uit een video van Ernesto Kamminga, waarin hij vist op het beroemde Goslawice in Polen. Tussen neus en lippen door geeft Ernesto flink wat tips over hoe hij de visserij in het wier aanpakt. Check de movie van ruim 40 minuten hieronder!


Topvangsten van afgelopen week

Door de korte dagen, koudere nachten, gure wind en vele regen wordt het langzaam maar zeker rustiger aan de waterkant. Toch blijven veel vissers stug doorvissen, wat terug is te zien in de onderstaande vangsten! Benieuwd welke fanatieke vissers afgelopen week enkele vangsten deelden? Scroll dan snel verder!

Gideon van der Peijl wist kort geleden een brute brace te vangen: de schub die hij vast heeft weegt 19 kilo en de andere op een streep na 17 kilo!
Wat Jesse Elligens betreft mag het najaar nog wel even blijven! Hij wist namelijk deze brute 18 kilo spiegel te vangen.
Afgelopen week was het Halloween, en daar speelde Jeroen van de Velde leuk op in!
Deze fraaie schub kwam bij Jasper Hattem op bezoek!
Jeffrey Breunis ving een aantal gave vissen…
…en was daar zichtbaar blij mee! 😉
De kers op de taart voor Ralph Jacobs: 51 pond spiegelgeweld!
Wauw, deze vis van Raymond Wiering is wel bijzonder: alle varianten in één!
Deze spiegel kon het aasje van Ruud van der Schans niet weerstaan.
Ronnie Spaans was maar wat blij met deze vis, en dat kunnen wij goed begrijpen!
Robin Bulters ging met de jeugd op pad en met succes!
Robin wist zijn PB aan te scherpen… en hoe!
Niet de grootste van afgelopen week, maar wél de meest bijzondere. Wij hebben zo’n vermoeden dat Roelof Wijnsma dit exemplaar niet snel weer terug zet 😉
Deze brute 22 kilo spiegel was voor even voor hem. Knap gedaan Robin!
Het is geen actuele vangst, maar toch droppen we deze gave spiegel van Marijn van de Ven in deze Boulevard. Het is namelijk de mooiste vangst van Marijn uit 2019 en daar is hij beretrots op!
De foto is niet van topkwaliteit maar deze vis is voor Dennis Nieskens heel speciaal: het is namelijk zijn eerste vangst op de rivier de Maas!
We sluiten de reeks af met wat #girlpower. Deze vis van 19.8 kilo is een nieuw PB voor Suz!

2 rigs in 20 jaar – Rig Talk met Chilly

Deze video zit niet ramvol actie en dikke vissen, maar is misschien tóch het bekijken waard. Ian Chilly vertelt namelijk over hoe hij in 20 jaar tijd nagenoeg altijd (!) succes boekte op slechts twee rigs. Het bewijs dat je niet altijd moeilijk hoeft te doen met je rigs!


Tom de Maat bezoekt het zuiden van Frankrijk

Afgelopen voorjaar trok niemand minder dan Tom de Maat naar het verre zuiden, om daar met zijn vriendin op een aantal openbare wateren te vissen.

Jullie zagen ‘m al in de header: één van de vissen die op de mat kwam tijdens de sessie!
Ook de vriendin van Tom ging niet met lege handen naar huis!

De sessie begon vrij stroef door de drukte aan de waterkant, maar uiteindelijk komt alles goed!


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu drie jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Een stukje hierboven zag je al welke video de Members afgelopen vrijdag konden bekijken maar daarnaast hebben we ook de volgende artikelen gepubliceerd:

Bart Haaring vertelt in dit eerste deel van zijn tweeluik over zijn meest bizarre avonturen. We starten in 2008 in Turkije!
Darrell Peck vertelt in dit eerste deel van zijn nieuwe blog over zijn filmsessie in Duitsland. De aanwezigheid van de cameracrew legde flink wat druk op Darrell’s schouders!

Social van Solar Tackle

De mannen van het Engelse Solar Tackle hebben een toffe social achter de rug. In de onderstaande film bekijk je hoe de sessie is verlopen, met volop humor, plezier en natuurlijk vangsten!


Topfoto: Sfeerplaat van Tom de Maat

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een foto zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een foto die Tom van de Maat ons opstuurde. Hierboven kon je de video al zien van zijn Franse trip, maar er werden ook de nodige platen geschoten, waaronder dit pareltje!

Oefff… Wat een brute sfeerplaat!

Bonus: kijk nu GRATIS ‘On The Move #1 – Mike Thille’

Zoals je hierboven al in de KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 200 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en On The Move #1 – Mike Thille is er daar eentje van. In deze video volgen we Mike Thille en zijn vismaat Rick van de Graaf tijdens hun avonturen in Frankrijk!

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken  😉  Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl