ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

KWO Boulevard – Orient veertigers, nieuw UK record en een 31 kilo rijenkarper!

Favoriet Favoriet
KWO Boulevard – Orient veertigers, nieuw UK record en een 31 kilo rijenkarper!

Of je nu zit te genieten aan de waterkant of thuis op de bank, jouw dag kan in ieder geval niet meer stuk met deze kersverse KWO Boulevard! In deze editie check je onder andere Chris de Clercq met veertigers op Lac d’Orient, een nieuw UK record, een 31 KILO rijenkarper en nog véél meer!


Nieuw UK record!

De KWO Boulevard van deze week trappen we af met geweldig nieuws vanuit Engeland. Daar is namelijk een nieuwe recordvis gevangen! Deze gigant werd gevangen door Wayne Mansford en weegt 75lb 2oz, dat goed is voor een dikke 34 (!) kilo aan karpervlees. Benieuwd naar het hele verhaal achter de vangst? Check dan snel deze update van Carpfeed!

Wat een MONSTER zeg! Foto credits: Carpfeed

Live aanbeten met Vissende Geer!

Vissende Geer dropte afgelopen week weer een toffe video op zijn YouTube kanaal. Deze keer gaat hij op een actieve manier statisch vissen op voorgevoerde stekken. Het begon stroef met slecht weer en een hoop pech, maar op het einde kwam uiteraard alles goed! Benieuwd naar de video? Je checkt ‘m hieronder:


KWO Community video – KWO Team Challenge 2020: Strijden op Jurassik Carpe in Frankrijk

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een toffe Community film bekijken. De Community video die afgelopen week het meest in het oog sprong is een HELE bijzondere. Je kunt namelijk gaan kijken hoe het KWO Team het tegen elkaar opneemt in de állereerste KWO Team Challenge!

De strijd is AAN!

In de XXL video van meer dan een uur zie je hoe acht KWO vissers het in tweetallen tegen elkaar opnemen om de meeste vissen te vangen. Zou Hofman zijn reputatie waarmaken, of is Pilaar toch de betere visser? Of wat dacht je van Bulters of Nap, gaan zij er misschien met de beker vandoor? Bekijk hieronder de trailer en klik HIER voor de volledige film!


Bak van de week: Dutch Beauty!

Iedere week komen er flink wat karpers op de mat. Sommige vangsten zijn echter extra bijzonder, waardoor ze de titel verdienen van ‘bak/vis van de week’! De vangst die deze week de titel heeft veroverd is de vangst van Martijn Verweij. Al tien jaar lang zwom deze prachtige spiegel rondjes in het hoofd van Martijn, maar daar is die dan eindelijk. Zulke momenten moeten natuurlijk goed vastgelegd worden, dus werd deze korte video geschoten!


Dikke veertigers op Lac d’Orient

Onze Belgische kameraad Chris de Clercq vertrok onlangs naar het machtige Lac d’Orient voor een korte trip van drie nachten. Drie nachten zijn eigenlijk te weinig om op zoveel hectare water je slag te slaan, toch had Chris gewoon het gevoel dat het ging gebeuren.

Een mega brute schub van maar liefst 23,5 kilo!

En ja hoor… de laatste nacht gebeurde het. Die nacht kwam er niet één, maar kwamen er zelfs twee dikke veertigers op de kant!

Ook deze spiegel met een gewicht van 24 kilo mag er zeker zijn!

De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er weer twee voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Stevig voeren, zonder hoge kosten? Maar natuurlijk is dat mogelijk, wij geven je in deze update vier tips!
Met het najaar in volle gang is de kans steeds groter dat je blad prikt aan je haak. Hoe je dit voorkomt vertellen wij je in deze update!

Nieuw Benelux record!

Het nieuwe Benelux record stond nog maar een dikke twee weken op naam van Alijn Danau en het is alweer verbroken. Ditmaal is Mario Gijbels de gelukkige die de Mohikaan op de mat heeft weten te krijgen. Op welk gewicht Mario hem heeft weten te vangen zie je in onderstaande Facebook Live!

Nieuw Benelux record ? We zullen zien 😅 Choquita & Vitella combo 😎

Posted by Dreambaits Benelux on Thursday, October 15, 2020

[Fotodump] Topsessie voor Steef Berben

Ieder jaar gaat Steef Berben weer op visstrip met zijn schoonvader. Dit jaar verliep het uitstekend en keerde ze huiswaarts met flink wat vissen tot aan een gewicht van 26,8 kilo! Hieronder enkele toffe platen van de sessie:

Super vet zulke two-tones!
Wat een plaatje, zo wil iedereen ze wel vangen!
Ook schoonvader moest aan de bak!
De topvis van de sessie op een gewicht van maar liefst 26,8 kilo!

Jaarlijkse VBK beurs gaat niet door

Helaas, het covid-19 virus verspreidt zich als een lopend vuurtje en beurzen en evenementen kunnen helaas niet meer door gaan. Ook de Vereniging van Belgische Karpervissers (het VBK) heeft moeten besluiten om de jaarlijkse beurs van dit jaar te cancelen. Eeuwig zonde natuurlijk, maar laten we er het beste van maken en hopelijk kan het volgend jaar weer gewoon doorgaan!

Helaas zien we deze gezelligheid dit jaar niet!

Pilaar en Hofman reageren op reacties #2

Zo door de jaren heen zijn er honderden video’s verschenen op het KWO YouTube Kanaal. Met deze video’s natuurlijk ook een berg aan likes en reacties. Hoog tijd om eens er eens een aantal voor te leggen aan KWO Eindbazen Pilaar en Hofman om te zien hoe ze reageren. Hieronder alweer het tweede deel van ‘Reageren op reacties’! Check de video om de hilarische reacties te zien en blijf vooral reageren zodat we snel een volgend deel op kunnen nemen 😉


Instagram tip: @sigicarpfishing

Het karpervissen is voornamelijk een mannenwereldje. Toch zien we (gelukkig) steeds meer karpervissende dames passeren op Facebook en Instagram. Een avontuurlijk ingestelde meid is de 22 jarige Sigi (@sigicarpfishing op Insta) die samen met haar vriend Jorgen regelmatig aan de waterkant te vinden is.

Sigi met een prachtvis van het kanaal!

Sigi vist inmiddels al zo’n twee jaar intensief op karper en sinds november 2019 maakt ze deel uit van het team van Nash waar ze het erg naar haar zin heeft! Onlangs is ze begonnen met vissen op de kanalen in België. De eerste weken waren uiteraard niet gemakkelijk, maar al snel kwamen de eerste vissen op de mat. De tweede vis was zelfs al gelijk een mooie spiegel van 16,4 kilo! Vanaf dat moment is ze haar hart verloren aan het kanaalvissen.

Inmiddels heeft ze al meerdere stekken bevist en wist ze week na week enkele mooie exemplaren te vangen. Zo wist ze kort geleden nog een mooie donkere spiegel te vangen die al meerdere kanalen heeft bezocht en dus geen schrik heeft om door sluizen te gaan. Hopelijk weet ze binnenkort ook nog haar target te vangen: een vis van 20 kilo+! Gemakkelijk zal het niet worden, maar opgeven staat in ieder geval niet in haar woordenboek!

De donkere spiegel die ze al van haar lijstje heeft af kunnen strepen!

‘The 24’ met Alan Blair

Het team van Nash dropte afgelopen week de allereerste video van hun nieuwe serie ‘The 24’. De eerste aflevering wordt afgetrapt door niemand minder dan Alan Blair die aan de slag gaat op Cottage Fishery waar hij in 24 uur tijd zoveel mogelijk karpers moet zien te vangen. Benieuwd hoeveel Alan er uiteindelijk heeft gevangen? Check dan snel de video hieronder!


Alles wat je moet weten over vissen in het najaar!

Dit is hét moment om je slag te slaan aan de waterkant! De vissen gaan zich voorbereiden op de naderende winterperiode en zijn volop aan het azen. Meer weten over hoe je effectief kunt vissen in de herfst? Check dan het onderwerp ‘Najaar‘ op de KWO Community en vind in één oogopslag tips, tricks en succesverhalen! Ook de topic ‘Voeren‘ is interessant: hoe bouw je een voerstek op? Welk aas werkt goed in het najaar? Dat en nog veel meer lees je op de topic ‘Voeren‘!

Het najaar is dé periode om aan de slag te gaan, check snel de topics om het beste uit deze periode te halen!

Topvangsten van afgelopen week

We kunnen hier op KWO headquarters wel merken dat het najaar in volle gang is. De ene na de andere toffe vangst komt voorbij en stiekem zijn we wel een beetje jaloers! De tofste vangsten van afgelopen week hebben we uiteraard weer voor je op een rijtje gezet. Scroll snel verder om erachter te komen wie er allemaal aan het knallen zijn!

Twee dagen compact voeren wierp zijn vruchten af voor Daan Snellen!
Deze prachtige veertiger was het startschot van het najaar voor Sander van Duinen-Kaars!
Boilie meester bij Pro Line, Diego van de Laar, met een knappe spiegel uit Nederland! 
Jelle Verloy is bezig met een race door de Balkan en gelijk de eerste nacht kwam deze beauty al voorbij. Succes nog Jelle!
Een prachtige veertiger van het magische Rainbow Lake voor Jasper Toemen!
Een flinke bak voor Dennis de Brouwer op de NG-Squid!
Roel Veldkamp met een plaatje van een spiegel!
Kelly Leten met een monster van Carplantis, zo zien we het graag!
Kijk deze rijen dan, wat een prachtvis Risjenco We!
Sneak preview uit wederom een topsessie voor James aka Messi de Koker! 

YouTube kijktip: SK Carpfishing

Hebben jullie het YouTube kanaal SK Carpfishing al eens voorbij zien komen? In de video’s zien jullie Denny van der Kraan en zijn maat Rens: twee strijders uit de 010 regio. Met veel plezier en doorzettingsvermogen vissen ze flink wat sessies af en al enkele jaren leggen ze alles vast op film. Hieronder een toffe video van hun en check uiteraard even het YouTube kanaal voor nog veel meer!


BESTEL NU: de KWO Najaarsbox 2020!

De KWO Najaarsbox van 2020 is een feit! Er zijn weinig dingen ‘gewoon’ dit jaar en deze Najaarsbox is dat ook zeker niet: ruim €100 aan topproducten zitten in de box en voor minder dan de helft kan de box al voor jou zijn. Dusss, wacht niet langer en bestel ‘m snel! Benieuwd wat je allemaal kunt verwachten in de KWO Najaarsbox? Check dan snel dit artikel!

De Najaarsbox zit weer BOMVOL met gave items!

Nash team kijkt terug op afgelopen maanden #2

In de KWO Boulevard van vorige week zagen jullie al enkele toffe platen voorbijkomen van de teamleden van Nash. De laatste tijd hebben zij namelijk flink liggen knallen en we kregen zo’n 40 vangsten opgestuurd die stuk voor stuk mega vet zijn. De állerbeste vangsten hebben we voor jullie uitgezocht en daarvan deelde we vorige week dus al een gedeelte. Scrol snel verder voor nog meer toffe platen!

Een mooie dertiger voor Glenn Labie die hij afgelopen zomer wist te vangen!
Tim Verloop met een prachtige vis uit Oostenrijk!
Daar houden we van, een plaatje van een spiegel voor Ronnie Wehkamp!
Dirk Scheepers wist deze brute spiegel te landen op een 12mm white citruz pop-upje!
Een prachtig gekleurde schub voor Mike van Delft!

Fish of a lifetime: 31 KILO rijenkarper

Over een ‘fish of a lifetime’ gesproken, deze 31 KILO rijenkarper zal vanaf nu toch wel bij velen op het lijstje staan. Wat een monster, wat een beauty en wat een gewicht. Hier zal menig visser alleen maar van kunnen dromen! Ronny Geens was op vrienden visvakantie, waar de gezelligheid al op den top was, toen deze bizarre rijenkarper voorbijkwam. Het moment dat de weegschaal de 31 kilo aantikte zal hij in ieder geval nooit meer vergeten!

Wat een vangst Ronny, gefeliciteerd!

De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu drie jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Een stukje hierboven zag je al welke video de Members afgelopen vrijdag konden bekijken maar daarnaast hebben we ook de volgende artikelen gepubliceerd:

In de maand september dropte we maar liefst 7 video’s op de KWO Community en dit zorgde voor 3 uur en 27 minuten aan kijkplezier. In deze update zie je alles op een rijtje!
In het tweede deel van ‘Belgische stories van Niels van Vooren’ vertelt Niels hoe tactisch voorvoeren en afromen zo zijn vruchten afwerpt!

Insta finest top 3

Instagram, het Social Media kanaal dat bij de meeste van jullie niet meer weg te denken is. Vele uren worden er gespendeerd aan het bekijken en liken van de beste platen. Scroll snel verder voor de drie tofste platen die wij de afgelopen week tegen kwamen op Instagram!


Roofvis battle!

Een wedstrijd vissen en je dan helemaal klem vangen! Deze keer strijden Tim Hakkert en Stein Honders van Roofmeister tegen elkaar. Dit in gezelschap van crankcrack Gerald Vierhout (met Honders) en Nederlands kampioen crankbaitvissen Hendry Vis (met Hakkert) van Quantum. Vis wordt er gevangen, VEEL en GROOT! De messen zijn geslepen! Wie gaat er winnen?

Benieuwd naar de video? Klik dan snel op deze afbeelding!

DW Fishingteam op een parkwater

Afgelopen week dropte DW Fishingteam weer een toffe video op hun YouTube-kanaal! In deze video gaan Tjitte en Wietse aan de bak kop een lastig parkwater. Uiteraard komt er een mooie vis op de mat, je ziet het in de video hieronder. Veel kijkplezier!


Topfoto: Ochtendglorie

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een foto zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor deze mega brute plaat van Jaap Braad!

Heerlijk dit bij het wakker worden!

Bonus: kijk nu GRATIS ‘Van de Alpen naar de Balkan #1’

Zoals je hierboven al kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 200 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en ‘Van de Alpen naar de Balkan #1’ is een van de best bekeken video’s. Na jarenlang vol plezier in de Alpen te hebben gevist waren Mark en Michiel toe aan een nieuwe uitdaging. Na een laatste Alpentrip wachtte een nieuw avontuur: een kraakhelder bergmeer in Slovenië. Nooit eerder bezochten ze de Balkan en in deze film volgen jullie de mannen op de voet in hun jacht naar de grote karpers die huizen op het 220 hectare grote water…

Bekijk hier het eerste deel waarin Mark en Michiel voor de aller, allerlaatste keer de Alpen in trekken. Ze worden geconfronteerd met winterse omstandigheden maar desondanks doen de mannen er alles aan om een aantal winterparels te strikken!

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken  😉  Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is kwo-membership-button.jpg

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl